Ako zmení politika SMER-u ekonomickú situáciu?
Ľudia ešte viac bude nárast chudoby ako doteraz. Samozrejme platy rovnaké a potraviny ešte vyššie. Aký máte na to názor?
📌📌
@janai1 tvrdi kazdy, co nema hovno miesto mozgu.
@filipjohns v tejto krajine dobre asi nebude nikdy, lebo je nulová tolerancia a rešpekt k druhému človeku a inému názoru. každý všade bol, všetko vie, každý má patent na rozum.
@zmrzlinka8 🤝🤝🤝👍👍👍👍👍
@stanulienkat hnusne sa vyjadruješ na to, že si žena. "hovno" v hlave majú všetci ľudia bez rešpektu k inému človeku
Si raz a navždy zapamätajte, že najväčšou chybou v politike, sú politici. A je jedno akí.
@filipjohns nuz volilo ich kopec jednoduchsich ludi s nizsim prijmom, takze uprimne tak im teraz treba. Ked nebudu mat co “do huby” mozu si spolu hovorit, ze za to moze LGBTI propaganda 🤦🏼♀️ alebo neviem kto 🤷🏼♀️ a nabuduce to tam znovu ist hodit Ficovi, len teda neviem kto tu na tie davky bude robit, ked mladi ludia doslova utekaju do zahranicia na vysoke skoly a vacsina sa nikdy nevrati.
@milanemila Vsak práve bolo dobré keď bol Matovič ako tak.
@filipjohns matovic je psycho a tiez sa mi nepacilo jeho rozdavanie a neekonomicke rozhodnutia, ale ano hocico je lepsie ako uderka Smer, Smer2 a SNS
@filipjohns bolo dobre keď bol Matovič? A ako prosím ťa?
@janai1 uvedom si jednu vec nemal to ľahké. Dostal do vienka covid, vojnu a ešte aj energetickú krízu a napriek tomu sa ceny potravín sa nezvysovali. Snažil sa zastropovat ceny energií. Dôchodcovia dostali najviac tak isto mladé rodiny. A treba si uvedomiť ze mal ešte aj Sulika do vienka. Nie není môj obľúbenec Matovic ale radšej jeho ako skorumpovanu vládu Fica.
@janai1 ako sa ti zvýšila životná úroveň od nástupu tejto vlády?
@milanemila toto ma vzdy napadne, ked na kritiku tejto vlady citam od ich fanusikov arogantne sebavedome, ze nech sa paci, hranice su otvorene .... oni si neuvedomuju, co by sa stalo, keby naozaj ludia, ktori nevelebia a neostavedlnuju tuto vladu tym, ze chudaci, musia latat skody po matovicovi a odorovi.... kto by robil na ich dochodky, kto ich bude osetrovat, ucit, zamestnavat .... a tie reci o nerespektovani ineho nazoru... ako clovek moze respektovat, ze niekto ho zneuziva pre vlastne blaho a zavezpecenie, ze zmizuje jeho zivotnu uroven, ze ho zneuziva a robi si co chce s krajinou a vecami, ktore nie su majetkom tejto vlady a slovensko nie su oen ich volici... a ze nici buducnost nasim detom... a ze moze vsetko a jeho volicom stale sa bude zdat, ako sa o nich stara a ako chudak musi napravat veci po tych hroznych neschopnych vladach ... a budu opakovat, to co im povie, lebo on ich chrani pred tym strasidelnym pokrokom ... a vlastne berie len tym bohatym podnikatelom a zivnostnikom...
@viky7 uplne s tebou suhlasim. Nas uz doma niekedy totalna beznadej prepada, uz som prestala sledovat politiku, lebo kazdy den dokazu prist s dalsim a dalsim klincom do rakvy a clovek ma uz normalne depku z toho kam sa ubera tato krajina.
Je mi vás ľúto. Politika vždy bola, je, a bude špinavá hra. Nikdy nejde o občana a jeho dobro. Možno len väčšie a menšie zlo. Spoliehať sa treba len na seba
@milanemila ja tiez nemozem sledovat nic politicke, len zial kvoli praci sa neviem odpojit od toho, aby som nevidela, kam smeruje tato krajina.... a tak som uz v prrmanentnej depke ... a normalne mam strach o buducnost.... lebo zial neda sa nam prestahovat do inej krajiny .... ked uz nas zivotnotnou urovnou ah rumunsko predbehlo... a pokrok a progresinost ma byt nasim najvacsim strasiakom pred ktorym sa musime branit ...
@markusrasford ja som asi žila v inej krajine keď tu sa za predošlej vlády nezvysovali ceny potravín. Ochorela som na covid 11/2021.
Len 2t doma a ceny som v obchodoch nespoznavala... A od toho času len a len stúpali, a neskutočne hlavne v roku 2022. A preto, že bola obrovská inflácia tak v roku 2023 šli dôchodky hore už v júli o 10% aby ľudia ustáli ten nárast cien.
