icon

Ako zvládať nákup vecí na dobierku?

9. máj 2024

Baby ako to máte vy? Bežné si nechávam poslať veci na dobierku, je to pre mňa lepšie..ale..
Nie vždy mám čas preto ísť , idem napríklad až za 4 dní , alebo sú deti choré idem až o týždeň..vždy sa ospravedlním naozaj vždy ,vysvetlím ,keď sa stane, nikdy sa dobierka odomna nevrátila naspäť k pôvodnému majiteľovi, nikdy ,mam veľa ch niekoľko mesačne ..je tam 18 dní na prebratie , ja to aj tak beriem aj keď posielam ja, že majú na to 18 dní..
Ale ak objednám (väčšinou mám stále baby) od novej ,že prvý krát, a stane sa že dieťa mi medzičasom ochorie, nemôžem ísť pre to, tak každý deň mi vypisujú že prečo , a klamem ich , a nechcem prebrať, tá dobierka je tam reálne 3 dní na tej pošte...ja som v strese a úplne zbytočne lebo nechápem ako to mám ešte dotyčnému vysvetliť.ako to máte vy? Či len ja mám.na to nesprávny pohľad..pretože väčšinou preberám okamžite..občas sa stane že proste niečo sa vyskytne..hlavne teda s deťmi , kto má vie 🙄

Strana
z2
maranco
10. máj 2024

@rozculena * pre dobierku si musíš ísť na poštu,to poštár nenosí *
To nie je celkom tak, záleží ako to je poslané, ak ako list a je "tučný" to nechajú na pošte.
Ak je poslané ako balík na adresu, to dovezie poštový kurér autom nie poštárka.

autor
10. máj 2024

@michelle567 neobjednavam za pár eur , sú to drahšie položky a vždy objednám viac veci , nakoľko dobierka je drahšia..ono je to vždy okolo 80-90 e..vždy je to oveľa vyššia cena ako za tú poštu..

candii
10. máj 2024

Treba skôr poslať na účet nejakú zálohu. Napríklad za poštovné dakych 5€ a potom by sa hádam tak nebáli.

autor
10. máj 2024

@pralinka86 ono ani nejde o nutenie, ale o ten teror, s tým že určite nepreberiem , že posledný krát mi píše atď veď dočerta má dieta..a je to tam minimálne dní, keby to tam je dva týždne, že začne byť nervózna z toho , tak chápem , ale po 4 dňoch ?

lakebabe
10. máj 2024

@michelle567 už sa cenzuruje😁 to meno je tu zakázané vysloviť 😄

maranco
10. máj 2024

Autorka koľko tu písalo nervóznych od apríla kedy dostanú daňový preplatok, komu už prišiel keď termín je do 12.5. Tak cháp aj druhú stranu, že čaká na tie peniaze každú chvíľu.
Keď je to balík v hodnote 80-90€ prečo si ho nedávaš poslať poštovým kurérom na adresu ale nechávaš ho ležať na pošte?

autor
10. máj 2024

@maranco pretože som veľmi vyťažená , naozaj , ja neviem kde sa budem nachádzať za hodinu , nieto ešte aby som riešila kuriéra ,pár dní dopredu ... Veľa krát som si kuriérom dávala posielať balíčky, raz som musela do Bratislavy, volal mi tam už keď som bola , zas inokedy som letela so psom na operáciu akútnu , tiež nepočkalo..ja som stále v pohybe , potom s mamou lietam po vyšetreniach v ba zakaždým to aj tak museli nechať na pošte ,keby nebol ten malý chorý občas sa ani nezastavim..

lakebabe
10. máj 2024

Lebo sa bojí že sa jej to vráti preto je nervózna a ze pride o päť eur za postu, za mňa zbytočne založená téma. Máš účet tak nabuduce sa sama ponukni že pošlem päť eur popredu za postu a zvyšok dobierku a uvidíš ze nikto už v strese nebude

autor
10. máj 2024

@lakebabe pre mňa to zbytočne založená téma není, ja som chcela vedieť ako to je u iných báb..rada čítam názory aj iných ľudí..a tém rôznych z môjho pohľadu zbytočných je tu trilion, ale pre niekoho to zbytočne není..respektujem

lakebabe
10. máj 2024

Len s týmto ti nikto neporadi ľudia sú rôzni za mňa je dobierka prežitok a ani som sa už dlho nestretla s niekym kto ju ponuka. Chod dnes na postu výber dobierku a pani napíš že môže byť v kľude že si ju uhradila a máš pokoj

