Alergia na penicilín a konzumácia plesne - reakcia
Dobrý deň,
je na fóre MUDr, resp. MVDr. kto aspoň hypoteticky vie dať vyjedrenie, čo sa môže/deje v tele človeka, ktorý je alergik na PNC, krížené väzby, aj produkty, ak skonzumuje plesnivé jedlo, ktoré obsahovalo penicilínovú pleseň a stovky iných patogénov?
Z publikácií viem, že všeobecne, aj u zdravého človeka môže dôjsť k tomu, že pleseň sa z tela vylúči iba z časti a zvyšok si ustelie niekde v tele, kde si žije svoj život, ale môže byť pôvodcom budúcich a to rôznych ochorení.
Ďakujem za každú odbornú skúsenosť. Prosím a veľmi ocením len o odborné prídavky do diskusie. Len neodbornému diskutovaniu by som sa rada vyhla. Veľmi pekne ďakujem za pochopenie. Pekný deň. Bona
na toto ti tu odborne neodpovie nik...existuje stránka kam si zavoláš pri požití jedu a dostaneš odbornú radu,skús niečo také pohľadať
Ďakujem pekne, ale zatiaľ sa mi nepodarilo nájsť žiaden kontakt ani na webe, neviem sa dopátrať. Mali by to vedieť infektologóvia, alebo niečo podobné, ale zatiaľ bezvýsledne.Nie som úplne doma na MK, ale skúsim skupinu Zdravotníci, vrelá vďaka 🙂)

@varbo Bolo by potom vhodnejšie smerovať otázku do verejnej skupiny Zdravotníci na MK, kde sa pravdepodobne dočkáš erudovanej odpovede.