icon

Aký je podľa vás najlepší Collagen?

8. mar 2020

Ahojte, užívate prosím niekto Collagen? aký je podľa Vás najlepší? oplatí sa to brať? alebo je to iba marketingový ťah? ďakujem za rady

lia09
5. sep 2021

@renatka73 a ktory teda odporucas?

renatka73
5. sep 2021

V teste kolagénov , ktorý som našla na webe ( ak zadáš do vyhľadávača, určite ten test nájdeš) bol za najlepší označený Inca collagene, lebo obsahuje kolagén typu I, II a aj III. Je morský, čistý a v jednej dávke bolo tuším okolo 6000 mg. Nakoľko je ale podľa mňa dosť drahý, prešla som si zloženie všetkých testovaných a pre mňa som si vybrala Collaloc, ktorý je tiež morský, čistý, ale má obsah v jednej dávke menej - 3300 mg. Cena je o niečo nižšia. Vzhľadom na to, že podľa článku ( odkaz na článok som dávala v predchádzajúcom príspevku) je odporúčaná dávka okolo 3000 mg a až vo vyššom veku ( po 50 - ke) je odporúčané zväčšovať dávky, je pre mňa zatiaľ postačujúci. Beriem ho iba dva týždne a k nemu si samostatne dávam 40 mg vitamínu C na podporu lepšieho vstrebávania. Výsledok ešte neviem posúdiť, ale to sa tak rýchlo ani nedá. Predtým som brala Collagen drink, ktorý má síce až 10000 mg kolagénu v jednej dávke, ale je hovädzí a nie je čistý. T. J obsahuje aj iné vitamíny a kyselinu hyaluronovu, čo by malo byť fajn, ale vraj sa potom kolagén horšie vstrebáva. Napriek tomu som bola aj s tým kolagenom spokojná. Prestalo ma bolieť koleno a zlepšila sa mi pleť. Brala som ho ale 2x po 3 mesiace a medzitým dva mesiace pauza. Teraz to teda zase po dvojmesačnej pauze zase skúšam s tým Colalocom. Každý si ale musí vybrať sám, čomu dá prednosť a či tomu vôbec verí.

lia09
6. sep 2021

@renatka73 uz som objednala ten zeen tak uvidime. Bojim sa len toho ze je morsky a ked som brala rybi olej tak mi z neho bolo zle ale kolagen potrebujem na vlasy tak neviem ci ten hovadzi by bol ok

anna_maria1
6. sep 2021

@lia09 myslim ze si dobre urobila, ked si si objednala prave od nich 🙂 To ze je to morsky kolagen ani nepocitis, pretoze nema nejaku rybaciu pachut alebo co. Tak daj potom po case vediet, co a ako, ci ti vyhovuje. Tiez od nich uzivam a vysledky su super 🙂

lia09
6. sep 2021

@anna_maria1 ani nie kvoli chuti myslim ale ked som brala rybi olej tak mi nebolo zle od zaludka ale mala som zavraty. Asi kvoli Hit, neviem. Ale celkovo zle reagujem ci uz na lieky, alebo vitaminy. Skoro zo vsetkeho mam neaky vedlajsi ucinok 🤔

anna_maria1
10. sep 2021

Aha rozumiem, ale tak hadam toto bude ok. Skor som sa ale stretla s tym, ze ludom byvalo zle od zaludka, ale tak to sa dalo pripisat tomu, ze lieky, vitaminy alebo doplnky brali na prazdny zaludok. Z kolagenu budes mat akurat tak pozitivne ucinky si myslim 🙂

karkulka1
27. sep 2021

Vybrala som poctivo 4 krabičky zlatého kolagenu od Zeen a za mňa teda nič moc 😥😥😥 Absolútne žiadne pozitívne zmeny ani na pokožke, ani na vlasoch a ani na nechtoch 😭😭😭Nechutí kvôli sladidlu zle, no rozpúšťať by sa mohol aj lepšie. Obal je síce esteticky príťažlivý, ale zbytočne predražuje už aj tak predražený výrobok. O ekologickosti obalu taktne pomlčím, 😉 Teraz váham nad tým, či si dať nejaký čas pauzu a skúsiť nejaký iný alebo ísť hneď do nejakého iného. Tento od Zeen už nechcem. Myslím si, že tie 4 mesiace sú dosť dlhá doba na to, aby sa nejaké pozitívum prejavilo.

