icon

Je silné auto symbolom mužského ega?

4. aug 2026

Rád by som sa vás žien spýtal na tento názor. Ako to vidíte vy, ak má muž silné a pekné auto. Čo si o tom mužovi ako prvé pomyslíte. stretávam sa s tým neustále v živote, že ma automaticky neznáma žena odsúdi za to a ako keby zaškatuľkuje.
Je to len kvôli tomu, že z praktického hľadiska mám "silné-rýchle" auto, no nie som závodník a podstivo dodržujem predpisy. Za 20 rokov iba jedna pokuta za rýchlosť, čo som si nevšimol 30tku. A druhá vec, nemám rád tuctové farby alebo prevedenie, takže ma je na ceste ľahko poznať, čo sa týka designu, no žiaden tuning ako majú deti.

Strana
z4
anonym_f3b14c
4. aug 2026

@anonym_autor neriešim, máš poriadne auto = dobre pre teba 😀 môj muž si teraz kúpil novú Teslu, ja som bola za Baworak. Proste auto

anonym_15c948
4. aug 2026

leští si ego

anonym_b45aa4
4. aug 2026

@anonym_autor neviem ktoré auta sú silné a ktoré nie. V autách sa nevyznám. Je mi úplne jedno, či nejaké auto ide o pár kilometrov rýchlejšie, alebo má väčšie zrýchlenie. Čo sa týka farby, tak tam by som problém videla. Pokiaľ nie je dúhové, ružové, alebo oblačikove, tak je to jedno. Ak áno, tak by som ťa zaradila k menšine, veď vieš akej.

martinmmartin
4. aug 2026

zavisi aku cast tvojeho net worth (sucet majetku minus dlhy) to auto predstavuje. Ak je to ciastka >10% tak je to tragedia
co sa bude prejavovat negativne na tvoju buducnost (financne)
A nie cena auta ale vsetky prachy co si do neho vrazil myslim.

anonym_b46414
4. aug 2026

Ja absolútne nič, k autám nemám žiadny vzťah a nič mi to nehovorí, nie je to vec, ktorú by som pri prvom dojme brala nejak do úvahy 😅

gejb
4. aug 2026

@anonym_autor nemyslím si vopred nič. Nič nie je čiernobiele. Prečo si muž kúpi silné auto?
Bud máš malý 🥒, chceš pritiahnuť pozornosť, máš len rád pekne veci, alebo sú auta tvoja vasen....
Ak niekto odsudi neznameho človeka len preto, ze ma rýchle auto tak si skôr pomyslím svoje o ňom ako o majiteľovi daného auta.

anonym_e9a0a4
4. aug 2026

Áno, zvádza to k škatuľkovaniu, čo si budeme klamať. Silné a pekné je ešte fajn, to sa tá škatuľka dá pomerne ľahko rozbiť a dojem napraviť. Ak má nejakú divokú farbu, tak to už je horšie.

anonym_6d735d
4. aug 2026

Ked nezavodi,tak mi to príde marnotratne investovať do niečoho čo nikdy nevyužije

autor
4. aug 2026
@anonym_e9a0a4

Áno, zvádza to k škatuľkovaniu, čo si budeme klamať. Silné a pekné je ešte fajn, to sa tá škatuľka dá pomerne ľahko rozbiť a dojem napraviť. Ak má nejakú divokú farbu, tak to už je horšie.

@martinmmartin nemám leasing, hypotéku, úver ani dlhy, priemerný ročný zárobok 45k+, nevrážam peniaze do auta, proste som ho kúpil také aké je, aktuálna hodnota len 15k.

