Auto pre začiatočníka
Ahojte, robim si vodicak (zatial mame len teoriu), ale obzeram sa pomalicky po nejakom auticku. Konecne som jedno nasla a poslala ho muzovi, ze toto sa mi paci. Hned ma sfukol, ze ci som sisi, ze zaciatocnikovi kupovat auto za 15tis (jazdene). Ze si mam pozret nejaku fabiu starsiu, ze na rok-dva kym sa zabehnem a potom kupime nove auto. Po pravde som zostala zaskocena. Nie ze by sa mi fabie nepacili, ale teda zasa som si nemyslela, ze budem jazdit na aute za “500€” 😂
Deti si samozrejme neplanujem vozit najblizsie mesiace. To je jasne. Len mozno z domu do skoly/skolky, co je cca 500m, ked pojdem do prace.
Ale zaskocil ma. Myslite si, ze ma pravdu? Lebo ja som sa s nim dost pohadala. Aj ked auto budem kupovat za “svoje”, na jeho nazore mi vcelku zalezi (ale ako sa poznam aj tak urobim po svojom 😄)…
PS: s muzom si rozumieme, lubime sa, fungujeme ako rodina, stara sa o nas, zarabame obaja, deti vychovavame spolu, nie je manipulator. To len na margo toho, ze tu je zvykom najst na tom chudakovi hned diagnozu 😂
Ja mám síce vodičák dlho ale začala som jazdiť len nedávno. Situácia presne tá istá. Pozerala som drahé autá ale chlap ,že na začiatok si mám kúpiť niečo za čím mi nebude ľúto 😂 nemyslím havariu,tukance a nemyslím šrot za 500€ ale určite by mi na kľude nepridavalo,že jázdim na aute za 20000😁 neľutujem,že som ho poslúchla. Jazdí sa mi super a za rok plánujem nové ☺️
Ja som sa učila jazdiť s manželom (súbežne s autoškolou) na úplne novom aute ešte na prepravných značkách.
Ja nerozumiem čo proti tým Fábiam toľko ľudia majú . Ja mám rok vodičák , starú zdedenú Fábiu , teraz som plnú natankovala za 66€ ( predtým za 50€) , pri denno dennom jazdení to vydržalo mesiac a pol . Ja som spokojná a to som v autoškole jazdila na novučičkej Scale 🤷 takže celkom skok ....
Ak je pragmatik, nech ti kupi poriadne auto-to samozrejme neznamena jazdeny hyundai za 12000, to je vela. Nakoniec, znacka asi bude vec vkusu, ale fabiu urcite nie. Nejdete do toho hadam s tym, ze budete burat/obijat auto na kazdom rohu
@bimbambom no presneeee, takto som jazdila na fabii za par eur aj ja. Suded sa smial, ze to som nejazdila,ale plachtila 🤣 moje nove auto ma zatial ovela vyssiu spotrebu...
@bimbambom zalezi asi, co od auta ocakavas, ked som robila pred skoro 15timi rokmi vodicak, tiez som od nasich dostala favorit, a bola som spokojna. Potom som mala fabiu, tiez som bola spokojna. Potom fiat a opel a to uz som spokojna nebola, lebo cIm viac, slhsie trasy jazdis a vyskusas rozne auta, vies, ze to neni ono😃 uz by som ho nechcela, iba ak kvoli financiam.
@majlo1234 auto si kupujem sama 😉
Auto si kupuješ sama? Tak by som si kúpila, aké by som ja chcela.
Ja som robila vodičák v roku 1993. Auto si prvé kúpila v roku 2000. Chcela som ojazdené ale mama ma ukecala na nové, že kto mi bude staré opravovať.
Kúpila.som si škodu Fabia. To auto som mnou prežilo Rakúsko, bolo v UK, Švajčiarsku a nakoniec som ho dala mame do záhrady. Najazdili cez 300 000 km, nikdy nemalo nič pokazené. Nakoniec sme ho chceli pomaly po 20 rokoch zošrotovať, ale vzala si ho sesternica, lebo je vraj spoľahlivejšie ako ich Fabia (mladšia).
