icon

Aký zmysel má brať malé deti do kina?

31. mar 2022

Ja neviem, či som taká netolerantna ale veľmi mi vadia malé deti v kine vo veku 2, 3. Moje deti majú 6 a 8 rokov a podotýkam bravam ich do kina odkedy vydržia sledovať bez rušenia rozprávku. Neviem aký zmysel má zobrať na dvojhodinovú rozprávku dvoj, troj ročné dieťa, ktoré sa už po pol hodine rodičov pýta, kedy to už skončí.
Dnes sme boli v kine na dvojhodinovej rozprávke. Samozrejme prišli tam rodičia s 3 ročným dieťaťom. To už po chvíli sa začalo nahlas pýtať kedy pôjdu domov. Behalo po celom kine, tancovalo pred platnom a rodičia mu občas za to zatlieskali, zakričali ahoj. Nahlas si hovorili, aké je ich dieťa zlaté. Potom mu dali svietiacu hračku a s ňou behalo hore dole po schodoch až pod plátno. Sedeli za mnou tri rady.
Ja by som si nikdy nedovolila takto vyrušovať. Oni boli úplne v pohode, tlieskali a kyvali dieťaťu polovicu rozprávky. Ako správne zareagovať? Už som sa pár krát ozvala a ešte sa na mňa rodičia ocapili, že sú to deti. Vždy som chodila rada do kina ale už začnem chodiť zrejme len na filmy od 15 +

autor
31. mar 2022

@ankare Veď to, malým deťom stačia reklamy, 20 minút rozprávky a už sa pýtajú kedy pôjdu domov.

autor
31. mar 2022

@evaachesa Chodia aj s dvojrocnymi, prečo by nešli. Veď čo ich po ostatných.

lienka.7
31. mar 2022

Ja by som ich slusne upozornila, aby si laskavo dieta chytili a "umravnili" , ked by nepomohlo sla by som tam za "usporiadatelom". Platis si za film, nie za predvádzanie a rušenie inym deckom. Sorry.
Moja ma 2 roky, neobsedi viac ako pol hodiny a ani by ma nenapadlo ju brat do kina 🙈🙉

nykkushka
31. mar 2022

Ja som bola RAZ v kine na rozprávku cez deň a nikdy viac, vtedy som si povedala, že kým moje dieťa nebude mať dosť rozumu aby obsedelo aspoň hodinu v kľude, do kina nepôjdeme 🤷‍♀️🤦🏼‍♀️. Hlavne kvôli mojim nervom, asi by ma tam šlahlo 😂😂.
A my sme celkovo obmedzili návštevy kina odkedy je tam dovolené žrať. Pardon za výraz, ale mam pocit že ti ľudia to tam žerú a slopu hlasnejšie ako 5.1 DolbyDigital zvuk, lebo nikdy nemali colu, čipsy a pukance 🤦🏼‍♀️😳🥴😂. Jedine kvôli čomu sme ochotní sa obetovať, je Potter a Marvelovky.

autor
31. mar 2022

@nykkushka Jedenie a pitie je zvlášť kapitola. Pukance, nachos s omáčkou, kola. Ľudia si nesú plné ruky jedla na hodinu, dve. Keď po filme zapnú svetlo, po sedadlách a zemi pukance, omáčka rozliata po koberci. No otras.

basska_b
31. mar 2022

Uplne s tebou citim, ja ked som prvykrat pocula, ze zobrali 3rocne dieta do kina, som len oci vyvalovala... take dieta este do kina ani divadla nepatri... nic mu to nedava a samozrejme ho to nebavi. Este keby tak aspon obsedelo... alebo keby pri vyrusovani sa rodicia dvihli a vyviedli ho von... zial, taka je doba, vsetko sa uz moze...

autor
31. mar 2022

@basska_b veď to, že rodičia žiadna sebareflexia. Oni boli úplne pyšní na svoje dieťa, chlap na plné ústa kričal cez pol kina na dcéru ahoj, tlieskali jej keď sa hodila o zem, poklonila. A najlepšia bola tá svietiaca hračka 😀😟

evaachesa
31. mar 2022

Nemohli byť rodičia pod parou? 🤔 Tlieskať a skandovať dieťaťu v kine....trochu na hlavu 😃

autor
31. mar 2022

@evaachesa nemyslím si, proste to brali tak, že dieťa tam tancuje, vystupuje, keď sa uklonilo, tak mu zatlieskali a nahlas si hovorili aká je zlatá, že jej treba zatlieskat. Ako na besiedke v škôlke, miesto filmu tam vystupoval ich poklad.

