Aký má zmysel niečo budovať, keď sme na tomto svete tak krátko?
Ahojte často sú tu témy ako ľudia zarábajú tisíce mesacne, majú investičné byty a podobne. Moja otázka znie.. Tí, ktori ste bohatí netrápi vás že zomriete, že si nemôžte nič na druhý breh vziať a že všetko čo budujete tu ostane napospas osudu? Aký má zmysel niečo budovať, keď sme tu tak krátko na tomto svete?
@anonym_autor čo keď niektorí bohatí nemáme veľké majetky ale krásne spomienky na zážitky? Ráta sa to? 😅 lebo nie, netrápim sa pre smrť, aj tak umriem, tak sa radšej teším zo života, kým tu som
Myslim, ze taky Gott presne na toto myslel, ked zomieral - vsetko bolo nanic, prepadne to statu!
Nie, absolutne nema ziaden zmysel nieco budovat, nieco zazit, z niecoho sa tesit, nieco zmysluplne po sebe zanechat, treba si lahnut na slniecko a cakat kym umrieme... Jezkovi huslicky! To su co za uvahy? Vsak aj ten chudobny co sa cely zivot pechori s malom nakoniec aj tak zomrie, tak na co sa pechori?
Ja som aj veriaca aj bohatá.
Poviem ti to takto, mala som málo, mala som dosť a mám veľa. A vyzerá to že v budúcnosti budem mať veľmi veľmi veľa. A úprimne, šťastie sa neodvíja od môjho majetku alebo toho čo mám. Moje zameranie a zmysel môjho života je inde.
Peniaze robia môj život jednoduchším a mám možnosť pomáhať rodine a komu chcem. Peniaze sú nástroj. Ale nie je to to najdôležitejšie.
Takže nie, vôbec ma netrápi že to tu zanechám.
@anonym_autor neviem, či sa radím medzi bohatých, asi skôr nie (ak sa bavíme o financiách), ale teda ako sa hovorí, sú len dve istoty, dane a smrť. Každý raz skôr, či neskôr zomrie. A čo potom? Verím, že moje deti s tým naložia uvážene. Ale zasa, aj keď sme tu krátko (aj to je však relatívny pojem), prečo sa nemať dobre, zjednodušiť si život, ak je to v našich silách. Či teraz sa majú/máme všetci vzdať majetkov, lebo však do hrobu si ich nevezmeme?
@anonym_autor sice sa nepovazujem za extra bohatu, ale teda co mam podla teba robit - vsetko predat, dat vypoved v slusne platenej praci a najst si nieco za minimalku a ist zit pod most, alebo teda co navrhujes? 😂 tipujem, ze nieco na sposob “podelit sa s tymi, ktori maju menej ako ja ale zaroven sa im nic nechce” 😂
A nie, moj majetok neprepadne statu, ma kto po mne dedit, tak ako aj po vacsine inych. Aj ked mna to uz po smrti asi fakt trapit nebude. Alebo si mozem na sklonku zivota za tie prachy poriadne uzit 😃
Hm, videla som kus sveta a stále som neprestala cestovať, zažila som veci také, že by som vedela knihy napísať 😅 čiže nie, neľutujem, že som bohatá. A byty zdedia deti 🙆♀️
@anonym_autor Toto sa aj dá otočiť: Prečo nebyť bohatý a užívať si, keď aj tak všetci zomrieme? Tak zarobiť peniaze, ktoré potom môžeme míňať, nie je až také zlé. Len to musí mať balans. Lebo niektorí bohatí pracujú stále a žijú horšie po všetkých stránkach ako priemerní ľudia. Idú síce na oveľa drahšiu dovolenku, ale to neznamená, že si ju viac užijú. Myslím, že jediné, čo sa ráta, je, či si šťastná – a to je len tvoje rozhodnutie, či k tomu potrebuješ veľké bohatstvo. Ako sa volal ten najbohatší Čech, čo nakoniec zomrel pri páde helikoptéry pred pár rokmi? Ten si myslel, že byť bohatý je super. Ale to sa nikdy nevie, možno ak by bol priemer, tak žije do 90-ky. Čo by si si vybrala ty?
