icon

Anulovanie manželstva

josephinka222
20. aug 2021

Ahojte,potrebujem poradiť,7 rokov som žila v Anglicku,našla som si priateľa Slováka ktorý je rozvedený,máme spolu 2 ročného syna,a teraz ide o to,že pochádzam z katolíckej rodiny,už ako malá som snívala o svadbe v bielych šatách v kostole,no on nemôže mať svadbu v kostole,veľmi to mrzí mňa ale aj mojich rodičov,rozmýšľam aby on požiadal o anulovanie manželstva cirkvou,mate s tým niekto skusenosti,ako to prebieha,je to komplikovane,ako dlho to trvá?Viem že to môže vyjsť ale nemusí.

Strana
z4
gleep1
22. aug 2021

@katkami123 Prosím ta ty teda už nekomentuj nič lebo s tvojou úrovňou (ne)logiky ktorú tu v komentároch predvádzaš pochybujem, že je vôbec niečo čomu sa rozumieš.

danka728
22. aug 2021

Kamarátka si anulovala manželstvo..trvalo to 2 roky a to tiež vďaka tomu,že in veľmi pomáhal kňaz s ktorým dobre vychádzali...bez neho by sa to natiahlo na dlhšie...keď som sa jej pýtala, či by to urobila znova,povedala ze nie....bola na tích súdoch a pýtali sa jen tam dosť intímne veci ( až veľmi intímne). Toto jej na tom.prekazalo najviac....musíš uviesť aj ty dôvody anulovania a taktiež musí byť s tým oboznámený a súhlasiť s tým aj druhá strana . Jej ex vôbec s nou nespolupracoval,preto sa to vlastne ťahalo s nou dosť dlho...ale pred.mesiacom.mali svadbu v kostole 2x

misinka20
22. aug 2021

@josephinka222 Milá autorka, neviem, čo všetko ti priateľ narozprával ale bola by som veľmi obozretná... Môj ex tiež veľmi rád vykrikuje, že si ma zobral len preto, že som bola tehotná, že inák by si ma nikdy nevzal... Pravda je však úplne inde, chceli sme sa brať, to on má do toho dokonca aj s jeho mamičkou uháňal a keď som otehotnela len sa to uponáľalo, ešte teraz mám pred očami ako mu hovorím, že sa chcem zobrať až po narodení malého a on predomnou stojí a prosí ma nech sa vezmeme, nech má malý už úplnú rodinu a bla bla... Dnes behá po svete všetkým tvrdí, že naše manželstvo bol omyl, že bol donútený, že on to vlastne nechcel a iné drísty, rád tým bali baby... Mňa to na začiatku mrzelo keď som sa dozvedela aká ja som chudera čo ho pomaly pred oltár dotlacila... No comment... Tiež chcel anulaciu lebo nejaká nádejná si to želala a len som mu k tomu toľko povedala, nech sa páči, ja rada na cirkevnom súde poviem ako to bolo...jasné, že cukol... Pre mňa bol manželský sľub veľmi dôležitý a mám za to, že sme do manželstva vstupovali obaja úprimne... Áno môžem zahrať baladu pred cirkevným súdom aby som sa mohla opäť zúčastňovať sviatosti ale bolo by to odo mňa pokrytectvo... A mať svadbu v kostole len preto, že som si to vysnívala? Nepríde ti to pokrytecké? Ja by som už druhý krát nevedela stáť pred oltárom a dávať sľub pred bohom...

kitycat
22. aug 2021

@katkami123
@josephinka222

Toho chudaka nutila najskor jeho ex do sexu, plodenia a svadby. No a bum 30 rokov a zase zasexoval, splodil. Aky katolik je ten tvoj frajer? Toto je dnesna Cirkev, iba pretvarka. O autorke ani nehovorim vazne.. Nedivila by som sa, keby ste boli jedna a ta ista osoba..

katkami123
22. aug 2021

@zooeynka

@mondolina
Autorka si kľudne muza ešte môže nájsť aj sa vydať v kostole, len s týmto už asi tažko. Je to o kazdeho hodnotách aké zastáva. A to ako sa rozhodne je iba jej osobná vec. Len tu sú podaktoré take, ktoré vidia z pár komentarov autorke rovno do hlavy, teda aspoň si to myslia.
@gleep1

mondolina
22. aug 2021

@katkami123
aha takže jeho jediná " zlá" vlastnosť je, že si dovolil mať svadbu v kostole pred 30 rokmi keď autorka nebola ešte možno ani na svete 🤦‍♀️
takže nejde o rodinu, o dieťa, o vzťah, lásku.....dôležitá je
svadba v kostole a kľudne aj s iným 😂

