icon

Aliexpress a tovar zadržaný colníkmi

veronikacarnokyova
22. apr 2013

ahojte.. obejdnala mi známa mobil s aliexpress.. dnes mi došiel papier že mám mobil zadržaný na pošte , pre colnu kontrolu..alebo take niečo.. a teraz čo mám ďalej robiť. ? mám poslať mailom doklady, aj písomné colné vyhlásenie, (je to nejaký špecialny papier čo mi daju na pošte ???? ) alebo ako sa k tomu dostanem??? viete mi poradiť ??? máte s tým skusenosti??? CLO nemusím platiť... na šťastie :D Ďakujem

kigusha
19. nov 2014

ja som teraz prisla o 60eur :( objednavala som tenisky, nevedela som, ze je tam napisana znacka, podla fotiek to nebolo vidno. colnica zadrzala a ze ide o fake. tak idem asi poslat navratku, ze sa toho vzdavam. predajcovi z aliexpressu som pisala, ci mi je ochotny vratit aspon cast peniazi a odpisal toto:

2014-11-18 13:22:19

Hello, dear friends, we can invoice you, you can go to receive it, we will give you bear half of the freight, we hope you can reply soon

len vobec neviem co tym myslel 🙂 ze uhradim polkku nakladov na prepravu ci co este

stanca75
21. nov 2014

@ivanakomarova Prepac, ze som sa ozvala len teraz. Chcem ti napisat ze je tam nejaka doba pokym to neprevezme alli a posle ti peniaze spät..a alli cinanovi peniaze neda ,,,da mu ich len vtedy ak ty potvrdis ze ti tovar prisiel. Takze nieje dovod preco by ti nemali vratit peniaze

jeery
14. dec 2014

Dobrý deň k precleniu (alebo prepusteniu) zásielky do voľného obehu, požaduje Colný úrad doklad o hodnote tovaru t.j. faktúru , internetovú objednávku, detail transakcie z www.paypal.com a pod. Doklad musí obsahovať: -meno príjemcu, - popis tovaru (názov) poprípade preklad jednotlivých položiek

-Množstvo tovaru, - hodnotu tovaru , - výšku poštovného
Kde zoberiem ten výpis poradte

janka257
6. jan 2015

Ahojte, pripajam sa aj ja k diskusii. Objednavala som kabelku fejkovu z ali. Klasika - z colneho uradu mi najskor pisali, aby som poslala doklady, cenu tovaru atd. To som aj urobila a potom mi napisali, ze zasielka mi " nebude prepustená do voľného obehu z dôvodu podozrenia z porušenia práv duševného vlastníctva. Zásielku môžete vrátiť odosielateľovi vyplnením „Vyhlásenia adresáta“ na Poštovom oznámení ". Tak som vyplnila to vyhlasenie adresata, ze zasielku nepreberiem a kontaktovala som Cinana, opisala som mu, co sa stalo a ze ci posle spät peniaze? Ved na colnici sa vyjadrili, ze tu kabelku vracaju odosielatelovi..... Cinan vobec nereaguje. Niektore ste tu spominali, ze sa da vyvolat spor s ali o peniaze. Mozte mi poradit ako? Stranku mam v anglicitne, tak na co konkretne mam kliknut, ked sa chcem bit o peniaze s aliexpresom? Dakujem

louloudi
13. jan 2015

Ahojte žienky, prosim vedeli by ste mi poradit, chcela by som si objednať veci z ALI, pricom kazda objednavka by bola resp. kus vyrobku do 20 EUR. AK by som vsak objednavala napr. 3 x do týzdna, kazdu vec samostatne nemoze sa mi na colnici stat, ze mi to zadrzia, ze sa nazbierali 3 balicky v priebehu krátkeho casu? riesia toto nejako colnici, ze sa chcem vyhnut DPH a CLU?! Prosim kolko sa plati za postu, ak to odide z colnice na moju adresu? standardne postovne? dakujem pekne za rady

anulkaba
29. jan 2015

@janka257
@janka257 Ahoj Janka, ako si dopadla? Mne včera prišlo z colného úradu oznámenie o zadržaní zásielky. Mala som v nej penaženku MK. Dneska pošlem vyhlásenie, že tovar nepreberám. Darmo, aj keby som im poslala všetky moje doklady čo odo mňa žiadajú, aj tak si myslím, že by mi to otvorili a žiadali certifikát. Napísala som do Ali, že nech mi vrátia peniaze, že mám problém na colnici a samozrejme, že mi ich nechce vrátiť. Colnica mu myslím že pošle tovar naspäť ale teraz neviem čo mám robiť, lebo už som spor otvorila a on mi ho zamietol. Ale je tam ešte také niečo že v slovenčine eskalovať spor. To je vystupnovať. Mám toto spraviť? Neviem čo mám fakt robiť. Poraď mi pleaseeee

