icon

Ako zmení politika SMER-u ekonomickú situáciu?

filipjohns
25. okt 2024

Ľudia ešte viac bude nárast chudoby ako doteraz. Samozrejme platy rovnaké a potraviny ešte vyššie. Aký máte na to názor?

Strana
z2
markusrasford
26. okt 2024

@petronelag už keď mudrujes tak nesplietaj autíčka a loteriu. Autíčka bola akcia Olano. Všetci sa zhodneme ze on nedokázal vládnuť. Napriek tomu dokázal dat dôchodcom a rodinám s deťmi viac ako hranol za 12 rokov. Má táto vláda na 13.dochodky no nemá. Má táto vláda pre zdravotníkov? No nemá a pán minister po dvoch dňoch po odchode Dolinkovej našiel 100 miliónov. Kde ich našiel? Klamsta a ešte raz klamstvá a čerešnička na torte je Kotlar.

zalka
26. okt 2024

@markusrasford jasne, hranol ma ohlupol ... a rožky nestáli 8 centov , teraz stoja 13 centov už dva roky.
To, že ty si nepamätáš kedy začali rásť ceny v obchodoch tak to nie je moja vina ani chyba. Maslo tiež stálo 4 eurá, a vajíčka stáli okolo 25 centov kus ked to bolo najhoršie za tuším vtedy už heger bol premier. Ale mna ohlúpol hranol ... áno chlapče , máš pravdu a skús sa rozpamätať.
Ked začala vojna na ukrajine, tak do mesiaca stál benzín skoro 2eurá. Ale to vládol hranol, že.

markusrasford
26. okt 2024

@zalka chlapče? Sa zobud smeracka ovca

zalka
26. okt 2024

@markusrasford ale ak by si neveril tak si tu pozri graf https://openiazoch.zoznam.sk/zivot/makro/benzin... napr. benzín, alebo si preklikni na naftu tiež často omielaná položka lebo ktosi čosi slúbil. A tá cena bola šialená.

A vlastne prečo by som sa s tebou mala zahadzovať, hlupáčik.

markusrasford
26. okt 2024

@zalka hlupácik ta ráno obuval vieš ty pi.. o svete. Keď si gumeneho kacera ťahala za sebou tak ja som už chodil nakupovať. Ty brigádnicka zo Sumracnej. Mam ty poslať link kde sa píše o krádežich mafii s.r.o v miliardách nie v centoch.

zalka
26. okt 2024

Ja tomu nerozumiem, k čomu je dobre napádanie a osočovanie sa. Sú informácie bežne dohľadateľné na internete ako je cena benzínu nafty .. https://openiazoch.zoznam.sk/zivot/makro/benzin... za posledných 5 rokov najnižšia cena benzínu 30.5.2020 v čase lockdownu kvôli covidu a cena 1,074e za liter. Najvyššia 9.7.2022 kedy bola cena za liter 1,946e.
Tak iste si každý vie dohľadať štatistické údaje. Kde je zrejme, že priemerná cena masla 125g bola v januári 2023 vo výške 1,83e oproti tomu táto cena v januári 2022 bola 1,51e https://datacube.statistics.sk/#!/view/sk/VBD_S... a táto cena masla 125g bola v januári 2020 v cene 1,19e https://datacube.statistics.sk/#!/view/sk/VBD_S... sú to dohľadateľné údaje.
Tuším volby boli 2/2020 ak by som napísala tendenčne, tak napíšem, že vládol Pele a maslo bolo lacné, v januári 2022 vládol heger a bolo drahšie a v januári 2023 už bola padnutá vláda ale stále vládol Heger a bolo najdrahšie.

Len ja to nenapíšem ... len sa pýtam, či si ludia už nepamätajú, kedy začali ceny rásť. Ja to mám spojené s covidom, že pred tým ako som v novembri 2021 ochorela rožok som kupovala za 0,08e ... a ked mi skončila karanténa a šla som do obchodu tak rožok stál 0,10e a potom to šlo rapídne hore.
Min. rok som mala pocit, že už sa to zlepšilo, ceny poklesli i oleja, i masla, i mlieka , vajíčka sa dostali temer na úroven spred 20 rokov a teraz zase ceny stúpajú.

stanulienkat
28. okt 2024

@zalka neviem, ci sa blba robis, alebo naozaj si. Ty vidis rozdiel, ked blb Matovic vladol pocas vojny a kovidu???? Vies ako to hybe celym svetom a cenami? Alebo nemas kapacitu to pochopit?? Napriek tomu zlodej Fico vykrikoval, ze on by zlacnoval. Co vedel, ze je to uplna hlupost, ale vedel, ze jeho ouce mu to zozeru. Ceny isli hore na celom svete kvoli kovidu a vojne. On vladol 12 rokov, za jeho vlady ekonomika slapala ( nie jeho zasluhou) na celom svete, vtedy tiez kradol a rozhadzoval. Vtedy sme mali setrit a plnit komoru. Ale nie. Kamaratom ksefty, eurofondy, rodine prispevky, uplatky.....

