Aróma difuzér nefunguje ako má

23. sep 2020

Ahojte všetci!
Idem si k vám pre radu, nakoľko ste tu všetci veľmi múdri 🙂
Dostala som aróma difuzér. Všetko ide ako má až na jednu vec. Keď nakvapkám do vody eukalyptový olej, tak nejde z difuzéru vôňa. :( čo robím zlee?

katka700
23. sep 2020

Ahoj, eukalyptový olej je veľmi prchavý, možno sa odparí skôr ako difuzér "naštartuje". Skús nakvapkať olej na papierovú vreckovku, či budeš cítiť vôňu po miestnosti.

autor
23. sep 2020

@katka700 skúšala som a bolo cítiť.....

natycaga
23. sep 2020

Pozor eukalyptus vona je životu nebezpečná pre deti. A hlavne si kupuj 100% prírodné oleje. Ja som si raz vypočula jeden podcast o tom a bola som fakt šokovaná, že som ich zle vyberala a používala. Ja som niekedy aj celý deň mala pustenú vôňu a že to je totálne zle. Volá sa Na rodičovskej dovolenke ten podcast a nájdeš ho aj na YouTube.

autor
23. sep 2020

@natycaga dakujem a vedela by si mi odporučiť nieco ine?

malabrunetka
23. sep 2020

@natycaga prečo je eukalyptovy olej nebezpečný pre deti? V čase choroby im dávam voniat počas kúpania tento olej.

natycaga
23. sep 2020

@malabrunetka je smrtelne nebezpečný pre deti. V tom podcaste to hovorila taka specialna aromaterapeutka, co ma aj syna autistu tsk vravela, ze ake správne oleje používať, ako dlho sa môžu voňať

natycaga
23. sep 2020

Pre deti skôr citrusové vône

berry266
23. sep 2020

@natycaga nabudúce odporúčam overiť su informácie skôr ako napíšeš to, čo si napísala.
vieš o ktorom eukalyptuse je reč? a prečo nieje vhodný pre deti? pretože vyhlásiť ze eucalyptus je pre deti smrteľný je lož. sú totiž dva druhy 😉. ide o eucalyptus globulus v ktorom sa nachádza 1.8 cineol tak isto ako v tymiáne. môže, opakujem môže spôsobiť kŕč dýchacích ciest. samozrejme ide o formu používania olejov ci ide o difuzovanie, natieranie. konzumáciu. v druhom rade eucalyptus radiata je vhodný používať aj pri deťoch. tak ako je rozdiel medzi mätou priepornou a mätou klasnatou. pri jednej znich je veľký problém pri deťoch....odporúčam ti nabudúce radšej nepíš, kým nemáš úplne informáce.
@malabrunetka musíš hľadať eucalyptus radiata ktorý je vhodný používať aj pri deťoch.

natycaga
23. sep 2020

@berry266 ved som nakoniec napísala dobre. Zas az take podrobnosti nemám ako ty, kedze sa zrejme tomu venujes. Ale radšej byt opatrný nie? A už ked sme pri deťoch, tam skôr odporucaju hydrolaty ako esencie, ale to by si mala vedieť. Ja som sa rozprávala s certif.aromaterapetkami..

natycaga
23. sep 2020

@berry266 a ďalšia vec, ked si taká múdra, mala by si vedieť, ze esenciálne oleje sa nesmú konzumovať. Takze tak

berry266
23. sep 2020

@natycaga mne je jedno s kým si sa bavila a pre koho pracujú. každý ma svoju pravdu. vieš, stačí sa pozrieť aj za ployt a aj na iné názory ako majú tvoje certifikované aromaterapeutky.... . dobre si to nenapísala ani omylom. skus po sebe čítať hydrolaty? fakt? kvetinové vody, maceraty. odvary atď? deťom? 🤦‍♀️ďakujem ano som múdra a viem ze oleje sa môžu konzumovať, bežne ich pijem ha a xy ľudí, majú skvelé účinky. samozrejme sa bavíme o 100% esencia ch žiadne podradne oleje za 5€... stačí hľadať. pýtať sa... . treba mat otvorenú myseľ a čítať a vzdelávať sa 😉. mna nemusíš presviedčať o svojej pravde...

natycaga
23. sep 2020

@berry266 tak ty si pekne pomýlená. Ty by si di mala viac naštudovať, lebo pises úplne hluposti. Pozri si ten podcast a okrem toho som mala debatu aj s inou aromaterapeutkou, ktorá nepatri do žiadnej firmy a roky to studovala. Oleje sa nesmú konzumovať, ale kedze ich pijes, asn

natycaga
23. sep 2020

@berry266 ale keďže ich konzumujes, tak ti z nich pekne prepina. Vy ostatní to nerobte, je to nebezpečné.

