Aký je Váš názor na otváranie škôl v čase koronavírusu?
Chcem sa spytat na Vas nazor.
@sara07 na klasickú chrípku neskončí niekoľko tisíc ľudí naraz v nemocnici. Sme vici jej odolni už. Treba sa pozrieť ako to vyzeralo pred sto rokmi s chrípkou... Taka Španielska chrípka... Vygoogli si. Žiadne halooo.. Na chrípku je vakcína, vela starých ľudí je zaockovanych... spoločnosť je imunizovana ako tak... Detto osypky a ostane choroby, ktoré sa porovnavaju.. A k Tatram... Keby to vyčistili pred 15 rokmi a vysadili a prestali sa do toho vŕtať ochranári a zavistlivi tupci, čo videli len to ako sa predáva kalamite drevo, Tatry už mohli byť zase plne stromov. Ale tam to nemá význam veľký, nakoľko pri tom vetre co je tam úplne bežne tam takéto monokultury.
@simca06022011 Neviem na co su tieto diskusie dobre....Co a ako ukaze az cas, fakticky nechapem, ze na tomto niekto fici cele dni. Nevieme o tom nic, nevieme kolko to tu bude, kolko bude nakazenych, dokonca ani to, ci vobec budu skoly v septembri. Kazdopadne budu urcite tlaky na otvaranie prevadzok, aj skol, toto sa neda tahat donekonecna, to je kazdemu jasne, takze urcite sa zacnu stale viac do uvahy brat ekonomicke aspekty...tym myslim ohrozenie zivotnej urovne casti populacie na hranicu chudoby
@simca06022011 A tiez si myslim, ze to bude o tom, ze sa s tym budeme musiet za urcitych hygienickych podmienok naucit zit, pretoze tento stav aky mame teraz je dlhodobo neudrzatelny. Tym, ze sa vsetko u nas prijalo skoro, podarilo sa to spomalit, ale urcite nebude mozne teraz cakat az na to, kym virus zmizne, to je nerealne
@vulka ziaci by sa rozdelili skupiny ..a striedali by sa po cca 2 hodinach. Ucila by ich zrejme ta ista ucitelka. Aspon na 1. Stupni.
@simca06022011 aby si sa nedivila, vela ludi starých sa odmieta dat očkovat, povinné to nie je
ale chrípka kolovala dávno pred španielskou chripkou v europe ale nehovorilo sa jej chripka ale potivá choroba a kosila po tisickach doslova v anglicku to maju dobre zampované
v podstate rozhodla viac menej v tzv. vojne ruži
@simca06022011 Potivá horečka nebo Potivá nemoc[1][2] (anglicky: Sweating sickness, latinsky: sudor anglicus) je jedna z lékařských záhad z 15. a 16. století, kdy tato nemoc zasáhla určité části Evropy, když se zhruba kolem roku 1485 rozšířila z Anglie, podle níž byla také pojmenována. Poslední známá zpráva o této dosud neprozkoumané nemoci pochází z doby kolem roku 1551. Byla to poměrně závažná nemoc, která se projevovala náhlými a rychlými projevy, které často vedly ke smrti. Mezi původci této nemoci jsou nejčastěji zmiňovány různé formy hantavirů. Nebo také anthrax. Přesto však není seriózní výzkum této nemoci možný díky její neexistenci v současnosti.
@cammille zas sa z tej korony netreba zblaznit a prehanat. Denne zomrie na Slovensku cca 40 ludi na rakovinu a sezonne 700 ludi na chripku a to neratam ostatne choroby. Na koronu zomrie par ludi a hned sa z toho robi velke halo a vsetci su v soku lebo media z toho robia senzacia. Tak nech oznamuju kazdy den aj ine umrtia, na ine choroby.
@belllinka 👏👏👏👏
Presne tak, vôbec neviem načo to stále dávajú v správach a stále dookola každý deň, kolo zomrelo kolko je nakazenych kolko sa vyliečilo a stale dookola, už ma to nebaví počúvat pustila som si z DVD komédiu. Co sa tyka škol, ak by tam museli byt deti vrúškach tak nech radšej ani neotvarajú, mne sa v tom totalne zle dycha, čo potom take male deti.
Záhadná nemoc, která přichází zdánlivě odnikud, na počátku novověku ničí obyvatelstvo Anglie. Zabíjí chudé i urozené a smrt nastává jen několik hodin po prvních příznacích. Tím nejnápadnějším je silné pocení.
Kde se vzal takzvaný anglický pot? To dodnes nikdo netuší.
Silné bolesti hlavy, ramen, zad, paží a nohou, žaludeční a jaterní potíže, neuhasitelná žízeň, bušení srdce a velmi silné pocení. To jsou příznaky záhadné nemoci, která v několika vlnách během 15. a 16.
století decimuje obyvatelstvo Anglie. Nemocní se cítí, jako by jejich tělo bylo spalováno ohněm a v mnoha případech do několika hodin od prvních příznaků umírají. Mezi oběťmi jsou chudí, vojáci i šlechta.
Situace je natolik vážná, že před chorobou, která se šíří Londýnem, utíká i samotný král. Nemoc, pro kterou se vžije přiléhavé označení „anglický pot“, nikdo nedokáže vyléčit. A do dnešních dnů zůstává tato podivná epidemie nevysvětlena.
