icon

Ako zatočiť s príšerne hlučnými susedmi?

marina24
24. mar 2017

Dobrý den,
neviem,či je to adresná téma sem, resp. potrebovala by som asi nejakú právnu radu,čo robiť.
Partner sa presťahoval do nového bytu(panelák),nad ním bývajú ešte rodiny. Partner je z bytu, čiže nepreháňa,je zvyknutý na nejaký hluk, hoci ja vobec nie.ALe máme problémy so susedmi nad nami. Sú hluční, dupocú po byte permanentne( podotýkm všetko dospelí ľudia,žiadne deti),akoby stádo koní, takmer vkuse, je jedno,či je 22 hodin, či je 6 ráno,či je 8, či je obed, stále dupocú. Nepoznajú kľúčky, to je pre nich neznámy pojem, stále vkuse iba trieskajú s dverami, a najmä čo vadí je to, že je to aj nadránom okolo 3 30 každé rano( prepdokladam, že vstavaju asi do práce,alebo prichádzajú z práce),no hodinu vkuse chodia po celom byte, dupocu, aj v noci, absolútne sa nedá spať pri takom hluku, šuplíky, skrine, normálne sa chovajú,akoby bol den, pritom je 3 20 ráno zväčša. Toto nám vadí najviac, najmä to, že aj takto skoro ráno búchajú s dverami. V malom byte je švetko počuť, čiže nejaké hádky, problémy, ožieračky, prípadné pusťanie hudby nahlas do polnoci neriešime už ani. Majú všaka j dvoch velkých psov, ktoré štekajú aj nadránom, aj cez den, aj vlastne furt, alebo sa nahanaju po byte a narážajú všade možne, zjavne to majiteľom nevadí,ale my pod nimi prežívame hotové peklo.Momentáne som už asi tretiu noc nespala, čo mám budíček o 3 20 každý deň, stále tam proste neikto trieska s dverami nad nami a dupoce. Partner ich upozornil slušne raz, zjavne nepomohlo. Aké sú dalšie kroky? Kam sa obrátiť ? a ak sa obrátime spraví sa s tým niečo ? Boli sme nadšení z nového bytu a doopadlo to takto.Sme malé družstvo podotýkam.
Ďakujem za každé rady a postrehy

Strana
z2
marina24
autor
24. mar 2017

a este dodam,ze bez stuplov do usi,si anineovolim ist spat ...a ziadne stuple mi nepomáhaju! ani jedny..ani papierove,ani penove,ani nijake aby som to nepočula,(ale to nielen pocujem v noci,ale aj zial bohu citim otrasy na posteli,ked zatvaraju a otvraraju skrine),cize otrasy ma zobudia tiez, zial nemame sancu si dat postel do inej izby, oni vlastne beaju po celom byte, ktory je rovnaky,ako nas..
stuplne nepomáhaju, a pomaly sa tu z toho zacinam scvokatievat, asi sa odstahujem naspat domov k rodicom..

janci05
24. mar 2017

Myslím, že toho už moc nevymyslíme. Bolo tu spomenuté všeličo. Buď tá domová schôdza a na nej to nadhodiť, popýtať sa susedov, či to registrujú alebo nie. Ak by si aj volala tú políciu a nepomôže to, čo asi nepomôže v tvojom prípade, tak bude aspoň záznam, že tam boli, aspoň si to myslím. Potom to postúpiť na ten Mestký úrad ako sťažnosť a ak nie, tak sa už len odsťahovať a hľadať byt na samom vrchu, ale to je tiež beh na dlhú trať. Ak kúpite iný byt, tak nebudeš vedieť ako to tam dopadne, takže to istí už len nejaký rod. domček. A to sú zas ďalšie peniaze naviac, ktoré nie každý má. Je to bludný kruh.

My sme to aspoň cez leto riešili tak, že sme pri každej príležitosti išli na záhradu a vracali sa až večer, lebo cez deň to bolo niekedy na nevydržanie. Horšie to bolo cez zimu, ale už sa otepľuje, tak sa nevieme dočkať kedy zas budeme môcť vypadnúť.
Ty to máš horšie, že je to hlavne cez noc, keď je všetko raz tak počúť.