@tibor79 a preto sme uz najchudobnejsi stat v europe, lebo vsade a vzdy je politika spinava a nic pre ludi nerobi. No nie, nieje, su staty kde politici musia aspon nieco urobit, aby ich opat zvolili, nie ako tu.
A ani chybou politiky nieje politik. Chybou politiky je obcan, ktory od politika nevyzaduje, aby robil svoju pracu a tou je posuvat stat a zivotnu uroven obcanov k lepsiemu.
@paradajkova u nas stale vitazi len ohovaranie
Chybou politikov je, ked nerobia pre ludi, pre stat, ale len, aby sa presadila ich strana. A tak medzi stranami panuje obchod, nie blaho naroda
@zalka to že ťa hranol ohlupol to je jasne. Tak že čo si bola 2 týždne chorá tak mlieko, maslo, hydina a ďalšie výrobky išli rapídne hore. Že klameš to je jasne. Ako tu píše @eva8 treba zohľadniť aj fakty ktoré nám cenu potravín zohľadnia. Skus mi vysvetliť cuketa cez 4 e, karfiol cca 3, maslo cez 4, smotana skoro 2, Milka cokola 300 g cca 6 e. Co zapríčinilo tieto ceny? Není inflácia. Smer Hlas a SNS sľubovali nízke ceny. Kde sú? A o rybych produktch radšej nebudem písať.
"u nas stale vitazi len ohovaranie
Chybou politikov je, ked nerobia pre ludi, pre stat, ale len, aby sa presadila ich strana. A tak medzi stranami panuje obchod, nie blaho naroda "
@eva8 Uplny suhlas. Tu sa nevoli, lebo politik ma plan, ako nieco urobit lepsie..
Tu sa voli politik, pretoze nadava a hundre na ostatnych... a ludia im to zeru, ako seno, pretoze politici hovoria iba to, co chcu ludia pocut. Malokomu docvakne, ze ten, ku komu citi sympatie vlastne nema ziadne riesenie.. pretoze keby zacali rozpravat, co vymysleli, ludi to unudi. Popripade pridu na to, ze to, co vymysleli je nedostacujuce. Na to nie je zvedavy nikto. A v nikom to nevzbudi vasne a pocity.. boli by zabudnuti..
Presne na tom neustalom ohovarani, vyvolavani vasni si urobil marketing matovic a presne na tom istom si ju opakovanie stavia aj PS a ostatne strany.
Kym si strana robi meno na neschopnosti inej strany, sama lepsia nebude.
Viete preco sa koalicia drzi? Pretoze drzi spolu. Fico je v tom genialny. Robi machinacie - napr. , aby mala SNS "osmicku" (prestup do klubu zo Smeru do SNS po odchode Huliaka a spol.), mali ciel, nepotopia sa, aj ked okato (podvodmi v ramci zakona, no nie v ramci moralky) ukazuju, ze ich nik neporazi.
Zatialco na nekompromisnost SaS sa dostali Smeraci 2x k moci. Matovicova vlada bola obycajnym chaosom kvoli podkladaniu si poliem pod nohy. A potkli sa.
Tato vlada je "usporiadanym chaosom", vodca Fico ju drzi pevne v rukach. A kontroverzni "koalicaci a spol" su/budu oslobodeni, aj ked nie vzdy slobodni.
Tak ja sa hadat nejdem. Konsolidovat treba a nech by bol vo vlade ktokolvek, tiez by musel spravit opatrenia. Vzdy by bol niekto nahnevany, niekto sklamany a niekto by to bral ako nutne zlo
@libusak ale konsolidovat sa ma nielen ze beries ludom, ale ze aj niekde setris. Tak sa pozna dobra vlada.
Treba zacat na platoch ministrov, menej dat na prezidentsku kancelariu a ministerstva, nevyhlasovat nezmyselne zakazky na veci, ktore netreba a potom napr. ist s dph na 21-22% a nie na 23%. Tato vlada ma rekordne vydavky a ocakava od ludi ze to vsetko zaplatia.
@eva8 tak Ficove koalicie dlhodobo drzi pokope ich spolocna vina, pach penazi a moci. Tam ide nazor jednotlivca, moralka a blaho obcana bokom.
@filipjohns Keď niekto napíše, že dobre bolo keď vládol Matovič, tak to je ako by mal stratu pamäti, veď tam boli večne spory Matovič-Sulík, Matovič vyšiel s nejakým novým návrhom, ktorým si chcel získať napr. mladé rodiny a nemal nato financie alebo len na nejaké krátke obdobie, keď preberala táto vláda vládu od Odora, hodnotenia finančné Slovenska bolo veľmi nízke, oveľa horšie ako keď v r.2020 im bolo odovzdané. A nápady ako lotérie, autíčka atď., to len tak ľahko niekto nevmyslí.

@filipjohns tvrdí kto? už by ste sa mohli skludnit s týmito hororovymi, nič nehovoriacimi témami