Anglický preklad textu

9. sep 2021

prosím ak máte čas, chuť o preloženie, ďakujem.
How to Give Unconditional Love
When You Didn't Get It Yourself

"The key is unconditional kindness to all life, including one’s own, which we refer to as compassion." –David R. Hawkins

Photo: Ana June CreativeAll parents know that children need unconditional love to thrive. But how can we give our children something many of us haven't really experienced?

The answer is that each of us CAN experience unconditional love -- by giving it to ourselves. We can do this by deciding that no matter what, we will love ourselves -- imperfections and all. When we miss the mark of our own standards -- as we all do, quite often -- we can choose to give ourselves a compassionate hug, and resolve to give ourselves better support so that we can keep moving in the right direction.

We become so secure in our ok-ness that we're more emotionally generous. Anger and defensiveness begin to melt away. That lens of love softens our judgment of ourselves, which in turn makes us more loving. We're happier people -- and more peaceful parents.

Here's how to take the next steps along that path.
1. Commit to radical self-compassion.

Think of this as parenting yourself in a loving way through all the trials and tribulations of life. As Anne Lamott says,
"Take yourself through the day as you would your most beloved mental-patient relative, with great humor and lots of small treats."

Why radical self-compassion? That's the unconditional in "unconditional" love, which means loving yourself deeply regardless of your flaws and mistakes. It's easy to approve of perfection, but humans are never perfect, so you're bound to make mistakes. Love yourself anyway! That's the only way you'll be able to love your child unconditionally. Did you just snap at your child? Take a deep breath and soothe yourself; then you'll be better able to repair things with your child.
2. Make repair and connection a way of life.

Researchers agree that we need seven positive interactions to every negative interaction to keep a relationship in good shape. When your child hurts her sister’s feelings, you help her find a way to make up, to repair the rift she’s created in the relationship. (To find out more about how to do this, please get your hands on my new book, Peaceful Parent, Happy Siblings: How to Stop the Fighting and Raise Friends for Life.)

So when you inadvertently have a negative interaction with your child, you do a variation of this: Offer your child a heartfelt apology, find a way to reconnect and repair, and create some positive interactions. This not only repairs your relationship with your child; it repairs your own self-love. By creating positive interactions with your child now, you’re healing whatever you wish you hadn’t done or said in the past – so you automatically stop beating yourself up about your past mistakes.

Worried that you're letting yourself off the hook too easily? Compassion -- whether it comes from inside or outside -- gradually moves humans from a state of being "self-centered" to a state of being "centered in self." Researchers say this deep self-love is the opposite of selfishness. It helps you become more patient and kind, so you're more able to be the person you want to be, more often.
3. Experiment with a mantra to retrain your mind.

When you change your thoughts, your feelings become more forgiving, and more loving. Use your mantra as often as possible, so it's more likely to pop into your mind when you're under stress. Some of my favorites:

I am more than enough.
She's acting like a kid because she is a kid.
This is not an emergency. No one's dying. This will be ok.
I'm the role model for my kids.
I'm the grown-up.
Whatever happens, I can handle it.
My kids will be ok. They need me, not a perfect mother.
He's acting like this because he needs my love and guidance.
If I remember this in a year, I'll be laughing about it.
Kids need love. Especially when they least deserve it.
I breathe in love. I breathe out love.
4. Meditate.

One of the many benefits of meditation is that it creates unconditional friendliness toward the self. You could also think of this as unconditional love for yourself. Research shows that even ten minutes of meditation every day makes a huge difference in your ability to stay calm. That's because it actually changes your brain -- for the better, and permanently! Why not try it? (I know, because you're a parent and you don't have ten minutes. Maybe try letting the kids listen to an audio book (which is good for them!) while you listen to a meditation audio?
5. Give yourself the support you need: When you lose it, find a way to use it.

Parenting is really, truly, the hardest thing any of us will ever do, because it requires us to grow. So we all need to give ourselves support if we want to parent well. Instead of berating yourself when you make a mistake, resolve to learn from it. Ok, so you lost it and screamed at your child. Stop beating yourself up. Calm yourself down. Apologize (and resist the urge to make it your child's fault.)

Now, how can you make this a less-frequent occurrence? Start bedtime earlier? Give yourself five minutes with a cup of herb tea before you start the bedtime routine? Post a schedule to make evenings run more smoothly? Have a rambunctious play session every day before dinner, so the rest of the evening feels calmer and more connected? Commit to spending "special time" with each child every day, so they aren't running on empty? Commit to exercising or meditating, even for 15 minutes a day? Just do it.