misko19871
23. sep 2020

Slabý difúzer? Jedna z možnosti... eukaliotovy olej v difuzeri je normálne cítiť...

berry266
23. sep 2020

@natycaga 🤦‍♀️

berry266
23. sep 2020

@natycaga skus nabudúce tieto svoje silné reči použiť niekde inde. ja som ta normálne upozornila na to, že zavadzas ľudí ktorý sa problematike vobec nerozumejú a zbytočne robíš okolo toho hystériu. o tom komu tu zjavne "prepína" sa môžu všetci slobodne presvedčiť po prečítaní si tejto diskusie. to čo robím ja vo svohom volnom čase jr mona súkromná vec. a to, že som tu niečo spomenula a ty si na to skočila ako pirana je tvoj problém. odvolavas sa a argymentujes tu na nejaký podcast. neuvádzas meno dotyčnej, neuvádzas kto sú tie aromaterapeutky, ktoré roky študovali. dajmena rada sa priucim. poprosím relevantné štúdie. nie jedna babka povedala. lebo oháňať sa tu niečím čo nevieš podložiť ničím ani len vlastnou osobnou skúsenostou. teda tým, že si niečo skusila sama na sebe a vieš to posúdiť aj ako laik a nie si su vypočula bla bla bla naučené od "aromaterapeutky" s mesačným kurzom a vydávať to za relevantnu info a nespochybniteľnu pravdu je hlúposť. nemám problém, ty zjavne áno a veľký. skús levandulu, možno medovku aj na pokojný spánok a skus si nájsť olej prijatia. viac relaxu a dychové cvičenia 😉

natycaga
24. sep 2020

@berry266 no ty budeš určite tá zapredana Doterra predajkyna, ktora predáva predražené šmejdy alias oleje, ktoré nie sú ani stopercentne. Veľký problém mas ty. Si absolútne mimo a svojimi hlupymi radami mozes poskodit zdravie iných. Radšej si poriadne naštuduj problematiku a potom nieco píš, mas obrovské medzery a take

natycaga
24. sep 2020

A taketo neoverené hlúposti radsej nezevrejnuj. Ty nemas o aromaterapii ani poňatia ako tak citam. V tom podcaste sa vyjadruje pani Natália Šultysova clenka Asociácie aromaterapeutov, ale také

natycaga
24. sep 2020

Ale ty take nepoznas, lebo ti ide iba o biznis a predať co najviac predrazenych šmejdov, aby si zarobila. Bye a študuj poriadne

berry266
24. sep 2020

@natycaga klud nemusiš ma tu presviedčať. nádych, výdych život ide ďalej. pokiaľ nevieš prijať konštruktívnu kritiku skús rozmýšľať ako reaguješ. a opakujem ešte raz, to čo robím ja vo svojom súkromnom živote, ako užívam oleje nechaj prosím na mňa. budem veľmi rada ak prestaneš reagovať a skúsiš sa upokojiť. téma bola o eucalyptuse...

natycaga
24. sep 2020

@berry266 ja som úplne pokojná, iba sa snažím vyvratit bludy, ktoré tu vypisujes. Hras sa na mudru a pritom o tejto téme nemáš ani šajn. Hlavne, ze zarobis na tých predrazenych olejoch. Začni si tiez overovat veci, lebo tvoje argumenty stoja na vode

berry266
24. sep 2020

@natycaga nič nepredávam, a neútoč tu na mňa . je to strašne hlúpe a ponižuješ iba seba . si agresívna a urážaš ma tu úplne bezdôvodne. Ak je tá p. Natália Šultysová tá pani ktorú spomínaš na začiatku ako matku autistu, vyvediem ťa z omylu. F84.5 nieje autizmus....

natycaga
24. sep 2020

@berry266 uz píšeš úplne od veci, lebo nemáš žiadne relevantné argumenty. Nie si schopná prijať pravdu hlavne, ze do druhých sa navážaš. Hlupo sa správaš ty. Takto infantilne mozes poučovať svoju dceru a nie mna. Uz nemas argumenty v oblasti aromaterapie, tak sa hras na zdravotníčku. Chytas ma za slovicka,.lebo zistujes, ze mam pravdu.