@anonym_b45aa4 @gejb myslím že "menšina" to nebude tiež, to je overené 😝

@anonym_e9a0a4 divoká nie, len nie je tuctová 😅

A silné, len kvôli komfortu, nepotrebujem pútať pozornosť a ani autá nie sú moja vášeň, mám to ako prostriedok, ktorý ma dostane z bodu A do bodu B, pohodlne a bezpečne.

a0
4. aug 2026

Nemyslím si o takých mužoch nič, a keď niekto jazdí ako kretén, tak je to pre mňa kretén a je jedno či v najnovšej audi alebo vo Felicii 🙂. Keď na to niekto má, nech chodí aj na cybertracku. Mal by si sa však asi prepracovať k inej spoločnosti, kde nie je toľko predsudkov.

minenkaa
4. aug 2026

@anonym_autor mňa by jedine zaujímalo ,kedy budem moc ist na ním jazdiť
Ake máš auto

anonym_4ef7ef
4. aug 2026

Auto je vzdy len priblizovadlo, ci male, ci velke. Ked to svoje niekto vnima ako nieco viac tak to sa da z toho cloveka velmi rychlo vycitat.
Ozaj aka je to netuctova farba? Ked zaparkujes pred velkym OC nemusis si pamatat cislo ulicky, lebo ho vidno nadaleko a nie je sanca, ze by sa tam este nejake v rovnakej farbe objavilo?

martinmmartin
4. aug 2026

Dalsi red flag je ak mas k tomu autu citovy vztah - ako riesis skrabance? Nadavas? Zerie ti cas ktory by si mohol aj inak vyuzivat? A hlavne je to auto to najzaujimavejsie na tebe?
Velmi vela ludi kompenzuje svoju priemernost nadpriemernym autom a to je okamzite citit az za roh. Je jednoduchsie vybavit si nadpriemerne auto ako sa stat naozaj top clovekom. Taka spinava skratka ktora krici zle veci o tvojej podstate

anonym_b3b363
4. aug 2026

@anonym_autor podľa mňa je dôležitá skôr užitková (praktická) stránka auta, ako jeho "sila" a osobitosť. Ak je to koníček, vášeň, môže byť (každý máme pre niečo slabosť). Len ako pôjde rodina na dovolenku, ako odvezieš všetko, čo potrebuješ (alebo rodina, priatelia potrebujú) atď. Inak je to trošku márnivosť, podobne ako drahé extrémne značkové handry, kabelky, superluxusné šperky...

martinmmartin
4. aug 2026
@anonym_b3b363

@anonym_autor podľa mňa je dôležitá skôr užitková (praktická) stránka auta, ako jeho "sila" a osobitosť. Ak je to koníček, vášeň, môže byť (každý máme pre niečo slabosť). Len ako pôjde rodina na dovolenku, ako odvezieš všetko, čo potrebuješ (alebo rodina, priatelia potrebujú) atď. Inak je to trošku márnivosť, podobne ako drahé extrémne značkové handry, kabelky, superluxusné šperky...

@anonym_b3b363 Tak tak- "co si o mne pomyslia" je velmi mocna sila v populacii jednoduchych ludi

anonym_5cfef4
4. aug 2026

@anonym_autor ta posledna veta,ako keby si pisal o mojom synovy,kde sa snazi do auta vopchat 250koni.
Ale tak nemusis mat 100tisicove auto,klasika staci.Hlavna vec,ze je.
Moj muz auto nemal,nemal ani vodicak ale byvaly sme v 1 meste,takze chodil za mnou pesi.Ked sme niekam isli,tak vlakom alebo busom.Vodicak si urobil az pri 2 dietati a hned aj auto sme kupili.
Ak sa zena do teba,samotneho zamiluje bude jej vsetko jedno.

anonym_6bec56
4. aug 2026

Mňa zaujíma ta farba. Zlata ?🙂

autor
4. aug 2026
@martinmmartin

Dalsi red flag je ak mas k tomu autu citovy vztah - ako riesis skrabance? Nadavas? Zerie ti cas ktory by si mohol aj inak vyuzivat? A hlavne je to auto to najzaujimavejsie na tebe?
Velmi vela ludi kompenzuje svoju priemernost nadpriemernym autom a to je okamzite citit az za roh. Je jednoduchsie vybavit si nadpriemerne auto ako sa stat naozaj top clovekom. Taka spinava skratka ktora krici zle veci o tvojej podstate