Hard? Yes. You're creating love out of nothing. Transforming dross into gold. Learning to love yourself is the hardest work there is.

But you're worth it.

And so is your child.
Choose love! (For yourself, too!)

Dr. Laura

gubiko
9. sep 2021

však to dajte do google prekladača..

moonlight1210
9. sep 2021

Toto je jednoduchy text. Google translator ti to prelozi pomerne pochopitelne.

masinka
9. sep 2021

3 sekundy

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Ako dávať bezpodmienečnú lásku
Keď ste ju sami nedostali

"Kľúčom je bezpodmienečná láskavosť ku všetkému životu vrátane vlastného, ktorú označujeme ako súcit." -David R. Hawkins

Foto: Mgr: Ana June CreativeVšetci rodičia vedia, že deti potrebujú bezpodmienečnú lásku, aby sa im darilo. Ako však môžeme dať svojim deťom niečo, čo mnohí z nás v skutočnosti nezažili?

Odpoveďou je, že každý z nás MÔŽE zažiť bezpodmienečnú lásku - tým, že ju dá sám sebe. Môžeme to urobiť tak, že sa rozhodneme, že bez ohľadu na čokoľvek budeme mať radi sami seba - so všetkými nedokonalosťami. Keď sa minieme vlastným štandardom - čo sa nám všetkým stáva pomerne často -, môžeme sa rozhodnúť, že sa súcitne objímeme a rozhodneme sa poskytnúť si lepšiu podporu, aby sme sa mohli ďalej uberať správnym smerom.

Stávame sa takými istými vo svojej ok-skutočnosti, že sme emocionálne veľkorysejší. Hnev a obranyschopnosť sa začnú rozplývať. Táto šošovka lásky zmierňuje náš úsudok o sebe samých, čo nás následne robí láskavejšími. Sme šťastnejší ľudia - a pokojnejší rodičia.

Tu je návod, ako urobiť ďalšie kroky na tejto ceste.
1. Zaviažte sa k radikálnemu súcitu so sebou samým.

Predstavte si to ako láskyplné rodičovstvo voči sebe samému počas všetkých životných skúšok a trápení. Ako hovorí Anne Lamottová,
"Vezmite sa cez deň tak, ako by ste viedli svojho najmilovanejšieho príbuzného s duševnou poruchou, s veľkým humorom a množstvom drobných pochúťok."

Prečo radikálny súcit so sebou? To je tá bezpodmienečná v slove "bezpodmienečná" láska, čo znamená mať sa hlboko rád bez ohľadu na svoje nedostatky a chyby. Je ľahké schvaľovať dokonalosť, ale ľudia nikdy nie sú dokonalí, takže sa určite dopustíte chýb. Aj tak sa majte radi! Len tak budete môcť bezpodmienečne milovať svoje dieťa. Práve ste na svoje dieťa vyleteli? Zhlboka sa nadýchnite a upokojte sa; potom budete môcť lepšie napraviť veci so svojím dieťaťom.
2. Urobte z nápravy a spojenia spôsob života.

Vedci sa zhodujú, že na každú negatívnu interakciu potrebujeme sedem pozitívnych interakcií, aby sme udržali vzťah v dobrej kondícii. Keď vaše dieťa zraní city svojej sestry, pomôžte jej nájsť spôsob, ako sa udobriť, ako napraviť trhlinu, ktorú vo vzťahu vytvorilo. (Ak sa chcete dozvedieť viac o tom, ako to urobiť, získajte moju novú knihu Pokojný rodič, šťastní súrodenci: Ako zastaviť hádky a vychovať priateľov na celý život).

Keď teda neúmyselne dôjde k negatívnej interakcii s vaším dieťaťom, urobte variant tohto postupu: Ponúknite svojmu dieťaťu úprimné ospravedlnenie, nájdite spôsob, ako sa znovu spojiť a napraviť, a vytvorte niekoľko pozitívnych interakcií. Týmto spôsobom nielen napravíte svoj vzťah s dieťaťom, ale napravíte aj svoju vlastnú sebalásku. Tým, že teraz vytvárate pozitívne interakcie so svojím dieťaťom, uzdravujete všetko, čo ste si želali, aby ste v minulosti neurobili alebo nepovedali - takže sa automaticky prestanete biť za svoje minulé chyby.