Ale je to fakt smutné, že sa človek musí sťahovať z bytu pre susedov, čo sa nevedia chovať. To oni by sa mali odsťahovať do rod. domu a tam si môžu búchať koľko chcú.

marina24
autor
24. mar 2017

@janci05 ano,ano, presne,ako si opísala,je to zacarovany kruh :(:(
tiez,kebyze sme na samom vrchu, akoze tichsie by asi bolo,ale aj tak, obávam sa,ze vies co ?vsak ved ked prepána niekomu predáme ten byt, tak nas preklaje :(:(:(alebo si nas kdesi pocka a budeme mat s nim este velke problémy,ze co sme mu za byt predali,strasne sa aj toho bojím:(:(
jedine sa iných susedov opytat,,ci to registruju,to je tiez pravda,ale zas len sa mozeme opytat iba jednej,ktoru ani nepozname, co byva nad nimi este, ale to ktovie,to je stara pani,ktora asi je hluchsia,tak jej to nevadi. ktovie...
a nemozeme iba tak ist na MU,aby to presetril ? proste bez zaznamu z polície ?je to strasne beh na dlhu trat, akoze kebyze tu byvame 10 rokov a mame toto,tak pochopim, a hladame novy byt, stahujeme sa,ale prepána sme tu tak kratucko,co budeme cely zivot pred niekym utekat a stahovat sa ?:(
kebyze to neni cez noc, tak to uz nejako cez ten den pretrpím,lebo vsak cllovek je aj vonku a tak,i ked v zime ani moc nie,ale aspon cosi,ale teraz netusim,co bude, kedze je to hluk najma v noci,ked chceme spat :(to je podla mna to najhoršie,lebo potom nevyspaty clovek je starsne nervozny,aspon teda ja a potom uz aj s priaelom vznikaju konflikty a take..takze neviem...Ono možno v noci oni az tak nebuchaju,lenze to pocut stonasobne,kedze vsade inde je relatívne ticho,takze neviem,co budem robit, je to strasne tazke :( ni by mali ist byvat na prizemie..ked su taki jebli

anjelicek26
24. mar 2017

@marina24 stale sa tocis dokola :( To, co susedia robia je bezne uzivanie a nie rusenie nocneho kludu ci nieco nad priemer bezneho uzivania proste ak zavolas policiu, tak si len na celo budu klopkat a ak to spravis opakovane, dostane fakturu za vyjazd. Moznosti su dve - odhlucnit alebo sa odstahovat. Neboj ked sa vam narodia spolocne deti s priatelom, ta tvoja hlukova senzibilita rychlo klesne 😂

janci05
24. mar 2017

@marina24 Nemusíš volať políciu, na úrade to môžeš podať aj tak, len že by to možno malo trochu väčšiu váhu, že tam boli. Ak nie, tak nie. Zavolajú si obidve strany a tam si to potom vydiskutujete. Ako rozhodne úrad, to už posúdiť neviem. Ak by aj rozhodol, že sa majú zdržať takého konania, nemusí to znamenať, že tak aj urobia a poslúchnu. Ale skúsiť treba všetko dostupné, ak si teda stojíte za tým, že je to moc obťažujúce a neúnosné. Potom už len to sťahovanie, ale nový majiteľ nebude nadšený ak je to tak ako píšeš. Skúsiť to predať cez realitku.

dominika6
24. mar 2017

@marina24 alebo si hrkni zo dva poldeci pred spaním 😀

bluka2
24. mar 2017

Teba si pamatam uz z inej diskusie o susedoch. A tam to vyzeralo, prepac, ze ty mas prehnane naroky na ticho a vsetko ti vadi. V tom ma utvrdilo, ze po 22 sepkate? Panelak nie je cintorin. Nocny klud znamena nepustat hlasnu hudbu, ale rozpravat sa clovek moze normalne a tiez ist na WC aj o tretej rano, alebo prist domov, toto su vsetko normalne veci. Asi mas latku nastavenu velmi citlivo. Popracovala by som skor na tolerantnosti a nerozmyslala nad policiou ci druzstvom. Stuple do usi mozno tiez?

