icon

Ani vás už nebaví zima?

23. jan 2024

Dobré ráno, idem sa na ráno len tak posťažovať, aj vy to tak máte že vás už ta zima nebaví? vkuse zima zatiahnuta obloha, slnko len občas, ráno vstanem a prídem si strašne unavená predstava že mám opustiť domov je strašná keďže som strašne unavená z toho aké je von počasie...niesom zimný človek ja mám rada jar a leto, tieto mesiace sú pre mňa utrpenie...úplná nechuť fakt... občas keď je takéto počasie ma aj motá cítim ze mi to nerobí dobre.... ako sa nakopnúť? aby som nejako prežila tieto zimné mesiace? 🙂 robím aj nejaké aktivity so synom... ale každý deň mi príde taky nudný obyčajný... potom opäť ráno a vstavanie a mne sa nechce ani len nohu vystrcit z postele 😂 prepáčte za výlev no neviem si pomôcť proste neznášam zimu 😂

Strana
z4
karolinakr
24. jan 2024

@zuzinabila a ked si to porovnáš s Bratislavou, kde sa ti zatiaĺ viac páči?

henka123123
24. jan 2024

Zo zimy nam rada len Vianoce..od 1.1.do 1.12.keby bola jar leto pre mna by bolo Top

zuzinabila
24. jan 2024

@karolinakr vsetko ma vyhody aj nevyhody, to by bolo nadlho.ale co konkretne ta zaujima? to pocasie ci tak celkovo?🙂

karolinakr
24. jan 2024

@zuzinabila celkový pocit

karolinakr
24. jan 2024

@zuzinabila pozrela som si na mape, tak to je riadna zmena..pozdravujem

zuzinabila
24. jan 2024

@karolinakr oveľa flexibilnejšia zdravot.starostlivosť čo sa času týka (napr. pohotovosť vždy do pol hodky na rozdiel od Ba, kde sme cakali niekedy 4-5 hodin, termíny k odborníkom dostaneš skoro a nedoplácaš nič), do prirody necestujes, vsade ju mas pod nosom (ale cestujes za velkymi nakupmi na styl Aupark🙂, citelne lacnejsie potraviny vzhladom na lokalne velke retazce napr.MAKOS, lacnejšie služby-napr.kaderníčka o cca 50-70%, aj ostatné podobné služby typu masáže, pedikura, kozmetička-všetko o cca polovicu a viac , rovnako stavebné úprav, autoservisy atď., cely život plynie pokojne bez nahlenia, školy porovnateľné s BA resp. atmosfera rodinnejsia a vzťahy kvalitnejšie, všetko vybvíš rýchlo (napr.aktuálne doklady čakacie doby tak pol hodiny), nízka kriminalita (sme okres s najnižšou kriminalitou na SK🙂, čistý vzduch (sme na prvých troch priečkach v čistote ovzdušia🙂 a dalo by sa vela o tom. dokonca kultúrny život je tu v pohode, chodia aj divadlá z BA , kapely , mám dojem, že kulturne si tu viem vyžiť viac ako ked som v BA nikdy nemala cas na to. a teda všade je málo ľudí, nízka hustota obyvatelstva- prídeš do supermarketu pred Vianocami a nemáš pocit že je to iné ako v bežný deň🙂 za mňa by som sa aktuálne do BA nevrátila, kedže to boli hlavne dovody preco sme odisli. ale nikdy nevies, co zivot prinesie, aku zmenu zas🙂

zuzinabila
24. jan 2024

@karolinakr ešte k tým odborníkom-keď sme sem došli, tak prvé dva roky som poriešila zdravotné veci, ktoré som v BA odkladala-napr. materské znamienka vybratie, mamografiu, kadejake take veci, ktore ta neohrozuju sice urgentne na zivote, ale tlacis ich pred sebou a nevies sa k tomu dostat.

sanen
24. jan 2024

Ja leto teplo a horúčavu nemusím. U mňa môže byť zima celý rok. 🙂

zuzinabila
24. jan 2024

@karolinakr uvedomila som si, že toto je istý typ luxusu, čo tu máme🙂 len pre každého je luxus niečo iné. za mňa aj toto🙂

karolinakr
24. jan 2024

@zuzinabila wau
no to som teraz odpadla práve, ja som myslela, že to bude horšie, alebo teda neviem, všetci sa tlačia do bratislavy, ale ten čistý vzduch ten je dost dôležity, ja si myslim, že aj z toho sú všelijaké choroby, ked dycha človek ten smog, vyjdem na balkon a to hned viem, či si Slovnaft plnil svoju povinnosť 😀
teraz si ma navnadila, odkladam navštevu tatier a popradu, tak určite si tam zajdem a poobzeram sa po okolí

karolinakr
24. jan 2024

@zuzinabila a nižšie ceny, hej to ti verím, to v Bratislave jedno pivo, zašla som k Dunajskej Strede, ale to bolo davnejšie a v tej istej cene 2 male piva, 2 kofoly a káva..vtedy som tiež zírala na barmana ako puk 😀

zuzinabila
24. jan 2024

@karolinakr 🙂 jj, aj ja som Slovnaft čuchala až v Petržalke😉 a svetelny smog🙂 ked sme tu spali prvu noc a isla som vetrat, tak normálne šok, už som pochopila, čo znamená tmu krájať😅 ked je tma, tak ozaj čierna, ticho k tomu, no hotový wellnes. tu sa chodia ľudia z velkomesta dobre vyspať🙂 ako, ja osobne zatial nevyhody nevidim. dokonca dcera nechala v BA dobru brigadu a to som myslela, ze tu nie je sanca. no, hned nasla porovnatelnu a teraz dokonca aj v dedine dalsiu.

karolinakr
24. jan 2024

@zuzinabila 😀 krása 👏

nelka93
24. jan 2024

Ja mam zimu rada, ale takú poriadnu keď je nasnezene a mrzne 🙂 zato nenávidím teploty nad 28

Strana
z4