Zarabam tisice preto, aby som si to uzila tu a teraz a nieco zanechala aj detom, nie? Co tam po druhom brehu, tam si kupim dalsie byty 🙂
@anonym_autor čo máme deťom zanechať radšej dlhy?
@anonym_autor Ja som asi bohata a ano trapi ma ze zomrieme.. zijeme si super zivot a pravidelne mi pride luto ze raz to cele skonci.. nechcem zomriet lebo mi je na svete dobre.. ale teda zrovna to ze tu zostane vsetko na pospas osudu ma netrapi.. lebo nezostane, vsetko co mame zdedia nase deti a verim ze im bude rovnako dobre ako nam
@anonym_autor asi preto, že nežijeme preto, čo bude, keď tu nebudeme😎
@anonym_autor každý má väčšinou nejakú rodinu
Radšej takéto starosti ako celý život z ruky do huby
@anonym_autor neviem, či tú práve takých ozaj, ozaj prachatych ľudí nájdeš. Takých čo sú milionári, či miliardári.
Fiha, tu su vsetci bohati 😆 no tak mna to teda nemusi trapit 😆
Je rozdiel ci si mozes dopriat kvalitne jedlo, v zime si kurit v celom dome, nie len v 1 izbe, v lete si zapnut klimu, mat pristup k lepsej zdravotnej starostlivosti, kupit si lieky...
@anonym_autor Ostava to pre moje deti. Staci ti to ako odpoved?
@anonym_autor treba myslieť na deti, aby aj naše potomstvo sa malo dobre resp. lepšie ako my. Samozrejme in treba vštepovať aj hodnotu veci cítim tu necháme a aby aj buduce generácie sa mali dobre.
Pre miliárda som chudobná, pre človeka niekde z Indie, co žije v slumoch som milionár. Takže co vlastne som? Pre mňa je dôležité život žiť a nie ho prežívať.
Načo niekto študuje, načo niekto zachraňuje životy, načo sa hľadajú lieky na choroby......však nič netreba? Nie, zanechame tu nieco po sebe....o tom je život. Niekto majetky a niekto liek na rakovinu....
Myslim, ze taky Gott presne na toto myslel, ked zomieral - vsetko bolo nanic, prepadne to statu!
@mandzula to ako ťa mohlo niečo takéto napadnúť, že by si zrovna Gott mohol myslieť, že všetko bolo nanič? Veď žil život taký, aký chcel a nič štátu neprepadlo, veď mal manželku, štyri dcéry.
@anonym_autor peniaze sú sloboda a u mňa sú na rebríčku hodnôt na prvom mieste spolu so zdravím. Na jednej úrovni so zdravím, aby som sa lepšie vyjadrila. Aj keď sa hovorí, že si za peniaze zdravie nekúpiš, neplatí do doslovne. Stačí ísť k zubárovi, objednať sa na operáciu, ak máš peniaze, ideš do mesiaca na súkromnej klinike, ak ich nemáš, čakáš rok aj dva, zdravie sa ti zhoršuje. Ak máš peniaze, máš na kvalitnú rehabilitáciu po operácii, kúpeľnú liečbu aj každý rok, mohla by som pokračovať dlho. Nie sú u mňa peniaze najdôležitejšie v tom zmysle, že by som sa za nimi pachtila a ani si ich nemala kedy užiť, ale byť zabezpečená, nemusieť sa triasť, že nebudem sa mať kde presťahovať, ak sa rozvediem, že neuživím seba aj deti, keby sa mužovi niečo stalo, triasť sa, že sa pokazí auto, že ochoriem a môj príjem sa zníži, že budem mať dieťa s talentom, ale nebudem mať ba to, aby hralo hokej a pod. Ak by som si mohla vybrať, tak rašej žiť 50 rokov ako bohatá, ako 90 prerátavať každý cent
@mandzula to ako ťa mohlo niečo takéto napadnúť, že by si zrovna Gott mohol myslieť, že všetko bolo nanič? Veď žil život taký, aký chcel a nič štátu neprepadlo, veď mal manželku, štyri dcéry.
