icon

Aký zmysel má brať malé deti do kina?

31. mar 2022

Ja neviem, či som taká netolerantna ale veľmi mi vadia malé deti v kine vo veku 2, 3. Moje deti majú 6 a 8 rokov a podotýkam bravam ich do kina odkedy vydržia sledovať bez rušenia rozprávku. Neviem aký zmysel má zobrať na dvojhodinovú rozprávku dvoj, troj ročné dieťa, ktoré sa už po pol hodine rodičov pýta, kedy to už skončí.
Dnes sme boli v kine na dvojhodinovej rozprávke. Samozrejme prišli tam rodičia s 3 ročným dieťaťom. To už po chvíli sa začalo nahlas pýtať kedy pôjdu domov. Behalo po celom kine, tancovalo pred platnom a rodičia mu občas za to zatlieskali, zakričali ahoj. Nahlas si hovorili, aké je ich dieťa zlaté. Potom mu dali svietiacu hračku a s ňou behalo hore dole po schodoch až pod plátno. Sedeli za mnou tri rady.
Ja by som si nikdy nedovolila takto vyrušovať. Oni boli úplne v pohode, tlieskali a kyvali dieťaťu polovicu rozprávky. Ako správne zareagovať? Už som sa pár krát ozvala a ešte sa na mňa rodičia ocapili, že sú to deti. Vždy som chodila rada do kina ale už začnem chodiť zrejme len na filmy od 15 +

Strana
z3
iwka_77
1. apr 2022

@simca06022011 presne tak. Niektorí by boli najradšej, ak by boli v kine proste sami a mali ho celé pre seba, no v takom prípad je najlepšie ostať radšej doma

autor
1. apr 2022

@simca06022011 Veď to, keď som bola dieťa, rodičia nás raz do roka zobrali do kina. Boli sme štyri deti a museli sme sedieť ako pena. No len by sme skúsili behať po kine, tancovať pred platnom, dostali by sme na rit a išli by sme domov. Teraz to majú rodičia v paží. Ich pokladík nech si pobeha, vykrikuje.

autor
1. apr 2022

@simca06022011 ja jedenie v kine prežijem, musela som že mi vadí tá kultúra prezerania v kine.

autor
1. apr 2022

@iwka_77 nie, nepotrebujem mať celé kino pre seba, potrebujem ticho aby som si film užila a najlepšie bez tancujúcich, vykrikujúcich detí. Niektoré matky to pochopia až keď ich anjelik podrastie a vo veku 10 rokov si bude chcieť v kľude pozrieť rozprávku ale kvôli skolkarom mu to nebude umožnené. Ale veď mamička mu s kľudom určite povie, že to neva, to sú deti.

simca06022011
1. apr 2022

tak ono je to skor o tom, ze ked sa to v mladosti nenaucia, tak robia cirkus aj vo vyssom veku v kine. Napr. vysvetlujucu mamicku asi nik nepoucil v detstve, ako sa sprava v kine a jej dieta to tiez nebude vediet. Ja som zazila pubertacky, tak 2 stupen ZS ako sa rehnili a bavili na cele kin, obhadzovali sa pukancami... pri tom triafali vsetkych za sebou, pred sebou... a najhorsie bolo, ze nik im nic nepovedal. NIK. Kedysi by nam zaludky niekto vycistil :D

benit
1. apr 2022

Vytratila sa akakolvek slusnost a ohladuplnost. Len jaj, ja ja. Ja mozem vsetko a nikto a nic ma nezaujima. Smutna doba.

maruski99
1. apr 2022

ziadny, niekedy mam pocit ze ludia su taki, ze beru svoje deti len preto aby inych vytocili, samozrejme cest vynimkam a bez urazky ale male deticky fakt tie male, na co im to je pri takej obrovskej obrazovke ked este neobsedia.

autor
1. apr 2022

@simca06022011 veď to, teraz žiadny rešpekt nemajú deti od malička. Presne, keby sme si to my v detstve dovolili, dostali by sme prinajmenšom hubovú polievku aj od neznámych ľudí. My sme s mužom v tomto na deti prísni ale aspoň sa budú vedieť slušne správať či v autobuse, či v kine.
Koľkokrát som išla tehotná autobusom k lekárovi a stredoškoláci do mňa strkali aby skôr nastúpili a chytili si miesto. Sadnúť ma väčšinou pustili buď len dospelé ženy alebo dôchodci. Pubertiaci sa tvárili, že moje obrovské brucho nevidia alebo som iba tučná.
Minule sa v autobuse nad nás postavila pani okolo 60 a hneď som do dcéry stuchla, nech sa postaví, nech zdraví susedov. Snáď budú v dospelosti moje deti slušní ľudia.

autor
1. apr 2022

@maruski99 tam ide o to aby ten dej aj pochopili, to nie je Tom a Jerry že sa len naháňajú. Ale rodičia to asi nechápu, že ich dvoj, troj, štvor ročné deti z tej dvojhodinovej rozprávky nič nemajú.

mariet24
1. apr 2022

Tiež to veľmi nechápem, prvýkrát sme vzali staršieho do kina keď mal 4 roky, vybrali sme rozprávku čo trvala do hodiny a bolo to tak akurát, viac by tam nevydržal...

marcellka32
1. apr 2022

Ja nemôžem do kina, lebo mi vadia veci, keď druhý mlaska, žuje nahlas, glga vodu z fľaše a púšťa bubliny, žuje nahlas žuvačku s otvorenými ústami, ....je to moja diagnóza 🙂 ....mne tieto zvuky vadia, preto sa vyhýbam kinu, divadlo je v pohode

domak2
1. apr 2022

Keby len v kine. Ja chodim denne s dcérou a synom 9m do skoly autobusom. To co tam deťom rodicia je nonsens.

vilma7
1. apr 2022

Môj mal 5 rokov ale v kine ešte nebol. Ešte aj to.mi príde skoro.

mimikarol
2. apr 2022

My sme boli v kine prvý a zatiaľ jediný x keď mala 6 rokov. Na mňa je tam priveľky hluk a nebaví ma sedieť v kuse 1,5-2 hodiny, lístky sú drahé... A tiež nechápem tomu prezieraniu sa. Poniektori si nesú toľko jedla ako by tam mali sedieť celý deň. Radšej si pozriem doma netflix a mám svätý pokoj

Strana
z3