No a pred volbami sluboval ovciam nieze nebude zvysovat ceny on tym jeho debilom sluboval, ze bude zlacnovat!!!!😁😁🤣😂😂😂
Bezprecedentny krok na celom scete. A cuduj sa svete-debili mu uverili.😂🤣😅😄😁😁
Ale!!! Co sa nestalo?? On nielenze nezlacnoval. On zdanil a zdrazil vsetko a mnohonasobne viac a vo vacsom ako to oznamovala pravica. Sluboval lacne potraviny, vodu, plyn, elektrinu, naftu....
Realita?? Zdanil navyse bankove prevody, zvysil vsetko,co sa dalo aj nedalo. V tom je rozdiel medzi lavicovym volicom,ktory ma v hlave nasrane a uveri politikovi,ktory ho roky klame a okrada. Pravicovi volici vedeli, ze sa bude musiet zvysovat, ale nie takto hulvatsky. A aby ficovolici nevyzerali ako uplni idioti, tak sa teraz tvaria, ze je vsetko v poradecku a ze to tak ma byt.😂😂😁 A ze vsetko vlastne super.😂😂

stanulienkat
28. okt 2024

@tibor79 ty len aby si obhajil tuto smeracku bandu, z teba nikdy nevyjde mudra veta. Proste asi ti docvaklo, co ti urobila koalicia, tak nie aby si priznal, ze si volil nahovno. Tak radsej len alibisticky povies, ze ved vsetci to tak robia. Este som nevidela od smerackeho trola, aby si pruznal chybu.

zalka
28. okt 2024

@stanulienkat a blbá si ty alebo sa len robíš? Nauč sa čítať a nedomyslaj si niečo čo v napísaním nie je.
Ja žiadnym predvolebným sľubom neverím to za prvé a za druhe som v celom mojom komentári porovnavala ceny uvedené štatistický úradom. Lebo ak niekto napíše, že ceny rastú len za tejto vlády tak to pravda nie je. A to ze mi niekto vynadal, že zdražovať sa nezačalo za covidu tak sa brániť budem.
Takže ešte raz popremýšľaj ci si len blbá alebo sa robíš. A čítaj s porozumením.

stanulienkat
28. okt 2024

@zalka pisala som.na margo, ze minula vlada mala na zdrazovanie extra dobry DOVOD! Kdezto tato vlada chce len rabovat statny rozpocet.

zalka
28. okt 2024

@stanulienkat aha, čize keby zostavila vladu terajšia opozícia a začali by zdražovať, tak tiež by si povedala ze není dôvod?
Ako by som chcela vidieť toho kto je z akýmkoľvek zdražovanie spokojný. Ja takého nepoznám, nepoznala som ani predtým a neverím, že niekedy v budúcnosti spoznám.

eva8
28. okt 2024

@zalka PS pred volbami vravelo, ze vseobecne k zdrazovaniu dojde,. Taktiez predpokladalo znizenie inflacie kvoli celkovemu znizeniu inflacie v Europe, tym padom aj u miektorych produktov zastaveniu cien.
PS neklamalo a nezavadzalo. Smer garantovalo znizenie cien, nespecifikovalo. A koalicia sa hrdi, ze zabezpecila znizenie inflacie 🙃 .
Este stale nevidis rozdiel?
PS by hladala rezervy v usporach statu.
Aka arogancia - koalicia hovori, ze v ramci konsolidacie by mali lekari ozeliet par stovak vo vyplate. Ale oni si zvysia platy nielen o par tisisok. Tisicok.
Este stale si presvedcena, ze je vsetko o.k.?

zalka
28. okt 2024

@eva8 a kde tvrdím, že je to ok? Kua ženy sak aj čítajte a nedomyslajte si.
Keď som napísala ze počas kovidu začali rásť ceny tak pánko ma osocil, že ma hranol ohlupol. Kovid začal v 2020 na jar. Ceny začali rásť na jeseň 2021. A v zime 2022 prišla vojna na Ukrajine a ceny šli stále hore. Ale ja nerozumiem.
Áno presne sluby sluby... Volebné sľuby nepočúvam, načo... Ved nie som naivná, nikto pred voľbami nebude hovoriť, že zdražím všetko, že zvýšime dane. A nikto to nehovoril. Pred voľbami je každý milucky chrumkavucky.
A tragédiou Slovenska bola vláda/nevláda olano. Mohlo byt lepšie keby neboli vyhrali voľby oni.

