icon

Akú farbu do obývačky k sivohnedému gauču?

ale_na
15. feb 2017

Ahojte prosim vas aku farbu by ste dali do obyvacky? Mame sivo-hnedy gauc a obyvaciu stenu hnedo-ciernu

momi1_1
8. jún 2021

ahojte, včera som konečen ukecala môjho manžela aby sme premalovali obývačku, vzhľadom na to že mi príde veľlmi tmavá, neviem akú dať stenu. máme tmavú sedačku aj podlaha je tmavšia, tak chcem svetlé steny, ale neviem aký odtieň. viete mi poradiť aby sa to tam presvetlilo?

silvusias
9. jún 2021

@momi1_1 akej farby máš steny teraz? možno by len stačilo zmeniť farbu stien 🙂

mimiqa
9. jún 2021

@momi1_1 lososovu

momi1_1
10. jún 2021

@silvusias no steny sú teraz také bledo šedé a jedna ktorá je oproti sedačke je tmavo šedá, najprv sa mi to páčilo, no časom akosi už nie, preto to chcem premalovať.
@mimiqa len to nie, to by môj manžel neprežil keby tam dám lososovú

marpel
10. jún 2021

@momi1_1 Béžová, resp. svetlohneda

mimiqa
10. jún 2021

@momi1_1 ooooo vazne??? Ale uplne slabulinko taku.. Ked tmave mate vsetko chce to ozivit alebo slabuckonoranzovu

momi1_1
14. jún 2021

@marpel svetlohnedá ani béžová mi nejde k tej našej šedej sedačke :/
@mimiqa môj múž neznesie žiadny odtieň ružovej 😂 je skôr na zemité farby alebo potom čisto biele, je s ním ťažko

mimiqa
14. jún 2021

@momi1_1 noooo tak biela 🙊

silvusias
17. jún 2021

@momi1_1 biela je ideálna na presvetlenie priestoru a taktiež sa hodí ku všetkým farebným kombináciam nábytku 🙂

momi1_1
21. jún 2021

@mimiqa @silvusias no ja zase nemám rada všetko biele, príde mi to ako v nemocnici :( a hlavne nie každá biela je naozaj taká biela ako sneh aj po čase :/ a maľovať každý rok , tak na to môjho muža nenahovorím :D

silvusias
24. jún 2021

@momi1_1 a prečo to nespravíš tak že dáš biele steny a jednu dáš farebnú aby sa to oživilo 🙂 Možno by na to pristúpil aj mnažel, je to taký kompromis 🙂

momi1_1
8. júl 2021

@silvusias to je celkom fajn riešenie, skúsim mu ho navrhnúť som zvedavá čo mi na to povie 🙂

hvolkovamirka
11. júl 2021

@momi1_1 len si daj poriadne zalezat pri vybere bielej farbe. aby bola kvalitna a neostavali flaky alebo nezozltla 🙂 idete aj penetrovat?

momi1_1
12. júl 2021

@momi1_1 prešlo mi to 🙂 povedal dobre, ale kúp farbu a všetko potrebné lebo ja nestíham. tak musím všetko zaobstarať 🙂
@hvolkovamirka veď farba ako farba nie? v tom je nejaký rozdiel? veď chcem len obyčajnú bielu farbu a šedú si dám namiešať

hvolkovamirka
13. júl 2021

@momi1_1 no to praveze nie je jedno, od kvality farby sa ti odzrkadluje aj ako dlho bude ten nater dobre vyzerat 🙂 tak isto ked kupis kvalitne valceky, ono to nie je len, preto sa tym chlapom do toho tak nechce :D

momi1_1
14. júl 2021

@hvolkovamirka čože?! tak toto som naozaj nevedela, no už viem čo tým môj myslel, keď mi povedal, že ma tá radosť prejde.no ale mám v pláne ho prekvapiť a určite neprídem s tým, že mal pravdu 🙂 tak, že ak mi vieš poradiť podľa čoho vybrať farbu na stenu, budem naozaj rada

silvusias
15. júl 2021

@momi1_1 som rada, že ti pritakal, ale ako čítam také ľahké ti to nespravil 🙂 Takéto žabomyšie vojny bývajú aj u nás. Ja by som mu to tiež nedarovala a kúpila farbu, ktorá sa páči mne 😂

hvolkovamirka
25. júl 2021

@momi1_1 ano je dolezite vybrat dobru farbu 🙂 my sme kupili raz taku obycajnu a bola na nic. neskor som si nechala poradit od cloveka, ktory pracuje s farbami a poradil mi albapuru, je to biela, ktora ma vysoku belost a dlho vydrzi na stene pekna biela.

