Ako zvládnuť agresívnych vodičov na cestách?
Som opatrná vodička, dodržujem predpisy. Najazdila som asi 100 000 km bez nehody. Ale stále sa stretávam s väčšou agresivitou na cestách alebo ako to nazvať. Že ľudia vytrubujú alebo robia naschvál aj ak nič neporušujem. Napríklad v sobotu, odbočila som z vedľajšej a chcela zaparkovať pri stanici tak som asi pol minúty išla 35 namiesto 50. Tá cesta-jednosmerka o chvíľu končila takže dodávka za mnou vedela že keby aj idem pomaly lebo som pomalý vodič o chvíľku ma môže obehnúť. Ale aj tak začal vytrubovať. A dnes ma úplne dorazila situácia. Som na vedľajšej, hustá premávka, hlavná obojsmerna, auto stará škoda Felícia daleko tak neviem počkať kým bude úplne prázdna cesta a začala som odbočovať. A normálne som videla ako tá Felícia keď videla že odbočujem zrýchlila a hoci som to stihla a neobmedzila ho ked sme sa stretli každý na svojej strany cesty začal vytrubovat hoci aj napriek jeho pridaniu rýchlosti som ho nejako neobmedzila. Ako prečo to robí niekto? To sú už ľudia úplne na hlavu? Ak vidím že auto odbočuje z vedľajšej určite naschvál nezrychlim.
@marsmykkok nikto sa do teba nenavaza, iba sme skonstatovali, ze nemame radi pomalych vodicov. Tiez mam chvile, ked sa mi nechce ponahlat a vleciem sa za niekym, kto sa vlecie predomnou, lebo sa mi nechce ho obehnut. A ked mam blby den, ponahlam sa, alebo ma niekto nastve, tak ma vytoci, ze niekto predomnou v meste ide 48, lebo cumi do mobilu. Vtedy sa viem nastvat a predbehnut ho, ked nikto nejde v protismere, aj ked tym mozno usetrim 2 minuty casu.
Inak mňa by zaujímalo. Diaľnica ktorá vedie cez mesto, čiže nariadenie o predbiehaní v ľavom pruhu, je nadradená zákonu ktorý hovorí, že v meste sa môžu využívať všetky jazdné pruhy alebo nie?
Nehnevaj sa ale akych 5sekund? Sama si pisala,ze si tak sla pol minuty. Za mna je to dost. A malo by sa pokutovat nielen rychla jazda ale aj ta pomala.
@lneviemmeno zrejme zdrziavas premavku nizkou rychlostou.
@marsmykkok ahoj. V takychto situaciach si najprv ponadavam a potom si poviem ze sa ponahla lebo mu treba srat/ vezie zenu rodit/ grcia mu dieta/ hori mu dom atd. Ak je niekto pomaly poviem si,ze nevadi lebo mu zrejme place dieta vzadu/ je rozruseny/ nejde mu turbo. Neoplati sa vobec riesit co kto ako jazdime, pretoze sa vyskytnu situacie proste
@petulda333 boze niekto ide 30 sekund pomalsie lebo chce zaparkovat a hned to musi vsetkym vadit 🙈 keby sla rychlo a zrazu prudko zabrzdila ked by videla volne miesto tak bude znovu zla, lebo prudko brzdi
@michaelam2 no 30seound je teda dost
Na odľahčenie, v jednom zamestnaní som už dávnejšie položartom navrhoval, že s pomocou kamier na aute vpredu a vzadu, prečítania EČV a online platformy by sa dal dávať palec hore alebo dole autu pred alebo za nami. 🙂 Niekto predo mnou spraví hlúposť - ťuk do tlačidla na volante a hneď má mínus, pako. A na základe toho by mohlo auto aj varovať že pozor ten za tebou má strašne zlé hodnotenie. 🙂 (skutočnosť že EČV sa nerovná konkrétny jeden vodič budeme ignorovať)
A kto má veľa plusov, poistenie zadarmo. 🙂
@madeincssr hlavne by sa mali asi robiť psychotesty a IQ testy tých čo jazdia lebo x šoférov je len agresivnych, ponáhľa sa a vôbec nepremysla. Ja aj žasnem že je toľko nehôd ak primrzne napríklad. Ako idem do auta a vidím že niečo padá, v aute mám teplomer a je okolo nuly a ja nebudem premýšľať a idem kde je 90tka 110 lebo sa ponáhľam a keď sa vyburam tak sa čudujem? Detto mosty pod ktorými je rieka/potok, vždy ak je vlhké počasie a chladnejšie je na nich x nehôd, to ľudia nevedia že pod mostami je rieka čo majú napísané často aj na tabuli nazov rieky a cez most si dám väčší pozor?
@lneviemmeno
@lonely66 mne to nedávno stalo, keď som prechádzala cez jednu obec tesne pod 60 (lebo táto cesta je široká, rovná, so širokými krajnicami a chodníkmi ďalej od cesty a chodím tadiaľ pravidelne, takže to tam poznám) a auto za mnou sa na mňa celú cestu lepilo. Na konci obce potrebujem odbočiť doľava, zapla som smerovku, začala spomaľovať do zákruty...a šofér za mnou to už nevydržal a obehol ma vľavo cez dvojitú plnú čiaru .... ešte že sa pozerám a predvídam.
Inak je tam dosť miesta na obiehanie zprava....a ja sa vždy stiahnem nech majú možnosť ma obísť....
