icon

Aký darček je vhodný pre novorodenca?

sarzan
2. jún 2011

caute,aky darcek je vhodny pre novorodeniatko? co myslite? mna nic take uzitocne nenapada akosi

siskaa
2. jún 2011

@irriss z vlastnej skusenosti by som povedala, ze asi nie je vhodny ziadny hmotny dar. necitala som dovod, preco ten vztah takto dopadol, ale pokial matka citi averziu k otcovi, je dost mozne, ze vsetky darceky pre dieta ako hracky, oblecenie a pod. skoncia ked nie hned v kosi, tak schovane z jej dohladu :( takze to sporenie, prip. poistka mi pride ako vhodnejsi dar. inak aj ked sa nedohodnu na vyzivnom, resp. sa matka zamlcuje, tak otec by mal zriadit pre dieta ucet, kam poukazuje peniaze za vyzivne, ktore nevedel skladat k rukam matky a na takyto ucet by som pripadne davala aj mimoriadne peniaze za sviatky a pod. stavebne sporenie sa mi nezda byt dnes uz velmi perspektivne, kedze stat neustale vyhodnost tohto produktu, ale mozem sa mylit 🙂

sarzan
autor
2. jún 2011

@katy1979 aj ten otlacok je fajn zaroven aj s fotografiou,toš ale to by som si rad nechal potom 🙂

sarzan
autor
2. jún 2011

@siskaa ano...kupil som jej vitaminy pre tehulky a nestretlo sa to s dobrym ohlasom..ale vieš ja potom na sude ukazem,že snaha bola s mojej strany-co myslis?

sarzan
autor
2. jún 2011

@siskaa peniaze teraz nechajme stranou

ela2710
2. jún 2011

@siskaa stat ho moze znevyhodnit...to je riziko kazdeho spojenia, ale mas ho ,,poistene" voci inflacii, teda hodnota penazi tam bude stale taka ista ako pred tym, sporenim nic nestratis, mas tam 10%-tnu statnu premiu + 2% urok , a 12% urok rocne je dost vela, nikde taky urok nenajdes (resp. na sporeni, lebo na uceroch mas take uroky bezne 😖 )
@irriss aj mne sa paci tvoje zmyslanie, pretoze s tebou uplne suhlasim, si neviem predstavit, ze by mojmu syncekovi partner doniesol plienky ako darcek 😀 to by som skor cakala ako samozrejmost...neviem ake maju medzi sebou vztahy, ale sporenie pre dieta moze viest i bez suhlasu matky, a on je na 100% otec? nepisal nahodou niekde, ze si nie je isty? ci si ho s niekym pletiem?

sarzan
autor
2. jún 2011

@ela2710 kupim ten otlacok rucicky s fotoramikom v jednom som sa rozhodol 🙂 chcel by som jej ho dat v nemocnici,ale to neviem ci sa mi podarí zistit ked tam bude

ela2710
2. jún 2011

@sarzan a je to babatko tvoje? ten otlacok je tiez velmi pekna vec, my sme to nekupovali, ale chcela som, no nakoniec som sa rozhodla pre pamatnu knizocku.

siskaa
2. jún 2011

@sarzan hladam tu temu, kde si pisal, nech som lepsie v obraze 🙂 zober si vzdy svedka, aby ti mal kto dosvedcit, ze si sa ozaj snazil a ona odmietala vsetko. peniaze stranou myslis vyzivne ci celkovo? lebo ja osobne mam v umysle malej zalozit nejake sporenie, prip. najst nejaky produkt, kde mozem davat hocikedy hocikolko, prave pre pripad, ze by si jej otec na nu spomenul niekedy a obcas poslal vyzivne 🙂 tymto by si sudu praveze aj dokazal, ze ty si na dieta prispievat chcel, ale matka odmietala, tak si to vyriesil takto 🙂
ja som inak dost proti darom bez dohody s mamickou 🙂 lebo nevies co ma a co nema a ake ma predstavy a pokial nenajdete spolocnu rec, tak to bude bohuzial vzdy tak, ze nebudes vediet co by bolo pre tvoje dieta vhodny dar :(

