Apple
Zakladam clenstvo a otvorenu temu pre fanusikov Applu, na tipy, triky, technicku a antifrustracnu emocionalnu podporu s heslom Ucime sa cely zivot
Pracu s uzivatelskymi programami, vychytavky na dobre aplikacie, technicke zvladnutie IMac, MacBook, IPad, IPod,IPhone.
Dvere su otvorene vsetkym.
Zacinam - mate nejake problemy s OS Mountain Lion?
Ako stahujete media - knihy, casopisy mimo ITunes?
Cim konvertujete filmy ktore boli stahovane mimo ITunes?
Oblubene aplikacie pre deti, pre vas.s
Ja som velky fanusik Pinterestu!!!
@zabka888 cisto nahodna a teoreticka otazka --- nechodila si na plavaren alebo inde, do vlhkejsieho prostredia??? pretoze nezapnut vyzera na oxidaciu 😖 ... co ti na to povedal servis?
@kaktusik007 nie nechodila ☹ dúfam, že to nebude tento prípad 😒 ešte to mam stále v servise, takže neviem..
@briketa teraz riesim zalohovanie, povodne som chcela len externy 3,5´´ disk, potom aby bol disk aj na wifi, a nejako som sa dostala k time capsule.... a tak teraz citam referencie a su viac ako dobre, takze ak nenarazim na nejaku fakt ze zlu, idem do nich.....
aj ked zase -- sluzi to primarne na zalohy, nejake odkladanie suborov -- toto sa dalo ale vraj to apple odstranil priamo z time mashine.....
tearz akurat tieto dni nerobim inak takmer nic ine, iba cekujem fora o neco pres ovoce 😀 😀 😀 😀
@zabka888 no, daj vediet potom.... :(
@kaktusik007 dám 🙂 a máš nejakú skúsenosť s tou oxidáciou vo vlhkom prostredí, už ti tak niečo odišlo? Lebo vlhko je aj napríklad vonku ked prší alebo je hmla,, mi to príde že by sme nemali asi s mobilmi vtedy potom ani vychádzať z domu 😀
Ahojte ja mnám Iphone 5 a občas mi blbne sieť neviete čím to je ? ukazuje mi že ju nemám :(
@zabka888 nie, nemam, ja len na forach teraz co citam - tam riesili asi polrocny macbook pro ze zoxidovala doska.... a boli tam aj fotky... a je tam niekto, kto to opravuje --- ale ten chalan co mal ten problem tak jemu reklamaciu zamietli a preto to chcel riesit takto... takze pockaj, co ti povedia, a potom budeme hladat na nete alternativy 😉
len dufam, ze si to dala do autorizovaneho servisu - pre istotu 😅
@kaktusik007 tak dala som to normálne reklamovať, tak dúfam že to oni nedávajú nejakým podomovým opravárom 😀 ma porazí ked na to budem mesiac čakať a nevyreklamujú mi to! ešte kolko penazí potom zaplatím za prípadnú opravu na vlastné náklady 😒 som zvedavá čo si vymyslia..
@zabka888 ono iphony mali dost vela problemov s tym samovolnym vypnutim mobilov - mne presne toto iste robil I4 ked som ho dostala -skoro som ho oplieskala o zem - co sa mi nakoniec aj podarilo 😀, ja som to tiez reklamovala ale bolo to asi tak ze mne sa vypol debil aj na 3-4dni a potom sa z nicoho nic zapol - nakoniec som mala asi 3 mesiace take ze sa mi samovolne vypinal a ked mi vymenili predne sklo na telefone tak tym ze ten mobil cely rozobrali a potom ho znovu zlozili tak to preslo - v mojom pripade ale asi islo o problem s tlacitkom na vypnutie/zpnutie potom ked si hodis napr po anglicky do vyhladavaca tak sa ti objavi strasne vela vstupov o podobnych problemoch - boli tam aj problemy s hardware telephonu ale tam im to potom v nastaveniach sa mi vidi vypisovalo chybu - ale kedze ho mas v servise tak to mas jedno lebo oni ti to obzru a vratia, pripadne vymenia.
