icon

Ako začať študovať medicínu popri deťoch?

feriva
30. sep 2010

Poprosila by som vás o rady. Mám za sebou strednú a vysokú umeleckú školu. Momentálne som na rodičovskej dovolenke. Od detstva ma láka medicína. Neustále sa zaoberám bylinkami, pestujem kombuchu, začínam sa zaoberať pijavičkami. Všetky choroby si pozerám,všetky info ohľadne ľudského tela, proste ma to baví. Neviem však ako začať. Čo k tomu treba a ako študovať popri deťoch?Existuje nejaké externé štúdium popri zamestaní, či materskej, aby som sa postupne vypracovala na lekárku? Poprosím o všetky info. Ak sú tu nejaký lekári prosím poraďte. Ďakujem

gabikia
23. mar 2014

@esmera A to ta svrbelo aj predtym ci len po tom Lavyle?Aby si nemala. Aby si nemala alergiu nan.Inak neviem akeho povodu mas ten zapal,ci nie alergickeho,ved pelova sezona zacina...vsetko zavisi od teba ako sa citis,ci zvladas pracu na pc...

esmera
Odpoveď bola odstránená
gabikia
25. mar 2014

Aha,tak uz lem vyckat @esmera ...nech ti to prejde 😉

esmera
Odpoveď bola odstránená
gabikia
27. mar 2014

...tie uši môžu súvisieť so zapalom horných ciest dýchacích,pokým nemáš teploty a celkové zhoršenie stavu,tak antibiotiká netreba.Ide pravdepodobne o virózu,na ktorú atb nezaberajú...No všetko je len o Tebe,ty to musíš vycítiť,ako Ti je...moje deti zas celý týždeň ležali v posteli s teplotami,jedno užívalo atb a tie vobec nezaberali,druhe neuzivalo ziadne, rovnako im to skoncilo ako prislo....cize slo o nejaku virozu aj v ich prípade...ak sa Ti pohorší,navštív radšej lekára.Prajem co najskorsie uzdravenie 😉 PS: dostatok tekutín, vit.C, prípadne si kup niečo na posilnenie imunity v lekarni- hliva ustricova...., analgetika p.p.,mne na hrdlo pomáha ten tmavý Anticol, nejake kvapky do nosa,mozu byt tie s morskou vodou,aby sa ti to dostalo do nosohltana,kde mas vyustenie eustachovej trubice,ktora tu usti z ucha....ked je tam opuch,mas zalahnute v usiach....vela zdravicka prajem,dobre sa prelieč @esmera 😉

velkacica
27. mar 2014

práve kvôli takýmto prípadom treba štúdium spoplatniť!

esmera
Odpoveď bola odstránená
esmera
Odpoveď bola odstránená
gabikia
28. mar 2014

@esmera Dolezite su testy,najma pecenove...tie zlte oci by s tym mohli suvisiet a v konecnom pripade i akne...Vyckaj,uvidis,treba zistit pricinu a potom liecit.

esmera
Odpoveď bola odstránená
lenkacomrie
4. apr 2014

@dedikatessa Pohoda

esmera
Odpoveď bola odstránená
gabikia
7. apr 2014

@esmera Ak si bola naucena makat na sebe,ucit sa a aj ked by si nemala gymnazium ci zdravotku ako strednu skolu za sebou a a zohnala by si si potrebne knihy a vsetko si bola schopna nastudovat a urobila si prijimacie skusky,tak mas na to.Tie pitvy sa dali,nebolo ich tak vela....vonavka na vreckovke to istila 😉Este vravim,ze zalezi,ako daleko to budes mat do skoly,aby si mohla byt so svojou rodinkou.Lebo ako mamina mas aj svoje mamixkovske povinnosti🙂Drzim palce,nech sa Ti dari,je to na Tebe.

katusska1
7. apr 2014

@esmera ahoj, ja by som to na tvojom mieste skusila, ved co za to das? nevyskusas-nevies... radsej skusit ako cely zivot lamenotvat nad tym preco som to aspon neskusila... ved co sa stane prinajhorsom? len ta vyhodia, no boooze, takych bolo je aj bude...nauc sa na prijimacky, skus aspon prvy rok, uvidis ako ti to pojde, a podla toho sa rozhodnes ako dalej.

esmera
Odpoveď bola odstránená
esmera
Odpoveď bola odstránená
katusska1
8. apr 2014

@esmera su podklady aj ja som sa z nich ucila a mala som 778 bodov z 800 a som na zubnom 🙂 ziadne doucka nic to je skoda penazi iba som sa ucila z tych otazok
..urcite je to pomoc a velka a nie he v nich nic horibilne 🙂smelo do toho🙂

katusska1
8. apr 2014

@esmera a je to ucivo gymnazia teda vacsina takze v tych otazkach si budes nieco pamatat

esmera
Odpoveď bola odstránená
esmera
Odpoveď bola odstránená
ivanka.7
9. apr 2014

@esmera v tejto teme si od roku 2010 a este si sa nedostala k vysokej skole? 😀 (a tu historiu mas skoncenu? som asi prehliadla)