momi1_1
26. júl 2021

@silvusias no veri, že nespravil :( dnes idem do farby laky konečne, čo je tu pri nás, tak mi nevedeli poradiť v podstate v ničom :( neviem či tam mali brigádnika, ale strašne neochotný chlapec :(
@hvolkovamirka ďakujem ti za tip, opýtam sa dnes, apsoň že som sem nakukla, inak by som bola zase len blondínka čo nevie čo chce 😂

silvusias
3. aug 2021

@momi1_1 ako to dopadlo? Vymaľoval ti to alebo ste to nechali tak?

momi1_1
5. aug 2021

@silvusias vieš čo asi dobre, dala som na radu @hvolkovamirka a kúpila farbu, ktorú mi poradila. muž síce mal pindy, ale už som na to kašlala. výsledok sa mi páči, sú to čisté tóny čo máme obaja radi a myslím, že aj jemu sa to páči, no nepovie to 🙂 ego ho nepustí 🙂

hvolkovamirka
9. aug 2021

@momi1_1 tak predsa si ju kupila? som rada, ze ste to dali, vysledny efekt je dobry, ze ano? mne sa velmi pacilo, ze po vymalovani to tam tak prijemne vonalo 🙂

momi1_1
10. aug 2021

@hvolkovamirka áno, síce som si vypočula doma, lebo som jej kúpila veľa, ale minula sa vymaľovali sme j iné miestnosti 🙂 ja som bola z toho taká happy, že aj upratovanie bola pre mňa zábava 🙂

silvusias
12. aug 2021

@momi1_1 hlavne, že ste vymaľovali. Neboj aj môj manžel má vždy blbé reči keď chcem niečo prerábať, im sa nechce do toho. Keby zavolám firmu, tak má zase reči, že on by to spravil sám lepšie a lacnejšie, no nevyhovieš im 🙂

hvolkovamirka
13. aug 2021

@momi1_1 ono ked sa zacne malovat, tak je lepsie vsetko naraz a nie na etapy ako sme my malovali, bolo to nanervy, pre mna halvne to upratovanie. ale som sa poucila na buduce vsetko naraz vymalovat a uprata a je pokoj 🙂

nickpick
Autor odpoveď zmazal
momi1_1
15. aug 2021

@hvolkovamirka @silvusias a to ešte nevie, že jeho mama chce tak isto vymaľovať kuchyňu ako máme my obývačku, sa jej zapáčila tá biela natoľko, že už poslala svokra kúpiť farbu a hádajte kto mu bude musieť pomáhať. no to má zato, že toľko pindal a nechcelo sa mu do toho 😂

tasticka59
31. aug 2021

Ahojte, chcela by som sa opytat ci ste si niektora svojpomocne vymalovali spalnu alebo inu cast bytu? Moj manzel je odcestovany a ked pride chcem ho prekvapit, no stale neviem ci si na vymalovanie zavolat firmu alebo to zvladnem sama, mam strach zo spalne, ked ze je tam taka fototapeta, ktoru chcem dat dole, no bojim sa co bude pod nou ked ju odlepim

silvusias
8. sep 2021

@tasticka59 asi záleží či sú tam nové omietky alebo nie, lebo ak sú staré omietky, tak to treba aj penetrovať a tam hrozí, že ti ten náter opadne. A tá fototapeta je lepená lepidlom? Lebo to bude treba oškrabať

momi1_1
9. sep 2021

@tasticka59 ja by som sa do toho sama nepúšťala, keď som videla čo je to roboty vymaľovať, tak to bolo dosť. poprosila by som niekoho o pomoc brata alebo niekoho na pomoc 🙂