icon

Ako zvládnuť zvláštnu reakciu psa na novorodenca?

nssv2
30. nov 2023

Ahojte,
pred pár dňami sme prišli z nemocnice s novorodencom, mame staforda, ktorý ma rok a pol, zoznámili sme ich hneď po príchode. Prvotná reakcia stiahol chvost a išiel preč o chvíľu sa vrátil oňuchával a potom si šiel ľahnúť.
Teraz keď ju mám na rukách väčšinou od nás ide preč alebo očucha až potom ide. Napríklad dnes spal na gauči, mala sa zobudila išla som ju na gauč nakojit a on išiel do pelechu (do ktorého nikdy dobrovolne nejde), včera v noci začala plakať, išla som snou do obývačky kde bol a proste utiekol, utekal pred nami, naopak dnes keď plakala pri prebaľovani došiel nás z druhej izby skontrolovať- pozriet čo sa deje.
Máte nejakú podobnú skúsenosť? Neviem či je urazený alebo žiarli, neviem čo odneho čakať.
Ďakujem za každú radu, skusenost

Strana
z5
natall113
2. dec 2023

@candii to je druhá vec a nezodpovednosť tých ľudí a hlavne zlý výcvik tipujem že ide o malé plemená

candii
2. dec 2023

@natall113 lebo si to myslím.

anonymanonym
2. dec 2023

@candii rovnaky argument ako keby ja napisem, ze pes nepatri na dvor lebo potrebuje pozornost a to nie je len šupnut ho na dvor lebo co si zas ja vsimam tak ludia psov nechavaju vyslovene len na dvore, stale su sami lebo majitelia bud v praci alebo v teplucku doma, nevenuju sa mu, nechodia s nim von a cele dni len vyštekavaju na okoloiducich ludi a psov.....
Co tak sa na to pozerat tou optikou, ze pes nepatri nikam lebo je to irelevatne a nepodstatne? Co tak konecne pochopit, ze jedine podstatne z hladiska potrieb psa je to ako sa mu majitelia ne/venuju?

natall113
2. dec 2023

@candii ja viem že ľudia ako ty názor nezmenia ale skús sa vôbec zamyslieť nad tým čo tu čítaš

zdenkajan123
2. dec 2023

@nssv2 ahoj, my sme boli na tom veľmi podobne, len teda my máme maltezaka. Keď som prišla s malou na gauč, keď tam bol, zdvihol sa a odišiel, keď som išla do spálne s malou, kde bol aj on, odišiel, vyhýbal sa jej, zvykol byť až pri vchodových dverách čo najďalej od nas aj celé dni, nechcel ísť ani hore na posteľ keď tam bola malá, aj keď tam predtým byval atď. .veľa atď. Utekal pred nou. Veľmi ma to trápilo, že to nie je idylka ako vidí človek na dokonalých videách o psickoch a babatkach. Vytrvali sme, tak ako predtým , tak aj pri malej sme sa mu venovali čo najviac , prísť za ním , pohladkať ho, hrať sa s ním, malej sme dávali do ruky mlsky aby mu podávala. Zobrali sme ich obidvoch na výlet a veľa iných drobností. Trvalo to dlhšie možno aj do 9-10 mesiacov. Teraz? Nedá na ňu dopustiť 🥰

lorin29
7. dec 2023

@nssv2 prvé mesiace toto robil aj nas Weimar...prisiel skontroloval a lahol si a takto dookola... Ako začala mala rast všimol si ze ho vníma a už chodil častejšie k nám a pozeral na ňu cez postieľku co robi😊

Strana
z5