Takže ak nechceš o rok dva meniť auto, išla by som do novšieho. Ja som raz kúpila occasion, odvtedy nikdy viac. A to auto ti môže slúžiť aj ďalších 15 rokov.
Inak všetci tu hejtuju 20rocne autá, ale ja som si v 19 kúpila svoje prvé auto z prvých nasetrenych peňazí z brigády - starý nemotorny ford, že veď aj tak ho isto pootukavam a pod. tak mi to stačí a keď už budem po pár mesiacoch "skúsený šofér" kúpim si dačo lepšie, a hádajte čo? Fordik má budúci rok okrúhlych 20 rokov, ja ho mám už viac než 6 rokov a doposiaľ ma ešte nesklamal, žiadne väčšie investície len bežná údržba 🤷🏻♀️ takže na ňom jazdím doteraz, bolo by mi ľúto meniť auto, na ktoré sa zatiaľ stále môžem spoľahnúť, najlepšie investované 2 tisicky v mojom živote 😂
Polo
Tak si vyber take, ake chces😊
@dame2 pretože staré auto môže byť motoricky v poriadku, zvycajne aj sú, majú menej elektroniky, lahsie sa daju opravit , môže jazdit ako šíp, ale z pohľadu bezpečnosti to uz také fajn nie je..
mnohé bezpečnostné prvky uplne chýbajú, v takom aute je pri nehode omnoho vyššie riziko vazneho úrazu..
vo všeobecnosti platí čím väčšie a novšie auto, tým väčšia šanca vyviaznuť živý pri nehode. A tu netreba zabúdať, že a ceste nie sme sami a iným do hláv nevidíme.. stačí blb v aute oproti s je to v..
Cize vodic 20r Forda je v značnej nevýhode pri kolízii s napr. 2r autom rovnakej triedy.
Ešte odporúčam zvážiť aj fakt, že v časovom horizonte pár rokov (2-3r), mnohé automobilky plánujú skočiť s výrobou benzínových malých áut a tie budú nahradené elektrikou, prípadne hybridmi, ktorych nadobúdacia cena je omnoho vyššia, čo vytlačí hore aj cenu "zvyšných" benzinakov..
@beronsche dakujem za info. To som napriklad nevedela 👍
No vidis, mna zas manzel minuly rok ukecal na nove auto. Ja som zas chcela jazdene, kvoli cene, ale muz mi naopak vravel, ze nove je len nove, bezpecne, malo zerie. Mam malu toyotu aygo s automatom. Sikovne auticko do mesta.
Ani ja nehovorím o 20 ročnom aute milá autorka…. Píšem že iné je mat novšie auto ktoré má výbavu, ktorá uľahčí to jazdenie a to zabehnutie do šoférovania. A nepísala som ani o tom, že si máš kúpiť najnovší Mercedes…
A to či sa o tom bavíš s manželom alebo nie, je tvoja vec. Ale naco sem potom pises tento príspevok keď už ti názor povedal 🤷🏼♀️ proste buď sa rozhodneš podľa seba, alebo podľa muža. Čo viac chceš na to počuť
@gabika0825 pisala som to uz viackrat. Ze ma zaujimaju rozne uhly pohladu. Ze ako to mali ini. A cuduj sa svete, nasli sa tu odpovede, ktore ma donutili sa pozriet na mnohe inac
… cize pre toto som si dovolila napisat prispevok. Cize nerozumiem preco mas potrebu byt “prijemna”… ale tak kazdy sme nejaky, vsakze
fabiu by som nekupovala, ale kupila by som take, s ktorym vydrzim aj 3-4 roky, za pol roka, ci rok, sa podla mna nezlepsis tak, aby si mala najazdeny dostatocny pocet km, hlavne ak to bude len do a z prace, takze nieco okolo 5000 by som aspon hladala

Nešla by som do nového ale ani starého do takého max 1,5r, cena zvyčajne 30perc nižšia proti novému a auto stále v záruke.
Keď som si spravila vodiča som si kúpila hneď nové auto a nie aby som sa pri 10r bála ze sa mi niekde niečo. Pokazí a musela každú chvíľu servisovat