gita17
24. mar 2017

@bluka2 autorka celkovo rada dramatizuje a ma sklon k hysterii 🙂 Uz len to ze sa seriozne vazne boji prekliatia potencialnym kupujucim. Sranda co vsetko dokazu mat ludia v hlave

janka54321
24. mar 2017

@marina24 teba by som veru nechcela za susedu...podla mna to prehanas...ved tebe vadia normalne ludske cinnosti...to uz aby tvoji susedia nesli v noci na wc, alebo aby nemali pravo chodit v noci po byte...

uhu
24. mar 2017

Ja mam tiez taky problem s hlukom v byte.nie je to chyba len susedov ale hlavne stavby ako takej. Byt vedla mojho sused prenajima a tiez som tam trpela lebo najomnici pracovali na smeny a trieskali a vyrusovali aj v noci.mala som z toho aj psychicke problemy.do prace som vstavala oo 5:00. Trvalo to asi 4 roky.stazovala som sa aj susedovi tak na chvilu bol klud.potom opat zacali.teraz tam byva rodina s detmi a zatial som spokojna.ale najradsej by som sa odstahovala len nemam na to peniaze.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
marina24
autor
25. mar 2017

@janci05 jedine realitka, ved aj takto sme ho kupili,cez realitku, katastrofa vazne, policiu volat nebudeme, ten urad skusime,len aby vobec nieco dosiahli,podla mna tam s nimi nik neurobi poriadok,akoze sa zdrzia možno na jednu noc, dve,ale potom to pride zas,lebo oni inak nedokazu,lebo to nie su ludia,ale kone, a robia konske dostihy.inak to nazvat neviem a ti ich fagani tiez.
@bluka2 neprehanam a nedramatizujem. to by si mala pocut, ked dvaja stokiloví ludia nad tebou maju podlahu a kopytami trieskaju,len co sa pohnu v byte, vsade trieskaju a nikdy nedokazu byt normalne potichu, a maju klopkacky nejake, nie tiche papuce, a tym klopu po celom byte vkuse, presne viem,co robia,kam idu, presne detailne, myslis,ze je to normalne ?
ja chapem vsetkemu,a chapem aj tomu, ze niekto ide do práce v noci,alebo sa z nej vracia,ale nie,aby TRIESKAL !!! dverami, nepoznal klucku na dverách, a behal po byte ako splaseni v klopkackach, nech si idu na wcko v noci,nech robia,co chcu v byte,ale nech netrieskaju !ri tom s drevenymi dverami,to je choré proste, a tak dupocu,ze to by prebudilo aj toho mrtveho z cintorina, a za tym zacnu stekat ich slavne psy, ktore su tak nevychovane od majitela, ze si stekaju a nahanaju sa kedy chcu, a neposluchaju ani na desiate slovo,nie som hysterka ani precitlivela,ale ked my s partnerom dokazeme sa stisit do 22 hodiny večera, a ozprávať mierne tichšie, a nepustat hudbu a hlasno nerozprávať, a netrieskat s dverami, aby ti pod nami sa nestazovali,a tolerujeme ich a chapeme,tak preco to niekto iny nadnami nedokaze ? panelka neni cintorin,to mas pravdu,ale ludia sa maju spravat tolerantne k druhým. A nie o pol 4 ráno trieskat s dverami,ako blaznivi a behat po byte.
@gita17 tak to mi ver, ze keby som ja poznala osobne toho pana,co na ten byt predal,tak mu pojdem minimalne vynadat!!! preto som to povedala...lebo nam predal byt s katastrofálnymi susedmi,kde sa nam vobec dobre nebýva,lebo tam neni ani troska ticha.
a dnes ? nehnevaj sa,som asi preciltivela,ale kazdy by bol,kedze clovek,chce mat troska kludu a oni od 9 rána sa hádaju ako nepricetni, trieskaju so vsetkym, skrine , sufliky, to je uz klasika, behaju po byte,do toho psiska brechaju, a oni sa tak ozrati vadia, ze pocujem kazde slovo, uz tretiu hodinu, toto sa mi NEZDA koser,a nebude to moja citlivost na ticho.

