Aký spôsob upratovania zvoliť?

ematko29
5. máj 2012

som unavená už ztoho ako každý den aj ked si soobedu pekne poupratujem,večer je to zasa bordel jak v tanku.každy den to isté dookola,aj som si slúbila ,že detom sa zakážem hrať v obyvačke,ale máme ju spojenú skuchynou tak nezabránim.aked chcem mať klud hned povolím avečer zase neporiadok s ktorym sa mordujem každé doobedie.bola by som velmi rada ak by ste mi napísali ako svoj byt dokážete udržat v poriadku,aešťe sa chcem opytat ,že v čom pomáha v domácnosti vaše ak máte 7ročné dieťa.celý den len okrikujem aje to nič platne.kamaratka mi vvravela ,že ona upratuje večer atak má vžy každe rano pokoj,ale ja som už večer tak uťahana ,že proste nevládzem.dakujem za rady 🙂

smarti
5. máj 2012

Asi sme na tom rovnako, presne ako píšeš obývačka s kuchyňou, to riešim denne aj ja. Staršia dcéra má tiež 7 rokov. Teraz keď je teplo, tak sme viac vonku, snažím sa doobedu, resp. keď mladšia spí poupratovať, hlavne kuchyňu (tá podľa mňa zaberie vždy najviac času), premyslím, čo budú jesť na olovrant i večeru (aby bolo špinavých riadov čo najmenej, vlastne po večeri zapínam umývačku, tak to mám zhruba vyrátané tak, že večer ju už len doplním a je to. Bez umývačky si už ani neviem život predstaviť. A tak som bojovala, že mi ju netreba. 😀 A keď je vonku aj večer teplo, tak sa najeme von a dnu sa ideme už len umyť a spať. Ale tiež ma zožiera pocit, že vždy robím dookola to isté a nič nie je za mnou vidno. Z toho dôvodu aj tvorím trochu - servítková technika, trošku záhradka, aby som aspoň mala pocit, že niečo za mnou vidno. O rok nastúpim do práce, už teraz sa toho desím, ale asi je to o dobrej organizácii. Som zvedavá, čo ostatné dievčatá popíšu.

ematko29
autor
5. máj 2012

@smarti ja mam tiež 2dcery druhá bude mať v july 3roky.aj my sme teraz vela vonku ,len to,že ked pridem ku kamaratkam na navštevu tak maju tak y poriadok ako v muzeu.tak nechapem

zuzana76
5. máj 2012

ja mam 2 chlapcov, tiez to vyzera niekedy podobne, kuchyna a obyvacka zahltene hrackami, mam takmer -5 rocneho syna, svoje hracky uz upratuje on, mame dohodu, ze ked si nepoupratuje, tak pozbieram ja , ale potom hracky odlozim a nebude sa s nimi hrat. Druhy je takmer 2-rocny, tam je to este beznadejne co sa upratovania tyka, inak starsi uz obcas aj povyklada umyvacku riadu, ustelie postele, pripadne mi pomaha skladat pradlo zo susicky. Bez umyvacky a susicky si to neviem predstavit. Ale tip top poriadok nemam nikdy, len ked mi niekto zoberie deti von, ci su u starych rodicov , mladsi tam chodi len na par hodin 4-5, tak vtedy poupratujem, ale ked sa vrati, tak je hned nieco zamazane, vyliate, rozhadzane.

zuzana76
5. máj 2012

Vecer ani ja uz nedokazem upratovat, maximalne umyjem podlahu, povysavam aj cez den s detmi, tiez sme teraz castejsie vonku, ked je pekne.