kristi247
30. jan 2015

Ludia, ja vas nechapem, musite vediet, ze vie vyrobky nie su originalne, to za prve🙂)))))
za druhe, poznam colnikov, je jedno aj ked tovar neprekroci hodnotu 22€ ale ked ide o znamu znacku a preklepia Vas a colnik "nema naladu" prizmurovat oci, jednoducho vam posle vyzvu aby ste preukazali, ci ide o pravy tovar, co samozrejme nedokazete lebo to original nie je samozrejme. Jednoducho porsusujete dusevne vlastnictvo tej a tej firmy.
Janinka 007, sledujem, ze dost nakupujes, mam pocit, ze to predavas ak ano, pises v inzerate, ze to nie je prave? Ale vyrobene niekde vo volakej fabrike v Cine? JE pravdou, ze zname znacky tiez vyrabaju v cine, pakistane, tutecku atr, rozdiel je vsak v tom, ze maju patent a v tom, ze pouzivaju iny material, ine spracovanie.
Nie je spravne ak niekto vydava fake za original a este za taku cenu, to rovno moze ist na trhovisko.

kristi247
30. jan 2015

@kigusha Ano, preplati ti polku nakladov. Uzasne si usetrila, o 30€ si lahsia. Takto sa tam zaraba, on vie, ze ti to na velke percento zadrzi ale ale oplati sa - ak to neznicia a pekne mu to vratia spat a tie iste tenisky preda opatovne, ved co by si nimi robil? To sa vola biznis, platis za nieco 50% vlastne ZA NIC a este tovar mu pride spat do Ciny.

kristi247
30. jan 2015

@kigusha neviem, ci som sa jasne vyjadrila, vrati ti 50% ceny vyrobku. Aj ked tovar nemas a nemozes ho pouzivat.

kigusha
30. jan 2015

@kristi247 vratili mi plnu ciastku 🙂

kristi247
30. jan 2015

To som rada🙂! ale nie je to vzdy. Na tvojom mieste by som si davala bacha. Poznam baby co im nevratili nic alebo len cast. A tiez druha vec je ohladom vyroby, nevies ako je to vyrobene. Mozno je dobre, ze ti to neprislo. Moja kamoska sa pre rokom total vyhadzala. Bola chuda, cela napuchnuta tyzden, Nevedeli sme prist dlho preco to bolo. aby som to skratila potom sa prislo nato, ze to bolo bizu nahrdelnikom za 2ecka na tej stranke. A to uz mala doma peknu kopku bizu, prave ten jeden sa jej stal osudnym.
Clovek nepochopi az ked to nezazije, ja som ju videla a som poucena asi dozivotne.

kristi247
30. jan 2015

@kigusha To som radaemoticon! ale nie je to vzdy. Na tvojom mieste by som si davala bacha. Poznam baby co im nevratili nic alebo len cast. A tiez druha vec je ohladom vyroby, nevies ako je to vyrobene. Mozno je dobre, ze ti to neprislo. Moja kamoska sa pre rokom total vyhadzala. Bola chuda, cela napuchnuta tyzden, Nevedeli sme prist dlho preco to bolo. aby som to skratila potom sa prislo nato, ze to bolo bizu nahrdelnikom za 2ecka na tej stranke. A to uz mala doma peknu kopku bizu, prave ten jeden sa jej stal osudnym.
Clovek nepochopi az ked to nezazije, ja som ju videla a som poucena asi dozivotne.

