Ani vás už nebaví zima?
Dobré ráno, idem sa na ráno len tak posťažovať, aj vy to tak máte že vás už ta zima nebaví? vkuse zima zatiahnuta obloha, slnko len občas, ráno vstanem a prídem si strašne unavená predstava že mám opustiť domov je strašná keďže som strašne unavená z toho aké je von počasie...niesom zimný človek ja mám rada jar a leto, tieto mesiace sú pre mňa utrpenie...úplná nechuť fakt... občas keď je takéto počasie ma aj motá cítim ze mi to nerobí dobre.... ako sa nakopnúť? aby som nejako prežila tieto zimné mesiace? 🙂 robím aj nejaké aktivity so synom... ale každý deň mi príde taky nudný obyčajný... potom opäť ráno a vstavanie a mne sa nechce ani len nohu vystrcit z postele 😂 prepáčte za výlev no neviem si pomôcť proste neznášam zimu 😂
@beloved aktuálne by som dala dnes 38 v tieni 😂 zajtra by stačilo aj 25 😂 nemyslela. som to doslova 🙂 keď sú extrémne horúčavy jasne aj to človeka vyčerpáva...ale radšej sa budem budiť s pocitom že si ráno naťahujem šaty 😂 ako sa budiť s pocitom že len vystrcim nohu z postele a mrznem 😂
Uznavam, toto je asi jedina vyhoda leta, ze sa netreba moc obliekat 🙂
@pe_mi cestuj bez cestovky
@pe_mi My sa aj kúpeme a chodíme do tropických destinácií ale pokiaľ nechceš platiť tisíce a chceš len teplo/slnko tak sa dá lacno zbehnúť Kanáre, Kapverdy, Dubai, Omán etc etc. Prípadne sa dá ešte za celkom ok ceny Vietnam a Dominikánska/Kuba.
Možno ak bez cestovky tak aj Thajsko viete obehnúť za dobré peniaze, letenka 600€/osoba a tam už človek za jedlo a ubytko utratí málo...
My chodíme každú zimu Maldivy na mesiac v rezortoch ale ja si to ospravedlňujem aj zdravotným problémom, mam ekzémy v zime 😀 takto sa im vyhnem :D :D :D Inak aj tie Maledivy pokiaľ nehľadáte luxus sa dajú otočiť pomerne lacno, 700eur/osoba letenka a potom lokálny ostrov ubytko vyjde tak 20€/osoba noc s raňajkami, a v reštikách tam jedlo stojí 5-7USD.
@silvia2013
@guiseppinka no len ja som chcela ozaj teplo,teplo , kúpať sa v oceáne,cez deň v šatách
Nie Egypt ,kde je v decembri 24 st, more 18st.
Ale keďže som nemala predstavu o cenách,tak ostaneme pekne doma 😁😃
@laurita285 och, keď takto na vlastnú päsť nechodíme.neviem si to predstaviť,vybaviť sami.
Keďže mám toľko proti a nie.musim sedieť doma na zadku.😁
Ďakujem za tipy
@pe_mi Napríklad len tie Maldivy zhodnotím kedže tam chodíme každý rok 😀 Predostriem lokálnu možnosť.
Kúpiš si letenky s Austrianom priamo. Skočíš do lietadla vo Viedni a vyskočíš z lietadla v Male. Zoberieš kufor a vyjdeš do príletovej haly. Tam ťa bude čakať chlapík ktorý ti ukáže na ktorú loď máš nasadnúť. Sadneš do lode, prevezieš sa 10-60min a vystúpiš na lokálnom ostrove v prístave, kde ťa čaká už ten domáci s ktorým si si dohodla ubytko. Neviem si predstaviť ako v tomto prípade pomôže cestovka 😀
@laurita285 ja to obdivujem takéto cestovanie.manzel vie po nemecky,ja po nijako 😁😁😁 akože ušetriť tisíce sa dajú,ako vidím.ked sa raz na to odhodlam,napíšem sem 😁
@pe_mi Egypt vo februari 28st .Dubaj je lacny tiez letenka 200€ , ubytko do 200€ a strava ako u nas. Vzdy cestujeme na vlastnu päsť. Vyjde to o polovicu lacnejsie
@silvia2013 super, fakt to nemá cenu, takto cez cestovky.ako si objednávate ubytko na vlastnú päsť?kde to hľadať ,pýtam sa celkovo všetkých,ďakujem za tipy
Milujem leto takze sa uz neviem dockat kedy skonci zima ale ked uz je, tak ma aspon tesi to ze je sneh 🙂
Ja nie som letný človek, mám najradšej jar a jeseň (tých 15-20 stupňov, to je tak akurát pre mňa). Táto zima už aj mne ide riadne hore krkom. Už len prežívam a čakám, kedy sa aspoň na tých 10° oteplí 🥲
Na každom ročnom období mám veci ktoré mám rada a veci, ktoré mi lezú na nervy. A kedy má byť zima ak nie v zime 🤷♂️
Autorka, daj si Vitamin D a bude lepsie.