ja to neprehanam a nehystercim, chapem splachnutie v noci,chapem kychanie, ludske potreby, to chapem, ale aby sa niekto nevedel umravniť a byt trošku potichšie ,ked cely panelak spi!!! ale ked vstavaju oni,musime byt hore s nimi..
a vravim,ze STUPLE mi nepomahaju.keby pomahali, nepisem asi sem.

@zltyslonik my im robit zle nebudeme, my sme s partnerom cestni a normalni ludia,co to nemajuv hlave vykradnute, robit zle nikomu nechceme, my chceme len zit v pokoji a trošku aspon na par minut denne NIKOHO a nic okolo nas nepocut,ale hlavne NIKOHO,lebo je to na nervy, ze pocujem kazde slovo,co si ti hore nad nami hovoria,a to ani okno nemam otvorene, a vkuse dristaju, a vkuse sa vadia, piju, potom pustaju hudbu, do toho si spievaju (ale to cez den),a potom v noci stavaju o pol 4..to je chore uplne.
ak vstavaju do práce,prosím,nech si vstavaju,ale nech tym nerušia nas,co mame splanu tiez pod nimi, a logicky,ked tresnu s drevenymi dverami od pol 4 do 5 ( asi cca 9 krat minule som to pocitala ),tak asi ze budem hore a nepomozu ani stuple.zial bohu.
jedina sanca je zdrhať odtial,ale partner nechce,lebo ho prednedavnom iba kupil ten byt ,je novucky, krasny...:a mame k nemu vztah :( a takto s takymito otrasne neprisposobivymi ludmi,nas uz tam ani nic nebavi,radšej sme vonku niekde, a prideme iba nutne domov, co vsak nie je riešenie, a teraz v zime uz vobec nie, to sa neda...takze neviem,co bude dalej.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
marina24
autor
26. mar 2017

@zltyslonik a co v nom mame ostat ??my ,?možno inym ludom,to vadiť az tak nebude a nestratime milion korun..to by boli peniaze vyhodene do vzduchu

marina24
autor
26. mar 2017

@zltyslonik pises hluposti, to kazdy kto ma problémy s bytom a susedmi ho nema predavat ? samozrejme,ze ho každý chce co najskor predat,to aj my spravime,len co budeme mat dost penazi na dom.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
vreckovka2
26. mar 2017

@marina24 myslim, ze prehanas. tiez som takto histercila, ked sme sa nastahovali do noveho bytu a bolo vela veci pocut a stale aj je (dupot, smiech, rozhovor, fukanie nosa, kasel, skrabkanie mini psa na podlahu, trieskanie balkonovymi dverami, otvaranie vstavanej skrine, lahnutie do vrzgajucej postele a co mna najviac hnevalo domace kino). aj sme to riesili so susedmi (teda len tu hlucnu telku), aj poriesili, aj sa to opakovalo aj zase mali snahu to riesit. a aj ked uplne nevyriesili, tak som si nejako zvykla a ukludnilo ma prave to, ze maju snahu to riesit a nerobia to naozaj naschval. proste je to panelak, teda my mame tehlovy dom....to co tebe pride ako neskutocny hluk, nemusia vobec robit naschval. jasne, mohli by nosit papuce, ale nemozes ich do toho nutit. Jedine co pomoze je odstahovanie, alebo skludnenie sa a prestanes tie zvuky vnimat tak intenzivne. Pusti si aj ty hudbu, alebo otvor okna, pri hluku z ulice to budes menej vnimat. Pripadne si trocha viac zapracte byt, koberce, nabytok k stenam, pomoze to trocha stlmit zvuku..alebo to odhlucnenie, ale nie len stropu, ale aj vsetkych stien.
Ide teplo, budete viac vonku, oni budu viac vonku a bude to lepsie. Presla som si tym, vzdy v zime, ked to viac vnimam, viac sme doma aj oni aj my, tak ma chyti taka depka, ale vzdy to potom prejde. Nemozes ludom zakazat robit bezne cinnosti. Aj ty produkujes hluk, aj ked sa snazis byt potichu.

