Akú knihu práve čítate?
Ahojte maminy,
pred casom tu bola podobna tema, ktora bola presunuta na ceskeho konika, tak ju obnovujem opat tu. Radi citate? Aku knihu mate prave rozcitanu?
Ja prave citam Zitkovske bohyne od Kateriny Tuckovej a predtym to bola kniha 22.11.1963 od Stephena Kinga 🙂
@bohumila21 zivotopisne zboznujem. a citala.si. Ja, Maria Antoinetta? Alebo.aj o.Marie Curie je dobra, ak mas rada aj o vedcoch.
Harry Potter a polovičný princ...2x po 6 rokoch =D
@sisaka áno viem, v sobotu to bolo, kedy sa rozhodol opustiť svoje fyzické telo
myslíš: splnené želania alebo premenu?
ja som začala tou prvou, ale zaujal ma v nej odkaz na Anitu, tak som si ju ju hneď objednala a kúpila a v ten istý večer aj začala čítať a do rána som ju mala prečítanú, ale určite si to ešte zopakujem, lebo pre mňa je to SUPER kniha - aspoň nateraz
@oxana1212 ano tu ja maria antoinetta mam docitanu cakam na pokracovanie snad bude coskoro :D o vedcoch ani moc nie...
Ahojte, ja Šlabikár stastia od Baricaka.
ja Via Mala od roku 2012 ako som zostala tehotná a od porodu som sa k nej nedostala 🙂,ale mne sa veľmi páčila kniha Kvety v podkroví ale malo to 5 dielov
@ajka006 citala som Wishes fullfilled (Splnene zelania), Being in Balance a audio live lecture Divine Love - to mam do auta 🙂 . Premena bude asi velmi volne prelozeny nazov, nevies nahodou anglicky nazov? bolo to dobre?
Citala si nieco od Osho? sice kontroverzny, ale niektore myslienky ma fakt dobre. U mna vedie jeho kniha: Your answers questioned: explorations for open minds. Beznadejne vypredane u nas, uz rozmyslam, ze si kupim e-book, aby som sa mohla k nej hocikedy vratit
@bohumila21 pokracovanie uz je ake v cestine. ja uz mam rozcitanu dvojku.
@oxana1212 tak do vianoc by mohla byt aj tu.. aspon na jeziska :D :D uz sa tesim dobre je to?
Storočného starčeka, je bohovský 😂😂😂
@sisaka skúsim pohľadať anglický názov, lebo túto knihu len plánujem kúpiť, takže ho neviem odpísať priamo z knihy, ale možno niekde na nete nájdem, tak ho potom pridám, ak má pamäť neklame, tak tuším podľa tejto knihy bol aj natočený film alebo dokument, ale to neviem presne, niekde som to tuším čítala
priamo knihu nie, aj keď jednu máme doma - "kouzlo sebeúcty" v angličtine - "the magic of self-respect", čitala som len na nete jeden článok ohľadne jeho /oshovho/ pohľadu na vzťah ženy a muža a to sa mi celkom páčilo, ale ku knihám som sa ešte nedostala, lebo keď som si v knihkupectve bola pozrieť niečo iné, tak som na polici videla kooooopec kníh od Osha a to ma už trošku odrádza, lebo mám potom pocit, že autorovi už nejde o podanie myšlienok, ale len o písanie kníh (napr. aj u Louise Hay - neviem, či poznáš - Dyerove knihy boli vydávané v jej vydavateľstve - som zistila, že v dvoch knihách písala to isté, takže už si trochu dávam pozor a nekupujem hneď od jedného autora niekoľko kníh naraz)
viac ako Osho ma zaujal Don Miguel Ruiz st., od neho mám prečítanú v slovenčine "Prestaňte sa báť" a plánujem aj ďalšie a pred ním som čítala pár knižiek od už vyššie spomínanej L. Hay, a tiež od Hicksovcov a máme aj knihy aj v audioverzii od Eckharta, ale tie lúska skôr manžel, mne zatiaľ nejako "nesedí", asi ešte pre mňa neprišiel ten správny čas 🙂
@sisaka takže už som to našla - v slovenčine " Premena Vášho života od ambícií k zmyslu" a v angličtine by to malo byť " the shift" a pamätala som si to správne, kniha bola napísaná len ako doplnok k filmu, citujem:
"Kniha vznikla jako filozoficko - duchovní doprovod stejnojmenného filmu." alebo
Kniha vznikla na základe filmu s rovnomenným názvom Premena a je pozvánkou preskúmať proces prechodu od života s ambíciami ega čiže života bez ZMYSLU k životu naplneného ZMYSLOM a účelom. Kniha i film sa zrodili v nakladateľstve Louise L. Hayovej, známej priekopníčky pozitívneho myslenia a autorky bestselleru Miluj svoj život.
Dr. Wayne W. Dyer, autor bestsellerov No1 New York Times, hneď v úvodnej kapitole spomína múdrosť pôvodných obyvateľov púšte Kalahari o dvoch druhoch hladu. Malý hlad chce jedlo pre žalúdok, ale Veľký hlad, ten najväčší zo všetkých, je hladom po ZMYSLE...