autor
10. máj 2024

@lakebabe rada by som , už po tých správach , pred mesiacom (nadnesene) bolo neskoro ,ale malý má teploty, nebudem ho vláčiť po pošte, kvôli niekomu kto má tiež dieťa a nevie to pochopiť, pretože v prvom rade som matka a až potom všetko ostatné..poštu nemáme na dedine ale v meste,kde pracujem preto nie je problém si to vždy vytiahnuť ..hneď v ten deň..a aj to vždy dodrzujem ..vláčila by si dieťa v 39 teplotách 20 km tam a 20km späť? Keď máš na vybratie 2 týždne? Oni jej tu dobierku skôr nepošlú ako uplynie tá doba

lakebabe
10. máj 2024

Ja som ti povedala co by som urobila, uhradila sama od seba bud celé popredu alebo aspoň poštovné. Tak jej napíš že to vyberieš až vtedy , dokedy máš odber. A na budúce budeš vedieť ze máš jednoduchsie uhradiť popredu a môže to poštárka nechať hocikde aj u susedov alebo ti to dá do dvora keď nebudeš doma, mne bežné balík nechá za bránkou alebo u susedov v obchode a máš pokoj nemusíš chodiť po poštách
Alebo si daj posielať do packety

gemerka17
10. máj 2024

Je fakt taky problém autorka poslať predávajúc zálohu na postu. T.j 10 eur, keď máš väčší balíček, aby v prípade tvojho neprebratia mala aspoň uhradené náklady. Všetci ti to tu píšeme a ty si stále ides svoje. Ach jaj.

autor
10. máj 2024

@gemerka17 nabudúce si to inak zariadim , pretože v strese sa mi neoplatí byt,ten mám z iných dôležitých veci, nie z balíka ktorý nepreberiem hneď..ale tiež prska jak keby čakala na sociálne dávky,každý mesiac v Dubaji, nezávidím ,ale keby to bola maminka ktorá čaká aby nakúpila deťom a nemá ,tak sa správa táto ..

maranco
10. máj 2024

Autorka čo by sa stalo keby pri objednávaní rovno pravdivo napíšeš že si pracovne vyťažená a nemáš poštu na dedine, takže dobierku neprevezmeš okamžite ale do 18 dní. Tak by každý vedel na čom je a nestresoval.
Predávajúca má očakávanie že ten balík rýchlo chceš tak ho pošle a rovnako rýchlo očakáva aj peniaze zaň.

autor
10. máj 2024

@maranco máš pravdu ,tak som to mala napísať , len ma nenapadlo, keďže som nevedela že krpec bude chorý ..nabudúce to tak vyriešim ..že keby niečo ..ak bude nabudúce, lebo teda vypálilo to zle..ale stále su to len 4 dní ,neprešiel ani týždeň ..

maranco
10. máj 2024

A keď máš choré dieťa, tak normálne pošli muža na poštu nech vyberie balík.

lakebabe
10. máj 2024

Vieš len z toho co píšeš ty si taky prototyp.
Keď ma prísť kurier tak si tak vyťažená , ze ta kurier po Ba naháňa, nie si nikdy doma a ked mas ist na postu ochorie ti mama, pes, deti... 💁‍♀️
Stále si nikomu neodpovedala prečo nevieš poslať popredu aspoň symbolicky 5 eur za postu až nikto nestresuje.
Keď som kedysi posielala na dobierky baby neobjednávali veci a potom to dva týždne stalo na poste , kým nabehne vyplata jej chlapovi alebo jej materská. Polka sa mi vrátila daj si 4×5 eur za postu a si v mínuse 20 eur

luccija
10. máj 2024

Príliš to prežívas.Ja neznášam, keď mi niekto vypisuje už ste poslala, už ste vybrala?
Aj preto na MK už nič nepredávam to bolo more sprav, alebo som poslala a ona mi napíše dúfam, že jej to bude dobré🙂ja som teraz poslala drahšie tenisky na dobierku a jasne, že ich nevybral / chlap, takže čakám, kým sa vrátia už ich chce niekto druhý.A na ponaučenie zistím si na pošte či viem skrátiť odbernú dobu.

maranco
10. máj 2024

@luccija aspoň poštovné ti zaplatil vopred keď si nákup "rozmyslel"?

autor
10. máj 2024

@lakebabe mam dôvody prečo nie

autor
10. máj 2024

@luccija toto som nikdy nespravila že nevybrala , ozaj že nikdy to by sa mi muselo niečo stať ..ako naozaj úraz alebo niečo, aj to by musel niekto z rodiny ,tu hanbu by som neprežila keby to.vracia naspat

luccija
10. máj 2024

@maranco nie, ale to je moja dôverčivosť nepozadovala som.Nikdy sa mi nič nevrátilo už budem pytat

maranco
10. máj 2024

@luccija sú ľudia ktorý to aj chcú, impulzívne nakupujú, ale o 3 dni si to už rozmyslia keď už zaň majú zaplatiť a robia mŕtveho chrobáka
Preto posielať na dobierku len pod podmienkou poštovného vopred.

Strana
z2