petronelag
28. okt 2024

@zalka To je skutočnosť a zbytočne bude niekto hovoriť, že Matovič im dal pre rodiny a vyššie dôchodky, zvyšovalo sa vtedy hlavne ako dôsledok inflácie.

eva8
28. okt 2024

@zalka nuz, Slovaci maju radi reklamu, su ovplyvnitelni. Aj ked vyhralo Olano, ani naposledy nerozmyslali nasi obcania, sli na "istotu", ktoru poznaju - smer. Tragedia bola jesitnost a osobne ambicie Sulika. A nevodcovske schopnosti Matovica. U mna vyhral Matovic nad Sulikom, aj ked predtym som bola vacsou "fanynkou" Sulika. Volila som v oboch pripadoch PS, aj ked v prvych volbach nemalo dobreho lidra, posobili velmi amatersky, skusila som im dat sancu. Pri terajsich volbach som vahala, ale cim dalej, tym viac ma presviedcaju, ze som volila spravne. A aj Majersky mi je cim dalej, tym viac blizsi. A praveze PS pred poslednymi volbami nehovorilo o znizeni cien, nebolo chrumkave. Hovorilo otvorene o konsolidacii. Kedze neohovaralo a nebolo arogantne, nemalo sancu u "ukecanych" Slovakov. Sulik spachal "sebevrazdu" strany, predtym vrazdu byvalej koalicie

eva8
28. okt 2024

@zalka este na obhajobu Sulika - zaviedol rovnu dan, co bolo dobre podla toho, co sa pise

zalka
28. okt 2024

@eva8 áno PS nehovorilo o z lacnovani, ale začali kampaň o zdražovani, len potom ich zrejme nejaký marketer zastavil aby to nepokaslali. Lebo zvyšok kampane bol nemastny neslany z môjho pohľadu.
Ďalšia obrovská chyba predošlej jesitnej vlády... Vláda padla v decembri namiesto rýchlych volieb niekedy marec to natiahli do septembra a dovolili vyrásť smeru takže za mňa naj sas olano držia zobák. Pomohlo to akurát smeru, SNS a potopilo sme rodina, republika... A možno pár hlasov viac získalo PS.

Hej sulik a rovná daň, a polovica národa keď predáva nehnuteľnosť tak nadáva na vypálné štátu... Dan a odvody do ZP... Aj toto je sulikove.. Teda vďaka Mihalovy, kt. bol vtedy súčasťou SAS a oni toto pretlačili i schválili. Ale to mnohi už nepamätajú. Už vtedy sa snažíli natlačiť do zdravotníctva viac peňazí takými opatreniami. A čo to pomohlo nič, presne ako zajacovky.

paradajkova
28. okt 2024

@zalka ano zdrazovanie za Matovica bolo, ale ako aj ty pises, to zdrazovanie bolo dosledkom inflacie. Toto iste by sa stalo aj pri inych vladach, tak velku globalnu inflaciu nedokazes zastavit ako mini statik.

Kdezto teraz je uz inflacia reltivne stabilizovana, ale ceny rastu dalej a hlavne budu este rast. Toto je podla mna najvacsi problem tejto vlady, ze oni priamo konsolidacnymi opatreniami, ktore navrhuju, hlavne pri transakcnej dani, sposobia zvysenie cien potravin. A je rozdiel ked ceny idu hore, lebo je globalna inflacia(Matovicova vlada) a je rozdiel ked inflaciu sposobi vlada(skrz transakcnu dan hrozi inflacia). Tak podla mna o tom je teraz ta kritika Smeru, ze jedno slubili a druhe sa stane vdaka ich chybe. Lebo transakcna dan nemusela byt. A ludia to zas nechapu, lebo koncept inflacie skrz zavedenie transakcnej dane je prilis zlozity.

zalka
28. okt 2024

@paradajkova vidíš a ešte kua nič není, stále platíme 20% DPH, transakčna daň ešte není a už sa zdrazuje. A áno aj za vtáčiu chrípku a vyhubenie nosnic v nových zámkoch môže vláda. Aj za drahé maslo môže vláda lebo zdanili v lete len maslo, a to dražie, vôbec za to nemôžu distribútori a predajcovia.