maria123
26. mar 2017

vsetci tu hovorite o beznych cinnostiach..ale to co zadavatelka temy popisuje nie su bezne cinnosti.medzi ne nepatri trieskanie dvermi-ak to nahodou raz za cas nesposobi prievan-a buchanie vsetkym moznym v noci,o tom pise,nezastavam sa jej,ale to fakt nie su bezne prevadzkove zvuky bytovky,a isto by to sem nepisala,keby to nebolo extremne,ved beznu prevadzku bytovky nik nekritizuje,raz su zvuky tichsie a raz hlucnejsie,ale nie extrem

marina24
autor
26. mar 2017

@zltyslonik no tak klud, dobre ? Moj partner si na ten byt tazko zarobil, a ked ho bude chcieť predať, tak ho predá a nik mu v tom nezbráni,a najlepšie by spravil,keby tak ucinil.A ten co ho predal mojmu partnerovi,co myslis,preco ho predal ? Mozno to novym susedom vadit nebude,kedze sa tu vsetci do mna navazaju,ze to neni nic strasne,co robia,tak asi nebude,a predsa niekto bude menej citlivejsi na hluk ako ja, nemusia byt ani hluchí. A budu zvyknutí na take trieskanie. Ved su to normalne zvuky,podla tu pritonych diskutujucich dám.A je mi to vlastne jedno uplne,ale z tej pakarne treba cim skor odist, a predat ho najrychlejšie,ako to len pojde. A odkial prosím ťa mas ze my sme NESCHOPNI s partnerom?akym pravom nas urazas ?tomu som nepochopila o co ti ide. Keby si mala take problémy ako my, asi by si inak vravela,a ver mi,ze jedinym tvojím cielom by bolo,co najrychlejšie sa toho bytu zbaviť a predat ho aj certovi ,len aby si byvala uz v pokoji.

@maria123 zjavne zeny si myslia,ze sivymyslam a hystericim, ale keby tam niekto bol v tom byte,asi by inak zmyslal. Ze trieskanie s dverami prievan :D Noooo ja som si dlho myslela,ze to sposobuje vietor a otvorene okna, ked maju,a tie trieskaju s dveramia,le hold mylila som sa. A tiez som si namyslala ine krajsie veci o susedovcoch,ze ""nebudu az taki zli,predsa pocuvnu na prvykrat,ked im povieme, a budu sa spravat ako ludia, nie ako zvery a psycháči",ale nestalo sa.takze nestalo sa.
u nich su vsetky zvuky hlucne, nerobia NIC normalne,ale to by ste tam museli byt,

@vreckovka2 tiez keby som to nezazila,neuverim, tomu keby to tu niekto pisal. pozri,partner je bytovy chalan, odmala, a ma s tym zjavny problém, absolútne sa mu nepaci ze tak trieskaju a obia taketo rosady, tiez je z toho stsrasne smutny, a chce to riesit, ale chce to riesit jemne, kdezto ja, by som ich najradšej zahlusila, ja doslova zacinam k nim citit nenavist,co k ziadnemu cloveku este, ja chapem,ze pisem asi divne veci, pritiahnute za vlasy, ze to tu nikto nechape,kym si tym neprejde,ale je to pravda, nemam dovod prehanat, ani hystercit, chcem mat iba svoj pokoj,ale to tam nikdy nebudem, zial :(:(
Ja nrtvrdim nikde,ze to robia naschval, (to uz by co bolo keby to robili naschval),ale su ps ychopati a chovaju sa ako zvierata, bez vychovania ,bez stipky tolerancie a slusnosti, arogantni sebci, ktorí si myslia,ze su na svete iba oni, nepoznam osobne clovek,a co vkuse trieska s niecim bez dovodu,co trieska nohami,ked chodi,alebo psiska co sa im huba nezavrie, a vkuse stekaju, nepoznam ludi,co namiesto normalneho tonu svkuse ziapu po sebe, a nepoznaju klučky, fakt takych ludi nepoznam :(

