icon

Ako zmierujete s tým, že starnete?

24. nov 2022

Ako sa zmierujete s tym, ze starnete🤣bola som hrdinka ako dobre stale vyzeram a veru prislo aj na mna.Sedive vlasy nemam, ani extra vrasky, ale vidim ako mi zacala ovisat tvar lica, celulitida, priberam mam suchsiu pokozku na rukach.Mam 46 r kedy ste si uvedomili, ze ste zostarli a prehupsli sa do veku kedy mozete byt babky?Ja som za rok, dva velmi zostarla, ked pozeram starsie fotky.Deti su uz velke vehementne nam davaju najavo

kofa77
25. nov 2022

@jablkovastrudla a necuduje sa nikto, ze?😀

tiez to tak mam, resp. mala, donedavna. a cudovala som sa, ze preco uz ma oslovuju pani, ved ja predsa MUSIM VYZERAT ako slecna😀
no, bejvavalo.

zuzanockamt
25. nov 2022

@kofa77 Ďakujem za odpoveď. To mi je ľúto,že máš takú skúsenosť.

jana_eyre_2
25. nov 2022

@jablkovastrudla 🤣 vieš že práve včera ma niečo podobné napadlo.. mala som školenie, bavili sme sa tam s tými ľuďmi o živote a tak, ja som zistila že sú to všetci mladí ľudia do 25-30 bez detí a mňa tak trocha prekvapilo že nikto sa nepozastavil nad tým že mám tri deti ako pred pár rokmi bývalo bežné.. tie časy sú už preč veru 🤣

0silvia0
25. nov 2022

Ja na margo toho dostojneho starnutia... Aby sa akoze stare nehrali na mlade, lebo ze to vyzera smiesne. Ja s tym nesuhlasim. Prd makovy, mne je to praveze velmi sympaticke, ze zena uderom patdesiatky neostriha vlasy do noname bezpohlavneho ucesu a neoblecie si nemoderne retro handry lebo ze uz je akoze stara a kto uz je na nu zvedavy...
Mne sa paci ked aj zrely a prezrety clovek nevyzera ako teta a ujo, ale smrncovne a mladistvo. Je to pekne, a pacilo sa mi aj na poslednom rockovom festivale ze aj ludia 60+ ziju, tesia sa zo zivota a su ohaknuti v mladistvych handrach. Ved este neumierame, nemusime natiahnut na seba o 3 cisla vacsie tesilky a volne bluzy s makovymi kvetmi na odlakanie pohladu z vraskaveho krku. No a co?

daniela2202
25. nov 2022

@0silvia0 máš pravdu, je to pekné 😊👍

joannita
25. nov 2022

@kvetinka75 zena po 50tke, s pubertiakom doma, nespi celu noc? Preco preboha?

kofa77
25. nov 2022

@joannita vyckava pubertaka pri okne v noci, kedy pride z party a v akom stave 😄

heni79
25. nov 2022

Nečítam komentáre. Ja som úplne v pohode s tým, že starnem. Mám šediny (prvé v 16! rokoch). Teraz pol hlavy iba sivé vlasy. Aj som špekulovala priznať šediny, dva mesiace som to vydržala. Najradšej by som si dala taký "celošedivý" melír. No už moje šediny mi pridávajú roky. Tak si vlasy farbím ďalej. 🤷 Mám iba 43 rokov. A myslím si, že sa treba prijať v každom veku. A áno, vnútorne mám 2-3x v týždni 25!😍 A cítim sa skvele.

akvi
25. nov 2022

@0silvia0 dostojne starnut predsa vobec neznamena vyzerat ako "teta". Pre mna dostojne starnut znamena prijat sa v kazdom veku taka, aka som, kedze je plno veci, ktore sa ovplyvnit nedaju, resp. mozno roznymi zakrokmi a pod.. Prijat sediny, vrasky, celulitidu..ale nie v zmysle, kaslem na to, ved som stara, tak mi je jedno, ako vyzeram..Ale zaroven sa z toho "neposrat" a neriesit kazdy sedivy vlas, ci pomarancovu kozu na stehnach, ci kazdy gram navyse.. Ano, spravit maximum preto v zmysle zdraveho zivotneho stylu, pohybu, udrzania hmotnosti, dobrej nalady, radosti.. Ale nie chodit po plastikach a na botox s kazdou hlbsou ryhou, ktora sa mi zjavi na ksichte alebo zbesilo farbit kazdu sedinu, ktora vykukne, ci potit krv vo fitku, lebo uz nemam svojich 10% tuku, ako v 18.ke.. Tiez prijat, ze uz niektore veci proste nejdu.. Ja napriklad robim pomerne narocny sport a tam vidim svoje limity, ktore viem, ze uz proste neprekonam, pretoze ano, som starsia. Ale to mi nebrani robit ten sport aj nadalej a posuvat sa tam, kam to este ide.. Robim ho pre radost, nie pre vykon.. A takto to vidim v kazdej oblasti.. Ja si nahodou velmi uzivam tento vek, dieta uz samostatne, mam plno casu na seba, tak ho aktivne vyuzivam..

