icon

Ako zvládať choré dieťa a psa doma?

joja636
22. jan 2024

Ahojte prosím o radu ako riešite situáciu keď ste doma sama s dieťaťom a máte aj psa no dieťa vám ochorie. Ako chodíte von keď má dieťa teplotu a nemáte nikoho kto by vám pomohol? Ďakujem

Strana
z8
sasa1310
22. jan 2024

@joja636 buď požiadať susedku či nemôže na 5 minút postrážiť, alebo utekať rýchlo so psom kým dieťa spinká a hlavne neísť výťahom a nezabudnúť mobil

joja636
autor
22. jan 2024

@sasa1310 mám 5 ročného syna tak mi ešte napadlo že by som kúpila sim kartu a bola stále na telefóne inak to nevidím

pribinak
22. jan 2024

Dala som mu tablet a tých 10 min v tomto veku už zvládol.
Alebo som utekala so psom keď syn spal

mabenn
22. jan 2024

to naozaj zviera ma prednost pred pudom matky a necha sama doma dieta, ktoremu sa za 5min moze hocico stat...?

sticker
janai1
22. jan 2024

@mabenn takže necháš psa urobiť potrebu v byte a potom upratuješ?

mabenn
22. jan 2024

@janai1 nepotrebujem psa v byte, pokial som sa rozhodla starat sa o dieta, co je moja zakonna a moralna povinnost...ak si niekto vytvori zavazky, treba domysliet aj sposob a nie obetovat dieta

qwer2019
22. jan 2024

@joja636 zapni rozprávku, nejakú hru na tablete, poprípade nejaký snack ku tomu. Ja som bežne od malička až do 3 a 4 rokov nechavala (už nemáme psa, tak to už neriešim), ale riešila som to henták a pri jeho zdrav. problémoch som s nim bola aj 10x za manželovi zmenu a zvládli to

janai1
22. jan 2024

@mabenn bože 🤦‍♀️

mabenn
22. jan 2024

@janai1 boze? ak by sa tomu dietatu nedajboze nieco stalo a matka vonku venci psa, ide do basy

pribinak
22. jan 2024

@mabenn toto je tak trochen hystericke

mabenn
22. jan 2024

@pribinak nemusi sa nic stat...treba dufat...ak sa stane, je to trestny cin

luccija
22. jan 2024

@joja636 zapla som rozprávku, ale vedela som, že bude sedieť ako prikovana a nebude vymýšľať

pribinak
22. jan 2024

@luccija aj môj, sedel jak 5 peňazí.

anickabasnicka
22. jan 2024

@mabenn tak to by ta matka nemohla jit s prominutim ani na wc popripade do sprchy, aniz by si nemusela vzit dite s sebou .a co deti, ktere spi v lete v kocarku na zahrade a matka mezitim vari treba obed. taky se to podle tebe nesmi? moc to hrotis. kolikrat si dite ublizi , kdyz nad nim stoji pet dospelych, a kdyz je 5minut samo, tak je vse ok....tebe bych za sousedku nechtela.ty by jsi me s prosbou o vyvenceni psa jiste poslala donekam.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
sissy27
22. jan 2024

@mabenn no si predstav, psa sme mali skor ako dieta a nie, nedali sme ho utratit ani inak sa ho nezbavili. Mimochodom, kedysi 5r deti makali na poli, vedeli obsluzit domace zvierata, nikto im nestal za zadkom… to bolo nieco 😅
@joja636 tiez by som to asi riesila tak, ze vybehnem kym dieta spi / pohra sa na tablete. Samozrejme nepojdem na hodinovu vychadzku, len rychlo nech psik spravi co ma a sup domov. Zas predpokladam, ze pri 5 rocnom ides v pohode sama do sprchy alebo na zachod, pripadne sa hra sam v izbe kym varis / upratujes a nemas ho nonstop na ociach.

mabenn
22. jan 2024

@anickabasnicka ked ides do sprchy alebo na zachod, alebo nechas dieta v kociku na zahrade, mas k nemu blizky pristup....zamknut dieta v byte kvoli potrebe psa je nieco celkom ine...len ked si predstavim, ze by som bola to dieta co matka v byte zamkne v 5rokoch, neni mi dobre

mabenn
22. jan 2024

@sissy27 opakujem sa: v pripade nehody, trestny zakon matku presetruje a ide do basy...take male dieta ma byt pod nejakym dozorom...aj v skolke keby sa mu daco stalo, ucitelka ide do basy

biglovemom
22. jan 2024

5 rocne teoreticky vies uz nechat 10 min same.
Zapnes tv , alebo pockas kym zaspi.
Ale to musis ty vediet ci to zvladne.
K tomu okna zamnut ,musi vediet ze dvere do bytu nesmie otvorit….

joja636
autor
22. jan 2024

@mabenn tu nikto nehovoril otom že ho zamknem....

mabenn
22. jan 2024

@joja636 taze ho nechas v otvorenom byte? este lepsie :D

mabenn
Autor odpoveď zmazal
mabenn
22. jan 2024

@pribinak
@luccija samozrejme ze dieta sedi jak 5penazi, ked vidi, ze ostalo same

sticker
nikoleta177
22. jan 2024

Riesila by som to vencenim za finančnú odmenu. Isto mas v okoli nejaku študentku/študenta, ktorý ma rad psíkov a bol by ochotny 🙂. Alebo opačne - postrazil by dieťa kym by si šla von so psikom. My sme to nali tak lebo nás psik bol starší a nesiel von a cudzím človekom.

anickabasnicka
22. jan 2024

@mabenn prosim te, prestan tady strasit basou. vsak s tim psem tam venku nebude pul dne. soused ma vyvencene dva cokly ani ne za 10minut.
v 5 letech uz snad dite dokaze pochopit, ze kdyz mu matka rekne, sed,ani se nehni, tak sedet pul hodiny vydrzi. navic jestli je nemocne, tak lezi v posteli.
@joja636 .musis to venceni vychytat . hlavne se nesmis stresovat a uz dopredu si rikat, ze se stane nejaky pruser. proste rychle se psem ven a jeste rychleji zpatky. at to zvladnete a jate brzo fit

joja636
autor
22. jan 2024

@anickabasnicka ďakujem za povzbudenie 😉💪

basulaak
22. jan 2024

2 rocneho som nehala parkrat doma spat a sla som vyvencit psa. Zamkla som dom a na maleho som celu dobu kukala na videopestunke. Bola som kus od domu. Ked sa zobudil s placom za chvilu som bola doma. Ano stava sa ked mas psa aj take.

mabenn
22. jan 2024

@anickabasnicka ja nestrasim, ja hovorim realitu: matka je trestnopravne zodpovedna za svoje dieta...ak sa za 5min nestane, ma stastie...male dieta ma byt pod dozorom, duplom chore...ak ma psa a nevie si zabezpecit vencenie, tak to treba vyriesit inak, a nie nechat dieta doma same

mabenn
22. jan 2024

@joja636 povzbudeni mozes mat aj tisic, pocity tvojho dietata a mozne nasledky budu len tvoje

mabenn
22. jan 2024

@basulaak to sa nestava, ze mas psa...to je vedoma volba: mat dieta a mat psa..a je vedoma volba v danej chvili nieco uprednostnit

Strana
z8