miskamilka
22. aug 2021

@josephinka222 napisem ti ss

zooeynka
22. aug 2021

@katkami123 vies toto"zastavanie hodnot" len ktore mi vyhovuju/kedy mi vyhovuju je smiesne. Autorka dostala vychovou hodnoty a tu ich vidime v praxi-sex pred svadbou, dieta bez manzelstva, rozvedeny muz....akoze mne je to jedno, pre mna to nie su dolezite veci, ale pre nu ano. Ale ked dieta vyrabala tak hodnoty isli bokom a teraz ich treba rychlo dohnat, lebo ved ma nejake zasady. Fakt na smiech. A vydupkavat si anulaciu jeho na 99% normalneho, dobrovolneho sobasa kde bolo aj dieta na ceste, to je fakt na grc. Cize teraz, ak jej to vyjde, jeho prva zena sa dozvie ze jej sobas sa anuluje - to znamena, ze mala dieta v hriechu? Lebo zrejme je krestanka ked sa vydavala v kostole, nie? Cize zisti ze to vlastne ona zila roky v hriechu??? Kto mi to vysvetli?

loginexistuje
22. aug 2021

treba zajst za knazom z tvojej farnosti a on ti doporuci dalsi postup ale treba ratat s tym ze to nie je jednoduche a trva to dlho a teda nemozes zit "v hriechu" cudzolozstve bude treba vypocut svedkov mozno psychologicky posudok podla toho vo bude uvadzane ako dovod nulity

sofia1979
23. aug 2021

@lienka.7 to mi je jasné preto píšem, že dnes sa dá všetko...

josephinka222
autor
23. aug 2021

Tak tu niektoré píšete ako keby ste boli svatice,neverím že všetky s vás mali sobáš v kostole a žijú v usporiadanom manželstve,tak to sa mi naozaj nechce veriť

josephinka222
autor
23. aug 2021

Oprava z vás

zuzliq
23. aug 2021

@josephinka222 ahoj, anulácia manželstva je možná len z niekoľkých dôvodov. Ak k prvému manželstvu došlo z donútenia, je to dôvod. Nás sa kňaz pred sobášom na náuke pýtal, či nie som tehotná. Že také páry dohovára od sobáša, presne kvôli neskoršej anulácii. Ako to bolo naozaj, treba zistiť. Ak bude priateľ klamať na cirkevnom súde, váš sobáš nebude platný. Dobre si to rozmyslite.

cacianka
23. aug 2021

@josephinka222 nie sme svätice, ani sme nemali svadbu všetky v kostole, ale nedupkame nožičkami po min. 3rokoch v hriechu ze chcem byt dodatocne kresťanka a nemanželské dieťa čo?, ved je tu uz 2 roky a nemôže za to. A partner má teraz zahodiť 30r sobáš a zahodit to ako a v čom žil tych 30r.
Jeho ex detto. Ich dieťa je kde ? V pekle či v nebi lebo anulácia a to aj ono anuluješ ?
Na nete najdes mrte prispevkov, aj tu na MK to pitvali už 300x, ako sa to dá a čo treba, nám tu dupkat nemusíš

kittykat22
23. aug 2021

@josephinka222 nemyslim si, ze pre anulovanie manzelstva mate dostatocny dovod 😕 Katolicka cirkev vnima svadbu z pohladu cirkevneho a dovod - snivala som o bielych satach - je nieco, pre co nepochybne nebudu mat pochopenie. Ja ta chapem, viem o com pises, ale cirkev ako instituticia, pravdepodobne rovnaky nazor mat nebude. Ale mozes to skusit. Kamaratka to ma rovnako ako ty. Ale tej pre istotu muz zatajil ze mal uz svadbu a mali spolu dieta. Ta mu to nikdy neodpustila, rodina sa velmi hnevala, a samozrejme svadba v kostole nebola.

lilope
24. aug 2021

@josephinka222 ja som napísala príklad z blízkeho okolia spred niekoľkých rokov, ako to prebiehalo a ako dlho to trvalo. Netvrdila som, že to tak funguje aj v súčasnosti. Ale ten vážny dôvod tam určite bude platiť stále, inak by sa každý mohol vyhovoriť, že sa zosobášil pod nátlakom, keďže je to nedokázateľné a veľmi subjektívne.

mell27
5. feb 2023

@josephinka222 ako ste dopadli?

josephinka222
autor
5. feb 2023

@mell27 nijako,nepodali sme ziadost o anulaciu jeho prveho manzelstva,a som velmi rada,lebo uz nam to vo vztahu nefunguje,chcem od neho odist.

mk1111111111
Autor odpoveď zmazal
Strana
z4