berry266
24. sep 2020

@natycaga ukončujem túto debatu, nikam to nevedie. nedáš si nič vysvetliť. na nikoho sa tu nehrám. nie som aromaterapeut ako si ma nazvala. argumentov mám viac ako dosť, len nie si osoba hodná rozhovoru o tejto téme. pravdu nemáš a napriek tomu útočís . moje dieťa z toho vynechaj bud taká láskavá. sliediť na nete vieš. skús nájsť vo výkladovom slovníku čo znamená slovo infantilný . good luck.

ckatka
24. sep 2020

@natycaga to je blbosť ze esencialne oleje sa nesmú konzumovať. Sú konkrétne značky (napríklad aj už spomínaná Doterra) ktorá má schválené väčšinu olejov americkým úradom pre potraviny a liečivá, ako vhodné na použitie ako potraviny alebo príchute.
Bežne mam doma zarobené v mede oleje napríklad z citróna, tymianu a oregana a dávame si ich na lyžičku v čase choroby.
Isto by som nepila oleje pofidernych značiek kupenych na tržnici alebo barskde v Tescu. Treba si vybrat tie vhodné na konzumáciu.
Používam ich aj do šalátov alebo na ochutenie akéhokoľvek jedla keď mi (napr v zime) chyba čerstvá bylinka...

A žienky...ruku na srdce...keď ste niektoré schopné nechať do svojich deti pchat vakcíny...kortikoidy...antibiotika...sladkosti...jedlo s Ečkami....často ešte pred tretím rokom života...A nie ste schopné sa zamyslieť ci sa nejaký problém nedá riešiť aj inak ako liekmi (prírodne napríklad, správnymi bylinkami alebo stravou...)
Nepovažujem sa za striktnu biomatku. Môj muž je lekár a takisto niektoré problémy rieši operáciou alebo liekmi. Ale pokiaľ sa niečo da vyriešiť doma a prírodne, prečo by som šla vôbec k lekárovi a do lekárne? Akurát treba mať naštudované veci a pripadne sa poradiť s odborníkom.
Moje 4r dieťa ešte lieky nemalo. Zaockovany je proti tomu, čo ma potenciálne horšie následky ako nežiaduce účinky vakcíny. Keď mal nejakú skolkarsku virozu, zvládli sme to prírodnými prostriedkami za pár dní. Keď sa zraní (lebo to je Tarzan čistý), sám si príde vypýtať olejcek na ranu alebo na stipanec.
Takisto ja v tehotenstve chemické lieky jest nechcem a nebudem. Všetky tehotenské trable zatiaľ zvládame použitím prírodných prostriedkov, predovšetkým esenciálnych olejov. Po dohode s lekárom a pravidelnej kontrole krásne vidím ako to všetko spolu funguje.

Každý nech robí ako chce. Ja som od detstva chodila s babkou na bylinky, poznala účinky a vedela zarábať čaje masticky a obklady....esencialne oleje mi len pomohli robiť veci efektívnejšie...pretože nie všetko u nás rastie a nemám kapacitu aby som si vedela z nich účinné látky destilovat sama.

Nikoho nesúdim...kto chce...nech si kľudne dáva na bolesť hlavy Ibalgin, na bolesť kĺbov Fastum gél, ci na herpes Herpesin, na trávenie Degan a cojaviem co...na vaginálne problémy kadejaké čipky...ja si kvapnem správny olej a mam to bez nežiaducich účinkov a cielene. A hlavne mi to zaberá.

ckatka
24. sep 2020

Ešte k veci autorke :
Zásadná otázka. Tento problém je len s eukalyptovym olejom alebo s akýmkoľvek iným?

Možno ho len treba zvnútra vyčistiť / ja používam len suchu papierovú utierku. Tiež sa mi raz stalo ze dlhšie stál a usadilo sa tam čosi a nešiel.

robin30
24. sep 2020

@natycaga si zbytocne agresivna a navyse sa aj mylis,skus sa hodit do kludu.

natycaga
24. sep 2020

@robin30 to je tvoj problém. Možno podľa teba som agresívna, kedze argumentujem veci, ktoré by mohli poškodiť zdravie. A teda vôbec sa nemýlim, lebo to mam skonzultovane s viacerými na rozdiel od teba

natycaga
24. sep 2020

@ckatka Doterra je iba biznis a nabaľujú sa na predražených olejoch, ktoré nie su ani stopercentne. Vy si radšej pozistujte ako naozaj vyzerá 100percent prírodný olej, aby ste sebe a hlavne dieťaťu nepoškodili zdravie.