@lonely66 dokonca
@minenkak 57 na tachometri je v realite na radari 50, možno 52 ;) mám to potvrdené. Čiže šla som v rámci predpisov. A do 6km/h je to napomenutie, čiže na pokutu by som nebola. A preboha, zas naozaj to je rychlo? Rýchlo je keď niekto ide v obci 70 a nie trošililinku nad 50 ;)
My práve čakáme na auto 😅 muž sa tu pri nás nasral a už nedával pozor Stopka nič, z parkoviska to valí ako po hlavnej, práva ruka nič, nechal si natrepať auto a hotovo, neplatíme nič ale dotyčný,, odtiaľ potiaľ dlho sme rešpektovali takých
No len tych povinnosti vodica a auta je uz tolko (a su administrativne aj financne narocne), ze by som sa prihovaral skor za osvetu, slusnost a nie dalsie legislativne povinnosti. Ak nebudeme legislativnu zosnurovanost (vo vsetkych oblastiach) skor zjednodusovat, ekonomicky nas prevalcuje okolity svet.
Ja som sa s nejakou extra agresivitou nestretla, (dúfam že to nezakrinem) ale skôr s ignoraciou.. také niečo že ľuďom akoby prestalo dopinat že nie sú na ceste sami.. bývame pri tescu, je tu ozaj hrozne blbá križovatka, navyše hneď parkovisko.. sú tu večne zápchy, komplikované pripájanie.. a vždy sa nájde nejaký blb ktory zaparkuje defacto v tej krizovatke.. buď sa dá na 4ri smerovky a ani sa neobzrie že kvôli nemu sa tvorí zápcha v celej križovatke a ľudia sa nemajú ako domov dostať.. a to je len rýchly príklad, je milión prikladov ktoré sú tak obsiahle že sa mi ani nechce písať.. vždy sa mi rozum zastaví, že ľudia sú total ignorantski.. a teda vôbec sa to netýka len vodičov!!! Aj chodcov, cyklistov, motorkárov, jednoducho ľudí.. otupjevavaju, vraciame sa do stredoveku s modernými technológiami 🫣
Ach koľko žien si tu o sebe myslí že sú skvelé vodicky a všetci ostatní su neschopní. No jasné.
Raz je v obci povolená Max rýchlosť 50 tak sa má ísť maximálne 50 a hotovo ...čiže 48 je úplne v pohode ...ak je raz povolená rýchlosť mimo obce Max 90 znamená že sa rýchlejšie ísť nemá!!!
Tieto rýchlosti sa znížili nie len tak lebo si to niekto zmyslel. Uvedomte si o koľko áut je viac ako pred 5 rokmi nehovoriac pred 10-20-30 rokmi keď na cestách bolo 5 áut ..teraz je to príliš nebezpečné..veď taký chodec cyklista je hotový samovrah ..mne sa tiež nepáči keď niekto mimo obce kde je max.povolene 90 sa rútia s tými tankami 120 km ..predbiehajú hlava nehlava...toľko úmrtí body nebolo..a nie je to kvôli pomalým vodičom, ale tým čo sú arogantný majú pocit že ich auto dokáže lietať a sú nesmrteľni.
Ak je pre niekoho v obci 48 pomalá jazda nech vráti vodičák ..predpisy sú NATO aby sa dodržiavali.
@marsmykkok tie komenty super vodiciek čo majú najazdených milión km si nevšímaj...ja si tiež všímam agresivitu vodičov. . Kde má v obci pri rýchlosti 50 obehol a spravil mysicku podotýkam bola kolóna a vyšiel z auta úplný psychopat a začal mi nadávať do kuxxxxa pixxxxx že kto mi dal vodičák...úplne takmer dostal infarkt...budeš sa s ním hádať? Kamošku jeden prenasledoval až domov...lebo sa mu nieco nepáčilo .väčšinou su to frustrovani muži.
Druhej kamoške pred križovatkou chlapík začal búchať po kapote...vnútri mala dcéru..hneď sa zamkla. Proste idioti...áno tiež ma to desí. Koľko chorých ľudí má vodičák a majú dojem že 50 znamená že majú jazdiť v obci 70-80...a my ostatní sme pomalí... choré.
Ja jazdím predpisovo . Mám len jeden život. A väčšinou ktokoľvek má predbehne hneď pred semaforom ho zas ja dobehneme...tak čo o koľko si polepšili? Nechápem to...za každú cenu ohrozovať ..
@marsmykkok Tak mne pri obmedzeni sofera tak ako pises ty,nedali jzdi v autoskole,musela som ist este raz.A tiez som ho neobmedzila,teda zeby som to nestihla len vraj sponalil za mnou.
@lonely66 ja strach zo šoférovania nemám a už vôbec nemám mindraky pani psychologicka 😂.
Ak už mám z niečoho strach tak sú to práve arogantní vodiči ktorí si myslia že su majistry sveta a nikto nejazdi lepšie ako oni.
Tolerantnost je niečo čo mnohi nepoznajú.
Rýchlou jazdou ohrozujú všetkých ostatných. A keď druhí jazdí predpisovo tak ešte vytrubuju že jazdia pomaly...o tom píšem. Ak nechápeš skús si to prečítať ešte raz.
O tom že si skvelá vodička myslím že všetci pochopili 👍😀

@gribka1 ako kasne,ja len,ze aj namna sa mozno tak ludia divaju,ze co tam robim 😁