Pozdější lékaři čerpající z detailních popisů dobových listin pro chorobu nenašli žádné uspokojivé vysvětlení. Podle některých teorií šlo o kombinaci několika chorob, to ale mnozí odmítají. Nejvíce favorizovaným vysvětlením je, že Anglii pustošil dosud neznámý druh chřipky.
NO niekto sa vyliečil niekto nie, a prehnalo sa to aj Europou a sme tu
@belllinka par ludi...pri karantene, zatvorenych skolach, zatvorenych obchodoch, noseni rusok...
Z nakazenych 45 dochodcov v PK zomreli za 3 dni uz siesti. Dalsi su este na pristrojoch ci na JIS, cize pocet obeti zrejme este nie je konecny. 6 zo 45. Za par dni. 13% umrtnost.
Zrataj si, kolko ludi by zomrelo, keby neboli opatrenia a korona sa volne sirila.
Alebo dochodcovia - nevadi, ti nech kapu ? 🙄
https://svet.sme.sk/c/22386002/v-taliansku-sa-k... a ze sa nikde nepise kolko zdravotnikov zomrie na chripku kazdy rok.
Ak by ti propagatori ibachripky mali partnera, rodica, ci dospele dieta na mieste tych zdravotnikov asi by mali iny pohlad.
@mirkarose ja tam malu nedam ani ked sa na hlavu postavia. Kazdy den pripady pribudaju a debily,rozumej Matovic a spol idu vsetko otvarat. Sak to na hlavu. Takze ziadna skola,budem sa s nou radsej doma ucit,vybavim aj nemozne. Lebo je iste ze mi domov nieco dotrepe,a nebude to len spolik
@magg424 ja si nič nemyslím, nie som lekár takže sa k tomuto neviem vyjadriť. Len čisto rozumne, pokiaľ viem vylúčiť všetky riziká, ktoré ma nezabiju, tak vylucim. A otváranie škôl a škôlok je pre mňa osobne riziko a pre moju mamu (učiteľku) tiež napr, nakoľko mala onkologické ochorenie. Takže tiež by do tej školy nešla ako pedagóg. A kto sa nato cíti nech ide, každého vec. Ja som napísala len osobný názor.
@vulka rozdeliť na skupiny, každý predmet 3 minút. Písala som, že zatiaľ slovenčinu, matematiku a cudzí jazyk = 1,5 hodiny. Poriadne vyvetrať triedu, umyť lavice dezinfekčným roztokom (to zvládne aj učiteľka 🙂 ak nie je veľmi veľká pani ) a ďalšia skupina.
Takže ak sa školy otvoria, deti tam musia ísť... Nebudú ocr atď. Takže tak. A je zbytočné absolútne zbytočné sa roudrapovat na fórach, keď sa tak raz urobí, tak to tak aj bude, či, tak, či onak... Ak sa otvoria, deti musia ísť a hotovo, nie, že nedám atď.. Ak ostanú zatvorené, bude sa sedieť doma a hotovo😉
@tncka Skoly sa raz otvarat budu, pretoze nebudu moct byt zatvorene aj dalsi rok, to proste nejde na x rokov zastavit zivot. Tiez nechas doma? Budes mat dost problematicke si to vybavit.
@janinuska Moje deti nosia rusko uplne v pohode, dcera ma 4 roky a nepinda, ma ho aj 3 hodiny, ked ideme niekam na bicykloch
@mircalla Ano, maš pravdu, verim, že niektore deti v ruškach v pohode vydržia aj viac hodín, ale určite nie všetky, vieš deti sú všelijaké a ak by otvorili školy tie deti cez prestávku budú jesť, budú piť, nedkojažu udržať rozostupy medzi sebou, neviem ako by to učitelia ustrážili , nikto nevieme čo bude ale už to tak vyzerá, že školy a školky otvoria až v septembri.
@hettinka no hej ale to by musel byt v triede asistent a učitel, no neviem si predstavit taký druhy stupen ako doriešit napr wc, lebo však určité spratky ako latinu sekat nebudu
podla mna školy cez jun je blbost, to má minister školstva pravdu, učivo nemaju dobraté - teda šialene malé % čo uči online - testy im teda nemaju z čoho dat, za mesiac zase neviem ako to stihnut dohnat, známkovat budu slovne
a ak bude teply mesiac tie ruška deti nedaju
@sara07 ja som tiež skôr nastavená tak, že už do júna to dobehne takto, s online vyučovaním. Len ešte musím s mojimi stvrtakmi zmaturovat, na co sa na jednej strane teším, že ich ešte uvidím, a na druhej strane to bude s tými hygienickými opatreniami náročné, najmä ak bude jún horúci.

Hm.... Ja som z tých, čo padajú na hubu a doslova máme počas týždňa vyratanu každú minútu, v robote trpnem čo tie dve doma ale... Ešte nie. Za mňa ešte nech by neotvarali školy. Mám deti v takej škole, kde by si tým stopercentne prešlo každé dieťa a teda asi aj rodina. Ja som po opakovanej liečbe rakoviny, mama - babka detí, má 74 rokov.... Učivo im neujde toľko.... Doma sa naučia teraz všetko, na čo za normálnych okolností čas nezvysoval... Hehe, a k tým skrinkam v škole, my tam tuším máme ešte korčule čo vo februári ešte chodili na telesnej vonku decká korčuľovať....