@martinmmartin to určite nie 😂 škrabance sú a kašlem na ne, pred pár rokmi mi zrušili zadok a ešte sú tam diely ktoré sú označené od obhliadkara, investujem iba do servisu, olej, brzdy, filtre a aby jazdilo. Takže žiadna vášeň alebo koníček o auto, na to nemám čas.

verus_16
4. aug 2026

@anonym_autor ja si pomyslim, ze si niekto splnil svoj sen. Chce silne auto - ma silne auto. Nic menej nic viac.

autor
4. aug 2026
@anonym_b3b363

@anonym_b3b363 Nebolo drahé a nemám rád luxusné veci a nenosím ani žiadne "šperky". Je praktické na výlety a odveziem všetko. Deti v ňom pokojne môžu aj jesť 😂 😂

anonym_dd46b3
4. aug 2026

Nemyslím si nič, len je pre mňa záhadou, či je pravda , čo sa hovorí, že veľké auto -maly pipík?😀

muzula
4. aug 2026

Z časti je to kompenzácia niečoho - ale to vidíš aj na šoférovi. Ak sa snaží skrze auto pútať pozornosť ( hlasitá hudba, hlavne žáner kolotočárske duc-duc, pózerské držanie volantu akoby to bol knipel v lietadle, posed snáď na podlahe, lakeť von z okna, …), tak je to nejaký sedlák. Ale tie autá sú, aj keď silné, väčšinou vylágrované jazdenky, keď dôjde na väčší servis, tak čávovia sú mesiac na vifonkách. Ďalšia skupina sú kadejakí DPH-čkari a “podnikatelia”, ktorí tiež pozrebujú sebe a iným ukazovať svoj status. No a potom je to skupina ľudí, ktorí si nepotrebujú dokazovať nič a jednoducho také auto chcú a aj majú. Všimni si vodičov fakt silných a drahých aút, ktorí si na ne normálne zarobili… ja som zaťažený na Porsche a ti vodiči väčšinou jazdia normálne a vôbec by si na nich nepovedal, že majú také auto. Ty sa zdáš práve z tejto skupiny, tak klídek. Ja som autickar, tiež mám silne auto a napríklad tu v diskusii som sa dozvedel, že oblacikova (asi bola myslená belasá farba) je tiež nie kóšer - čo už, v inej nebolo keď som kupoval. Veľa šťastných km ti želám!

autor
4. aug 2026
@anonym_dd46b3

Nemyslím si nič, len je pre mňa záhadou, či je pravda , čo sa hovorí, že veľké auto -maly pipík?😀

@anonym_5cfef4 Tak trošku viacej koníkov to má 😇

@anonym_6bec56 Základ je čierna, no iné "doplnky" sú tam, že sa obzrieš a aj že si ho nájdem hneď na parkovisku 😂

@anonym_dd46b3 V mojom prípade nie, mám zopár "očitých svedkov".

anonym_dd46b3
4. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_5cfef4 Tak trošku viacej koníkov to má 😇

@anonym_6bec56 Základ je čierna, no iné "doplnky" sú tam, že sa obzrieš a aj že si ho nájdem hneď na parkovisku 😂

@anonym_dd46b3 V mojom prípade nie, mám zopár "očitých svedkov".

@anonym_autor 😀

anonym_b3b363
4. aug 2026
@anonym_dd46b3

@anonym_dd46b3 myslím, že mnohé takéto "ľudové múdrosti" a aj mnohé príslovia, porekadlá... sú štatisticky bezvýznamný blud.

euka210
4. aug 2026

@anonym_autor neviem, v autach sa nevyznam, takze to velmi neriesim.
Ale co jazdim, tak v bmw je na 90% nejaky debil, ktory sa ponahla a predpisy mu nic nehovoria.
Tesla sa mi esteticky voobec nepaci.
Pokial jazdi normalne, tak nech ma auto ake chce.
Niektori muzi su zatazeni na svoje auta a moze im to zvysovat ich ego.
Ja mam normalneho manzela, pre ktoreho je auto prostriedok a ma sluzit a nie nejaka modla.

