Ako zatočiť s príšerne hlučnými susedmi?
Dobrý den,
neviem,či je to adresná téma sem, resp. potrebovala by som asi nejakú právnu radu,čo robiť.
Partner sa presťahoval do nového bytu(panelák),nad ním bývajú ešte rodiny. Partner je z bytu, čiže nepreháňa,je zvyknutý na nejaký hluk, hoci ja vobec nie.ALe máme problémy so susedmi nad nami. Sú hluční, dupocú po byte permanentne( podotýkm všetko dospelí ľudia,žiadne deti),akoby stádo koní, takmer vkuse, je jedno,či je 22 hodin, či je 6 ráno,či je 8, či je obed, stále dupocú. Nepoznajú kľúčky, to je pre nich neznámy pojem, stále vkuse iba trieskajú s dverami, a najmä čo vadí je to, že je to aj nadránom okolo 3 30 každé rano( prepdokladam, že vstavaju asi do práce,alebo prichádzajú z práce),no hodinu vkuse chodia po celom byte, dupocu, aj v noci, absolútne sa nedá spať pri takom hluku, šuplíky, skrine, normálne sa chovajú,akoby bol den, pritom je 3 20 ráno zväčša. Toto nám vadí najviac, najmä to, že aj takto skoro ráno búchajú s dverami. V malom byte je švetko počuť, čiže nejaké hádky, problémy, ožieračky, prípadné pusťanie hudby nahlas do polnoci neriešime už ani. Majú všaka j dvoch velkých psov, ktoré štekajú aj nadránom, aj cez den, aj vlastne furt, alebo sa nahanaju po byte a narážajú všade možne, zjavne to majiteľom nevadí,ale my pod nimi prežívame hotové peklo.Momentáne som už asi tretiu noc nespala, čo mám budíček o 3 20 každý deň, stále tam proste neikto trieska s dverami nad nami a dupoce. Partner ich upozornil slušne raz, zjavne nepomohlo. Aké sú dalšie kroky? Kam sa obrátiť ? a ak sa obrátime spraví sa s tým niečo ? Boli sme nadšení z nového bytu a doopadlo to takto.Sme malé družstvo podotýkam.
Ďakujem za každé rady a postrehy

ahojky, my sme pol roka hladali v BA kraji byt a 3 mesiace vybavovali hypoteku, zalozili rodicovsky byt a po 4rokoch vztahu sa tesili ze konecne budeme vo svojom a budeme mat rodinu a teraz sme sa nastahovali a pocujeme vsetko od susedov a sme zufali.
Neviem, tiez na obhliadkach nebolo nic pocut.. a priatelova sestra byva v podobnom vyskovaku v inej casti mesta a maju to tam celkom v pohode, pocuju len obcas hadky od susedov.
My pocujeme vsetko, kroky,dupot,ked kricia aj rozhovor, hudbu, basy, uz zo 2krat aj po 22tej.. sme tu asi 5tu noc a z toho uz 2x sme nemohli spat. Nemame este nabytok v detskej,kde docasne spime ani v obyvacke tak mozno sa to tu viac ozyva, ale kuchyna je okrem stola uz zariadena a tam aj v kupelni(ktora je spolu s wc centrom bytu) pocut najviac vsetko, umyvacku,pustenie vody,zavretie dveri,kroky..
Mame na byt tarchu kedze sme zakladali rodicovsky byt takze sa nemozme odstahovat, k rodicom velmi nemozme kedze mame pracu tu a oni byvaju daleko. Co mame robit? Chceme si zalozit rodinu no tu by to asi bolo riziko.
@1katyka1 môžem vedieť ako ste to riešili?