pininka1
1. apr 2022

Presne ako tu niekto spomenuk, uz aj nasim rodicom chyba akakolvek sebareflexia, nechaju deti nech si robia cokolvek a potom nevedia co s nimi. Toto sme.zazivali na dovolenkach v zahranici ked sme chodili. Nemci mali pazi, deti mohli cokolvek, pre nas to bol sok co vedeli deti robit na plazi a v hoteli. A rodicia nic, na salame totalne. A kdeze upozornit, este na nas sa vyzjapali. A presne toto je teraz u nas. Netreba dietatu ziadne hranice, nech si robi co chce, niekto si mysli ze ked to robi jeho dieta, je to automaticky mile a zlate aj pre ostatnych.

saxana000
1. apr 2022

No ja mam skoro 6 rocnu a v kine este nebola.. nenavidi nic hlasne a kino je aj pre mna strasne nahlas za druhe presne toto ma odrazda ze vysolime 30e za listky a pukance a po pol hodine sa zacne vrtiet a vyrusovat a pomasirujeme odtial prec teda ja by som urcite odisla aby sme nevyrusovali..aj ked tie rozpravky poobedne tam by som to brala ze tam vacsinou chodia rodicia s detmi a ti najmensi proste neobsedia ak ma rodina 3 deti dve starsie a jedneho maleho certika nenechaju ho predsa pred kinom vezmu ho so sebou

mondolina
1. apr 2022

kvôli takýmto veciam som prestala do kina chodiť, neznášam toľko ľudí pokope, keď sa šuštia s vreckami, rozprávajú sa...ale minule sa mi splnil sen, boli sme s mužom len sami dvaja v kine 🤗♥️

rebekamarcusko
1. apr 2022

Mo mne ked nieco vadi sa ozvem. Ja som fakt nizka a sedel minule predmou pan so siltovkou na hlabe a nic som nevidela,kedze ju mal na hlave ako serbel 😂 slusne som ho poprosila ci si ju moze dat dole,lebo nevidim. Dal dole a bola som spokojna. Ak by mi to vadilo,by som pekne poprosila rodicov,ci by mohli malinkej/malinkemu povedat,ze aby si sadkala. To ako sa zachovaju uz oni,svedci len o rodicoch. Zaroven,ked ideme na rozpravku ratam s nejakym ruchom. My sme davnejsie boli ma hoteli transylvania 3 a vsetky deti tam tancovali na jednu pesnicku.. to mi prislo velmi mile,ale aby rusilo jedno dieta celu salu,tak to je uz o inom.....

blumie
1. apr 2022

Uz som ti chcela pisat aka si netolerantna, preco by 3rocne deti nemohli ist do kina. Ja s mojou sem tam idem, ale fakt si pozriem kolko to trva a ci je to typ rozpravky, ktory ju zaujima. Nikdy vsak nebehala po kine, dokonca ani raz nesla na wc pocas, to vybavime pred, ziadne svietiace hracky. Sem tam chce sediet na mne, ale to nikomu nikdy nevadilo. Ani nehuka alebo co. Toto co si pisala mi pridu nejaki divni rodicia, netolerantni a asi by som im tiez nieco povedala.

babyjune
1. apr 2022

Tiez si myslim, ze je to skor chyba rodicov. My sme dceru zobrali na Frozen II, mala vtedy 3 roky a zvladla pozerat v klude cely film. Keby vyrusovala, tak by sme ju radsej zobrali domov...

1natasa1
1. apr 2022

Neviem, možno si tí ľudia myslia že takéto maličké deti vydržia sedieť a byť potichu celý čas?

luccija
1. apr 2022

Preto už dlho nechodíme do kina.Zvoni mobil, ľudia s prepáčením žerú a pijú ako...každú chvíľu ide niekto na WC...
Ja som bola s dieťaťom asi v 3,5 - 4 r v kine, ale ona sedela ako prikovana a vadil jej zvuk ako bol nahlas

autor
1. apr 2022

@saxana000 Keď by som mala dve staršie a malého certika, nechám ho s mužom a idem sama s deťmi alebo ho dám ku babke. Ja som párkrát bola so staršou a mladšia doma s mužom.

