Alpa ako náhrada alkoholu

adam7122023
11. feb 2023

Mne známa osoba, ktorá trpí závislosťou na alkohole, sa ma snaží presvedčiť, že už roky nepije alkohol. Pri telefonátoch však vykazuje zreteľné známky výraznej opitosti a susedia mi hlásia udalosti vyzerajúce ako jasné opilecké "rodeo".

Keď spolu ideme nakupovať, ten človek vloží do nákupného košiká zopár kusov Alpy. Pri mojom spýtavom pohľade povie, že má problémy s kolenami a Alpou si ich natiera.

Môj pocit je ten, že v skutočnossti užíva Alpu orálne, ako náhradu alkoholu. A z nás, ktorí tej osobe pomáhame - s podmienkou, že prestane s alkoholom - si takto robí dobrý deň.

Čo si myslíte? Je to moja paranoja? Je možné, že by bol človek zrytý ako divá sviňa len z toho, že mu alkohol vsiakne cez kolená? Videl som už koňa lietať, rybu blvať a hada bicyklovať, ale tomuto sa mi teda nechce veriť...

mircalla
11. feb 2023

@adam7122023 Alkoholik ti vypije aj Okenu, jasne, ze tu Alpu pije. Par flias Alpy staci na kolena by mu stacilo na par rokov. Tvoj pocit je spravny

ysseba
12. feb 2023

@adam7122023 Keby si bol ten človek alpou kolená natieral, tak mu to vydrží niekoľko rokov jedna fľaška. Proste ju pije. Bože, to je strašné ☹ Alkoholik sa k alkoholu vždy dostane, najmä ak to chápem správne - že nežijete v jednej domácnosti, tak je to podľa mňa veľmi naivné od vás, že tej osobe veríte. Aj keby ten alkohol mala ukradnúť, tak proste závislák ten alkohol mať bude. A robí si z vás dobrý deň - pretože ty mu tú fľašu alkoholu ešte aj kúpiš, len to má etiketu Alpa. Fakt si si myslel, že na boľavé koleno potrebuje niekoľko fľašiek alpy? Aj ja som videla koňa lietať, aj rybu blvať, ale takúto naivitu nie 😲

adam7122023
autor
12. feb 2023

@mircalla Vďaka za potvrdenie.
@ysseba Nie, nežijeme spolu. Len aby sme si úplne rozumeli - tomu človeku neverím, len som sa obával, či to nie je len moja paranoja... Alpu nekonzumujem ani nevyužívam na zdravotné účely, preto nemám ani šajnu, aká by mala byť čo i len teoretická spotreba pri mazaní akejkoľvek časti tela.

marseillefan
12. feb 2023

Za mladi som pracoval v obchode v jednej dedine a niektorí notorickí alkoholici mali tiež problém s kolenami a každý deň si zrejme preto kupovali alpu.

77daniela77
12. feb 2023

Mojho ex som ju videla pit ani ho len nestriaslo ako ju hltal....u neho to bol bolavy zub,nie kolena🤡.....

babulkomale
12. feb 2023

@marseillefan moja mama pamata ako dieta, ze taki notorici prisli do obchodu, kupili Alpu a vyzunkli hned v obchode este 🤦ako teraz tie male jogurty ro stankoch piju.

majcinka212
12. feb 2023

u nas ked bola babka, tak sme schovavali aj alpu, bohuzial 🙄

adam7122023
autor
12. feb 2023

Veľmi pekne ďakujem všetkým.🙂

lejllamt
12. feb 2023

@adam7122023 bohužiaľ bežná vec, keď ju kupujú hoci aj doobeda nikto na nich škaredo negáni a po(u)žívajú ju často v práci....nie je tak cítiť ako iný alkohol a majú po ruke presne tieto výhovorky....kolená, kríže, zuby, bolesti hrdla....

svetlonos
12. feb 2023

@adam7122023
aj parfem ti alkoholik vypije a je namotany z toho, zazila som 3 x. Ved pozri kolko ma alpa %
Mozne to je.