A ty si myslíš, že som masochysta, že ma teší zdražovanie... Nie neteší tak ako ma netešilo predtým. A áno bola som pripravená na to, ze sa bude zdražovať, že sa bude skrtit, že budeme uťahovať opasok.
Kazdy používa nástroje, kt. považuje za správne. PS by tiež bolo zavádzalo nové dane, oni v kampani spomínali vyššie dane z nehnuteľností. Tuším kdesi padali návrhy aj na obnovenie dane z dedičstva, darovania, prechodu a prevodu nehnuteľností, ktoré zrušila dávno vláda teraz neviem ci radicovej alebo dzurindu ... Neviem teraz ci to Odor navrhoval alebo rovno PS.

uzivajden25h
29. okt 2024

@zalka myslím že daň z prevodu nehnuteľnosti zrušil ešte Mečiar , potrebovali poprevadzat majetky. Keby sme mali daň z prevodu nehnuteľnosti ako napriklad v Belgicku inak by ľudia skákali. Inak máš vo všetkom prevodu, len ľudia nechcú vedieť realitu

zalka
29. okt 2024

@uzivajden25h bolo to od 1.1 2005 kedy sa zrušili tieto dane a šlo o druhú vládu Dzurindu, oni ich zrušili.

paradajkova
29. okt 2024

@zalka to hovor terajsej vlade, nie mne, ze uz sa zdrazuje. To je ich tema, ved slubovali, ze sa tym budu zaoberat a nemaju ani jedno riesenie. Naopak, ich chybami to pojde este hore.

Ano , kazda vlada by potrebovala ziskat viac penazi do rozpoctu, ale je rozdiel AKO. Navrhov ako to urobit predstavil Odor asi 300, boli medzi nimi rozne veci, ciel bol vybrat tie, co davaju najviac zmysel. Chces mi povedat, ze nedava viac zmysel setrit na ministerstvach, prezidentskej kancelarii, platoch poslancov, rente, odmenach, sluzobnych autach a hlavne setrit niekde sposobom, ze vyuzijem eurofondy tam, kde doteraz isli peniaze z rozpoctu, ako prist s napadom transakcnej dane? Ludia ticho kyvkaju Ficovi, ze ano, ano, chudacik musi konsolidovat, tak to zaplatime. Pritom on spoludoviedol republiku do tohto stavu. Ak ho po tejto amatercine niekto opat zvoli, tak je masochysta.

zalka
29. okt 2024

@paradajkova ved vláda to hádam vidí... A určite šetriť majú aj oni,.. a tuším nejaké odorove nápady si vzali za svoje.

paradajkova
29. okt 2024

@zalka ja sa obavam, ze vidi, ale nechce. Odorove napady si vzali niektore, ale len tie kde platime, my ako obcania, viac. Vladne kroky zatial nenaznacuju tomu, ze by planovali setrit na sebe, alebo spravit daku robotu, co by nam usetrila peniaze. Koniec koncov konsolidacia, aj transakcna dan je podpisana a ziadne setrenie na “sebe” , ani ziadnu pridanu hodnotu z ich strany nepredstavili. Ak ludia a opozicia nezatlacia, tak to bude neudrzatelne.

eva8
30. okt 2024

Huliak, ked je nahnevany na Danka a Tarabu, zahulaka ohladom "svojich ludi", ze

sa „nemieni ďalej zúčastňovať na zaobchádzaní s ľuďmi ako s handrami“ https://www.ta3.com/clanok/964695/taraba-ma-poc...

Cize neprisli 3 poslanci z Narodnej koalicie na zasadanie NR a ta nebola uznasaniaschopna.

Trgedia je, ze cela koalicia zaobchadza s obcanmi SR ako s handrami.

eva8
30. okt 2024

Musim este dodat. Ako pekne vnutornymi konfliktami sa vyplavuju na povrch maniere sucasnej koalicie, aj predchadzajucich vlad Smeru a spol.

Šéf SNS vysvetlil, že každému na kandidátke dal podmienku, aby nikomu nedlhoval peniaze a nebol zaviazaný žiadnym oligarchom.
https://www.postoj.sk/164676/dnes-treba-vediet Toto povedal Danko priamo v Na telo min. tyzden.

Cize sucasna koalicia uz nechce spadnut do rovnakeho postavenia, kvoli comu museli zomriet novinar a jeho snubenka. A kvoli comu bezpodmienecne musela vyhrat sucasna koalicia a zmenit trestny zakon. Uz sa boja bat sa byt v podruci "mafie", ktorej, paradoxne, boli sucastou. A kto vie, kto aku rolu este zohrava.
Fico ukonci hadky, on je v "jednote" genius. Skoda jeho schopnosti. Tak som mu kedysi davno fandila. Nuz, musel sa znizit ku klamstvam a zmenit sa na zvieratko. Vsak kto chcel s vlkmi zit, musel s nimi vyt... Co spravia s clovekom moc a peniaze, co spravila tuzba po moci a peniazoch... A tato vlada je mocenska, podla slov Fica. Obavam sa, ze obcania uz ani zavyjat o chvilu nebudu moct. (cenzura)

Strana
z2