Aký pes sa hodí k deťom?
Nevedeli by ste mi prosím poradiť aký druh psika sa hodí k deťom? Máme veľkú záhradu, pes by bol vonku, keby boli mrazy samozrejme aj dnu ale hlavne von. Rozmýšľam ze by sme si nejakého zaobstarali ale vôbec nevie aké pozerať. Paci sa mi zlatý retriever, ale možno sú aj vhodnejšie psy k deťom. Dakujem
Mame Staforda a neviem si vynachvalit
my mame boxera a teda, to je neskutocny maznak 😀 necha si vsetko od vsetkych, ludia sa ho tak neboja ako staffordov, vychadza s detmi, zvieratami, so vsetkymi, ale pritom dobre strazi. nenapada,ale upozorni stekotom, ked sa nieco deje vo dvore/zahrade. mimo pozemku ludi ignoruje, na tych neupozornuje.
retriever a labrador su pekne psy, ale sucasne aj velmi velmi aktivne. stale vyzaduju pozornost.
staforda maju susedia a ten pes vzbudzuje neskutočný respekt, musím povedať že sa ho bojím. Ako verím ze môže byt aj k deťom ale skôr by som chcela asi inú rasu.
Samojed. Žiadneho iného psa by som už nikdy nechcela.
Ale musím upozorniť, že majú vlastnú hlavu. Nebudú počúvať povely, ktoré sa im zdajú zbytočne.
Taktiež sú veľmi naviazaný na rodinu a tak chcú byť aj doma.
A nikdy by si ho nemala zbiť, lebo sa ofuci aj na týždeň - ale to vlastne platí všeobecne .
Taktiež potrebuje pohyb .. nejaké prebehnutie alebo turistika.
Ale k deťom je to tá naj možnosť a to sme vyberali asi rok.
Nelutujem
Ja som ako dieťa (6 r.)mala jazvečíka 🐶 už má 16 rokov a stále ho máme 😁 takže bacha na to... Nie že skončí v útulku (v tom lepšom prípade) po pár mesiacoch 🙈
Ešte by som doplnila že by psík mohol postrážiť aj dom a práve táto vlastnosť mi chýba u labradora a retrievera.
@makaronka01 no. Samojed nepostrazi... Oni sú moooc priateľský.
Ale zas, vzhľadovo vzbudzujú rešpekt a aj brechot má taký mocný.
Ale nestekaju často. Len keď je niekto doslova pred bránou.
- foto je z netu.
Naša je ešte krajsia
Určite zlatý retriever. Mam fenku. Ale pozor na to, že to nie je psík na reťaz!!! a tiež nie do velkej zimy. Potrebuje byť s pánom. Moja Shely je vnútri a aj vonku, ale spáva v dome. A ak Vam vadia chlpy tiež pozor. 2x ročne mení srsť. Ideálne mat po ruke vysávač 😀. Inak neuveriteľne chápavý a milý psík.
@ivca88 nádherné su
kazdy pes ma svoju povahu .. pozri takeho aby si ho zvladla hlavne ty , velky pes velke hovienka vela jedla vela starosti ,.mensi pes-skladnejsie .. celkovo retriever je ok ku detom i ked aj medzi nimi sa najdu tvrdohlavci ... takze by som sa nezamerala na konkretne plemeno .. ale vyberala podla podmienok co im mozes dat .. financii ake mas a hlavne aby to nebolo vyslovene pracovne plemeno kt potrebuje tazsi vycvik
@tesari vadia mi chlpy preto nechcem psíka na doma :(
@makaronka01 ona ide s nami všade. Aj na dovolenke s nami bola..
Srst je hypoalergénna, avšak 2 x ročne zhadzuje podsadu a treba ju vycesavat.
Úžasný pes. Pre dcérku je mám ako na canisterapiu. Mám videa kde sa jej dcéra čo má 2 roky špara v papuli a chytá jej zuby a rehoce sa a pes drží. Ani sa nepohne. Len chvostom vrtí .. ❤️
Bohovske sú..
Len ako šteniatko bola trošku hyperaktivna a kopala mi diery na záhrade 😅
Ako každé mlaďa, no 😁
@syslik81 mame veľkú záhradu, chcem aby bol von, vadili by mi chlpy, výcvik mu moc neviem zabezpecit, lebo žiadne cvicisko v okolí nemáme. Nepotrebujem aby mal psík papiere, nevadil by mi ani kríženec, a cena max 500€ a chcela by som ho hlavne kvôli deťom.
Cane corso ❤ Žiadne iné plemeno už nechceme, len CC. Miluje deti, svoju rodinu, stráži (ľudia sa ho boja, vzbudzuje prirodzený rešpekt), ALE potrebuje skúsenú ruku. My sme si ich brali síce aj keď sme s týmto plemenom nemali žiadne skúsenosti, závisí od človeka, ako sa mu bude venovať a vychovávať ho.
