Aký najlepší skutok ste urobili?
Ahojte, netradicna otazka ale prosim podelte sa o podla vas najlepsi skutok co ste za zivot urobili!
Dakujeem, budem mat prednes na jednej krasnej detskej akcii o tom ze svet nie je len zly a potrebujem inspiracie z realneho zivota a ja verim ze prave tu ako si radime navzajom je mnozstvo skutocne vynimocnych zien aj v realnom zivote ! Vopred vam dakujem :×
Ja som.taka..."huba nevymachana"....ze sa ozvem vždy, keď mám pocit, že to treba, aj keď sú ostatní ticho. Mnohokrát som pomohla takým spôsobom, kde sa ostatní hanbili...
Či už dakedy v skole, odporovať profesorovi, keď bolo treba zastať sa spolužiakov alebo opýtať niečo, čo zabudol povedať, alebo aj teraz v dospelosti.
Napríklad keď idem autom okolo zastávky, vždy sa spýtam, či niekto nejde mojim smerom...
Alebo ja som vždy tá, čo všetko má, taká chodiaca lekárnička a survival žena....takže často zachraňujem migrény, úrazy, a kadejaké nehody...
Alebo....bola som svedkom nehody, a nechodili električky...šla som peši okolo zastávky a ľuďom som šla povedať, že nemusia čakať, že električka nepríde...
V daždi potme som s kamošom niesla domov starého človeka ktorý spadol z bicykla...
Počúvam ľudí, ktorí sa potrebujú vyrozprávať zo smútku...
Upokojujem konflikty....
Finančne prispievame mesačne na detsky hospic, často darujem, keď niečo už nepotrebujem,...
Podľa mňa pomáhať je ľudské. Ale najlepšie je, keď to má človek v sebe a robí to nezištne...
Ked čítam tie prispevky je mi az do placu ... toto by si mal precitat kazdy.... ja sama mam pocit ze som zabudla robiť dobre skutky. Tieto prispevky mi zas pripomenuli ze by som si mala viac vsimat. Usmev a podakovanie, prilezitostne pustenie v rade predomna je samozrejmosťou, alebo pomoc starsim, ale v poslednom case nic vacsie. V praci sme mali na vianoce stromcek priani pre deti v detskom domove, parkrat som pomohla. pamatam si ze kazdy si bral tie male deti, a tie starsie ostavali. tak som si vybrla chlapca asi 16rocneho, chcel usb a vodu po holeni, tak som mu k tomu kupila aj externy disk a viac kozmetiky. Verim ze sa tie vianoce pod stromcekom tesil. Minuleho Mikulasa, k susedom chodil taky starsi robotnik, co byval sam. Tak sme mu s detmi zaniesli par deobnosti a ovocie, lebo mi vravel ze sladkosti nema rad. Strasne sa tesil az slzy mu vyšli.
@monikamarmon bolo to hrozné, periférne som videla to množstvo ľudí čo sa na mňa pozerali (s autom som stála rovno po pred nákupným strediskom) , nevedela som čo robiť, nechcela som rozbiť okno na aute aby som náhodou neublížila dcére, chvalabohu som mala pri sebe kabelku a telefón. Už som chcela volať hasičov, policajtov. Nevedela som naozaj čo robiť. No dodnes ďakujem kamarátovi a aj tomu páru,že sa pri mne zastavili. Boli naozaj milí, ďakovala som im vtedy a aj teraz na nich spomínam,bodaj by sa im ich dobrota a láskavosť v živote odplatila ❤️
U nás je jeden chlapček čo nemá rodičov, teda má, ale nestarajú sa, mama odišla a vraj je prostitútka a otec neznámy, býva u babky v polorozpadnutom domčeku s kuchyňou a jednou izbou. Zobrala som si pod patronát, veľa krát som dohovárala chalanom čo ho šikanujú, že ak ich ešte raz uvidím, budú mať do činenia so mnou. Človek nemôžem niekedy uveriť, aké dokážu byť deti zlé, hlavne tie z bohatších rodín, niektorí mu do očí vykrikujú, že jeho mama je kurva, neuveriteľné, koľko zla je v ľuďoch.Zobrala som ho na nákupy, kúpila mobil, oblečenie, skateboard, pravidelne dávam peniaze jeho babke. Len už sa zamýšlam, dokedy ich budem môcť takto finančne dotovať. Oslovila som aj zopár detských nadácií, ale nikto sa nezval.

Spomenula som si tiez na dalsie, samozrejme ciny... S darovanim krvi som skoncila 2 darovania pred zlatou plaketou (kvoli liekom) a strasne ma to stve. Snad 3 roky som s dcerou chodila vencit psikov v utulku.
Potom mam 2 cerstve skusenosti. Ponukla som na rodicku odvoz pre 2 zo swechatu, toto dopadlo velmi blbo, ci prevezmem zodpovednost atd... Je mi luto takychto ludi.
2 ukrajinske asi sestry cca 7 a 10? obzerali v lidli susene ovocie a hlavne mladsia to uvelicene prezentovala mame: susene banany, ananas. Vacsia uz asi rozmyslala ekonomicky a ukazovala jej mix. Nic nekupili, rodicia co som videla mali len pecivo. Zobrala som im vsetky susene a 2 kinderka.
Nakoniec, bola by som rada, keby tato tema zila a pisali sa sem aktualne skutky, co sa zial asi nepodari.
Ps zdravotnym sestrickam: som rada, ze pomahate, ale je to vasa praca. Ja som s otcom pobehala milion doktorov, nemocnic, vsade prosila, nosila kavy, cokolady, zakusky, flase a ani tolko co by clovek cakal automaticky sa mu nedostalo...