Sorry, ze to posielam dvakrat, zabudla som tam pridat tvoje meno

turecianka
2. feb 2015

@jeery pýtaj fakturu od predajcu...ja teraz tak s nimi kounikujem..lebo mi zadržali gomíky za 30€ 🙂 uvidim čo vybavím

martinkachrustikova
11. feb 2015

@jeery
@turecianka a ako ste dopadli? zohnali ste od cinanov fakturu?

turecianka
11. feb 2015

@martinkachrustikova ano napisala som činanke ,že potrebujem Fa ,že tovar mi držia na colnici a poslala mi do mailu....colnici len mrkli a dali gombiky...da sa to poslat aj mailom - faktura na colnicu

mia117
11. feb 2015

colníci zadržaný tovar , (fake) späť do Číny neposielajú, ostáva na colnici, aspoň tak mi bolo povedané po zadržaní mojej objednàvky. No veď si ani neviem predtaviť kde by na to pošta brala prachy 😀 keď ich denne niekoľko desiatok až stoviek a viac zadržia

mia117
11. feb 2015

@turecianka zoadnu fakturu nepotrebujete, staci im poslat prefotenu stranku( print screen) co mate na Ali svoje objednavky, tak odfotte ten dany tovar ktory potrebujete...

janinka007
11. feb 2015

@mia117 posielajú nazad,ked pošleš návratku a poštovné hradí číňanko...OK??

janinka007
11. feb 2015

@turecianka stačí print screen objednávky a to poslať na colnicu,žiadne faktúry netreba!

mia117
11. feb 2015

@janinka007 no tomu az tak neverim,,,, Ja som im napisala ci je taka moznost, ze to poslu do Norska, a postovne uhradim ja... este mi vsak neodpisali... mam tam segru a mozno tam s tym nebudu take problemy ako tu...
skusali ste niektora aj takuto moznost??

janinka007
11. feb 2015

@mia117 čomu neveríte??? ked pošleta návratku,aby tovar poslali nazad číňanovi,tak sa dá pekne sledovať podla toho podacieho čísla,pod ktorým to on posielal,že sa mu to vracia.V tomto ja už viem chodiť,to nie je nič nové pre mňa. A nemyslím si,že colnica bude robiť takú službu,aby tovar poslala tam,kam si vy zmyslíte.

mia117
11. feb 2015

zaujimave ze dnes ked som tam volala, bolo mi povedane ze to spat neposlu...
A kedze si to sama neskusala, tak dakujem za tvoj nazor...
@janinka007

janinka007
Odpoveď bola odstránená
mia117
11. feb 2015

@janinka007 AKO SI VÔBEC DOVOLUJEŠ MA OSOČOVAŤ!!!!!!!!!! POZNÁŠ MA???????!!!!!!!! ČO SI TO TU VÔBEC DOVOLUJEŠ!!!!!!!!

janinka007
11. feb 2015

@mia117 nerozdrap sa prosím ťa 😀 na ali objednávam niekoľko rokov,takže viem veľmi dobre ako to chodí...bye 😝

mia117
11. feb 2015

@janinka007 co si ty o sebe vobec myslis, akoze ked tam hodis nejakeho smajlika, tak je vsetko ok???
Myslis ze ostatne tam akoze nemozeme objednavat uz dlhodobejsie?? Len ty jedina vsetko vies.....
Nemienim sa tu s tebou zahadzovat, ja narozdiel od teba mam dolezitejsie problemy v zivote

janinka007
11. feb 2015

@mia117 ja si vôbec nič nemyslím,ale ked sa niekto v nejakom fore na niečo opýta a viem odpovedať ako to chodí,tak nech ma láááskavo nikto nepresviedča,že nemám pravdu,ked to mám odskúšané...a uber plyn prosím ťa,lebo asi ty nemáš žiadne vážnejšie problémy, ked ťa vie takáto sprostosť rozhodiť. PEACE 😎

skupkavrabelova
12. feb 2015

Ahojte,chcela som sa spýtať aj keď to tu už bolo veľa krát ,ale tak....Objednávali sme mobil z ali a zadržali ho v Dubline (žijeme v Írsku) . Prišiel mi dnes list s oznámením,že majú podozrenie z porušenia práv duševného vlastníctva,a na druhej strane sú 2možnosti a to- buď súhlasím aby bol zničený,alebo nesúhlasím,pretože si nie som vedomá toho že boli porušené práva duševného vlastníctva. tak neviem ako postupovať,ako je to tu,či je to rovnako ako doma na SK. Priložila som aj fotky listu,tak snáď sa niekto nájde kto bude vedieť pomôcť. Ďakujem

skupkavrabelova
12. feb 2015
simonka1701
13. feb 2015

@janinka007 SICE SOM TU DLHO NEbola, ale tie peniaze mi vrátili, ešte dokonca aj viac než som platila o nejake eurko :D asi kvoli kurzu takže mi to potom uz vobec nevadilo 🙂