Aliexpress a tovar zadržaný colníkmi
ahojte.. obejdnala mi známa mobil s aliexpress.. dnes mi došiel papier že mám mobil zadržaný na pošte , pre colnu kontrolu..alebo take niečo.. a teraz čo mám ďalej robiť. ? mám poslať mailom doklady, aj písomné colné vyhlásenie, (je to nejaký špecialny papier čo mi daju na pošte ???? ) alebo ako sa k tomu dostanem??? viete mi poradiť ??? máte s tým skusenosti??? CLO nemusím platiť... na šťastie :D Ďakujem
Ahoj, mám taký "malý" problém, objednávala som nejaké pomôcky na pečenie od troch predajcov, čiže boli to tri samostatné objednávky (cena bola vždy do 20 €) a oni mi to poslali v jednom balíku, asi chceli ušetriť na poštovnom (čiže balík obsahuje tovar nad 21 €) a teraz mi to zadržali na colnici a chcú odo mňa papiere, koľko som platila aj keď Číňan uviedol na balíku nízku cenu tovaru. Asi ma klepne :( Stalo sa vám niečo také? Ak áno čo ste robili?
@olgapan čo by sme robili,poslali sme na colnicu to čo od nás chceli...máš predsa nejaký list od nich,tak sa riaď podľa neho...
@janinka007 no veď ja som robila tieto objednávky (každú do max. 20 €) aby som sa vyhla naťahovačkám a clu. Číňan mi napísal, že ich firma má viaceré internetové obchody (a s inými názvami) a práve z nejakých troch ich obchodov som nakúpila, tak to poslali spolu, a ja som myslela, že príde každé extra (keď som aj platila za každé extra). Zatiaľ som objednávala len pár krát z Aliexpresu a zatiaľ mi vždy prišlo všetko tak ako som kúpila a zaplatila od každého predajcu zvlášť. Nechcela som mať pre pár plastových a silikónových formičiek vybavovačky s colníkmi a platiť ešte aj clo, ale ako vidím už sa tomu nevyhnem.
Aj ja mám v pláne si teraz objednávať z Aliexpressu. Tak som zvedavá ako to dopadne. Idem si objednávať prvýkrát. Už dlho po tej stránke pokukujem. Majú tam pekné a lacné oblečko. Dúfam, že na colnici problém nebude ;). A dúfam, že mi to vyjde a oblečko bude pekné 🙂. Keď mi to všetko príde ok, tak dám vedieť 🙂. A chcem sa spýtať ako dlho Vám trvalo, kým Vám tovar prišiel domov? 🙂
asi nie veru...ked ti vyrúbia DPH,tak aj s doručením to bude cca 16€. pri meilovej komunikácii s colnicou to máš v utorok doma,ak im dnes pošleš dokumenty
ahojte vidim, ze asi niekto z vas by mi mohol pomoct .. zadrzali mi balicek na colnici z dovodu porusenia prav dusevneho vlastnictva..jasne objednavala som prvi krat a hned adidas supravu, teraz uz viem ze to bola chyba. Otvorila som spor na ali a neviem ako dalej .navratku na colnicu som neposlala a uz mi prislo aj rozhodnutie o zaisteni tovaru. Dakujem vopred za odpoved
@stanca75 a prečo si neposlala návratku???si si myslela že to pojde do stratena? myslím si,že si si zarobila na prúser...
trochu som sa zlakla, ked som si precitala vase spravy a som hned volala na colnicu a kedze som na nic nereagovala tak moja suprava bude znicena, len keby som sa vyjadrila ze nesuhlasim so znicenim tak by zacali konanie..a cinanovi som napisala nech vrati prachy ze mi to zadrzali a on ze on mi supravu poslal. To je aj pravda a vyjadril sa, ze neposle peniaze a po mojom otvoreni sporu to vlasne aj zamietol...Aleeee ja som sa nedala a tak som mu este raz napisla, ze mi prislo z colnice=porusenie dusevneho vlastnictva..a co nevidim na druhy den?, Peniazky schvalene takze som rada, ze som sa do nicoho nenamocila..ved v dnesnej ked dobe, ked si clovek moze objednat cez internet cokolvek 🙂
Dobrý deň chcel by som sa opýtať , keď som si z alli expresu objednával 20 augusta veci a je 14 september , či mi to ešte vôbec príde alebo mám čakať papier z colnice lebo v maili tomu veľmi nerozumiem.
