Ako zistiť počet ľudí s rovnakým menom?
Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Čakáme s manželom bábätko a chceme mu vybrať meno. Nechceme ale také, ktoré má príliš veľa ľudí. Nemusí byť nutne jedinečné, ale také, aby neboli napr. 3 s rovnakým menom v triede. Preto sa snažím zistiť, či sa dá niekde zistiť koľko ľudí s rovnakým menom žije na Slovensku. Viem, že tie údaje niekde sú, len nie to, či sú aj verejne dostupné. Pozerala som stránku matriky, štatistický úrad, výsledky sčítania 2021, dokonca aj nejakú zahraničnú stránku som našla, tá ale nie je dlhodobo aktualizovaná a údaje v nej nevyzerajú veľmi dôverihodne.
Viete niekto, kde by som sa k týmto info mohla dostať? 😊
Budem vďačná za každú info.
@jana0215 napíš sem, o akých menách uvažujete a poradia ti, ktoré sa najmenej vyskytuje.
To, ze ci take meno bude alebo nebude mat v triede sa podla mna uplne neda vychytat. Ale ked das take nie z top 20 tak mas velku pravdepodobnost, ze ich vela nebude. Ale zase by som nesla do nejakej exotiky len za cenu aby bolo jedine 🤷🏼♀️ Mne sa pacia take mena ako Gretka, Zoja, Meda, Táňa, Henrich, Viliam, Alfréd, Albert. Takychto urcite ani vela nebude 😉
@mnamko aj ja mam Ninu a bola jediná aj v MŠ aj teraz v triede
Eduard, Hugo, Bohuš, Marián, Mariana, Amanda, Lívia, Loriana, Zoja, Zita, Petronela..
Neviem kde nájsť to, co hľadáš..
@jana0215 ja ti rozumiem. Riešila som to iste pred pôrodmi. Viem, že niekde existuje zoznam “početnosti” mien, ale za toho si neviem spomenúť, kde. V každom prípade, ako už písali, dopredu nevystihnes. Ak sa tvoje zapáči iným mamkám, o pár rokov bude to Vaše nepočetné počuť vo Vašom okolí, hovorím zo skúsenosti.
Čo sa týka vybratých mien, mali sme zatiaľ pre chlapca Oliver, Teodor, Frederik a Artur a pre dievča Agnes, Olívia alebo Margaréta.
Oliver a Olívia sú ale dlhodobo v top používaných menách. V užšom výbere bola aj Sofia, ale tých tiež poznáme dosť a chce ho dať aj bratranec budúcej dcére a má len toto jedno vybraté, tak mu ho brať nebudeme. Huga ani Hanu tiež nie, lebo ich máme v najbližšej rodine...
Baby, tie čo sa vám nepáči téma na "odľahčenie", na čo sem potom vôbec píšete? To tu musí byť každá téma len o problémoch s deťmi, rozvodoch, podvádzaní a podobne? Máme doma aj iné problémy ako tieto malichernosti, ale snažíme sa hlavne tešiť s bábätka a začali sme vyberať meno, pri čo sme došli k tomu, že nechceme, aby keď v škole/škôlke naňho zavolajú napr. Jakubko, tak sa ozvú ďalší traja. 🙄
@jana0215 Ak vies aspon jeden cudzi jazyk, na tejto stranke si vies najst hocijake meno alebo priezvisko a zistit, kolko ludi na svete ho ma, alebo ake najoblubenejsie v poradi je:
Ja mám dcéru Slávku, chodí už na ZŠ a v celej škole je jediná s takým menom. Syn je Maroš a sú v škole 4.
Do školy chodí okolo 900 žiakov
@leskky presne, ja som nikdy nazivo nestretla dievca/zenu s mojim menom a to ho nemam nejake sibnute ani nic, len moderatorka jedna mala ho :D a ceska spevacka
@jana0215 ucim na ZS a v kazdej triede mam aspon 2 Jakubkov, velmi caste su Emky, Rebeky, Ninky, Timejky, Lukas, Tomas, Tobias, Marius, Maxik, Marko, Alex. Nemam, resp. vzacne objavim Zuzku, Anicku, Katku, Petra, Mareka ci Michala, proste deti s 'klasickym slovenskym' menom. Taky prierez z mojej skusenosti, Mozno pomoze 🙂
@magdalenal ďakujem 😊

Neviem ci myslis len krstne mena, ale urcite je zoznam mien najscastejsie pouzivanych v tomto obdobi ...