sarzan
autor
2. jún 2011

@siskaa ja som vcera zalozil sporiaci ucet k beznemu uctu od sp-kde mas ucet-vyggogli si je tam 2% urok a penaze kedy chces

katy1979
2. jún 2011

@sarzan viem ze to patri skor do druhej temy ale skus sa jej menej vnucovat jednoducho sa tvarit nezaujate. cim viac budes tlacit na pilu tym to bude horsie

irriss
2. jún 2011

@hajanka
i jsem mu to tak vysvetlila, kdyz podal otazku na MK..zda je mozne z vyzivneho pouzit castku na sporeni...tak jsem mu napsala, ze nejde..ze vyzivne je jedna vec a sporeni druha..ale ze muze vytvorit sporeni zvlast... 😉, ze je to pekny napad... 😉
Vysvetlila jsem mu, ze vyzivne je urceno na potreby ditete daneho veku v dane "soucasne" situaci, ktera poroste s vekem ditete a bude o zvysovani zadano matkou...dite zastupuje pred soudem kurator=socialni pracovnik, ktery haji potreby a zajmy ditete... 😉 Soud urci vyzivne, s kterym bude manipulovat matka ditete a nelze urcit, ze cast pujde na sporeni. Soud urcuje vyzivne na "dnes"... 😉

sarzan
autor
2. jún 2011

@katy1979 ano,ved jej nepisem už ani sms-stresuje ju to asi...ale ja som potom neni v obraze vieš

siskaa
2. jún 2011

@ela2710 stavebne sporenie je fajn produkt 🙂 len sa bojim tych zasahov statu :( ze o 20 rokov uz budu ktohovie ake podmienky... ja som robila v stav. sporitelni v casoch najvyhodnejsich podmienok tak som stratila trosku doveru.
@sarzan diky za tip 🙂 ta sada na otlacky je fajn 🙂 pre mna bola dost draha, tak som odtlacky riesila inak, ale ako darcek by ma to asi potesilo 🙂

ela2710
2. jún 2011

@siskaa a este by som doplnila, na stavebnom sporeni mozes dat pre dieta hocikolko a hocikedy 😉 a niektore sporitelne maju k tomu aj daky extra darcek, napr. poistenie pre dieta zdarma (napr. ta wustenrotka ) 🙂

siskaa
2. jún 2011

@ela2710 budes super zamestnanec, mas to v malicku 🙂 pozriem na to, ale mas pravdu, ze maloktora banka ponuka taky rocny urok a ked tak urcite nie pre beznych ludi a bezne vklady 🙂

sarzan
autor
2. jún 2011

@ela2710 zlatko stavebko nie lebo ja neviem rc,ako sa bude volat..nic...ja som zatial len darca spermii-chapes?

sarzan
autor
2. jún 2011

@katy1979 diky za pomoc-si zlata ten s tou fotografiou sa mi pozdaval viac

irriss
2. jún 2011

@ela2710
psal, ze si neni jisty...ano...ale je nadseny a ja bych mu tu nadsenost nerada brala. Premysli o tom, jak se dostat do porodnice, jak zjistit , co se narodilo..rekla bych, ze tim zije...
Kdyz si mysli, ze je (procento pravdepodobnosti neni tak dulezite) a ma chut se "prat", tak bych ho osobne nebrzdila..rekla bych, ze zabrzdit ho muze jen matka ditete nebo prave ten test DNA 😉
I kdyz po case s nim stravenym na netu, si myslim, ze se maminka tak chova, protoze je "zranena"..ale on nic blizsiho nepovedel..on jde primo za nosem, rovnou do "kolebky" 😉

sarzan
autor
2. jún 2011

@siskaa ja nerobim v ss...