0silvia0
25. nov 2022

@akvi toto ja ovladam, ok, vidim, ze musim byt konkretnejsia, narazala som na nazory tohoto typu:

akvi
25. nov 2022

@kofa77 plne suhlasim s tym vekom rodicov 40+, tiez by som nechcela, ani mat dieta v tomto veku, ani byt dieta starsich rodicov. Moji ma mali po 30-ke a uz aj to som ako dieta pocitovala. Videla som, ze moji su starsi, mojho naj kamosa mala jeho mama v 18-ke a ja som k nim strasne rada chodila, lebo ona bola pre mna cool, na rozdiel od mojich rodicov. Dokazala som sa s nou ovela lepsie porozpravat a videla som, ze aj ten moj kamos s nou ma uplne iny vztah.. No a ani nevravim, ked som ja mala male dieta, moji uz fakt nevladali, takze aj ta pomoc od nich bola taka, ze velmi sice chceli, ale tak narocne decko, ako moje, to proste nedavali..

akvi
25. nov 2022

@0silvia0 chapem, ako to myslis, ale myslim si, ze ani tento komentar to nemysli tak, ako pises ty. Pre mna hrat sa na mladicu znamena napr. prehanat to s omladzujucimi plastikami - napr. taka Studenkova, jej tvar uplne stratila crty, je to pre mna taka umela babika.. toto je hranie sa na mladicu.. Alebo take to spravanie, akoze som strasne fakt cool a dobreze nejdem na diskoteku s kamosmi mojho pubertalneho syna... Tak isto obliekanie - je rozdiel, obliect sa moderne, pekne, s ohladom na postavu, nie natiahnut prve vrece z tetkovskeho obchodu..ale zase, chodit v 50-ke s vytasenym bruchom v crop tope, to je to hranie sa na mladicu.. Resp., ono ani to nemusi byt uplne cez, ak to ta zena dokaze nosit. Len to je maloktora.. Taky ten cit pre to, co na seba navleciem a ako sa spravam..to sa snad ani neda nejako zovseobecnit, ale clovek sa pozrie a vidi.. 🙂

kofa77
25. nov 2022

zena, ktora sa stara o seba, ma zaluby, sportuje, odrazu nastupom 50 tky nenahodi na hlavu karfiol a satovu zasteru. a naopak zena, ktora cely zivot riesila len rodinu, aby boli vsetci doma spokojny a ona sama bola na poslednom mieste, u tej je tiez vyzor aj v mladosti taky konzervativnejsi, takze skokovo to v 50tke nejaky rozdiel nebude.
treba mat cit pre to, co si obliect vo vyssom veku, ano, ja mam ukazkove nohy, akoze fakt, ale minisuknu, vystrih a opatky si nedam

kofa77
25. nov 2022

spokojni...

joannita
25. nov 2022

@akvi male deti dnesnych 40+ budu mat za spoluziakov deti, ktori maju tiez bezne rodicov 40+ kedze mat dieta v neskorsom veku je momentalne ovela beznejsie ako kedysi.
Keby si sa snazila 10rokov otehotniet a zrazu po 40tke by sa ti to podarilo, inak by si sa na to pozerala, ver mi 🙏

0silvia0
25. nov 2022

@akvi napisala som to tak ako to vidim, vnimam ja a ako mi to slina prave priniesla. Nepotrebujem si to tu teraz obhajovat, ani dovysvetlovavat. Moja nit myslienok ide inak ako tvoja, to je predsa ok.
Kedysi sa hovorilo, ze starsia zena ma mat kratsie vlasy aby nevyzerala zozadu ako gymnazium a spredu ako muzeum. Tieto stereotypy nemam rada a skor som narazala na toto, ale to je jedno.

kofa77
25. nov 2022

a male deti, ked vyrastu a zacnu si budovat rodiny a kariery, zakladat rodiny a mat male deti a budu musiet splacat 200 tisicove hypoteky, tak zacnu riesit aj zdravotne problemy svojich rodicov 70+...
inak mne sa zda, ze trend mat deti vo vyssom veku je na ustupe, ze zas to ide nizsie

kvetinka75
25. nov 2022

@joannita a to kde som napisala?

kofa77
25. nov 2022

inak ale s tou Studenkovou to je taka sranda, ona je az v krci, jak sa snazi, bojuje, co sily a penazenka da, ale ked si mam vybrat medzi nou a Milkou Vasaryovou, vyberam Milku. Pre mna je Milka synonymum elegancie, starnutia s graciu, nie urputneho snazenia vyzerat v spolocnosti vrstovnicok najmladsie

joannita
25. nov 2022

@kvetinka75 ved tu si napisala, ze kamosky po 50tke s pubertiakmi ti zavidia ze mozes spat celu noc.
Tak sa pytam, preco ti to zavidia? Preco oni nespia celu noc?

kvetinka75
25. nov 2022

@joannita pretoze ked boli male tak nemohli . Terax maju pubertiakov a pocituju ze im ten spanok chyba . Plus riesia pubertalne deti - problemy, niektore poflakovanie ucenie sa a pod. Plus hormonalne problemy vsetko sa to kopi . K tomu maju aj rodicia uz problemy a nevedia co skor.

akvi
25. nov 2022

@joannita nikde nevravim, ze vidim na tom nieco "zle", mat dieta po 40-ke. Nech si kazdy robi, co len chce.. 🙂

joannita
25. nov 2022

@kvetinka75 ved jasne to chapem, na 50tnika dost.... Ale nerozumiem preco teraz nespia. Ved idem spat o 22 a zobudim sa o 6.
A ani nie kazdy s malymi detmi nespi v noci. Ja mam 4 a 1 rocnych a spime celu noc.
Neplati pausalne na kazdeho co pises

akvi
25. nov 2022

@0silvia0 ved ja nepotrebujem, aby si sa obhajovala, diskutujem..paci sa mi citat, ako to kto ma.. 🙂

kvetinka75
25. nov 2022

@joannita idu spat e ked mas starosti a sama nejake zdr.problemy tak mozes mat problem so spankom. Uz nemaju.nervy stale nieco riesit.

andula77
25. nov 2022

@kofa77 akurát som na ňu natrafila...

kofa77
25. nov 2022

@andula77 mala som minule v rukach. recepty o nicom, fotky retus level milion.

ale ja som zaujata, kedze podla mna je to preafektovana krava 😝

panizima
25. nov 2022

Ahoj. Ja tiež 46r. A tento rok som dosť zostala. Vrásky, kruhy pod očami. Pokožka na tvári je jemná. Nespoznáam sa.

autor
25. nov 2022

Niekto tu nacrtol, ze teraz sa dieta narodilo a ide do skoly a toto ma trapi.Ved teraz som rodila a, ked ubehne raz taky cas ako doteraz, tak mam 60 tku🤣mne sa zda, ze vsetko ide nejako rychlo.Aby som bola presna asi nemam zly pocit z vrasok, kg, ale asi bilancujem co som chcela stihnut, dosiahnut a, ze uz mam malo casu ako to letiiii.Citim sa velmi zvlastne viacere pisete zhorseny zrak to som zabudla uz rok nosim okuliare na citanie.V ramci toho, ze idem chudnut a sportovat som isla na skusobnu hodinu na trampoliny a po prvej hodine som zistila, ze asi trpim inkontinenciou.Pri kychnuti ci zdvihani tazsich veci nemam problem.Na stastie sa mi zdr.problemy ako popisujete artroza, stitna zlaza este vyhybaju, tak asi mozem byt rada.Viac vnimam, ze starnu rodicia, my s muzom zamyslam sa nad vecami, ktore mi boli pred 10 r vzdialene.Som rada, ze to beriete vo vacsej vacsine pozitivne a s nadhladom beriem si z Vas priklad😋

andrea_ff
25. nov 2022

@76california ja nad touto úpravou horných viecok uvažujem....môžem napísať správu?