Aký notebook vybrať na prácu, filmy a hry?
ahojte, mam v plane si zaobstarat novy notebook.. nie som narocna a chcela by som len aby utiahol vsetko co ma.. administrativa do prace, pozeranie filmov, zahrat si nieco atd. a aby mi po pol roku nevyskakoval nedostok uloziska.. vedeli by sme mi poradit do akej znacky ist po pripade konkretny model?🙂 dakujem vopred za kazdu reakciu a radu🙌🫶
Určite doporučujem Lenovo Thinkad a tam sa zamerať na to, na čo ho budeš používať
Vsetko ok, to utiahne hociaky aj za bagatel - len v tomto je tajomstvo "zahrat si nieco atd" 🙂 To nieco moze byt nejaka webova hra ale moze to byt aj Cyberpunk kde budes potrebovat NB za 2-3 tisic.
@barbora0308 Ano, tie su obstojne, odporucam ThinkPad Txx. Mal som firemny ThinkPad E a zhorel mi...
(a ked chces usetrit tak si pozri tu:
https://www.furbify.sk/repasovane-notebooky/pou...[101]=744&fa[384]=5185,5186,5187&fa[142]=1358,1359
@hiro Pracovala som par rokov na obchodnom oddeleni pre zlateho partnera Lenova a teda zacala som na reklamacnom oddeleni pre Think seriu, tie NTB-ky boli fakt aj z tohto pohladu pecka. Nasledne bola radost ponukat a predavat taku kvalitu, naozaj vela spokojnych zakanikov a velkych klientov. Mala som nasledne aj ine firemne NTB resp. skusenost s inymi znackami, ale na Thinky (hlavne T seria) nedam dopustit 😁.
@barbora0308 To ano 🙂 Ale ako som v novej praci tak som sa asi stal fanusikom HP. Dali HP ZBook Fury 16 G10 (64GB pamat, 0,5+2TB disk, RTX 2000 Ada grafika, i7-13850HX) a teda to je iny stroj 🙂 Kym som ho nemal v ruke ani som nevedel ze sa nieco take vyraba.
@hiro Anoo, ZBook bol aj moj posledny pracovny NTB, sice len kratko, kedze mi vymienali stary model za tento novy a ja som ostala tehotna doma na PN 🥴, takze som si ho dlho neuzila...a teda to nebola taka premakana verzia, ako ta tvoja 😁. Bol to ale naozaj super NTB, ale ja som nejako zaujata na tie Thinky...mne sa okrem vsetkeho strasne pacia aj dizajnovo, pekna matna cierna 😅🫣.
@barbora0308 ThinkPady fakt vyzerajú dobre. Seriózne, byteľne. Tento HP čo mám je jedna veľká tehla, ťažký ako fras. Na plný výkon minie baterku za 20 minút, v šetriacom režime 2h, má zdroj 200W čo sám váži ako malý notebook. Ale Bang Olufsen repráky, 4x miesto na pamäť, 4x disk, raytacing grafika a 28 jadier 😁
@fido69 Uz pred rokmi firmy prestali kupovat stolne PC - takto mozes robit v praci, zobrat domov a robit home office... Subory su v cloude ale teraz co robim tak vyvojove prostredie so spustenou aplikaciou berie minimum 48GB, chce to kedytedy realtime graficky rendering a aj s tolkymi procesormi to cas od casu rozfuci ventilatory naplno.
@martas77 Tam ich je kopa... len nie su herne, su to kancelarske - na pracu.
Vyfiltruj si podla velkosti - kolko palcov, zo 16GB pamati, Silver - to su tak menej opotrebovane, napriklad tieto dva (vacsi, mensi 13"):
https://www.furbify.sk/notebook-hp-elitebook-85...
https://www.furbify.sk/notebook-hp-elitebook-x3...
Ja by som doporučoval čím väčší display, tým lepšie. Takže pre pracu alebo zábavu 17" display. 😉
@martas77 skus si pozrieť este tento laptop. Dobrý pomer cena výkon a bude úplne nový. Display 16"
https://m.alza.sk/lenovo-ideapad-slim-3-16iah8-...
Ahojte, aj ja sa prave chystam po dlhej dobe kupit nejaky novy herny notebook, lebo stary mi uz nestiha. Prechadzal som si ponuky a pozeral herne notebooky tu www.planeo.sk/herne-notebooky a dost ma tam zaujal ASUS TUF Gaming F16 FX608JHR-RV146, kedze je teraz v celkom fajn zlave. Potrebujem to hlavne na pretekarske simulatory, chcem na tom drvit najnovsiu F1 a potrpim si na to, aby mi tie detaily okruhov bezali absolutne plynule na vysokych detailoch bez akehokolvek sekania obrazu. Mate niekto doma presne tento model? Zaujima ma hlavne, ci sa pri dlhsom hrani extremne neprehrieva, ci nehuci ako vysavac a ako ste realne spokojni s farbami na displeji. Vdaka za kazdu radu 🙂
Ahojte, aj ja sa prave chystam po dlhej dobe kupit nejaky novy herny notebook, lebo stary mi uz nestiha. Prechadzal som si ponuky a pozeral herne notebooky tu www.planeo.sk/herne-notebooky a dost ma tam zaujal ASUS TUF Gaming F16 FX608JHR-RV146, kedze je teraz v celkom fajn zlave. Potrebujem to hlavne na pretekarske simulatory, chcem na tom drvit najnovsiu F1 a potrpim si na to, aby mi tie detaily okruhov bezali absolutne plynule na vysokych detailoch bez akehokolvek sekania obrazu. Mate niekto doma presne tento model? Zaujima ma hlavne, ci sa pri dlhsom hrani extremne neprehrieva, ci nehuci ako vysavac a ako ste realne spokojni s farbami na displeji. Vdaka za kazdu radu 🙂
@blackwednesday 1. Prečo notebook? Plánuješ ho prenášať? 2. 14450HX RTX 5050 - to sú low cost komponenty, na výkon tie čo majú aspoň 14700 lepšie 14800 14900 aspoň 5060 lepšie 5070 5080 5090 3. Nebude sa prehrievať lebo má slabší výkon

Lenovo a nieco z rady Think, teda Thinkpady 👍 podla preferencii.