Alexa hlasová asistentka - skúsenosti
Ahojte, máte ju doma? Nejaké skusenosti? Oplatí sa? Partner bude mat meniny a chcem mu ju dať ako darček lebo on ma rad technické vychytávky . Má iPhone takze by mu to malo fungovať s ním . Ale neviem či to je naozaj dobrá vec, ak máte skúsenosti budem rada ak sa podelíte 🙂 ďakujem
@syslik81 jasnee 🙂 skôr som myslela že napríklad si zdokonali aj angličtinu a precvičí tým že bude nútený jej dávať pokyny len v angličtine. Tiež som čítala že sa dá aj budík nastaviť a tak vieš tak som chcela vedieť či to ozaj aj funguje 😀
brat to ma uz dlho a je velmi spokojny
@tenerifka juchu ďakujem 🙂
My máme google home, to je asi niečo podobné. Ale môj muž sa v týchto veciach vyžíva. On všetky vypínače s ním pospájal, takže na pokyn vie zhasnúť/zapnúť svetlo, zapnúť hudbu, vyťahovať/sťahovať žalúzie ..., vypínanie zásuviek, vypínanie/zapínanie telky, veľa veci máme nastavených, napríklad vyťahovanie žalúzii podľa toho, kedy zapadá slnko a potom máme nastavený taký nočný režim, že mu len povieme “we are going to sleep” a vecička nám popraje dobrú noc, počká minútku, kým velezieme na poscchodie do spálne a potom vypne telku, pozhasína, zhasne schody (máme podsvietené) vypne zásuvku u nás v spálni (tam máme pripojený baby monitor) ... Môj muž sa jej kadečo vypytuje, ona vygoogli, odpovie ... Akože je to fajn vec a keď človek s tým vie robiť, tak je to oveľa viac ako len púšťanie hudby ... ale môj sa v tom ozaj vyžíva a trvalo mu to kooopu času, kým všetlo ponastavoval tak, aby bol spokojný 🙂 a stále tam niečo patle
@yoxinka áno aj tento som videla, škoda že som žena a vôbec nechápem rozdielom medzi nimi dvoma 🤦🏻♀️😀
Neviem.ci sa.mylim.ale v IPHONE je predsa Siri. Alexa funguje na androidoch ci?
Ne, kedze ta vecicka pocuva aj ked netreba. Toto sme zamietli. Staci nam syn Alex 😀
@kiki68 myslíš že naozaj? Nie sú to take fámy skôr?
Jasne ze to pocuva, ono to vyuziva vlastne to co to nazbiera primarne na ucely myslim marketingu a podobnych veci. Vsetci znami co to maju tak im zacala chodit reklama na to o com sa doma bacilli po nejakom case. Chytra pomoc , ale aj nieco ine . A to nie som nejaky paranoik teda
Dobrý deň som na vozíčku a mám postihnuté aj ruky hľadáme pre mňa vhodné riešenie aby som stále nemusela otravovať asistentov vypni svetlo, zasvieť svetlo, odosteri žalúzie... našla som alexu. Ale vôbec neviem ako sa inštaluje existuje nejaká firma kto nám to príde pozapajat domov? Stačí kúpiť len vypínače špeciálne na svetlá a zásuvky? Ako to funguje? Dá sa potom preniesť v prípade sťahovania?
Prosim vas, platite nieco mesacne za alexu? Chcem kupit echo box s alexou. Sestra ma original alexu a ye ona musi mesacne platit za nu. Ale ja som nic take nenasa

ona ak to nezmenili funguje len na anglictinu ... a ano je to dobra vec ak pocuvas hudbu mas smart home etc ..ak nie tak zbytocna hracka kedze ropravat sa moze ajs tebou