@kaktusik007 ale ty si ides teda "partir" - ako sa to povie po slovensky rozlozit?? pamat na dve casti a chces mat aj windows aj mac??
alebo na co sa este pouziva tie pararells?
ja som nad tym tiez uvazovala ale nakoniec som si len nainstalovala ms office na mac a pravdu povediac nic ineho mi nechyba a zatial ani nepotrebujem oba systemy 😅
inaksie baby tie co pouzivate lion - kde je tam potom nieco take ako je vo windowse ze si mozes dezinstalovat programy ktore si nainstalovat a chces ich uplne vymazat aj z harddisku???
@prasiatko30 na to mazanie su aplikacie... rozne, aj zadara vraj, aj za par supiek, kuk na apstore....
apropo, apstore... mam itunes na xpckach, a uz tri dni sa do apstore neviem dostat 😠 😠 😠 - si stahujem aplikacie pred tym, ako si kupim ipad, kvoli setreniu casu 😀
ja musim mat aj win na notebooku, kvoli uctu - flexibee, co je pod mac, tak v mojej zostave co potrebujem stoji cca 1700 eur 😀 😀 😀 😀 a tiez ze je problem u nich s aplikaciou slovnenskej legislativy.... takze to isti pohoda komplet za 470eur a k tomu pararels a okna --- stale je to lacnejsie... a o dost 😉
@prasiatko30 uf dakujem za info, sama som stráášne zvedavá čo s tým bude 😖 a ty si ho teda predtým nedala reklamovať až potom ako sa ti rozbilo to predné sklo? Mne predtým blbo aj tlačítko "domov" ale tiež koli tomu som ho neplánovala tak rýchlo dať reklamovať lebo tiež mi to robilo len občas,, tak ale to vypnutie to za mna vyriešilo a musela som ho dať reklamovať 😀
@zabka888 nie potom som sa na to vykaslala a ked som ho dala potom opravit s tou obrazovkou tak uz sa vratil ok a konecne som si nan aj zvykla - lebo iphone nebol moj oblubeny telefon nikdy som nechapala co na tom ti ludia vidia a kym som si nan zvykla tak mi to trvalo 😝
@prasiatko30 tak ja som si zas nanho zvykla až mooooc rýchlo a teraz som stratená bez neho 😀 😖 ete je len týžden v oprave a už mi to pripadá ako pol roka 😀 ja mám len hrúzu z toho ak mi to náhodou nevyreklamujú, kolko bude stáť oprava na moje náklady ☹ neviem či za to nebude už aj nový iPhone 5 😀
@zabka888 ono oni by ta mali informovat pokial tu poruchu neuznaju ako poruchu z vyroby - reklamovatelnu - tak by ti mali zavolat a informovat ta kolko by ta to stalo
ja nie ja som chcela dalsiu nokiu - predposledny telefon som mala tu vyklapaciu nokiu s klavesnicou a dotykovou obrazovkou - potom ma mm nahovoril na iphone a veru ja som asi prvy polrok len so smutkom spominala na moju nokiu 😀 😀 ale nokie take s tou schovanou klavesnicou nerobili a len s dotykovou som nechcela, blackberry sa mi nepacia a tak nakoniec som sa dala nahovorit na iphone
@prasiatko30 no ja som tiež zaryta nokiačka 😀 iný mobil som nikdy nemala až teraz 🙂 najskor som si kúpila tú nokiu x3 napoly dotyková, napoly klávesnica lebo som sa bála že nebudem vedieť na tom dotyku písať správy.. ale potom si mužík kúpil iPhone a som sa zamilovala, tak som od nokie upustila a nejako sa zatial nesťažujem 😉 až teda na toto čo mi spravil tento mobil,, pri nokiách sa mi toto nikdy nestalo, takáto porucha 😒 ale tak to može byť len zhoda náhod 🙂
uvidíme, zatial našťastie nevolajú 😉 aj ked neveim ako to je lebo aj topánky ked som dala reklamovať mi prišla správa že je to hotové a ked som prišla na predajnu reklamácia uznaná nebola 😒 ale tak snád topánky a elektronika je trošku niečo iné 😅
@zabka888 neviem ja som sice nedosla k reklamacii iphone ale napr sony vaio som reklamovala uz mal podla kupy velmi dlho po zarucnej dobe ale mali nejaky problem na placa grafica - nieco s grafikou a firma to aj uznala verejne a na web som si nasla ze ten moj patril k tym ktore mohli byt poruchove - ked som volala na infolinku tak si odo mna vyziadali aby som urobila nieco s pc, aby som mu precitala co mi tam vyslo na obrazovka a ptom mi povedal ze vypada to byt na ten problem ale ze ak by to nahodou nebolo ono tak by mi zavolali priamo zo servisu - to ho museli este aj odviezt volakde do francuzska - a povedali by mi ze teda to nie je ta porucha a povedali by mi aj cenu, na kolko by ma to vyslo a len ak by som s tym suhlasila tak by mi ho opravili a poslali aj s fakturou pokial nie tak by mi ho doniesli naspat neopraveny ale zadarmo 😅 takze ja podla toho usudzujem ze apple by mal robit nieco podobne
@prasiatko30 ja si myslím, tiež že by asi volali ked by to bolo v servise a chcela by som to prípadne na moje náklady opraviť.. noo veru sama som stráášne zvedavá čo s tým bude..
@zabka888 inaksie vidis ja som sa nemala u koho naucit laske k iphone - mm je zaryty blackberry man 😀
@prasiatko30 vidíš tak to bude tým 😀 tak treba blackberry 😉
@zabka888 ani zadarmo 🙄
@prasiatko30 precooo?
@zabka888 nepaci sa mi
@prasiatko30 taaak mobil je doma,, som ani nečakala takú expresnú rýchlosť 😀 v popise je že mi vymenili SWAP jednotku 😉 neviem síce čo to je ale neviem či nemám náhodou celý mobil nový lebo aj čísla na krabici vymenili za iné 😉
dalsi bundle
https://deals.macupdate.com/freebundle/affil/13920
Backblaze
Grappler
Photobatch
Video Rotate
Color Strokes
Mac Cleanse
Data Guardian
Snap n Drag
LightFrame
cena: 0 (free)
@zabka888 tak super, ze ta to nic nestalo.... potesujuce 🙂
@kaktusik007 tak to ano, dali mi nový mobil kedže SWAP jednotka je len fiktívny názov pre nový výrobok aby nemuseli znovu predlžovať záruku na 2 roky! dobre to majú vymyslené 😀 tak mám nový iPhone a záruku ete 1 rok a 2 mesiace 😉
@prasiatko30 ten odkaz co som dala vyssie, tak tam je aj mazaci program a ma celkom oki referencie na forach....
to ked si sa na to mazanie suborov pytala 🙂
Mám takú otázku na čítačku kníh akože ja si kúpim čítačku a ešte aj budem platiť za sťahovanie kníh ? Správne som to pochopila ? Ak aj ano kolko tie knihy cca stoja a akú čítačku odporúčate ?
@vulcano1986 ked mas IPad tablet, funguje zaroven ako citacka. Ak nemas este tablet, rozhodni sa podla toho ci mas pocitac Macintosh, vtedy si kup Mini IPad ako citacku a tablet.
Ak mas PC kup si citacku Kindle Fire HD co fuguje ako tablet, ta nova je uz aj s 8 palcovym displejom.
Za knihy platis, ano, ale da sa stiahnut aj z internetu, aj tu kocky na MK maju plno knih, najdu sa urcite aj dobre duse co sa podelia.
Za elektronicku knihu platis menej ako za papierovu. Aj casopis stoji menej.
Ja mam aj IPad aj Kindle Fire citacku, ak by Ta nieco zaujimalo, kludne sa pytaj.

@briketa
@prasiatko30
@miskap2111
@digysa
@zabka888
ahojte dievcata, neviem ci viete, ale toto je celkom vyhodna ponuka, u nas sa iba pararells hybu v cene 80€, a tu je k tomu dalsich 9 programov a je to za 50 dolarov....
https://deals.macupdate.com/bundle/affil/11708
ja teraz coskoro pojdem kupovat macbook pro a musim mat kvoli uctu pararells, takze u mna jednoznacna volba, uz to mam kupene 😉 aj ked teraz si s tym este nemozem robit nic 😀 😀 😀 😀
a este dolezita info --- ponuka plati uz len ani nie 48 hodin....