icon

Autoimunitná hypotyreititída a zneužitie v detstve

dorinecka45
24. máj 2023

Chcela som anonymne, ale nebolo by to voci vam fer.asi ani necakam ze mi na toto niekto odpise,ale je to minimalne velmi zaujmave a stoji to za zamyslenie...
Vcera isiel na rtvs dokumnet s nazvom neublizis. Videla som z toho len kusok, lebo moj muz taketo veci nedava a nechcela som vzbudit podozrenie,kedze som sa nikdy nikomu nezverila... teda, zverila,anonymne, tu,asi pred rokom ci kedy.potrebovala som to dat von, no nepomohlo..
K veci.. v tom dokumente vystupovali aj lekari, riesia sa tam zeny, ktore boli v desvte alebo v skorej puberte zneuzite,alebo opakovane zneuzivane, a v dospelosti mali problem s otehotnenim,alebo tazke porody. Videla som z toho len kusok, ale velmi ma to zaujalo. Bola tam endokrynologicka/gynekologicka, ktora vidi suvis so zneuzivanim a autoimunitnym.ochorenim stitnej zlazy.

Ja mam hashimota, dlhe roky psychicke problemi,ktore som si nepripustala.po narodeni dcery sa vsetko zhorsilo. Vzdy som si myslela ze som silna a vyrovnana, nikdy som neplakala koli tomu co sa mi stalo, necitim nenavist ani nic take. Ale musela som vyhladat psychiatra pretoze po narodeni dcery mam proste niektore veci zhorsene. Vysledok u psychiatra je zmiesana uzkostno depresivna porucha s prvkami ocd, takpovediac z kazdeho rosku trosku. Beriem ssri antidepresiva, som na tom trochu lepsie. Ale co som tym chcela povedat je to, ze nech si akokolvek nahovoram ze mi moja skusenost z detstva nijak neublizila,neni to pravda.kazda jedna diagnoza ma v pricinach spomenute zneuzivanie. Tak ma napadlo, ci to tak naozaj je, urcite je nas viac, nechcem po vas aby ste sa mi tu verejne hlasili, len,si to precitajte a mozno vam to nejak pomoze.je to zaujmave

Strana
z2
elmivelmi
26. máj 2023

@stellarstar a ako?

mimka1402
26. máj 2023

@dorinecka45 Prosím ta najdi si aj terapeuta, psychológa, je super, že berieš AD, ale to nie je všetko. Ty to musíš o tom rozprávať s niekym kto ti pomôže to celé pochopiť a naozaj sa zmieriť. Lebo je to strašné. A veľmi ma to mrzí.
Ja som si nezažila v destve, ale v dospelosti nepríjemnú vec a tiež o tom okrem terapeuta vedel iba môj bývalý priateľ. A mne od toho času sa brutálne zhoršila psychika a neskôr na to aj ostatné časti tela, ktoré spustil stres.
Prosím. Nebuď na to sama. Naozaj. Ak nechceš o tom rozprávať s manželom, je na čase naozaj aj s terapeutom. Je to trauma, ktorú si na sebe nesieš a musíš ju "prerušiť" pri dobrej psychológičke. Aby si ty sama nejaké svoje úzkostne prejavy neprenasala aj nechtiac na svoje deti. Čo ľudia s traumami robia. Vedela by som o tom rozprávať... Drž sa. ❤️

0silvia0
26. máj 2023

@dorinecka45 dokument som si pozrela, verím tomu, čo tam odoznelo. Štítna žľaza je vlastne náš šťít pred okolným svetom, nazýva sa nárazníkom emócií a stresov. Aj keď si myslíš, že si spracovala čo si prežila, pravdepodobne si to len potlačila. Niekde to tam stále je, potlačené, ukryté, ale kedykoľvek to môže vyliezť a znova zaútočiť na psychiku a telo. Naša medicína veľmi neuznáva psychosomatiku a nevníma človeka ako celok. A už vôbec nelieči človeka komplexne.
Nikto sa o teba nepostará tak, ako ty sama. Staraj sa o seba, hýčkaj sa, nájdi pomoc tvojej duši aj telu. Je čas, kedy máš pozerať na seba, nie na druhých. Nie si menej dôležitá ako ostatní. Pre seba máš byť najdôležitejšia ty a uč sa to prosím🙏 Človek, ktorý nie je psychicky zastabilizovaný, nemôže byť oporou ostatným. Daj to zo seba von.

atarag
10. júl 2024

Viem si niekde prosim pozret ten dokument

atarag
10. júl 2024

Pomohlo by

Strana
z2