canany
27. sep 2021

Pozeram pilulka.sk a inca kolagen maju za 44eur a zeen zlaty aj cierny za 47 eur. A k ince este nejaky darcek. Dakujem za osviezenie diskusie. Idem si kupit tu incu.
Kedysi sm skusala collaloc, ale nemala som z neho ziadny subjektivny pocit, ze by mal nejaky vplyv.
Predtym som zacinala s colafitom a ucinky som pocitila hlavne na kolenach. Teraz mam gelactiv 3 collagen forte a to bol krok uplne vedla.

mon2523
8. okt 2021

tak je to individualne kedy kto uvidi vysledky. co sa tyka mna uzivala som ho cca 2 mesiace, ked som spozorovala zlepsenie, takze si nestazujem 🙂 aj po lete, ktore nam uz skoncilo dostala plet zabrat a to ani nehovorim o tychto chladnych mesiacoch, ktore jej tiez nerobia dvakrat dobre, takze pokial sa o seba starame hocijako, je to len k uzitku 🙂

ferala
21. okt 2021

Pripnem sa sem aj ja. Žienky , aký kolagén vám vyhovuje, prípadne ako zistiť, ktorý by vyhovoval mne? Trošku sa obávam, aby mi nezaťažoval žalúdok.

ewiculik
2. nov 2021

@ferala tak by bolo asi fajn si vybrat nejaky cisty bez prichute, ten ti podla mna nema jak zatazit zaludok. No mas pravdu, ja nad kolagenmi uz nejaky ten cas sedim a fakt si z toho mnozstva na trhu neviem nejak vybrat

uhgara
8. nov 2021

@ferala tak treba sa rozhodnut aky chces, ci zivocisny alebo morsky 🙂 potom na co chces aby ti vsetko ucinkoval, nejake to davkovanie a podobne. mne vyhovuje kolagen od Zeen. zaludok mi nezatazuje, beriem ho pravidelne a super 🙂 ale samozrejme, ze je na kazdej ako sa rozhodne, kedze ako pisete, je ich na trhu tolko 🙂

lia09
16. nov 2021

@karkulka1 ja tiez zacinam tretiu krabicku zeen kolagenu,ale ze nula bodov. Absolutne ziadne vysledky zatial 😔

uhgara
19. nov 2021

@lia09 tak ono kazda zienka sme ina, niektorej zaberie za kratsi cas a vidi vysledky, inej treba aby ho uzivala dlhsie 🙂 ale pevne verim, ze aj ty sa budes moct cim skor tesit z ucinku a beries ho pravidelne kazdy den? to je ako s kavou, povinne kazde rano inak nevstanem 🙂

lia09
19. nov 2021

@uhgara ano berem ho uplne kazdy den

sunset65
Odpoveď bola odstránená
uhgara
23. nov 2021

@lia09 tak ale aspon ze to 🙂 no podla mna treba len vydrzat, ako hovorim nie kazdemu taketo doplnky zaberu hned na pockanie aj ked viem, ze kazda mame nejake naroky a ocakavania. tiez ked som s tymto kolagenom zacinala som si povedala, ze by som mala byt trpezliva 🙂

mon2523
29. nov 2021

@uhgara ale tak niet sa co cudovat, asi kazda zienka by chcela aby sa vysledky dostavili cim skor 🙂 tiez nepatrim velmi k tym trpezlivym. mna by ale zaujimalo, riesila si aj nejaku pauzu v uzivani, alebo si ho davas stale?

