icon

Aliexpress a tovar zadržaný colníkmi

veronikacarnokyova
22. apr 2013

ahojte.. obejdnala mi známa mobil s aliexpress.. dnes mi došiel papier že mám mobil zadržaný na pošte , pre colnu kontrolu..alebo take niečo.. a teraz čo mám ďalej robiť. ? mám poslať mailom doklady, aj písomné colné vyhlásenie, (je to nejaký špecialny papier čo mi daju na pošte ???? ) alebo ako sa k tomu dostanem??? viete mi poradiť ??? máte s tým skusenosti??? CLO nemusím platiť... na šťastie :D Ďakujem

silvia711
23. nov 2015

len mne ide o to, či mám veriť tomu listu z advokátskej, alebo to máme ignorovať.. aby som nepodpísala nejakú hlúposť a potom odo mna bude chcieť niekto peniaze.. myslíte že je to normálne?

stevino0147
8. dec 2015

Dobrý deň, videl som že ste celkom dobre informovaní o zadržaní objedanávok z aliexpressu na colnici. Dnes mi prišiel domov papier na ktorom stojí že moja objednávka bola zadržaná na colnici a že ak ho chcem ju dostať musím im napísať toto: doklad o hodnote tovaru,účel dovozu,skladové číslo zásielky , telefonne číslo alebo e-mail. Čo mám robiť ? Vopred dakujem za odpoveď

worker_falcon
8. dec 2015

@stevino0147 a ty si očividne nesvojprávny... citujem sa z predošlej strany: "to je veľmi jednoduché. potrebujú akurát preposlať doklad o zaplatení z paypalu, skladové číslo je v tom dokumente, čo ti prišiel - len si potrebujú priradiť mail, čo im pošleš, k tej zásielke. účel dovozu im napíšeš do mailu - osobná spotreba, a tel. číslo napíšeš. všetko vyriešiš jedným, maximálne dvoma mailami."

stevino0147
8. dec 2015

@worker_falcon stačí keď to odfotim alebo ako im to mám poslať?

worker_falcon
8. dec 2015

@stevino0147 v tom liste máš napr. mailovú adresu, tým to vyriešiš najjednoduchšie. čiže im prepošleš potvrdenie platby, čo ti došlo mailom, asi budú chcieť aj faktúru, ktorá ti tiež došla mailom. Všetko im pošleš mailom.

janinka007
8. dec 2015

@stevino0147 výpis z účtu,to si vieš hádam urobiť a na počítači máš také tačítko PrtSrc,takže im odfotíš objednávku,kde máš cenu a tvoju adresu a to im pošleš.

worker_falcon
8. dec 2015

@janinka007 s tým výpisom z účtu to nie je také jednoduché. tá platba musí byť 100% spojená s faktúrou a tovarom, inak sa budú naťahovať dlho... Keby prezradil, ako to platil, tak by sme sa posunuli ďalej.

stevino0147
8. dec 2015

@worker_falcon stačí ak im pošlem obsah tohto mailu? Your order 61047679122376 has been paid successfully

stevino0147
8. dec 2015

@stevino0147 a mimochodom platil som dopredu kreditnou kartou...

worker_falcon
8. dec 2015

@stevino0147 nevieme, čo v tom maili je, ale tak snáď by to mohlo stačiť. Ak si platil kreditkou, tak skús spraviť ten print screen detailu platby. Prepošli im aj faktúru od dodávateľa, tiež by ti mala dojsť mailom. Faktúru si oni zvyknú vyžiadať, preto im ju pošli naraz hneď. Plus tie ďalšie informácie doplníš do textu mailu.

janinka007
8. dec 2015

@worker_falcon akože to nie je jednoduché...veď na ali sa platí len kartou,takže vo výpise má tú platbu.HOdnota objednávky=položka vo výpise,nie je o čom.Čo tam aké meditácie o ničom. Cez IB sa dá normálne spraviť PDF-ko z tej platby.

zabiatko345
16. dec 2015

Prosim o radu.. objednala som si cez ali tovar no neprisiel mi. pisala som predajcovi ze kde je problem, ospravedlnil sa a ze mi peniaze vrati, najprv chcel cez paypal ucet no ten nemam a potom mi poslal odpoved: We will refund your order amount by disputes window. Co teraz? dakujem

aaaandrea
31. dec 2015

@silvia711
@silvia711 ahoj....presne toto prislo aj mne. Volala som do tej kancelarie a povedali ze niv sa vymahat nebude,cize ziadne znasanie nakladov kedze advokatske sluzby su ovela drahsie ako vymahanych par eur za znicenie.

tara1972
22. jan 2016

Ahojte ,mam taký problem že som objednala tovar ,ktorý som aj zaplatila na druhy den som dostala spravu že tovar už nemaju a vratia mi peniaze ked zrušim objednavku ale vidim že tovar maju už za vyššiu cenu ,,Akým sposobom sa dostanem najjednoduchšie svojim peniazom ,? ,,ked zrušim objednavku nedostanem pokutu ? dakujem

patressko
21. mar 2016

Zdravím, viem že to tu už písalo milión ľudí ale nechce sa mi to všetko čítať, lebo nie všetko sa týka mňa. Tiež mám taký problém že z colnej pošty prišlo oznámenie o zadržaní, a žiadajú doklad o hodnote. Lenže ja som sa rozhodol že ten tovar nechcem. Ak im napíšem že chcem aby ho poslali naspäť odosilateľovi, pošlú mu ho ? Potom by som sa s ním dohodol o vrátení zaplatenej sumy .....