NEPOMAHA NIC proti tomu hluku, ani chranice sluchu, ani ked si na plne pecky pustim hudbu, stale ich pocujem, a vsetko, ani ked s partnerom amme telku zapnutu dost hlasno, tak ich neprehlusime, ani ked neviem,co robime, jedine pomaha,ked sme prec z bytu,ale to co je za zivot ?a mne pomaha, ked je to uz neunosne, tak si dam hudbu naplne pecky na sluchatka do usi,ale zase pocujem otrasy na pohovke,pripadne stolicke,ako ona trieska so vsetkym, cize to mam to iste, len to nepocujem,ale vnimam všetko...a najhoršie je,ze oni su stale doma, nepohnu sa z domu,stale iba doma aj cez leto, totálne rodinka uzasnych.co vam poviem.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
marina24
autor
26. mar 2017

@zltyslonik nie je to otravne, to sa neda nazvat otravne, ja viem,ze by som skoncila na psychiatrii kebyze tam zijem nastalo.A obavam sa aj o nervy partnera, to sa neda zvládať, asi povodny majitel vedel,preco to tak nahle predával. my sme boli na obhliadke trikrat, a chodili sme aj po okoli, vypytovali sme sa susedov asi troch, ako sa ta byva, povedali,ze ticho a v pohode je to tam, takze asi tak...lebo makléri mlcali,a pytali sme sa a predavajuceho, ze ako susedia,(to bola moja prva otazka )a on mi do oci povedal, ze " susedia su v pohode, niekedy pocut ako nahlas sexuju,inak nic take ),vobec nespomenul ziadne psy, treskoty, a ziapoty, ..
sme ale z toho mimoriadne zufali...to sa neda vydrzat:( tak velmi sme sa tesili na ten byt, a nakoniec z neho utekame, kade lahsie, ja som uz na vikend dosla domov krodicom,to sa nedalo zvladnut. A aj priatel povedal,ze ako dobre,ze odchádzame odtial na vikend prec, k moji rodicom, to sa tam nedalo na nervy vydrzat, hocikedy ked pridete domov, ci je to o 14 ci o 20 večer, tak stale treskoty odtial pocut a stekanie psiskov.(a ja psov milujem,ale verim tomu,ze psy maju byt v zahrade a nie v malom byte !)a tento nazor mi nik nevezme a najma,ked su take velke plemena,

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
rehabe
30. nov 2017

Nedá mi nereagovat, aj my máme hlučných susedov a poviem Vám, že je to o nervy, neriešim ani hlučnosť cez den, ale v noci chce mať človek pokoj. Donedávna som riešila iba romskych spoluobčanov nad nami, kde si mladý puštal hudbu, síce cez den, ale tak nahlas, že ani sluchatka na ušiach od televízora nepomáhali a vibrácie bolo cítit, nemám nič ked si mladý človek pustí nahlas hudbu, ale 4 hodiny denne, tak to je naozaj vela a podotýkam, že je to hudba kde počut prevazne basy a tie sa najlepšie šíria murmi. Dvere vrzgaju tak, že suseda nad nimi sa pýtala, že komu to vrzga, že ju to aj zobudí zo spánku, takže tento rozhovor mi potvrdil to, že teda nie ja som precitlivená, ale naozaj niečo nie je v poriadku a ked má vnúčence na návšteve, tak sa mi trasie strop, ale to ani neriešim, nakolko su to deti a to kludne budem tolerovat. No a ako som spomínala tak bonusom su moji noví susedia pod nami, mladí mužský pár, ktorí si asi myslia, že svet je ich. Nerobí im problém škrabat steny o 8.30 večer a to im muž požičal svoje škrabky, montovat nabytok o 10.30 v noci, debatné kružky su bežné, však oni pravdepodobne na 6 nestávaju do práce, a mužské hlasy bohovsky počut, však nech sa rozprávaju, ale dá sa stlmit hlas, aby sa to neozývalo, mám totiž pocit, že bývaju vedla v izbe a nie v druhom byte. A ked som im bola zazvonit o 10.00 vešer so 6 ročnou dcérou za ruku, či sa možu stisit, tak mi bolo povedané, že ich tlačí čas a že montuju skrine a rozprávat sa predsa musia, nato som im povedala, že sa to dá aj tichsie.