@marrrrrtin to ešte nieje tak dlho a okrem toho máš tracking number,tak si to môžeš sledovať a tak isto je to aj v objednávke vidieť,kde sa to nachádza...
zaujimalo by ma akoze ako ohodnotia na colnici ci su tenisky fake alebo nie, skoro vsetky znackove tenisky sa vyrabaju v cine v tovarni Yue Yuen... a samozrejme by som chcel vidiet tu likvidaciu tovaru :D
@romano1 ved ked sa im tam nazbiera zopár takých kúskov,tak si tam volávajú znalca na to
Heh to isto🙂)))
Zdravim. Chcela by som poradit. objednala som z ali hodinky, viac ks, hodnota presahuje 20 eur. Prisiel mi papier z colnice, klasika chcu doklad o hodnote atd. Dalo by sa to vyriesit aj tak ze im napisem ze tovar nepreberiem, tak ho poslu naspat? a potom musim otvorit spor s cinanom? myslite ze mi v tom pripade vrati peniazky ci ako by som mala postupovat ked uz tu objednavku nechcem. Nechce sa mi riesit colnikov, a este ked sa to k tomu tak predrazi.
@janullka89 prečo by ti mal číňan vracať peniaze,s týmto nepochodíš v spore,že tebe sa nechce platiť DPH.To si si mala rozmyslieť ked si objednávala,že sa ti može stať že ti to stopnú,zvlášť ked tam máš viac kusov.
ahojte baby objedlal som si z alii tenisky samozrejme mi ich zadržali a ja som poslal email a oni mi odpisali ze zásielka obsahuje tovar, ktorý porušuje práva duševného vlastníctva (zákon č.486/2013 Z.z.) a nie je možné ju prepustiť do voľného obehu čo mam teraz robit ..... ☹ ☹ ☹
@ivanakomarova Neobjednávať čínske napodobeniny.
@ivka225 takúto odpoveď teraz nepotrebujem........ ale budem vedieť ďakujem za info 🙂
@ivanakomarova V tomto konkretnom pripade sa robit neda nic. Colnici splnili zakon, takze u nich nepochodis, predajca ti odoslal to, co si si objednala, takze nema dovod vracat ti peniaze.
@ivanakomarova poslať návratku na colnicu,že tovar neprijímaš a otvoriť na ali spor,že tenisky idú nazad lebo sú fejkové a pýtať peniaze...
@ivanakomarova urcite otvor spor na alli..aj ja som tak urobila a vratili mi peniaze aj ked cinan pisal, ze on tovar poslal, ale poslal falzifikat...🙂 a je pravda ze cinan ti peniaze nevrati, ale alli ano..
@stanca75 ja som otvorila spor ale on mi ho stale zamieta tak neviem co mam robit :(
Ahojte baby. Chcem sa vas spytat na jednu vec. Mate niektora skusenost s objednavanim z aliexpresu svadobne saty? Chcem to skusit, no mam obavy aby mi to nestopli na colnici? Mate nejaku skusenost potom co s tymi satami, po dokladovani a zaplateni cla mi ich poslu? A na colnici vyberaju nahodne baliky, neviete? Dakujem
Mne tiez teraz prisliel list z colnice koli teniskam tak som našla tuto diskusiu. Idem im poslať spätne mail tak uvidim ako to dopadne.
@aktak24 ak tie saty budu stat od 20 - 150 € budes platit daň 20 percent zo sumy nakupu ak budu stat nad 150 € budes platit 20 percet dan + clo. Ale ani toto nie je podmienka, neviem od coho to zalezi. Kupovala som si uz fake samsung za 100 eur a nezadrzali mi ho na colnici ani som zan neplatila dan, tak to som mala asi stastie. Ja vzdy riskujem niekedy sa to podari a niekedy nie ale vzdy budem skusat 😀
chcel by som poprosiť o radu. Zadržali mi colníci tovar a nechú mi ho dať. najprv že účel, doklad o zaplatení, adresa, č. občianskeho... poslal som. potom že potrebujú vedieť o čo sa jedná. tak som im poslal screen tovaru. potom že to ešte nestačí, tak som im poslal výpis z internet bankingu a to zasa nestačí. že oni chcú ešte faktúru, ale predajca mi ju neposiela stále.... čo mám robiť?
Najlepsie je to objednavat..nie cez slovensko...ja to objednavam..vez UK.. mam tam znamu..a ziadne clo sa neplati...je zaujimave..ze sme oba staty v..EU..a pravidla..nie su rovnake..je to spolahliva stranka a tovar dojde..zakaznik je chraneny..aliexpresom..len musi dodrzat..urcite veci..

oki dikycko dufam ze to dopadne dobre