icon

Aký máte skúsenosť s darčekmi pre dôchodcov?

17. nov 2024

Aky mate nazor/skusenost s darcekmi pre neznamych dochodcoch? - Kolko lasky sa zmesti do krabice od topanok

laurita285
17. nov 2024

Totálna hlúposť, nezúčastňujeme sa. Podporujeme kvantum iných, kvalitných výziev a projektov. Hento považujem za neskutočné plytvanie.

henka123123
17. nov 2024

@lenka.25 tak to vymenim za caj..pisali nieco vonave..prva ma napadla sviecka :D

koniarova
17. nov 2024

@13uzivatelka11 áno. Toto bolo super. Malo aj zmysel. Ak to stále trvá a niekto má link, prosím o pridanie sem.

lenka.25
17. nov 2024

@henka123123 len to tam nedávaj a vybavené . Lebo aj tak to vyberú z tej krabice .

katka8382
17. nov 2024

@sarandon Vianočný zázrak? To som prekvapená. Ja osobne napríklad píšem u nás v domove a je to ozaj pracne napísať tie príbehy tak, aby vystihovali danú osobu, boli o jej živote a bol tam zakomponovany ten darček. Lebo to prechádza dvojitou kontrolou tie príbehy. Aspoň u nás teda. Ale môže byť, ze niektoré DD to odflaknu takto. Ja to potom aj odovzdávam a vidím ako sa tešia dochodci. Za mňa Vianočný zázrak lepšie ako Krabičky lásky.

katka8382
17. nov 2024

@koniarova Vianočný zázrak sa to vola

daeen
17. nov 2024

Myslienka nie je vobec zla. Len je to dost neosobne a seniori v zariadeniach su v roznych stavoch a jedna osoba reálne vyuzije len malo z toho nachystaného balicka. Lepsia sa mi vidi konkretna a adresna pomoc niekomu v okoli koho naozaj poznate, alebo uz spomenuty projekt Vianocny zazrak, ktory naozaj plni priania. Byvaju tam aj uplne drobne a nenarocne priania.

aandrea9
17. nov 2024

@liusa82 plne s tebou súhlasím 👍

lucia13022023
17. nov 2024

Dostávajú toho kvantum, a je pravda, že nevedia co s tým, tak rozdávajú. Niektorí ľudia tam dávajú úplne nezmyselné veci, ktoré ti dochodci ani nemôžu používať. Ja to už nerobím.

banana10
17. nov 2024

@zobaka krabiciek je cim dalej, tym menej. Ja kazdorocne zapajam nase zariadenie, aby sa nasim klientom uslo po krabicke a preberam krabicky aj z inych krajov, lebo zial, v nasom ich nie je dostatok. U nas krabicky pridu v presnom pocte-kolko klientov, tolko krabiciek a do poskednej ich vzdy kazdemu rozdam.

banana10
17. nov 2024

@lenka.25 sviecky do krabice nesmu ist

lenka.25
17. nov 2024

@banana10 ved ja viem , písala som to iste

banana10
17. nov 2024

@martul klienti si zvyknu darceky medzi sebou vymienat, ak im nieco ,,nesadne"

123467
17. nov 2024

@13uzivatelka11 ano tam sa chcem zapojit, vola sa to vianocny zazrak
Ak teda myslime to iste

13uzivatelka11
17. nov 2024

@123467 áno presne to

nekonecna_katastrofa
17. nov 2024

Zapájam sa do tej druhej akcie Vianočný zázrak. Lebo v tejto "koľko lásky..." do krabičky človek dá všetko možné, pritom veľa vecí nemusí dotyčnému ani vyhovovať. Vo Vianočnom zázraku sú zas presné priania, len teda tiež by tam mohli písať nejaké cenovo dostupnejšie priania.

sarandon
17. nov 2024

@katka8382 áno, vybrala som si tento DD lebo zhodou okolností tam pár seniorov poznám (naši pacienti). Tak podľa iniciálok a veku som ich vedela aj identifikovať. Strašne ma sklamal prístup riaditeľky.

zobaka
17. nov 2024

@banana10 tak potom nechapem, preco sa s nimi tak plytva, ale tak to uz nie je moja starost, len mi to prislo luto

123467
17. nov 2024

@13uzivatelka11 ano tam sa chcem zapojit, premyslam aj nad touto druhou akciou, no verim tomu, ze sa to dostane tam kam ma
A pri tom vianocnom zazraku sa mi ale tiez nepacila jedna vec, ze niektore tie priania su trosku cez 😪

qwert87
17. nov 2024

@zobaka presne. Starká je v DSS a dostávajú rozbalené krabice. Sestričky to obhajujú faktom, že musia kontrolovať co je vnútri aby tam nebolo niečo, čo môže uškodiť. Nedáva mi to zmysel, vsak ti babky a dedkovia nie sú nesvojprávni

banana10
17. nov 2024

@zobaka to netusim. Kedysi mohlo prist krabiciek viac-z roznych zdrojov, napr. od koordinatora a aj hocijaka skola nam este mohla dat. Od minuleho roka mozme brat iba od koordinatora a nikoho ineho prave preto, lebo je ich menej, aby sa uslo vsetkym seniorom.

banana10
Autor odpoveď zmazal
banana10
17. nov 2024

@123467 to je pravda. Tiez zapajam nasich klientov do tejto akcie a zelania pisem ozaj take zakladne. Niektore su fakt trosku cez

janka1011
17. nov 2024

@qwert87 ja zasa uplne chápem, že to musia kontrolovať. Viem, akí sú ľudia, fakt by tam mohlo byť čokoľvek...tiež by som si to nevzala na zodpovednosť a nedala neskontrolované. Ďalsia vec, nie každý môže aj všetko jesť a mnohým už tak mozog neslúži, neuvedomujú si to.

123467
17. nov 2024

@banana10 ved to, potom je to cloveku aj luto, ze ten clovek zostane sklamany a nic nedostane 🙁 no myslim, ze malo kto moze dnes dat napr. 500€ za vec pre niekoho cudzieho. Mozno by bolo fajn im vysvetlit, ze prianie ma byt za max dajme tomu 20-30€

banana10
17. nov 2024

@janka1011 pred odovzdanim krabicky klientovi sa otvorit nesmie. Ak sa odovzda klientovi a da na to akymkolvek sposobom suhlas, potom mu ho mozu otvorit, alebo mu ho otvara rodina.

janka1011
17. nov 2024

@banana10 to nie sú krabičky osobne na meno, samozrejme, že ich môžu otvoriť. Aj to robia, z bezpečnostnych dôvodov.

banana10
17. nov 2024

@janka1011 pred odovzdanim klientovi nie, sama ich preberam a odovzdavam klientom, tak viem, aky suhlas davam.

adrianap83
17. nov 2024

Mojim rodičom prišli krabičky domov, už asi 4x. Nie sú to žiadni opustení seniori. Su aktivni, soferuju atd...a maju všetkého- vrátane lásky, návštev a telefonatov celej rodiny a aj vecí až až. Sme sa nád tym zamýšľali, že načo im to dávajú. Mysleli sme, ze to naozaj len opusteným seniorom, čo sú sami....pre nás to bolo mrhanie krabičkou. Mali radšej tým, čo to naozaj potrebujú dat 2ks