@anonym_autor peniaze sú sloboda a u mňa sú na rebríčku hodnôt na prvom mieste spolu so zdravím. Na jednej úrovni so zdravím, aby som sa lepšie vyjadrila. Aj keď sa hovorí, že si za peniaze zdravie nekúpiš, neplatí do doslovne. Stačí ísť k zubárovi, objednať sa na operáciu, ak máš peniaze, ideš do mesiaca na súkromnej klinike, ak ich nemáš, čakáš rok aj dva, zdravie sa ti zhoršuje. Ak máš peniaze, máš na kvalitnú rehabilitáciu po operácii, kúpeľnú liečbu aj každý rok, mohla by som pokračovať dlho. Nie sú u mňa peniaze najdôležitejšie v tom zmysle, že by som sa za nimi pachtila a ani si ich nemala kedy užiť, ale byť zabezpečená, nemusieť sa triasť, že nebudem sa mať kde presťahovať, ak sa rozvediem, že neuživím seba aj deti, keby sa mužovi niečo stalo, triasť sa, že sa pokazí auto, že ochoriem a môj príjem sa zníži, že budem mať dieťa s talentom, ale nebudem mať ba to, aby hralo hokej a pod. Ak by som si mohla vybrať, tak rašej žiť 50 rokov ako bohatá, ako 90 prerátavať každý cent
@anonym_b1c362 ved o to ide, ze autorka riesi uplnu blbost, tak som dala priklad bohateho cloveka, ktory si zivot fakt uzil a krasne zabezpecil aj svoju rodinu. Bol v tom kus ironie.
Este pridam take porovnanie o tom kto je bohaty:
- prijem 900 € mesacne tak si v Top 20 % celosvetovo - Už si výrazne nad globálnym priemerom
- prijem 2 500 € mesacne tak si Top 10 % - Máš viac než 90 % ľudí na svete
- prijem 3 200 € mesacne tak si Top 5 % - Máš viac než 95 % ľudí na svete
Este pridam take porovnanie o tom kto je bohaty:
- prijem 900 € mesacne tak si v Top 20 % celosvetovo - Už si výrazne nad globálnym priemerom
- prijem 2 500 € mesacne tak si Top 10 % - Máš viac než 90 % ľudí na svete
- prijem 3 200 € mesacne tak si Top 5 % - Máš viac než 95 % ľudí na svete
@bystrozraky táto štatistika je odkiaľ?
Tak v prvom rade ide o tu kvalitu "tych par rokov" co tu pobudnem... lebo neviem, co je pre teba chvila, ale nejakych 40+ rokov ze by som chcel zivorit ... nehovoriac o zabezpeceni deti...
@anonym_autor niekoho ozaj pohltí hromadenie majetku alebo postup v kariére. Ale na tomto svete sme krátko, a preto ten čas treba využiť. Budovať vzťahy, aj keď sa môžu zrutiť. Pomôcť ľuďom alebo zvieratkám, aj keď nevidíme či sú
výsledky. Budovať príjemný dník pre seba, či už, lebo nás fakt baví predávať noviny, alebo kresliť si doma, počúvať hudbu, alebo plávať. Budovať tým seba, aj ked sa to zrejme raz uplne stratí, rozplynie vo vesmíre. Lepšie, ako nedopriať si, nepomôcť druhým,
neprispieť, aby bol svet
trošku lepší vďaka tomu, že som aj ja existoval.
@anonym_autor Je to celkom dobrá filozofická otázka.
bohatstvo vieš premeniť na šancu pre iných, na lásku, môžeš zmeniť svet... napr. tu: https://www.cas.sk/tip-od-vas/emka-tretikrat-za...
prosím o pomoc pre toto dievčatko...
donio -> www donio sk /p/9390

@anonym_autor a co tak budúcnosť pre deti? A potom deti našich detí?