marina24
autor
2. dec 2017

@rehabe noo to je nic co mas ty doma, to sa da zvladnut,11 hodin evcer nie je noc,, ale v noci o 3-4 rano ked ti niekto zacne behat nad hlavou v steklacoch a trieksat dverami a do toho zacnu psy behat a brechat po byte, a sto razy sa treskne dverami tak to je uz ina sila,co mame my..a kto ma slabsi spanok ako ja, tak sa moze obesit, ja uz do rana nespim, takze moj spanok je 3 hodiny.

1katyka1
6. dec 2019

ahojky, my sme pol roka hladali v BA kraji byt a 3 mesiace vybavovali hypoteku, zalozili rodicovsky byt a po 4rokoch vztahu sa tesili ze konecne budeme vo svojom a budeme mat rodinu a teraz sme sa nastahovali a pocujeme vsetko od susedov a sme zufali.
Neviem, tiez na obhliadkach nebolo nic pocut.. a priatelova sestra byva v podobnom vyskovaku v inej casti mesta a maju to tam celkom v pohode, pocuju len obcas hadky od susedov.
My pocujeme vsetko, kroky,dupot,ked kricia aj rozhovor, hudbu, basy, uz zo 2krat aj po 22tej.. sme tu asi 5tu noc a z toho uz 2x sme nemohli spat. Nemame este nabytok v detskej,kde docasne spime ani v obyvacke tak mozno sa to tu viac ozyva, ale kuchyna je okrem stola uz zariadena a tam aj v kupelni(ktora je spolu s wc centrom bytu) pocut najviac vsetko, umyvacku,pustenie vody,zavretie dveri,kroky..

Mame na byt tarchu kedze sme zakladali rodicovsky byt takze sa nemozme odstahovat, k rodicom velmi nemozme kedze mame pracu tu a oni byvaju daleko. Co mame robit? Chceme si zalozit rodinu no tu by to asi bolo riziko.

1katyka1
6. dec 2019

P.S. kedze nemame asi inu moznost zvazujeme zvukovu izolaciu ceny tu idu hore takze mozno predame za drahsie potom ked sa vyjme byt,co bude mozne az po 5rokoch. asi jedina sanca ako prezit 5rokov v klude bude spravit zvukovu izolaciu,ale nejaku kvalitnu, nasla som nejaku firmu,potichu.sk ale vyzera to draho. Bud vezmeme pozicku alebo bude prerabka namiesto svadby:/

zuzkaz91
6. dec 2019

@1katyka1 čo myslíš keď budete mať deti??? Susedia budú počuť plač,dupot deti,krik deti,vaše hádky ktoré pribudnú s deťmi....veď počkaj😉

stanno
6. dec 2019

@anjelicek26 izolacia stropu nepomôže. Zvuk sa šíri všetkými konštrukciami..aj stenami, radiatormi, rozvodmi. Po osobných aj odborných skúsensotiach si dovolím tvrdiť, že odhlučnenie bytu v paneláku je extrémne drahé (treba všetko- steny, podlahy, stropy) a špičkovou firmou a špičkovými materiálmi. Teda defakto sa to neoplatí. Osobne to považujem za nemožné. My sme sa odsťahovali do domu.

lolitha
10. júl 2024

ano mate pravdu je to zacarovany kruh a izolacia stropu nepomoze mne tieskaju 8 rokov uz ide na 9rok a je to na porazenie !!! Policajti nepomahaju a obciansko pravne risenie nestoji za nic este sa Vam obzalovany vysmeje do ksichtu !!!

Strana
z2