@pe_mi skus najskor nieco sama cez leto na vlastnu past - autom, bud taliansko alebo chorvatsko... alebo len nejake vikendy v ramci eu... trosku naberies istotu a hlavne, keby sa cokolvek stalo, vies sadnut do auta a prist domov... cize mas aku taku poistku... a potom mozes pokracovat s takymito exotickymi dovcami...
mňa zima baví len na lyžovačke, inak ju neznášam. A napriek radosti z lyžovania sa vždy najviac teším na februárový týždeň na Kanárskych ostrovoch
@guiseppinka super,ďakujem pekne.ked objednávate takto na vlastnú päsť ubytko , ako riešite poistenie, zrušenie ubytka v nejakom prípade prosím?
Mne zima nevadi pokial je sneh. Vtedy vsetko svieti a priroda laka na vychadzky aj vecer, je to krasne..Teraz je len zima, ani sneh ani nič, taky mačkopes, inokedy je aspon teplejšie 14°C, teraz len drkocem a nič z toho ..kedysi v Bratislave dobre napadalo snehu, teraz len na horach..závidím a posielam pozdrav lyžujúcim ❄☃️🌬🙋♀️
@pe_mi skor som to riesila cestovnym poistenim v unione. Teraz to neriesim, lebo to mame zahrnute v poistke. A co sa tyka ubytka, tak hladam nieco, kde sa da storno spravit kratko pred nastupom. Predlzeny vikend som napr naposledy bookla v piatok, v sobotu poobede bol odchod. A aj to v noci vracal prcek, lebo sa cez den prezral sladkeho... ale vies si predstavot moje myslienky🙈😂🙏
Tak táto zima ide na nervy aj mne,málo snehu ,skoro žiadny mráz mráz
@guiseppinka viem si predstaviť 😁 decká sú veľmi dobrí cestovatelia, nemáme s nimi najmenší problem.tak by sme to mohli zvládnuť, bojím sa viac o seba,než o nich 😁😁tak klasika vybaviť poistenie.dakujem , na storno si dam pozor.ubytko akože kde hľadať, rbnb tuším?ak to nepíšem správne prepáč
@pe_mi mas ip
@karolinakr jeej, taketo zimy si v BA pamatam 😍
Neviem, ale ľahšie prežije človek čo nemá rád zimu ako človek čo nemá rád leto 😅 .. napríklad doma si zakuriš dáš si krátke nohavice, tričko, zapneš si svetlo hneď máš leto 🙈 ale v lete?? Pred tou horúčavou a dusnom neutečieš, keď si dáš studenú sprchu kým z nej vyjdeš si opäť celá spotená. To jedine si kúpiť veľký mraziaci box a ustlať si v ňom..Ja mám rada každé ročné obdobie, zima je taká na regeneráciu.. príroda odpočíva, odpočívaj aj ty 🙂
@dharmasanata klimatizáciu nepoznáš?
No asi to budeme musieť zvládnuť tie ktoré zimu nemusíme 🙂 ale tak čas uteká a čo nevidieť je tu jar 🙂 čiže ešte trošku a budeme sadiť kvietky 🍀 určite skúsim doplniť do Dcko a skúsim to proste len prijať že je zima a naučiť sa s tým žiť 😂 majte krásny deň všetky 🙂
Jooooj, hovoris mi z duse😊je to utrpenie, este s 2 malymi zivymi detmi co potrebuju neustale vybeh. Od jari do zaciatku jesene ich vypustim na dvor a sme tam az do tmy ale teraz je ro fakt horor. A to uz sme aj absolvovali teraz 2tyzdnovu dovolebku, vratili sme sa pred tyzdnom, tak ten teplotny kontrast tazko nesiem🤭ale presne, ze aspon su uz dni aspon kusok dlhsie. Tak hadam este mesiac pretrpiet a uz bude potom celkom fajn a pojde to uz cititelne k lepsiemu

Ked som bola tehotna a bolo take nijake dazdive pocasie, tak som bola total ko a potom som dostala zelezo a bum, hned zlepsenie... odporucam aspon parkrat za tyzddn...