Ja by som veru na VS popri detoch uz asi nemala nervy. Mozno 4. a 5. rocnik (za mna to este slo, mala som nadbehnute kredity tak, ze v 4-tom rocniku som uz mala dva dni volne a v 5-tom uz vsetko hotove, len som pisala diplomovku). Preto sme aj cakali, aj ked sme sa brali medzi 4. a 5. rocnikom a Eli sa nam narodila, az ked som mala dva roky odrobene, prislo mi to jednoduchsie. Ale je fakt, ze som skolu koncila ako 23-rocna, nemala som v studiu nikdy ziadny prestoj, studovala som svoju zalubu, takze hoci som si obcas ponadavala, vseobecne som na skole bola spokojna a travila tam hlavne prve roky aj viac casu ako bolo treba (paradoxne som historicka 😝).
Medicina je inak podla mna o dost tazsia ako historia, ale hovorim to ako clovek, ktoreho by to nebavilo, kdezto historia ma bavila velmi - a nebolo to len o bifleni sa, dejiny maju v sebe kopec logiky. Som si ista, ze manzel ako biolog sa musel ucit ovela viac telefonnych zoznamov bez suvislosti ako ja.

esmera
Odpoveď bola odstránená
ivanka.7
9. apr 2014

@esmera pomahat ludom sa da aj ako nezdravotnik, nelekar. Ak mas historiu skoncenu uz 6 rokov, tak mas cca 29-30 rokov (ak si mala mgr. odbor), tak ja by som uz nervy na dalsiu VS nemala... to je 6 rokov studia, potom kym sa clovek dostane k atestacii... 40tka na krku.

esmera
Odpoveď bola odstránená
convalyarija
22. aug 2015

ahojte) mam 26 rokov a rozmyslam o medine tez, len otazka ako sa tam dostane obycajnyj clovek..

convalyarija
20. sep 2015

kupim podklady na medicinu, vdaka)

k_m
20. sep 2015

@convalyarija uplne normalne sa tam dostane obycajny clovek 🙂 treba na to vedomosti, nie peniaze ako si mnohi myslia a asi aj ty na to narazas... ak si si 100percentne ista, ze si napisala dobre test, nemozu si dovolit ta neprijat, navyse mozes do prijimackovych testov nahladnut. mozno je tam nejake percento "uplatkovych" ale urcite nie na ukor tych, ktori spravili prijimacie testy. nenechaj sa takymi recami odradit. a kam chces ist? z bratislavy posielaju testovnice aj domov na adresu sa mi zda https://www.fmed.uniba.sk/pracoviska/predajna-k... vpravo mas telefon a email skus sa opytat ci poslu domov, ale tusim ze min roky posielali. vela stastia 🙂

k_m
20. sep 2015

@convalyarija napis IP, ak budes nieco chciet vediet 🙂

mysuliatko7
20. sep 2015

Ja tento rok koncim zubne lekarstvo,maly sa nam narodil minuly rok neplanovane.. Manzel ostal na ´materskej´ inac by sa to ani nedalo zvladnut,kedte babicky su od nas jedna 250km a druha 3000km..
Takze keby nebolo jeho,nebolo by v ZIADNOM pripade mozne skolu dokoncit..A samozrejme plus financna podpora od mojej mami a svokrovcov.. Vlastne keby som ho davala od dvoch mesiacov do jasiel(mala som stastie narodil sa cez skuskove), tak aj to by bola moznost 😀
Vela zdaru k studiu..Ja nepatrim k tym ukazkovym studentom co robia skusky na 1krat a na Acka, takze ja by som uz druhy krat s dietatom studovat nesla 😀 😀 Ale jasne , ze teraz to uz dobojujeme, boli by sme sprosti,keby nie...

christine27
19. sep 2016

Čaute dievčence 🙂
obnovujem túto tému, lebo rozmýšľam aj ja nad štúdium medicíny. Takto: mám skoro 29 rokov, vyštudovanú VŠ (právo). V odbore som sa nenašla. Od malička inklinujem k chémii, biológii - celkovo prírodným vedám. Problém je ten, že už som vydatá, deti zatiaľ nemáme. Potrebujem triezvy pohľad na vec - či by sa to dalo skĺbiť. Právo bol záhul tiež (tie memorovačky), no žiaľ, nebaví ma to - ani po tej ľudskej stránke nenachádzam uspokojenie...zvažujem však štúdium v čechách (kvôli financiám). Manžel nezarába bohvie ako, no veľmi ma podporuje, lebo vie, že je to môj sen a dlho som mala pred ním rešpekt práve kvôli financiám (vďaka tomu som nešla hneď po gymnáziu - neboli peniaze). uvažujem aj o podobných školách prírodovedného charaketeru - lebo predstava, že tú prácu budem robiť ešte 40 rokov do penzie je mizivá...zároveň mám strach začať tú medicínu, lebo viem, že aké bolo právo ťažké a ako som mu veľmi nerozumela a ako som v ňom neni ani dobrá ☹ Ďakujem za rady 🙂