icon

Aký pes sa hodí k deťom?

makaronka01
26. nov 2020

Nevedeli by ste mi prosím poradiť aký druh psika sa hodí k deťom? Máme veľkú záhradu, pes by bol vonku, keby boli mrazy samozrejme aj dnu ale hlavne von. Rozmýšľam ze by sme si nejakého zaobstarali ale vôbec nevie aké pozerať. Paci sa mi zlatý retriever, ale možno sú aj vhodnejšie psy k deťom. Dakujem

katka2505
26. nov 2020

@tesari
Tiež by sme chceli sučku budúci rok,ale plánovali sme ju mať len von.Čiže keď je chladnejšie mala by byť vo vnútri?

iinuska
26. nov 2020

Labrador jednoznacne

katka2505
26. nov 2020

@bambuslienka
Aj kolegyňa má takého riadneho maca,je nádherný.pôsobí rešpekt,no pritom je úplne prítulný.

bambuslienka
26. nov 2020

@katka2505 veru 🙂))) deti k nam chodili cez plot ho stiskat, ze aky veuky havô, nebali sa ho vobec a on sa nechal stiskat rad :D

lujza123
26. nov 2020

My máme slovenského hrubosrsteho stavača, k deťom, ľuďom aj psom je úžasný, kamarátsky, prítulný, múdry veľa vecí sa rýchlo naučil, žiadny bordel ci trhanie veci na dvore, proste super pes...... ale na druhu stranu je to taka prašina lovecká takže aj starosti si užijeme.

Mne z toho co píšeš príde najlepší ten retriever. Pripadne pastierske psy ako bernský salašnícky, kólia. Nič krátkosrste (ináč by bol super boxer, staford atď).

Vyložene strážneho psa nepotrebuješ, ani ziadneho ustekaneho co bude hucat na každého co prejde popri plote. Riešiť potom pokúsanu poštárku alebo psa co sa vystekuje celú noc.... Len zbytočne problemy

nina24888
26. nov 2020

@makaronka01 jednoznačne Border kólia ... úžasne psíky, tiež mame doma a neublížila by ani muche, miluje rôzne aktivity takze deti jej môžu hádzať loptu, hrať sa s ňou a robí to radosť obom 😊 a majú výbornú povahu a sú veľmi rýchlo učenlivé !

tilly
26. nov 2020

@domak2 my sme extremne zatazeni na poriadok a mame psa a je to zaberak, vysavame tak tri styri krat denne...

tilly
26. nov 2020

@adrikadt
@lujza123
@nina24888 ja si zas myslim, ze pracovny alebo pastiersky pes ako je borderkolia sa vobec nehodia do ruk zaciatocnikom a k uplne malym detom. Oni potrebuju velku zataz, inak su nestastni a niektori si frustraciu vybijaju dost nevhodnym sposobom, napr. pasenim aut, bicyklov a pod. Toto su plemena, ktore potrebuju starostlivost a to, aby sa im niekto venoval, ucil ich triky a pod. Hodit ho na dvor, ze sa s nim deti obcas pohraju, to pre nich nie je.

vevesh
26. nov 2020

Ma niekto skusenost s aljaskym malamutom na podmienky ake uviedla zakladatelka? Teda deti+ "byvat" bude v zahrade...

gbgb
26. nov 2020

@makaronka01 mame borderku uz druhu a zboznuje deti (pasie ich a blazni sa s nimi). Vyzaduje viac pozornosti ako deti 🙈. Keby nebol pes prvy, tak k detom az ked budu starsie.. fakt sa mu nemam cas venovat.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
11lienka11
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
26. nov 2020

@11lienka11 ty si autorka diskusie? Mas 2 nicky?

makaronka01
autor
Autor odpoveď zmazal
andrejka999
Autor odpoveď zmazal
zuzi56
26. nov 2020

@makaronka01 my mame bavorského farbiara, je to zlatíčko , treba ho ale od malička cvicit.