@makaronka01 skus navstivit nejaky utulok, urcite ti dobre poradia, prip. mozte zobrat nejakeho psika do docasky na skusku
utulok 🙂
@makaronka01 a nechces z utulku? tie psy u su sice starsie ale vatsinou uz aj rozumnejsie a vies ci maju radi deti ... ak nemas ziadnu skusenost s vychovou bude pre teba akekolvek stena tazko vychovat .. nieje to jednoduche plus kazdy ma svoju osobnost kt nevidis ked su deti .. psy ziju vo svorkach a mozno budes mat smolu a najdes alfasamca akt bude prilis chranit teritorium .. nieco lahke pokojne a nie velke.. aj ked mas zahradu pes potrebuje prechadzky a starostlivost hlavne ak je pubertak ... tu ti vatsinou radia velke plemena ale to zas si nemyslim ze je pre teba vhodne skor stredne daco alebomensie .. ajmaly pes vie dobre ustrazit domov kde mu je dobre ... skus kontaktovat ten utulok .. je tam kopa aj cistokrvnych psov a nie starych
V každom prípade, ak chcete super psíka musíte sa mu venovať každý deň. Shely nechodila na cvicak ale mala výcvik doma každý deň cca od 5 mesiacov - dovtedy sme sa s ňou len hrali. Potom už bolo sadni, lahni, labku, zostaň, otočka, prines,... A denne prechádzky, veru aj tak, že kočík v jednej ruke a pes v druhej. Ale musí to byt pravidelne. Len tak zo psíka urobíte kamoša. Ak sa mu nebudete venovať bude robiť neplechu - je to presne ako s deťmi 😂😂
Z útulku psíka nechcem, čítala som tu už nejaké diskusie aké problémy im robili pri kontrolách. A neviem ci psíky odtiaľ aj nemusia byť dnu.
@makaronka01 bernský salašnícky
@makaronka01 nemusia. Moji rodičia majú len najduchov a každý jeden bol neuveritelne múdry. Teraz majú z útulku bigla - super psík, hlava neskutočná, ale ísť s nim na prechádzku je úplná katastrofa 😂😂😂
@makaronka01 zalezi aky psik, velke urcite nemusia byt dnu, ak nie su kratkosrste. A nezovseobecnovala by som nejaku zlu skusenost s utulkom, navyse ak pozname len verziu jednej strany. Navyse v utulku poznaju svoje zvieratka a vidia aj znasanlivost, takze vedia poradit aj s vhodnou povahou ... za jednu navstevu predsa nic nedas a mozno si s nejakym padnete do oka 😉
@makaronka01 pred kým ma strážiť dom? Na čo? Každý pes dá vedieť keď niekto ide, väčšina aj výsteka. Na to aby sa niekto bal prísť by si musela mať práve psa co vzbudzuje rešpekt, typicke vlčiaky atď. Podla tvojich požiadaviek... No neviem. Nekupuj si psa. Pes je clen rodiny, budeš ho mat na krku ty, nie deti... Je to ošetrovanie, venčenie, starostlivosť, tréning základný By mal mať každý pes.. Ma to chlpy, sem tam dačo zlikviduje a nebude chcieť byť sám na dvore, ak sa mu nieco stane u veterinára nenechas malo peňazí... Ak vám ho netreba, nechoď do toho. Ja mam viszlu, prehovorili ma... Po 3 rokoch sa starám už len ja, sam nebude na dvore, je to maznos rodinný. A samozrejme toto nepíšem ako útok alebo nejakú kritiku, ale vidím reale ako v mojom okolí končia psíky.
Ten útulok skúste často sú tam aj kľudne staršie psíky, vychovane.
My máme huskyho a dokonca ho máme v byte. A s našim 15 mesačným synom majú nádherný vzťah. Keď malý záplace, tak pes už uteká k nemu. Malý ho naháňa na aute po byte a pes sa z toho teší , že sa s ním niekto hrá. Tak isto malý mu dáva keksíky a pes mu nosí naspäť granule 😃😃 (samozrejme mu ich nedovolím zjesť). Stále si malého chráni , niektorých ľudí k nemu ani nepustí. A keď som bola s malým pár dní preč, pes smutný len ležal pri postieľke ani vonku nechcel chodiť... Ale ten pes potrebuje veľa pohybu a dôkladný výcvik. Ja s ním musím chodiť denne na lúku, tam ho pustiť a vybehať.. ale keď ho chcete k domu tak možno to by bolo pre vás riešenie..
Ale podľa mňa môžete k dieťaťu dať veľa psov , treba ich dobre vycvičiť a tak isto každý pes si musí na deti zvyknúť.
Byvaly mal velikanskeho psa, uz si nepamatam plemeno a ze bude aj strazit dom, no jasne.. Spred domu im ukradli auto a pes lezal a dival sa na nich😄kupili dvoch yorkov a nikto tam odvtedy ani nepachol😄... Ale ti musia byt dnu no
Na toto je univerzálna odpoveď - VYCVIČENÝ

@makaronka01 zlaty retriever, labrador su urcite vhodne psy k detom.