uhgara
2. dec 2021

@mon2523 ale jasne, ved ja sa ani necudujem, kazda by sme chcela byt stale pekna a hlavne s pevnou, vypnutou a hladkou pletou. len zase nie kazda plet reaguje rovnako a este aj rychlo preto treba byt trpezliva. pauza je iba vtedy ked nahodou zabudnem, inak si ho davam stale 🙂

karkulka1
Autor odpoveď zmazal
karkulka1
4. dec 2021

@lia09
@uhgara myslím si, že pri kolagéne 4 mesiace každodenného užívania stačia na to, aby sa prejavil účinok. 😉 Ak sa neprejaví, tak to asi nebude také terno. Takže na základe vlastnej skúsenosti neodporúčam kolagén od zeenu. Minule som kdesi čítala jeden zaujímavý článok od biochemičky (neviem ho nájsť), aký je to dobrý biznis teraz s kolagénom. A v podstate je to úplne jedno, aký človek berie, pretože telo si ho samo distribuuje, tam, kde touzná za vhodné a nie tam, kde to tvrdí výrobca a predajca😎. Čiže vôbec neplatí to, že tento je na vlasy, tento na klby a ten zas na nechty 🙂

uhgara
6. dec 2021

ale ved ja to beriem 🙂 je to na kazdom a kazdeho nazore, co komu zaberie a co nie 🙂 je pravda ze je ich vela roznych na trhu ale myslim si, ze to nie len o tom biznise. su zienky, ktore vidia vysledky, tak ako ja pri tomto kolagene, tak nevidim dovod si ho prestat davat 🙂

sebaobrana
21. jan 2022

Mne najviac chuti kolagen od Swisscare maju aj dobre ceny mrknite a ucinky pecka , mam ovela pevnejšie nechty aj kvalita vlasov sa mi zlepšila, takze urcite odporucam vyskúšajte www.swisscare.sk

dkethe
6. mar 2022

Ahojte zienky. Aj ja uz uvazujfm nad kolagenom na plet, kedze je to velky hit teraz

Moja zasadna otazka ale je, to sa musi potom brat do konca zivota asi... Ked ho clovek vysadi, nezobudi sa jedneho rana starsi o 15 rokov, lebo telo bude z jeho absencie v soku? Chapete ako to myslim... Mam 30 a viem ze mnohe zeny v tomto veku ho uz uzivaju

janka114petrasova
16. okt 2022

@dkethe Ahoj, s mojej skúsenosť s kolagénom je taka, že som ho začala brať kvôli zlým vlasom a problemovej pleti. Po zlepšení som ho vysadila a musím povedať sa mi postupne moja pleť začala zase kaziť. Tak som hľadala kolagén ktorý mi sadne a je cenovo dostupny. Vital proteins som začala brať keď mi po covide začali padať vlasy až doteraz a dokonca už je aj dostupný na SK, čo je super. Som s ním velmi spokojná a odporúčam ho všetkými 10timi.

tatianka92
19. jan 2023

Dobrý deň prosim Vás chcem sa spýtať či má niekto skúsenosť s collagenom Biostile ,ďakujem.

smitjan
16. mar 2023

Baby, vy tu viete hadam vsetko, tak verim, ze budete vediet poradit. Moc sa do toho nerozumiem, tak sa ospravedlnujem, ak sa opytam nejak nespravne. Ale chcela by som si kupit a zacat uzivat kolagen, pocula som z viacerych stran, ze je to vyhodne z viacerych dovodov. Su take co maju taky sirsi zaber, ze maju ucinok aj na klby aj na plet, vlasy, nechty, alebo ze aj imunitu? Ci to by som uz vela chcela od jedneho produktu, aby mal taketo vlastnosti a ucinky :D

alenka551
16. mar 2023

to si myslim, ze ani nie... a rozmyslala si, ci by si chcela taky praskovy, alebo tabletkovy. potom su morsky, hovadzi

smitjan
16. mar 2023

@alenka551 tak to akoze zatial vobec nie. To aka je to forma, ze ci prasok alebo tabletky, tak to je asi jedno, nie? Neviem, nerobi mi problem ani jedna moznost. Toto mam ale trosku obavu, ze ci ten hovadzi by napriklad nemal nejaku pachut.

alenka551
16. mar 2023

@smitjan tak niekomu napriklad vadia tabletky, vies. ak sa bojis pachuti, tak by som si vybrala byt tebou nejaky ochuteny. mas rada nejaku prichut, ktora sa ti len tak lahko nezunuje?