autor
4. aug 2026
@muzula

Z časti je to kompenzácia niečoho - ale to vidíš aj na šoférovi. Ak sa snaží skrze auto pútať pozornosť ( hlasitá hudba, hlavne žáner kolotočárske duc-duc, pózerské držanie volantu akoby to bol knipel v lietadle, posed snáď na podlahe, lakeť von z okna, …), tak je to nejaký sedlák. Ale tie autá sú, aj keď silné, väčšinou vylágrované jazdenky, keď dôjde na väčší servis, tak čávovia sú mesiac na vifonkách. Ďalšia skupina sú kadejakí DPH-čkari a “podnikatelia”, ktorí tiež pozrebujú sebe a iným ukazovať svoj status. No a potom je to skupina ľudí, ktorí si nepotrebujú dokazovať nič a jednoducho také auto chcú a aj majú. Všimni si vodičov fakt silných a drahých aút, ktorí si na ne normálne zarobili… ja som zaťažený na Porsche a ti vodiči väčšinou jazdia normálne a vôbec by si na nich nepovedal, že majú také auto. Ty sa zdáš práve z tejto skupiny, tak klídek. Ja som autickar, tiež mám silne auto a napríklad tu v diskusii som sa dozvedel, že oblacikova (asi bola myslená belasá farba) je tiež nie kóšer - čo už, v inej nebolo keď som kupoval. Veľa šťastných km ti želám!

@muzula Obláčiková? 😂 Podobný problém som mal s mojim prvým autom, keď som si vyberal farbu, tak "obchoďák" sa ma asi 10x pýtal, či som si istý že chcem takú (nebola to konkrétne obláčiková). Čakal som na to auto vyše pol roka, lebo bežne striekali na linke iba tie štandardné. A najlepšie na tom bolo, že keď mi prišlo do predajne, tak mi volali, že či si ho tam ešte pár dní nemôžu nechať, lebo si ho chcú nafotiť. O mesiac som ho videl na billboarde, lebo nečakali, že tak vynikne. 😅

slovakboy
4. aug 2026

@anonym_autor nie som žena, ale poviem tebe aj tvojim budúcim priateľkám svoj názor na ego versus autá. Ak je pravda, čo píšeš v komentároch, tak máš zdravé ego a tvoju hodnotu si nezvyšuješ autom. Dokonca aj keby si sa kvôli autu rozumne zadĺžil a splnil si svoj sen, ešte to neznamená, že máš nízke sebavedomie. Ja som si kúpil drahý bicykel lebo jazdím športovo a sníval som o ňom ešte ako chlapec. Ani malý chlap vo veľkom aute automaticky nemusí byť malý egom. Hoci tam často už je nejaké podvedomie, že muž s malým sa v poslednej chvíli rozhodne pre veľké. Má na to právo a neznižuje to jeho charakter. Problém je v úmysle. Ak je rozhodnutie mať veľké a silné auto podmienené úmyslom niekoho iného predbehnúť, ponížiť, ukázať okoliu, že ja som niekto, já na to mám aj keď vlastne ani nemám, tak to svedčí o nízkom sebavedomí a citlivom egu. Takého muža žena spozná nie podľa auta ale podľa toho ako v aute jazdí: predbieha, jazdí arogantne a drzo, aj keď má slabé auto a silou mocou chce predbehnúť silnejšie auto, taký muž je nekľudný, je ako na ihlách a furt v strehu s niekým si ho porovnať. Myslím to ego. Ale aj pokojný muž v silnom aute a zabezpečený, keď sa vyvyśuje nad slabšie autá, vyjadruje sa o nich za volantom s dešpektom, tak už nie je pokojný. Frajer je ten, kto sedí vo Ferrari, predbehne ho Oktávka a zúrivo to strihne tesne pred jeho nosom doprava, a ten v tom Ferrari ďalej pôjde svojou 90km/h. Ja od kedy som havaroval, lebo som sa predvádzal pred kamošmi z práce, jazdím v kľude, dodržujem rýchlosti, mám auto strednej triedy limuzínu, a občas sa prichytím, ako ma vytočí niekto s veľkým burákom čo jazdí ako blbec, ale schladnem a neriešim. Nech si ide a dokazuje. Keď sa na mňa lepí zatiaľ čo ja dodržujem bezpečný odstup, hodím blinker doprava a dám nohu z plynu. Už som to veľakrát urobil a aj mi niektorí ďakovali, že som ich pustil dopredu. S niektorými rýchlikmi som sa potom stretol na ďalšej križovatke. A s niektorými nie a ozaj sa dostali do cieľa rýchlejšie. Zaujimalo by ma, aké konkrétne výhrady mali ženy voči tvojmu autu.

