Ženy nad 35 rokov po cisárskom a vaginálnom pôrode v Trenčíne

valfornicola
8. dec 2014

Dobrý deň všetkým! Ja mam 40 rokov a mala som moja svoj prva dcéra cisárskeho rezu, keď mala 35 rokov. Teraz by som chcel skúsiť vaginálny pôrod, ale v Bratislave nemôže podporiť vo verejných nemocniciach, pretože v mojom veku a predchádzajúcim cisárskom reze. Mám podporu Koch a Hainburg (druhý na mňa vyzeral velmi dobry, kedy som bol s ňou stretnúť, najväčším problémom je cena, a to najmä je jedno, či sa niečo pokazí). Minulý týždeň som bola v nemocnici v Trenčíne a hovorila s vedúci lekár v sektore, ktorý mi povedal, že by bolo možné vyskúšať vaginálny pôrod, ale keď som išla na splnenie zariadení materstvo, zdravotná sestra som nehovorila mi dala istotu, že mojej túžby môžu byť spokojní. Cítila som sa trochu flexibility vybrať pozícia rodiť (veľmi úzky dodanie stôl, neviem predstaviť, som na tom v oblasti bezpečnosti, pretože mám ochrnutie paží), a nebudú sa musieť hrádze, aby sa môj manžel po mojom boku po celú dobu ak mám pomoc zdravotnej sestry fitball použiť atď. Musím sa rozhodnúť čoskoro lebo už mam 36 týždňov. Niekto nad 35 rokov a s predchádzajúcim cisárskom reze by mohlo mať vaginálneho pôrodu dieťa v Trenčíne? Aká bola skúsenosť? Niekto vedia mi povedať, ako postupovať v Haiburg ak sa niečo pokazí, a matku alebo dieťa, ktoré nevyžadujú intenzívnu starostlivosť: oni nás môžu preniesť do nemocníc v Bratislave, alebo sa budeme musieť zostať v nemocnici v Rakúsku? Som cudzinca, prepacete moj slovenský. Ďakujem vám!
Hello everyone I'm 40 and gave birth to my first daughter by cesarean delivery when I was 35 years old. Now I would like to try vaginal delivery, but in Bratislava could not get support in public hospitals, the doctors seem to be afraid because of my age and previous cesarean section. I got support in Koch and Hainburg (the latter seems to be very good and impressed me for treatment when I was there to talk to midwife, the biggest problem is the cost, especially care if something goes wrong). Last week I was in Tencin Hospital and talked to the chief doctor of the sector, which told me that it would be possible to try vaginal delivery, but when I went upstairs to see the maternity installations, the nurse I spoke not gave me security that my desires can be satisfied. I felt little or none flexibility to choose position to give birth (a very narrow delivery table, not imagine myself upon it in security, because I have a paralysis of one arm) and not have episiotomy, to have my husband by my side all the time, if I'll have help from nurses to use fitball etc. I need to decide soon because I'm already in the 36th week. Anyone over 35 years and with previous cesarean section had vaginal birth in Trencin? How was the experience? Anyone would be able to tell me how is the procedure in Haiburg if something goes wrong and the mother or the baby needs intensive care: is it possible to be transfered to hospitals in Bratislava or we would have to stay in hospital in Austria? I am foreigner, so I apologize for my Slovak with so many errors. Thank you!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre