Apoštolská cirkev. Je to sekta?
Stretla som velmi fajn cloveka - (nie ako kandidata na partnera 😀 len proste ako kandidat na kamarata 😉 ) - je velmi fajn, povedala by som ze cloveka ktory by sa tak zaujimal ako sa druhi citia, ako sa maju, co prezivaju som este nestretla 😕 Chodi do nejakej "cirkkvi" konkretne apostolskej...google mi moc nepovedal o nich - myslim skor o skusenosti s nimi, ci to nie je len takí ťah, to fajn spravanie, aby k sebe prilakali viac ludi? 😕 Mate niekto s nimi skusenosti? Ake? Budem vďačná ak sa podelíte. 😉 Schválne dávam tému ako "otázku" aby nevznikli prípadné konflikty 😉
@domca27 Ach Dominika, je mi t oveľmi ľúto, lebo viem o čom píšeš. Niečo podobné som zažila, ale v manželstve s dvoma deťmi. Teraz po 7 rokoch trápenia sa to konečne utriasa, manžel dostáva rozum a prichádza na to čo porobil. Bolo to hrozné. Ale ja som musela o neho bojovať, mali sme 2 deti.
A ako dostáva rozum? Čo sa muselo stať, aby si to uvedomil? Ja tiež budem o neho bojovať, lebo každému z rodiny je ukradnutý a určite sa nemienim len tak vzdať, viem, že raz mi za to poďakuje tak ako zakaždým...
@domca27 Ak som správne pochopila, tak on si tam našiel priateľku s ktorou už chodí...Či sa mýlim. U nás bolo rozhodujúce odlúčenie od detí a to by nezvládol. Vy žiaľ deti nemáte, tak je to len o ňom a o Tebe. A ak dal prednosť APC pred tebou, tak si myslím že má prioritu niekde inde. V tejto situácii by som to brala, že radšej preč z kratšej cesty. Teraz je to APC, a o pár rokov, keď by ste mali deti by to mohlo byť zas niečo iné.... a v oveľa horšej situácii. keby sme my nemali deti a nebolo 15 rokov manželia, už dávno by som ho nechala.
No to nie je celkom tak, to je kolegyňa, ktorá ho tam dostala a dávala mu knihy o manželstve, keď sme boli odlúčení, teraz od neho chce, aby absolvoval krst a zrejme aj svadbu s ňou... si myslím. Až tak mu vygumovala mozog. On s ňou podľa mňa akože chodí. Berie ju ako kamarátku a príčinu, aby som mohla žiarliť, lebo ona po ňom ide. Plánovali sme svadbu a deti, ale jeho matka sa nás celé tie roky snažila rozdeliť. A on je teraz psychicky chorý a určite nedovolím, aby jej plán vyšiel. Mám v pláne ísť za ich biskupom, aby ho nechali vykázať, pretože doteraz sa naťahujeme a chodíme na políciu. A on sa musí ísť liečiť. Takže v žiadnom prípade jej nedovolím, aby jej tento plán vyšiel...
Len pravá viera plodí ovocie, a toto ovocie tejto cirkvi je príliš trpké.
Evanjelium podľa Matúša 7
15 Chráňte sa falošných prorokov: prichádzajú k vám v ovčom rúchu, ale vnútri sú draví vlci. 16 Poznáte ich po ovocí. Veď či oberajú z tŕnia hrozná alebo z bodliakov figy? 17 Tak každý dobrý strom rodí dobré ovocie, kým zlý strom rodí zlé ovocie. 18 Dobrý strom nemôže rodiť zlé ovocie a zlý strom nemôže rodiť dobré ovocie. 19 Každý strom, ktorý neprináša dobré ovocie, vytnú a hodia do ohňa. 20 Teda po ich ovocí ich poznáte.
Evanjelium podľa Matúša 12
33 Vypestujte dobrý strom a bude dobré aj jeho ovocie, alebo zasaďte zlý strom a bude zlé aj jeho ovocie. Lebo strom možno poznať po ovocí. 34 Hadie plemeno, ako môžete hovoriť dobre, keď ste zlí? Veď z plnosti srdca hovoria ústa. 35 Dobrý človek vynáša z dobrého pokladu dobré veci a zlý človek vynáša zo zlého pokladu zlé.
Evanjelium podľa Lukáša 6
43 Nie je dobrý strom, ktorý rodí zlé ovocie, ako nie je zlý strom, ktorý rodí dobré ovocie. 44 Každý strom možno poznať po ovocí. Z tŕnia predsa nezbierajú figy, ani z ostružín neoberajú hrozno. 45 Dobrý človek vynáša z dobrého pokladu svojho srdca dobro a zlý človek zo zlého vynáša zlo. Veď z plnosti srdca hovoria jeho ústa.
Pravda, človek, ktorý má v srdci Boha nebude človeku hovoriť nenávidím ťa ani mu ubližovať... a oni sú falošní proroci, skrývajú sa za Bibliu a slabší ľudia sa tomu neubránia, nevidia kto je okolo nich...
Ach dievčatka. Skúsme sa jedna aj druha strana obrátiť do svojho vnútra, počúvať srdce. Nemusí to byt cirkev, sekta či iné. Dominika skús svojou bezvyhradnou láskou a životným príkladom si získať toho po koho boku túžiš byt. Vonkajšími zbraňami ´ sa bojovať nevypláca, veľakrát to ani nefunguje. Modli sa, akokoľvek, je to na tebe. Akmate byt spolu, budete. Ak nie, modli sa za jeho a hlavne svoje šťastie. APC ako každá iná je dobrá a správna, to čo ju robí dobrou či zlou vytvárajú ľudia v nej. Fanatizmus, netolerancia a ego ľudí, to je podľa mna príčina nezhôd. Fanatizmus nás vlastný môže druhým aj nám ublížiť. Niektorí ľudia z takýchto náboženských zoskupení si myslia že robia pre druhých dobre, ak ich pritiahnu na svoju stranu. Neuvedomujú si že každý z nás sme na inom stupni vývoja (psychika, genofond, tradície, vzdelanie, názory), preto jedni APC chvália, ini zatracuju. Ten istý liek môže niekoho vyliečiť inému poškodiť. Každé ráno sa modlime, aby nás Boh dal silu byt jeho vyvoleným nástrojom, každý večer, aby sme boli vďační že nám dovolil prežiť deň na našej krásnej zemi, v nekonečnom vesmíre. Nečítam denne bibliu, ani nechcem. K životu mi stačia Ježišove slova: Bud vola tvoja! Keď som šťastná aj keď mi je ťažšie. Všetko čo prežívame sú skúsenosti, vďaka ktorým kráčame k dokonalosti Boha.
Modlím sa za neho už 10 mesiacov, cítim a verím, že sa dostane zo svojich psychických problémov a že budeme spolu. Tak áno je to tak, že chyba je v ľuďoch, ale tí tvoria spoločenstvá... pekne si to napísala. 🙂
Presne s týmto súhlasím: to čo ju robí dobrou či zlou vytvárajú ľudia v nej. Fanatizmus, netolerancia a ego ľudí, to je podľa mna príčina nezhôd.
@nebesa2 robko...prestaň ničiť naše životy!
@prirodamaja Ahoj ako Ti môžem pomôcť?
@domca27 rada by som cez telefon sko by to
@prirodamaja Zdravím napíšem Vám
@prirodamaja písala som Vám správu
@prirodamaja a cez sociálnu sieť by si nechcela napísať?
@pink_lady vraj to je sekta a riadna,je to Milost ci ako si hovoria
@janka131187 uplne skvele tvrdenie napisat "vraj" a nic si neoverit. apostolska cirkev je riadne zaregistrovana evanjelikalna cirkev s dlhorocnou rocnou tradiciou. nie je to sekta.
milost je nieco uplne ine, je to obcianske zdruzenie, ktore sa snazi o registraciu cirkvi a ano, maju crty sekty.
ked nieco idem tvrdit, tak si to aspon overim. inak, je to niekolko rokov stara diskusia.
@janka131187 odpoveď po 14 rokoch, dobreeeee....🙂 rozmyšľam o kom som to v uvodnom prispevku písala, fakt už netuším....🙊😂
@pink_lady 🤣🤣🤣🤣datum som si nevsimla

Mňa tiež volali do AC, ale kvôli tomu, že môj priateľ, ktorý je psychicky chorý a oni to len zhoršili (konkrétne jeho kolegyňa) na mňa kydal rozprával o mne nepravdivé veci. Kolegyňa už zrejme dlhšie mala o neho záujem, dávala mu knihy o manželstve. Mali sme sa brať a ona mu vymýva mozog. Trepe o nejakom obrátení (on gréckokatolík, ja rimo), že chce absolvovať vodný krst a po týždni akože chodenia s ňou si ju chce vziať za ženu. A "pomáha" mu proti mne spisovať zákaz priblíženia. V jeden večer sme si sadli aj s inými členmi AC a snažili sa vyriešiť všetko to čo na mňa narozprával plus jeho akože nový vzťah, rozprávalo sa o jeho vylúčení z AC za to, že sa mi vyhrážal a všetko sa to obrátilo len proti mne. Veď oni sú s ňou kamaráti. Keď som sa s ním chcela porozprávať o tom prečo ma vyhodil z bytu, v ktorom sme bývali tak na mňa volal políciu. Bludy mi píšu, že Duch svätý povedal, že má začať vzťah s inou ženou a aby som dala pokoj, že on sa už niekam posunul a nikdy sa ku mne nevráti. On už je v takom stave, že ma na ulici fyzicky napadol akoby ma vôbec nepoznal čo na mňa za 8 rokov ani ruku nedvihol. Dokonca bol s ňou na polícii podať na mňa niečo. Potrebovala by som radu čo urobiť, aby prerušil s nimi akékoľvek kontakty? Komu napísať sťažnosť na nich? Takto si získavajú nových členov, že trepú do hlavy bludy a tých slabších vedia dokonale zmanipulovať. Tvária sa ako najlepší kamaráti a pravda je inde. Žiadne modlitby nemajú, nič, dokonca mi jedna z nich povedala, že ruženec je okultná vec! Určite to nenechám len tak.