anonym_b55396
4. aug 2026

podstivo? to je ako?

autor
4. aug 2026
@slovakboy

@anonym_autor nie som žena, ale poviem tebe aj tvojim budúcim priateľkám svoj názor na ego versus autá. Ak je pravda, čo píšeš v komentároch, tak máš zdravé ego a tvoju hodnotu si nezvyšuješ autom. Dokonca aj keby si sa kvôli autu rozumne zadĺžil a splnil si svoj sen, ešte to neznamená, že máš nízke sebavedomie. Ja som si kúpil drahý bicykel lebo jazdím športovo a sníval som o ňom ešte ako chlapec. Ani malý chlap vo veľkom aute automaticky nemusí byť malý egom. Hoci tam často už je nejaké podvedomie, že muž s malým sa v poslednej chvíli rozhodne pre veľké. Má na to právo a neznižuje to jeho charakter. Problém je v úmysle. Ak je rozhodnutie mať veľké a silné auto podmienené úmyslom niekoho iného predbehnúť, ponížiť, ukázať okoliu, že ja som niekto, já na to mám aj keď vlastne ani nemám, tak to svedčí o nízkom sebavedomí a citlivom egu. Takého muža žena spozná nie podľa auta ale podľa toho ako v aute jazdí: predbieha, jazdí arogantne a drzo, aj keď má slabé auto a silou mocou chce predbehnúť silnejšie auto, taký muž je nekľudný, je ako na ihlách a furt v strehu s niekým si ho porovnať. Myslím to ego. Ale aj pokojný muž v silnom aute a zabezpečený, keď sa vyvyśuje nad slabšie autá, vyjadruje sa o nich za volantom s dešpektom, tak už nie je pokojný. Frajer je ten, kto sedí vo Ferrari, predbehne ho Oktávka a zúrivo to strihne tesne pred jeho nosom doprava, a ten v tom Ferrari ďalej pôjde svojou 90km/h. Ja od kedy som havaroval, lebo som sa predvádzal pred kamošmi z práce, jazdím v kľude, dodržujem rýchlosti, mám auto strednej triedy limuzínu, a občas sa prichytím, ako ma vytočí niekto s veľkým burákom čo jazdí ako blbec, ale schladnem a neriešim. Nech si ide a dokazuje. Keď sa na mňa lepí zatiaľ čo ja dodržujem bezpečný odstup, hodím blinker doprava a dám nohu z plynu. Už som to veľakrát urobil a aj mi niektorí ďakovali, že som ich pustil dopredu. S niektorými rýchlikmi som sa potom stretol na ďalšej križovatke. A s niektorými nie a ozaj sa dostali do cieľa rýchlejšie. Zaujimalo by ma, aké konkrétne výhrady mali ženy voči tvojmu autu.

@slovakboy Ja zasa ako píšem, predpisy dodržiavam. Ak ma niekto predbehne, nech si ide ak má na pokuty. Veľké nie je, nepáčia sa mi SUV a im podobné. Nepotrebujem ani nič ukazovať okoliu, proste sa mi to len páči. A nebol to ani žiaden sen, ako sa tu píše, ale len komfort. Keď som pri každej novej kúpe auta, šiel proste vyššie, čo sa týkalo komfortu, keďže jazdím každý deň a dosť kilometrov. Len som sa naučil tomu, že ak sa vlečie nadrozmer, tak je mi bezpečnejšie predbehnúť ho za pár sekúnd a nikoho neohroziť, ako keď som jazdil na firemných 1.0 a radšej som vytváral kolónu, lebo to trvalo večnosť.

Strana
z4