icon

Ako zvládať choré dieťa a psa doma?

joja636
22. jan 2024

Ahojte prosím o radu ako riešite situáciu keď ste doma sama s dieťaťom a máte aj psa no dieťa vám ochorie. Ako chodíte von keď má dieťa teplotu a nemáte nikoho kto by vám pomohol? Ďakujem

wolf_
Autor odpoveď zmazal
mabenn
22. jan 2024

@wolf_ ist na wc a ist prec z bytu a nechat tam dieta su dve rozne veci, psa a dieta by som mala naraz vtedy, ak dokazem zabezpecit starostlivost naraz

h2
22. jan 2024

@mabenn Obetovať dieťa? Čiže ty si nikdy ani na záchod neodbehla? Tiež sa mu akurát vtedy môže niečo stať.

mabenn
22. jan 2024

@h2 uz tu bol niekolkokrat spominany zachod a budem sa opakovat: ist na wc a ist prec z bytu a nechat tam male dieta su dve rozne veci

loliki
22. jan 2024

No dobre, a ako riešite nakupovanie, keď je dieťa choré. Tiež sedíte len pri ňom doma, ani do obchodu neskočíte?

wolf_
Autor odpoveď zmazal
h2
22. jan 2024

@mabenn Áno, už vidím, že o tom WC sa už písalo.
A čo také sa stane dieťaťu za pár minút, kým pes vykoná vonku potrebu? Zase diskusia nie je o tom, že by autorka išla na hodinovú prechádzku so psíkom a nechala dieťa doma samé.

mabenn
22. jan 2024

@wolf_ opakujem sa: nechat dieta bez dozoru v pripade, ze sa mu nieco stane, je trestny cin...vsetko ostatne su bludy

meiwe
22. jan 2024

Mam 3 deti a mala som dvoch psov , od 4 rokov nakstarsia chcela nech ju necham samu doma , mali sme dom s velkymi francuzskymi oknami , 5min som zobrala psa a sla sa prejst , dosla skontrolovala , dieta sedelo na sedacke a pozeralo rozpravku , potom 10min so psom a zas skontrolovala a postupne mi vydrzala pri rozpravke 15-20min dokym sa pes vyvencil , stredna uz bola so starsou a tiez pozerali rozpravky a tiez postupne , teraz starsia strai strednu a stredna mladsieho takto vsetci vydrzia 10-15min po kope bez ujmi na zdravi . Je to aj o povahe dietata , mladsi ma 2roky a myslim ze toho minimalne do puberty asi sameho nenecham . Treba si poznat diata , vediet ci to zvladne , ci nie je bojazlive ci nie je moc aktivne …. Je to o tom ze 10min nie je vela ale ano je tam co ak
Su mobili a videohovor , popripade ked spi pestunka , druhy mobil zapnuty s kamerou … nech vies co sa deje a sup sup vyvencit a domov …
Ja som ostavala doma v 6 rokoch uz sama , dokonca v 10tich som uz s3 rocnou sestrou cestovavala busom k babke . A abyvali sme v Ba a 3zastavky od nas babka ..

mabenn
22. jan 2024

@h2 moze sa zacat dusit, moze si vziat ostry predmet a ublizit si, neviem ake podmienky su v byte - otvorit okno a vypadnut, atd, atd, mam vymyslat dalsie scenare?

wolf_
Autor odpoveď zmazal
mclissa
22. jan 2024

@loliki ved potraviny uz donesu domov. Ja si nepamatam ani kedy som naposledy bola v obchode. Kazdy vikend o 8 rano mi zvoni donaska s nakupom.
Autorka, pockaj dokedy mu klesne teplota, oblec ho, vezmi dolu a pes nech urobi potrebu. Je tam toho. Normalne vysoku skolu nato treba. Nemusis chodit na dlhe prechadzky. Syn 5-10 minut vonku vydrzi.

mabenn
22. jan 2024

@wolf_ preco by som mala riesit za autorku komplikaciu ktoru si vytvorila? ak nemam denne osobu, ktora mi vie pomoct, musim situaciu nejak riesit...ako riesit, to je na nej...ja pisem o zodpovednosti za dieta a nasledkoch vyplyvajucich zo zakona

h2
22. jan 2024

@mabenn To všetko sa môže stať aj pokiaľ si na tom záchode.

