Aký mobil pre 15 ročného syna?
Ahojte, aký mobil by ste kúpili 15 ročnému synovi? Aký na to máte názor? Jasné že chce iPhone... Tak sm premýšlali naj nejakým starším alebo tým SE.. To je do 300 Eur, takže by to nemuselo byť až tak hrozné. Ale keby chceme niečo lacnejšie? Pozerali sme na heureke (Napr. tento-https://mobilne-telefony.heureka.sk/huawei-mate...) a recenzie ( https://necenzurovane.sk/mobilne-telefony/ ) ale nevieme podľa čoho sa rozhodovať pri takom mladom chalanovi.
@slimstar takze sme cela rodina primitivi, super, ulavila si si a pekný deň máš.
PS: ja som grafiku nespomínala.
Mne vyhovuje tak pouzivatelsky, využívam jo viac ako PC, keďže 90% komunikácie riešim cez mobil, používam rôzne appky, foti pekne. Počítač mám len lacný, keď mi treba nejaký dokument napísať. Rovnako aj dcéra, veci rieši cez mobil a IPad. Pocitac má tiež, na školské veci. Mladší dotykovy mobil nemá a do 14-15 ani mat nebude. Potom si vyberie sám.
@hettinka, @slimstar, grafiku som spominala ja. Jednoducho preto, lebo sa na mobiloch urcite formaty robia (isteze “ozajstna“ grafika sa robi na velkych pocitacoch, ale rozne videoformaty ci fotokompozicie su prave orientovane na mobilne telefony. Uzivatelsky priatelskejsi s technicky lepsi je v tomto pripade iPhone. A to hovorim ako zurivy odporca ovocnej techniky) Ano, je fakt, ze vacsina pipiniek, cebrit a hlavohrudi povazuje za povinnost mat iPhone. Na druhej strane to neznamena, ze kazdy majitel ufona je bezmozgovec. Alebo ze majitel androidu nie je vulgarny primitiv.
Tak baby sa pozrite na zadnu stranu krabice iphonu a bude tam napisane Made in China, takze aj vy ste si kupili cinsku somarinu. To co som napisala je davno znama vec, nevadi, ze ste o tom nepoculi. Je rozdiel prerobit si cely android na svoj obraz, vytvarat si apky a odtade je krocik k programovaniu a k tej grafike na pc , to znamena nieco aktivne vytvatrat, alebo tukat do iphonu a pasivne sa hrat nejaku hru dookola ako pipina, ano presne pomenovanie. A ja som vobec nenapisala, ze vy ste primitivy, ked uz
@slimstar mala si niekedy iPhone alebo iný Apple produkt? Asi nie, inak by si takto nesplietala a neškatuľkovala 🙂
@karpinska2018 ano mala som prve iphony zs 27000sk to este nikto o takych nesnival ani nemal take a potom par modelov. Mna ten mobil nudil.Aj par ipadov stale to iste dookola, trosku to vylepsia tu vyssiu radu to je vsetko. Statrsie modely znefunkcnia novymi aktualizaciami. Neboj sa mala som ich dost
@slimstar tak to ako keby si povedala, že mala si pred 30 rokmi škodu120 a nič moc, takže aj nový superb je to isté 😂😂😂
Neviem čo máš za potrebu stále pindať na iPhone, nikto ti ho nevnucuje a nikto od teba peniaze naň nepýta. Že si ho kúpil niekto iný či už sebe alebo svojim deťom teba trápiť nemusí. Aj keď očividne trápi 😏 ako už bolo napísané - pre vlastné dobro sa už prestaň strapňovať 🙏
To mozes mat aj Nokiu za 20 e, uz maju aj fotaky. 🤣
Necitala som ziadne komentare ale mozem ti z vlastnej skusenosti odporucit Xiaomi Redmi 4x.