noami12
26. nov 2020

@makaronka01 moja sestra ma Nemecku dogu, prvé tiež zvažovala že aké plemeno k dvom deťom. Aj si veľa o tom čítala, radila sa s chovateľmi, pozerala aj videa a musím povedať že ten pes nedá na deti dopustiť. A neľutuje toho ani ona.

tesari
27. nov 2020

@katka2505 zlatý retriever je psík, ktorý pochádza z tuším z Anglicka - tam boli vyslachtene a tam sú oveľa miernejšie zimy ako u nás. Ak nechcete riskovať ochorenia tak v mínuse by som ju vonku nenechávala. Matke mojej Shely sa stala jedna studená zima osudnou - majiteľom pre hľadala tak ze zomrela. Nemali ju dnu, žila v bude vonku. Keď si budete kupovať psíka určite si preštudujte aspoň stručne niečo o povahe, na čo bol pes vyslachtene a z ktorej krajiny plemeno pochádza.

tesari
27. nov 2020

@tesari prechladla a zomrela

katrin69
27. nov 2020

@makaronka01 Akita inu, a svokra má Shiba inu... také šidlo. To skôr pre väčšie deti, lebo moja 4ročná je oproti šteňaťu drobec 🙂

martinka13
27. nov 2020

U nás je Jack Russel. Je to miláčik, vie sa aj riadne blaznit s deckami, ma pred nimi aj rešpekt. A je to super parťák aj do prírody.

simona92101
27. nov 2020

@vevesh to nie je dobry napad.nie je to plemeno vhodne len tak na dvor,taky pes potrebuje zataz kazdodennu,inak zacne z nudy zavijat,vykopavat diery,nicit atd.

simona92101
27. nov 2020

@andrejka999 belgicky ovciak nie je vhodny pre zaciatocnika

tilly
27. nov 2020

@tesari my sme mali retrievera len vonku, dnu ani nechcel ísť, ani do garáže v najväčšej zime a z búdy vyhodí všetky deky. Dožil sa 14 rokov v plnom zdraví, až v lete, keď bolo 35 stupňov dostal porážku alebo čo to bolo.

tesari
27. nov 2020

@tilly a ja mam zas skusenost opačnú 😀. Neviem si predstaviť ze by bola v - 10 vonku. Jej matku to stalo život

tinatitti
27. nov 2020

@makaronka01 ak bude vonku, tak vlčiak. Rýchlo sa učí a vie byť neskutočne milý ku deťom. Bude ich strážiť ako oko v hlave. Postrazi aj dom. Bud nemecký alebo belgický ovčiak.
Avšak aj chceš psa len tak, že kúpiš, vypustí na dvor a dosť, tak to radšej žiadneho a kúp deťom mačku. O psa sa treba starať a vycvičiť ho.

cuvienka
27. nov 2020

labrador je fajn ku detom, ale aj ine psiky, velmi vela je to o vychove 😉

vevesh
27. nov 2020

@simona92101 nechcem ho "len tak na dvor". Budem s nim chodit na cvicisko a do lesa/na luky. A nema to byt hracka pre deti a deti sa budu aktivne na vycviku podielat. Ale byvat bude na zahrade, spavat von v ohrade, do domu nebude moct ist. Pocasie skor chladnejsie a dost veterne. A zaroven by nemal byt agresivny na (vela) deti a na vela navstev, ale zahlasit, ak niekto pride. Zatial sa mi pozdava to, co som nacitala, ale nepoznam realne nikoho, kto take plemeno ma s detmi a teda realne skusenosti. Vsetci v okoli maju akurat huskyho, a to je vraj oproti malamutovi "pojasene zvedave dieta".

tilly
27. nov 2020

@tesari asi záleží aj na tom, že ak je pes vonku, nemal by byť aj vnútri. On si urobí podsadu na zimu, ak je celý čas vonku a je odolnejší 🤷

emilius03
Odpoveď bola odstránená