siouxk
23. mar 2016

Prosím o radu, objednávala som Aliexpressu tovar v hodnote 80 / 8 kusov v rovnakej cene za kus/ Eur, platila som jednu objednávku v jednej sume ale... prvý balíček /prvá polovica tovaru v hodnote 40 Eur/ mi prišla v poriadku, druhý balíček / v rovnakej hodnote 40 Eur/ mi zadržali na colnici a prišiel mi papier o vydokladovaní atď. Problém je v tom, že je tam len polovica tovaru a teda v hodnote 40 E ale faktúru ako píšem vyššie som uhradila samozrejme v jednej sume, ako to teda vydokladovať? tú druhú polovice teda len tých 40 E ? aj na výpise z banky aj na platbe cez ali bude figurovať suma za komplet objednávku /80 E/...ĎAKUJEM za rady, objednávala som prvý raz a hneď toto 😒 😒 😒..podotýkam, že sa nejedná o fejky ničoho, je to normálny bežný tovar-oblečko bez značky

worker_falcon
23. mar 2016

@siouxk screen objednávky z aliexpresu, kde bude jasné, za čo je tá cena. Na colnici sú celkom inteligentní.

siouxk
23. mar 2016

ďakujem, rozumiem, len ide o to, že je tam len polovica tovaru teda v polovičnej hodnote a faktúra na ALI je vystavená na celú objednávku, aby mi nevyrátali clo z celej objednávky, len z toho, čo obsahuje balík, nepýtajú sa na druhú polovicu zásielky, ktorá je uvedená vo faktúre potom?

worker_falcon
23. mar 2016

@siouxk nijak to neovplyvníš. nejak zvlášť sa tým nezaoberajú (a ako vravím, počítať vedia...). aj keď objednať 8 ks detského oblečenia rovnakého druhu a tvrdiť, že je to pre vlastnú spotrebu je občas podivné.

siouxk
23. mar 2016

ano,viac velkosti a vzorov, ja neviem, co nam zapasuje, ich XL byva casto nase XS 🙂

worker_falcon
23. mar 2016

@siouxk rôzne veľkosti a vzory - potom to máš v objednávke z Aliexpresu rozdelené a nemal by byť problém identifikovať, ktorá časť objednávky ti prišla.

siouxk
23. mar 2016

to je jasne, ze nie, ale na druhu sa asi budu informovat, ci cih zaujima len to, co zachytia? ja som fakt a naivne netusila, ze tovar za par eur takto stopuju a ani sa nejedna o fake vyrobky, nemam s tym doposial skusenosti , ale dik za radu a nazor 🙂

mysga
20. apr 2016

Ahojte. Pokukujem po nejakej tej objednávke a chcem sa opýtať - ak si niečo objednám a nemám problém zaplatiť daň - ak to bude dačo väčšie... tak tá daň sa platí kedy a komu? Príde mi z colnice nejaký šek? Alebo čo...? :D A čo sa toho cla týka v predošlých príspevkoch som našla, že clo sa platí pri nákupe nad 150 eur... A to sa ako čo platí? Vobec tomu nerozumiem.

smejussska
20. apr 2016

Ahojte, chcem sa spýtať čo v prípade, ak som objednala z Ali detskú súpravu Nike v hodnote 9€ a zadržali mi ju na colnici s podozrením na porušenie práva duševného vlastníctva Požadujú zaplatiť 3,60€+4,50€, ale druhá strana o priebehu colného konania je preškrtnutá perom, akoby sa ma to netýkalo a chceli mi dať najavo, že jediná možnosť je odmietnuť zásielku- mám dojem, že kvôli porušeniu práva duš. vlast. Má význam posielať doklady o zaplatení atď alebo rovno odmietnuť tovar?

anell
21. apr 2016

@smejussska Pokiaľ je podozrenie na porušenie duševného vlastníctva, tovar bude zhliadnutý znalcom, ten rozhodne, či sa jedná o originál alebo nie. Ak skonštatuje, že sa nejedná o originál - príjemca má možnosť sa k znaleckému posudku vyjadriť, no tovar bude s najväčšou pravdepodobnosťou zlikvidovaný. Falzifikáty nebývajú prepustené do voľného obehu.

mariozigmund
27. apr 2016

Ahojte, mám otázku.. objednal som si mobil z aliexpressu, ak mi ho náhodou zadržia na colnici čomu by som bol nerád :/ kolko by som platil ak mobil stál 220€ ? Dakujem za pomoc a info 🙂

apolanska
29. máj 2016

@stanca75 mám podobný problem, ako si mala Ty so stopnutým fejkovým tovarom.Chcem sa Ťa spýtať, či si čínanovi potvrdzovala prijatie balíka.Lebo, ked sa potvrdí prijatie balíka, tak on od aliexpresu dostáva Tvoje peniaze.Či Ti teda peniaze poslal on alebo aliexpres? Chcela by som peniaze naspäť a ty si v tom bola úspešná.Neotvárala si spor, či?Prosím o radu.

nikusa008
13. jún 2016

@janinka007 a kolko sa plati clo???

janinka007
13. jún 2016

@nikusa008 platí sa DPH 20% z ceny tovaru nad 22%,clo sa platí nad 150€

janinka007
13. jún 2016

@nikusa008 nad 22€ som chcela napísať