Máte obavy, že sa príliš ľahko zbavujete zodpovednosti? Súcit - či už prichádza zvnútra alebo zvonka - postupne posúva človeka zo stavu "sústredenia sa na seba" do stavu "sústredenia sa na seba". Vedci tvrdia, že táto hlboká sebaláska je opakom sebectva. Pomáha vám stať sa trpezlivejšími a láskavejšími, takže ste schopnejší byť častejšie tým, kým chcete byť.
3. Experimentujte s mantrou, aby ste preškolili svoju myseľ.

Keď zmeníte svoje myšlienky, vaše pocity sa stanú zhovievavejšie a láskavejšie. Používajte svoju mantru čo najčastejšie, aby sa vám častejšie vynárala v mysli, keď ste v strese. Niektoré z mojich obľúbených:

Som viac než dosť.
Chová sa ako dieťa, pretože je dieťa.
Toto nie je núdzová situácia. Nikto neumiera. Bude to v poriadku.
Ja som vzorom pre svoje deti.
Ja som dospelý.
Nech sa stane čokoľvek, zvládnem to.
Moje deti budú v poriadku. Potrebujú mňa, nie dokonalú matku.
Chová sa tak, pretože potrebuje moju lásku a vedenie.
Ak si na to spomeniem o rok, budem sa na tom smiať.
Deti potrebujú lásku. Najmä vtedy, keď si ju najmenej zaslúžia.
Vdychujem lásku. Vdychujem lásku.
4. Meditujte.

Jednou z mnohých výhod meditácie je, že vytvára bezpodmienečnú priateľskosť voči sebe samému. Mohli by ste o tom uvažovať aj ako o bezpodmienečnej láske k sebe samému. Výskumy ukazujú, že aj desať minút meditácie každý deň má obrovský vplyv na vašu schopnosť zostať pokojný. Je to preto, že skutočne mení váš mozog - k lepšiemu a natrvalo! Prečo to nevyskúšať? (Ja viem, pretože ste rodič a nemáte desať minút. Možno skúste nechať deti počúvať audioknihu (čo je pre ne dobré!), zatiaľ čo vy budete počúvať meditačné audio?
5. Poskytnite si podporu, ktorú potrebujete: Keď ju stratíte, nájdite spôsob, ako ju použiť.

Rodičovstvo je naozaj najťažšia vec, akú kedy ktokoľvek z nás urobí, pretože si vyžaduje, aby sme rástli. Ak teda chceme byť dobrými rodičmi, musíme si všetci poskytnúť podporu. Namiesto toho, aby ste si nadávali, keď urobíte chybu, rozhodnite sa z nej poučiť. Dobre, tak ste sa zbláznili a zakričali ste na svoje dieťa. Prestaňte sa biť. Upokojte sa. Ospravedlňte sa (a odolajte nutkaniu viniť za to svoje dieťa.)

A teraz, ako môžete dosiahnuť, aby sa to stávalo menej často? Začnete chodiť spať skôr? Dáte si päť minút so šálkou bylinkového čaju, než začnete s rutinou pred spaním? Vypíšte si rozvrh, aby večery prebiehali hladšie? Usporiadať každý deň pred večerou búrlivú hru, aby ste zvyšok večera prežili pokojnejšie a prepojenejšie? Zaviazať sa, že každý deň strávite s každým dieťaťom "špeciálny čas", aby nebežalo naprázdno? Zaviazať sa k cvičeniu alebo meditácii, hoci aj 15 minút denne? Jednoducho to urobte.

Je to ťažké? Áno. Vytvárate lásku z ničoho. Premieňate odpad na zlato. Naučiť sa milovať seba samého je tá najťažšia práca, aká existuje.

Ale stojí to za to.

A vaše dieťa tiež.
Vyberte si lásku! (Aj pre seba!)

Dr. Laura

berenika39
9. sep 2021

Ahoj, hlavně to rychle smaž a stejně nalož se stejnými emailmi.....

karolinakr
9. sep 2021

@masinka takto ti to preložilo od slova do slova? no ujo google by to odflákol a polku v zlom skloňovaní a ešte polku nepreložil

masinka
10. sep 2021

@karolinakr ano, deepl je ovela lepsie ako googletranslator