mabenn
22. jan 2024

@h2 na zachode mam minimalne zvukovy vnem, a som v jednom byte s dietatom, viem mu poskytnut okamzitu pomoc v pripade potreby...ak vencim psa, neviem poskytnut pomoc, t.j. ponechala som dieta bez dozoru...myslim, ze aj ucitelky v skolke chodia na zachod

ada309
22. jan 2024

Sak mu zapni videohovor (starší tel,tablet,...) a tých 15-20min s nim komunikuj takto... motaj sa len pred bytovkou a hotovo..

wolf_
Autor odpoveď zmazal
rivini
22. jan 2024

@mabenn konecne jeden normalny nazor. Sokuje ma, kolko z vas nechavalo alebo by nechalo 2-5 rocne deti v pohode denne 10 minut same v byte. Naozaj ma to sokuje. Tak male dieta vyvedie strasne veci aj v priebehu 30 selund, aj nechtiac a nesmie zostat bez dozoru. To neznamena, ze musi ist s matkou aj na WC, ale je rozdiel, ak sa zacne niecim dusit a matka je v byte, alebo je mimo bytu… Napadlo vam zeny, ze pocas toho vencenia sa moze nieco stat napriklad aj vam a kym niekto zisti, ze mate v byte dieta…tak to mozno nebude 10 minut. A to nie su katastroficke scenare, to je realita. Moja tehotna kamoska sla len do lekarne, nechala dieta v aute, prislo jej v lekarni zle, odpadla. Kym niekomu doslo, ze ma v aute dieta, presla skoro hodina. Chvalabohu sa to stalo v zime, nie v lete. A chvalabohu, neskoncila v base, no bez probiemov to tiez nebolo. Moje dieta v tomto veku zvladlo urobit salto z gauca, narazit hlavou o rok steny, stiahnut na seba pripevnenu policku, prehltnut casticu z lega. Ak by som nebola doma a nezasiahla okamzite, neviem, neviem…posadit dieta pred telku, opustit byt a spoliehat sa, ze mu ziaden blby napad neskrsne v hlave, je nezodpovedne. A k otazke-mala som psiu „sitterku“.

mabenn
22. jan 2024

@wolf_ trestny zakon to vymyslel, nie ja...za svoje deti mame zodpovednost

lenkakravcova
22. jan 2024

@mabenn trochu to preháňaš.
5 ročné dieťa je už veľké. Tam stačí zaplniť rozprávku a ísť venčiť. Ja som si pri 5 ročnom kľudne odbehla aj na nákup do mini potravín na 10 minút. Zase tak veľké dieťa keď mu vysvetlila, že má sedieť na gauči a bude rozprávka tak zvyčajne sedí ani sa nehne (aspoň teda naše 😃).

rivini
22. jan 2024

@loliki berieme ho so sebou. Ani chore dieta nenechavam doma same, preboha…

wolf_
Autor odpoveď zmazal
mabenn
22. jan 2024

@rivini aj ja som sokovana

h2
22. jan 2024

@rivini Ja som nikdy nenechala a ani BY som nenechala dieťa samé v byte. Ale ja nemám psa.

mabenn
22. jan 2024

@lenkakravcova trestnopravna zodpovednost...ak sa nieco stane nedajboze, ides do basy

anickabasnicka
22. jan 2024

@h2 to nema cenu tady s ni diskutovat. ona si pomele porad to svoje. kazda matka vi, ze je za sve dite zodopovedna, proto je treba to tady neustele opakovat..proste behem nemoci ditete je treba zastrelit psa, vyhnat ho ven jen tak,popripade ho naucit chodit na wc.jinak budeme vsechny v base

mclissa
22. jan 2024

Ked uz tak popros susedov nech ho vezmu na potrebu.

mabenn
22. jan 2024

@anickabasnicka samozrejme ze je potrebne zabezpecit inu osobu ktora psa vyvenci..na to treba zakladat temu? nie. tema je o tom zozberat odvahu od inych, ktore robia to iste, a mat pocit, ze ved to nie je take zle, ked to robia aj ine

petronelag
22. jan 2024

@rivini Ani ja som nenechávala syna v 5-tich rokoch samého doma, lebo on nesedel pri rozprávke, muž to skúšal povedal mu: kresli si a išiel do susedov, len niečo zobrať a syn ho už čakal pri bráne.
Deti sú nevyspytateľné. Ale radšej by som si našla niekoho, kto by išiel von so psom.

luccija
22. jan 2024

@mabenn ok, som nezodpovedná poznám si svoje dieťa nikdy nevymyslala nerobila blbosti