icon

Auto slabo brzdí. Čo môže byť dôvod?

16. apr 2025

Ahoj, je tu prosím niekto, kto sa vyzná ? Auto mi doteraz brzdilo ako má, keď som stačil brzdu, prudko zastalo. No teraz posledný čas, mi prestalo ako keby brzdiť, teda no zabrzdí ale nie prudko, úplne slabo, dlho mu to trvá. Idem zabrzdiť, stlačim pedál úplne, viac už nejde a auto vôbec prudko nezabrzdí, ale brzdí dlhšiu dobu, úplne pomaly. Neviete čo s tým môže takto na rýchlo byť ? Akože ono keď brzdím skôr tam zabrzdí, ale keby chcem prudko tak to nemám šancu. Ďakujem za rady 🙂

Strana
z2
katica06
16. apr 2025

Čo tak zájsť do servisu? Tam vedia zistiť tú pravú príčinu dokonca aj opraviť

20erika07
16. apr 2025

Brzdy sú zaklad takže čo najrýchlejšie do servisu. Mne sa tak za jazdy roztrhla hadička a vytiekla mi kvapalina, ostala som bez brzd 🙈 jedine šťastie, že to nebolo niekde mimo mesta ,vo veľkej rýchlosti by som to s ručnou nedala.

autor
16. apr 2025

Čakal som tieto komentáre, tak asi akonáhle budem môcť, tak do servisu hneď pôjdem, ale asi nepôjdem tam večer o 20-tej hodine… čiže slušne som sa len chcel spýtať, či by náhodou niekto nevedel, že čo by to také mohlo byť… aby sa človek už ani nepýtal…

20erika07
16. apr 2025

Ale ved si dostal slušne odpovede 🤦‍♀️

20erika07
16. apr 2025

Toto mi vyplulo ,skus pokecat s Al ,este ďalej mi dávalo otázky kedy to začalo atd

luliu
16. apr 2025

A čo myslíš, že by mu mohlo byť? Treba vymeniť brzdy (platničky, kotúče) - aj tie sa spotrebúvajú rovnako ako iné veci v aute

autor
16. apr 2025

@20erika07 to že mám ísť do servisu, viem aj ja, skôr som myslel na prvú odpoveď

autor
16. apr 2025

@luliu platničky a kotúče mám v poriadku

modrykolibrik
16. apr 2025

@autor ako chlap by si to ovládať mal.

kiki68
16. apr 2025

V tomto pripade jedine do servisu, keby mi auto toto robi, tak hned riesim. Nevies co moze byt vsetko pricina

tairyx
16. apr 2025

@modrykolibrik možno je to mladý chalan, prečo by mal ovládať takéto veci? Len preto, že je chlap? Inak poznám mnoho aj starších mužov, ktorí vzťah k opravovaniu áut nemajú, nikdy ich to nezaujímalo, veď to nie je povinné. To ako keby si povedala, že každá žena musí vedieť štrikovať.

janinamojka
16. apr 2025

Keď som mala takýto problém mala som zavzdusnene brzdy..tak nejako to nazval mechanik🫣😁
Ale to vedie posúdiť len tí čo sa vyznajú..

aalt
16. apr 2025

Tiez tipujem nejaky problem s brzdovou kvapalinou. Mne to raz podobne spravilo, ked v servise na planovanej servisnej prehliadke "zabudli" vymenit brzdovu kvapalinu a ta nasledne po case "dozila".

autor
16. apr 2025

mne to príde, ako keby to nerobí dobrý podtlak

autor
16. apr 2025

@janinamojka a ako sa ti chovalo auto, takto isto ? Bo pozeral mi to známy len zatiaľ, keďže teraz do servisu sa nedostanem a vraj to nemá tlak, aký by malo…

simona1998
16. apr 2025

Posilňovač bŕzd môže byt poškodený alebo môžeš mať niekde inak kvapaliny. To povedal môj manžel mechanik 🙂 ťažko keď človek nevidí

done
16. apr 2025

ak sú platničky a kotúče v poriadku, tak to môže byť nízky tlak kvapaliny v brzdičoch - únik kvapaliny, to je vidno vo vyrovnávacej nádržke - kontrolka, alebo upchaté potrubie, hadičky...

slovakboy
16. apr 2025

Ak by si mala pokazený posilňovač brzdenie by bolo rapídne ťažké niekedy až nemožné. Je to nebezpečné.
Ak sú problém doštičky, tak by začala slabnúť napríklad jedna brzda viac ako deuhá auto by ťahalo do strany. Bol by pocit zvuk čudný taký šúchajúci až škrípajúci. Ak je to v brzdovej kvapaline alebo zavzdušnení systému, tak pomôže viac krát zošliapnuť pedál. Zadné brzdy sú nezávislé na predných. Cítiš že jedny brzdia viac?

done
16. apr 2025

ak nie je únik, môžu prepúšťať tesnenia v hlavnom brzdovom valci. Ak by to bol posilovač, to by si hneď spoznal, že pedál ide oveľa ťažšie a keby boli brzdy zavzdušnené, pedál by pružil. Vzduch je na rozdiel od kvapaliny stlačitelný.

autor
16. apr 2025

@slovakboy nie, auto ide normálne, nič nepočuť, len idem zabrzdiť a stlačim pedál normálne, auto začne brzdiť ale nie moc, akože pomaly začne brzdiť a zrazu viac mi pedál dole nechce ísť a auto ide…

mariska1989
16. apr 2025

Skontrolovana kvapalina? V akom stave sú brzdy?

erickatt
16. apr 2025

Odstavit a radsej nejazdit. Mne prdlo vcera pred robotu. Ako tak som prisla domo, teda hned som ho nechala u mechanika. ( vecer o 8) volali sme mi, kluce do schranky.

autor
16. apr 2025

@mariska1989 áno, mám plnú a kotúče aj platničky sú ok

autor
16. apr 2025

@mariska1989 vraj to nemá taký tlak ako by to malo mať, keď to pozeral na rýchlo jeden známy

viestta
16. apr 2025

Ty si spokojne jazdis s nefunkcnymi brzdami? Ked neubrzdis a zabijes sa, to je tvoj problem, ale co bude ked zahlusis niekeho nevinneho?

autor
16. apr 2025

@viestta kto povedal, že natom jazdím ? Tak asi som jazdil, pokiaľ som to nezistil…

done
16. apr 2025

@slovakboy Zadné brzdy sú nezávislé na predných - nie je pravda. Brzdy sú do kríža, lavá predná + pravá zadná a pravá predná + lavá zadná.

gov
Odpoveď bola odstránená
sigma510
16. apr 2025

V prvom rade si skontroluj brzdovu kvapalinu. Možno jej máš málo, môže niekde unikať (napríklad prasknutá hadička) tiež mi toto začalo robiť staršie auto, po kontrole takmer žiadna brzdovka. A tým môžeš mať aj zavdušnené brdzy. Ak si s tým sám nevieš rady, čo asi nevieš keď táto otázka, smer servis.

janinamojka
17. apr 2025

Áno spravalo sa auto podobne ako to co opisujes..

Strana
z2