autor
1. apr 2022

@mondolina aj nám sa to raz stalo, že sme boli sami v kine 🙂

mauduska
1. apr 2022

no ja som bola v kine teraz na encanto a za nami sedel otec asi s troma menšími dcérami. Pred filmom pustil ešte short film a tie dcéry celý čas revali, že to pozerať nechcú, ony chcú encanto a ten chlap nebol schopný im 10 minút povedať, že to o chvíľku začne... 😩

autor
1. apr 2022

@rebekamarcusko Raz som sa ozvala v inom prípade a rodicia na mňa vyskocili, že to sú deti. Ale aj väčšie deti 8, 10 ročné majú radi rozprávky a nebaví ich pozerať na 3 ročné deti behajuce po kine, tancujúce pred platnom a suchotajuce s piškótami. Keď idem do materského centra, kútika, na bábkové divadlo, na Mira Jaroša tak s tým rátam. Ale v kine poobede o 16 rátam s tým, že si film v kľude pozrieme.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
autor
1. apr 2022

@mauduska Veď aj my sme včera boli na encanto, presne dve deti chceli odísť už po tom krátkom filme. Film trval dve hodiny. Tak tým malým deťom bolo dlho.

autor
1. apr 2022

@dominika1988 veď to, aj ja som mala maličké deti ale nikdy som ich nevhodné správanie neospravedlnila veď sú to deti. Keď sme prišli do detského vnútorného ihriska so smykalkami, trampolinami a moje deti začali vystrajat, predbiehať alebo strkať iné deti, upozornila som. Keď neprestali, išli sme domov.

danulicek
1. apr 2022

ja ti úplne rozumiem a presne pre toto chodíme do kina až na 3.-4. premietanie danej rozprávky, nech sa všetci vybláznia a my si ju potom pozrieme v pokoji - často aj sami v kine 😀 ja som svojím spôsobom na toto rodičovské nastavenie "veď sú to deti" nie veľmi tolerantná. ak už - áno, sú to malé detičky, ktoré tieto filmové rozprávky málokedy vnímajú s príbehom a po niekoľkých minútach ich tie farebné obrázky proste prestanú baviť. to je prirodzené, ale prečo by mali ostatní "trpieť". ale niekedy mi to pripadá tak, že ťažko môžeme niečo požadovať od detí, keď to neovládajú dospelí rodičia - mľaskajú, šuštia s obalmi, rozprávajú sa, niektorí dokonca telefonujú... katastrofa. česť výnimkám, kde naozaj deti učia od malička rešpektovať aj svoje okolie.

babulkomale
1. apr 2022

Pamatam casy ked sa v kine nežralo, nikoho to ani len nenapadlo. Teraz keby som detom nekupila pukance ktore sa predavaju pri kase, tak som za divnu, zlu, staromodnu... Skoda ze sa to takto zmenilo, bohuzial k horsiemu. Aby mi niekto chrumal do usi pocas filmu, povazujem ja osobne za uplny preslap v spolocenskom spravani. V podstate sme kino uz vypustili z moznosti travenia volneho casu.
Tento moderny zraci styl ma odradza.

autor
1. apr 2022

@danulicek My sme boli na encanto, už to beží dlho. Teraz prišiel do kín Ježko Sonic. Tak si hovorím, bude málo ľudí. Aj bolo. Bolo nás do 20 v celom kine. Ale stačí jedno takéto dieťa v kombinácii s premotivovanymi rodičmi a je to v keli. 20 eur vyhodených.

simca06022011
1. apr 2022

ja sa divim ze zamestnanci kina toto neriesia, kedysi sme nemohli ani muknut v kine :D ved este aj mobil vypiname ked ideme do kina.. uz by tam nejaka tetusa s metlou za nami utekala.
Bohuzail nevychovani rodicia. Mali sa zdvinut aj s dietatom a odist prec. Ja ked tak by som asi obsluhu kina riesila, clovek si zaplati kino, nie je zvedavy na pobehujuce deti.
Ja som so 4-5r do kina chodila a nemala problem obsediet, a pozerat. Diskusie doma. Bohuzail toto je vychova. Ved deti dnes nemusia obsediet ani len za stolom pri jedle, preco by sa mali ukludnit a sadnut a pozerat film?

autor
1. apr 2022

@babulkomale Mne tiež veľmi vadí jedenie v kine. Občas deťom ústupom a kúpim im pukance keď mi uši pília že všetci majú. Ale veľmi ma to rusi. Fakt niektorí ľudia xxl nachos s omáčkou, xxl pukance, litrovú colu. A ešte majú aj všeličo po taškách schované.

simca06022011
1. apr 2022

no dobre autorka, tak zase ak ti vsetko vadi, tak si pozri doma film v obyvacke a vybavene. Mne teda pukance a kola a co ja viem co nevadia. Pokym nesuchocu papiermi pol predstavenia ...