Dá sa kupit aj dobrý iphone z druhej ruky, vačšinou predávajú iphony stále v záruke alebo dokonca aj nové s o100€ nižšou cenou, vždy si ale treba vypytat IMEI čislo ktore po zadani na internet vam ukaže informacie o mobile ako či je pravý, vek či nieje kradnuty, podľa mňa do iphonu sa oplati investivať kedže nesekajú a aj po dvoch rokoch budú stale funkčné
A dnešným tinedžerom ide najma o net takže odporúčam 4ku za 7,50€ mesačný paušál s 10 giga netom
@slimstar 🙂 naozaj ? Prvý iPhone ktorý sa dal u nás kúpiť bolo 3gecko, ktoré sa predávalo za 17.000 korún. Takze asi ťažko si ho kúpila pomaly za cenu dnešného Xka.
@karpinska2018 ja som ho mala dovezeneho priamo z usa moja mila, neviem o co sa tu snazis.
@slimstar a vieš o tom, že tam stal 199-299 dolárov?
@karpinska2018 no sak a ty by si nieco viezla cez ocean este aj taku novinku a zadarmo?
@slimstar aha, čiže si si dala doviezť telefón, ktorý tu ani nefungoval, a za dovoz si zaplatila dvakrát toľko ako za telefón? Už rozumiem oki 🙂
@slimstar Slovo koziak/kova je asi tvoja specialita. Tolko dristov som uz davno necitala. V tom pripade polovica ludi, ktorych poznam su primitivi pretoze maju Iphone, vratane mojich kolegov, mojich priatelov a mojich manazerov. Ti primitivnejsi kolegovia pracuju vsetci v IT sektore, len tak pre info - ako developeri napriklad.
Posudzovat cloveka podla znacky mobilu je asi vysadou mudrych, ze?
Hej a ty vies urcite ze nefungoval, tiez mas krystalovu gulu ? Ten telefon bol drahsi ako uvadzas, uz to bolo dost davno.
@slimstar prvé iPhony z USA boli blokované pre európske trhy, jednoducho tu nefungovali kvôli signálu, preto vychádzali európske verzie. Ale to taká odborníčka predsa vie že? 🙂
@karpinska2018 ja som pisala, ze som mala prvy iphone a nikto iny ho este tu nemal, samozrejme s europskou lokalizaciou. Ako inak by to bolo ?
@slimstar čiže si si z USA dala za 600 EUR doviezť 300 eurový telefón, ktorý sa vlastne predával v Európe?
@slimstar Ja Iphone nemam ani som no nikdy nemala. Ale s urcitostou mozem povedat, ze nieco tak neskutocne stupidne, co si tu predviedla na poslednych 2 stranach som necitala za 10 rokov na tomto fore. A to som uz citala vselico.
Prispevky kategorie 14 rocnych, slovna zasoba pipina a cool mobil - vrat sa do casopisu pre teenagerov prosim, ale budes si robit hanbu aj tam
My sme synovi kúpili MacBook pro a našťastie mu apple nevyhovuje a zbavil sa ho, tak sme spokojní a vychechtani rodičia 🤣. IPhone ani vidieť nechcel, vybral si práve tie nove huawei. Ale treba povedať, že keď autorkin syn túži po jablku a nerobí im problém ho kúpiť, prečo nie. Načo zbytočne moralizovat a "vychovávať" deti, keď si trebárs sami dožicime. Každý má nejaký sen. Keby na to nemali a chalan si postavil hlavu, to je zase niečo úplne iné.
@karpinska2018 ja som mala iphone 2G, ked uz. Bolo to dost davno, mozno ta cena bola nizsia zato. Prvy iphone bol 2G, strieborny zadok s takym ciernym pruhom.

@sissy27
@hettinka trafila som do cierneho. Mas pravdu ja s tvojou dcerou nic nemam, ale pisala som vseobecne, ani som nevedela ze mas dceru, ani ma to nezaujima. Iphone je znacka urcena zvacsa prepac primitivnejsiu populaciu, ktora nevie nic. Dokaze s tym narabat aj arab s koziakova aj preto maju len iphony. Robit grafiku na mobile haha, grafika sa robi na pocitaci ked uz. To je len tak na hranie a imidz. Nic zlozite zvladne to aj koziak.