Podľa autorových skúseností, sú, žiaľ, AMBÍCIE ega, konečným štádiom na ceste mnohých ľudských životov. Je však v možnostiach každého človeka vykonať obrat o 180 stupňov a vydať sa na cestu k zmysluplnému životu. Môžeme transformovať naše osobné životy a ako bonus ovplyvniť osud našej posvätnej planéty.
to len pre info: dúfam, že to nikomu nebude vadiť
@ajka006 Louise Hay som citala, par kniziek mam doma, ale tak ako si pisala, casom sa to zacne opakovat, pol knihy citas, co si uz citala v nejakej inej .... V podstate vsetci hovoria to iste, len trosku inak to podaju, zalezi na citatelovi, co/kto mu je blizsie/blizsi. Oshovi o predaj knih nejde, ten je uz davno mrtvy 😀 , ale niekto z toho urcite tazi. Ja napriklad nemam rada rozhovory s nim, lebo on sa tak ztazka vyjadroval, liezlo to z neho ako z chlpatej deky + jeho anglina bola velmi zla, co ma rusi, ale to co napisal (asi to niekto za neho dal dokopy) tak to je celkom zaujimave. OD M. Ruiz som citala tie 4 dohody (alebo ako je to prelozene do sl.) uz si to moc nepamatam, takze ma to asi moc nezaujalo. Eckhart asi myslis Eckharta Tolle - toho som cosi pozerala na youtube, tiez mi nejak nesadol (aspon zatial nie).
Co ma ale velmi zaujalo, bol od Lao Tzu - Tao Te Ching (prekladane ako The Book of the Way) - da sa to nazvat nadcasovym sprievodcom umenim zitia, co spomina Dyer vo svojich knizkach, predavaju sa rozne preklady a fakt treba hladat, ale nasla som jeden uzasny, ktory som si musela kupit, kedze knizka bola aj pekne ilustrovana, hocikedy si knihu len tak otvorim a nieco si z nej precitam a zasnem, aky bol ten clovek mudry, vrelo odporucam, zial neviem, ci a ako je to prelozene do slovenciny/cestiny.
@sisaka wau normálne žasnem? 😨 😨
v slovenčine sa to volá - kniha o Tau, práve aj tú som si kúpila, keď som si kúpila knihu od anity, a to na základe prečítania informácie-úryvku z dyerovej knihy, v ktorej rozoberá/komentuje jednotlivé verše z Taa, mám ich obidve v češtine - aj knihu od Dyera aj Tao - a knihu o tau - mám jednu z dvoch, ktorá bola použitá pri preklade Dyerovej knihy, ale tých prekladov je niekoľko a možno si neskôr ešte nejaké kúpim, tiež ma to "chytilo" a tiež si občas len tak niekde otvorím knihu a čítam jeho múdre verše, ktoré sú tak nadčasové
ja som prave docitala knihu "Projekt idealna manzelka" a mozem ju vrele odporucit 🙂
Som MAMA - Kristína Farkašová 🙂
Pre mna ako matku je velmi dolezite nezakrnut, aby sa mi nezmensil mozog iba na mamickovske povinnosti, ale aby som rozvijala svoju schopnost presadit sa po MD. Takze prim hra u mna motivacna literatura a momentalne mam rozcitanu paradnu knihu, zatial ako ebook, vola sa Uspesna hra mysle, kluc k stastiu. Pise to jedna zena co ma 3 deti, a teda fakt sila ze napisala pritom knihu. Je to ziva kniha kde su opisane skutocne pribehy ludi, ktori dokazali nemozne, presadili sa v obrovskej konkurencii a ziju si svoj sen. Najlepsie je ze tam skvely navod ako dosiahnes skutocne stastie aj ako si ho udrzis a vobec to nie je az tak tazke. Ale musis byt svedomita a vytrvala a kazdy najde to co hlada. Ja s nou uz zaspavam 4 den a vzdy sa tesim co nove, co klucove sa naucim. A je fakt ze sme len banda ufrflancov co len nadava ale staci zmysluplne vyuzit svoj cas a hned si daleko za priemerom,vo vsetkom 🙂
Ja som si tentokrat precitala sci-fi od Ricka Yanceyho - Piata vlna a uz sa tesim na pokracovanie 🙂
Rozčítané tradične dve knihy - Jeffrey Archer Rodinná česť a posledný diel Noah Gordon - Lekárka ....popravde som od obidvoch čakala podstatne viac, keďže ARcher je môj obľúbený spisovateľ a prvé dva diely od Noaha Gordona boli skvelé...nevadí nie vždy sa zadarí 🙂
@sonia1712 tu trilogiu od Gordona mam precitanu aj ja a presne ako pises, prve dva diely skvele, Lekarka ma nebavila...
kocky mozno mi tu budete vediet pomoct...davo uz som citala knihu no neviem uz jej nazov ani autora,pamatam len zhruba co sa tam dialo: hlavnu hrdinku tusim unesu, cestuju lodou niekde na sever tusim, dom je na utese, ona sa do svojho veznitela zamiluje, zasa ju od neho unesu on mysli ze utiekla,podari sa jej utiect a pri uteku ho porani na lici tusim, dostane sa k utesu ale z druhej strany, dom sice vidi ale nikto ju nepocuje kricat, potom byva tusim v nejakej chatrci a je tehotna ale on jej neveri ze dieta je jeho ale na koniec sa to vyjasni vdaka tomu skriabancu, ci jezve,,,neviete niekto nazov knihy alebo kto by mohol byt autorom? dakujem vam pekne anka
ja vzdy zacnem citat knizku a uz potom ju nie a nie docitat.. katastrofa so mnou 🙂
Už 2x tento rok od Stedmanovej:Svetlo medzi oceánmi.A viem,že budem plakať až do konca.

Biblia - Boh 😉