sarzan
autor
2. jún 2011

@irriss ten test ma zastaví...ale ja nebudem cely zivot v neistote,že sa mozno s niekym inym vyspala ked som spolu s nou nebyval

ela2710
2. jún 2011

@siskaa 🙂 no zatial som mala len skolenie, a od leta snad bude uz aj praca zatial len na dohodu, ale bude 😀 mne sa najviac paci, ze aj ked kurz klesne, tak ti peniaze nestracaju hodnotu, lebo vies, ked mas v normalnej banke, mas tam stale tu istu sumu, bez ohladu na to, ci je euro napr. 30,126 alebo len 20,56, tu su tie peniaze ,,chranene" a ich hodnota neklesne. A keby som vedela o tom poisteny zadarmo asi by som volila tento produkt, ja som dala maleho do kooperativy poistit, ale tiez som spokojna s ich pristupm, len takto mam veci dve: stavebne sporenie + poistka a tak by som mala dva v jednom 😀 a ani na terminovanych vkladoch inych bank takyto urok nie je, ja som tiez rozmyslala najskor ako ty, ze to si radsej na vkladnu budem odkladat, ale ked som videla tie papiere a tie vyhody, a zamyslela som sa nad tym, tak hned vies co je vyhodnejsie 🙂 a uz som bola rozhodnuta, preto si myslim, ze toto je krasny darcek, mne rodicia stavebne nerobili a tym padom budem musiet nam ako rodine dlho sporit, aby sme mali vlastny byt, moj krpec to uz ale bude mat jednoduchsie 🙂 ale ak sa preto rozhodnes, odporucam ti, aby si sa dala zapisat nielen ako zakonny zastupca, ale aj ako spolumajitel, vela mladych mina na s prepacenim hovadiny, tato manazerka mi vravela, ze jeden chalanisko sa dal cely za nasporene peniaze potetovat, ale ked si spolumajitel, pri vybere a rozhodovani kam peniaze pojdu, si mozes dupnut aj ty 😀 🙂

ela2710
2. jún 2011

@sarzan tak si ho mozes dat zatial na seba a ked bude mat ,,chut" s tebou komunikovat jeho matka, tak mozno zvazi vsetko pre a mozes si ho pichnut na zmluvu k sebe 😉

sarzan
autor
2. jún 2011

darcek mam už vybrany-ten odtlacok to vyhral-dakujem za napady vsetkym ucastnickam

sarzan
autor
2. jún 2011

@ela2710 elaaaa chapeme sa???? potrebujem darcek pre maminu do nemocnice ak ma tam vobec pustia na novorodenecke-mozno to zakaze primarovi a pojdem odtial nasrany preč!

irriss
2. jún 2011

@sarzan
To jsme preci resili dnes cely den a k zadnemu perspektivnimu zaveru jsme nedosli... ☹
Ja si myslim, ze vazne musis pockat na to, az jake kroky udela ona...kazdopadne bych se ale snazila na Tvem miste dokazat snahu ji pomoci...Muze se Ti to jednou pred soudem hodit...
Nekdo tu psal o tom, ze je dobre poridit si svedestvi o tom, ze ses snazil, ale matka nechtela... 😉
Ono je neco jineho, kdyz matka necha pred soud predvest muze a oznaci ho za otce ditete a zada vymereni vyzivneho, urceni testu DNA...budes pred soudem stat v oslabene pozici..
Ale:
kdyz soudu predvedes doklady o Tvem snazeni, Tvuj postoj se zmeni, budes "Tatkou na svem(spravnem) miste" a soud Te "odmeni"

Ja osobne bych na Tvem miste pozadala Soud jako prvni o Test DNA..necekala bych na ni,.... 😉 (ale to se Tobe nelibi)

hajanka
2. jún 2011

@sarzan aj ty ako (pravdepodobne) buduci otec sa mozes domahat pomoci, napr. zajst na urad soc. veci a rod. a ziadat o pomoc s podanim navrhu o styk s mal. dietatom (ked bude na svete), ak ta teda matka vobec uzna za otca. Ak nebudes ani napisany ako otec v RL dietata, tak nemas ani povinnost platit vyzivne.

sarzan
autor
2. jún 2011

peniaze nerieste on zdedi 2,3 pilier a ine veci

ela2710
2. jún 2011

@sarzan a preco pre nu? hadam pre to dieta, nie? ked ona o tebe nechce nic pocut, mozno ta ani nezapise do rodneho listu... 😒 toto by si si mal najskor s nou vydiskutovat 😉

hajanka
2. jún 2011

@irriss suhlasim, poziadat sud o test DNA a potom sa uvidi ako to bude pokracovat dalej...