Autoimunitná hypotyreititída a zneužitie v detstve
Chcela som anonymne, ale nebolo by to voci vam fer.asi ani necakam ze mi na toto niekto odpise,ale je to minimalne velmi zaujmave a stoji to za zamyslenie...
Vcera isiel na rtvs dokumnet s nazvom neublizis. Videla som z toho len kusok, lebo moj muz taketo veci nedava a nechcela som vzbudit podozrenie,kedze som sa nikdy nikomu nezverila... teda, zverila,anonymne, tu,asi pred rokom ci kedy.potrebovala som to dat von, no nepomohlo..
K veci.. v tom dokumente vystupovali aj lekari, riesia sa tam zeny, ktore boli v desvte alebo v skorej puberte zneuzite,alebo opakovane zneuzivane, a v dospelosti mali problem s otehotnenim,alebo tazke porody. Videla som z toho len kusok, ale velmi ma to zaujalo. Bola tam endokrynologicka/gynekologicka, ktora vidi suvis so zneuzivanim a autoimunitnym.ochorenim stitnej zlazy.
Ja mam hashimota, dlhe roky psychicke problemi,ktore som si nepripustala.po narodeni dcery sa vsetko zhorsilo. Vzdy som si myslela ze som silna a vyrovnana, nikdy som neplakala koli tomu co sa mi stalo, necitim nenavist ani nic take. Ale musela som vyhladat psychiatra pretoze po narodeni dcery mam proste niektore veci zhorsene. Vysledok u psychiatra je zmiesana uzkostno depresivna porucha s prvkami ocd, takpovediac z kazdeho rosku trosku. Beriem ssri antidepresiva, som na tom trochu lepsie. Ale co som tym chcela povedat je to, ze nech si akokolvek nahovoram ze mi moja skusenost z detstva nijak neublizila,neni to pravda.kazda jedna diagnoza ma v pricinach spomenute zneuzivanie. Tak ma napadlo, ci to tak naozaj je, urcite je nas viac, nechcem po vas aby ste sa mi tu verejne hlasili, len,si to precitajte a mozno vam to nejak pomoze.je to zaujmave
@dorinecka45 Prosím ta najdi si aj terapeuta, psychológa, je super, že berieš AD, ale to nie je všetko. Ty to musíš o tom rozprávať s niekym kto ti pomôže to celé pochopiť a naozaj sa zmieriť. Lebo je to strašné. A veľmi ma to mrzí.
Ja som si nezažila v destve, ale v dospelosti nepríjemnú vec a tiež o tom okrem terapeuta vedel iba môj bývalý priateľ. A mne od toho času sa brutálne zhoršila psychika a neskôr na to aj ostatné časti tela, ktoré spustil stres.
Prosím. Nebuď na to sama. Naozaj. Ak nechceš o tom rozprávať s manželom, je na čase naozaj aj s terapeutom. Je to trauma, ktorú si na sebe nesieš a musíš ju "prerušiť" pri dobrej psychológičke. Aby si ty sama nejaké svoje úzkostne prejavy neprenasala aj nechtiac na svoje deti. Čo ľudia s traumami robia. Vedela by som o tom rozprávať... Drž sa. ❤️
@dorinecka45 dokument som si pozrela, verím tomu, čo tam odoznelo. Štítna žľaza je vlastne náš šťít pred okolným svetom, nazýva sa nárazníkom emócií a stresov. Aj keď si myslíš, že si spracovala čo si prežila, pravdepodobne si to len potlačila. Niekde to tam stále je, potlačené, ukryté, ale kedykoľvek to môže vyliezť a znova zaútočiť na psychiku a telo. Naša medicína veľmi neuznáva psychosomatiku a nevníma človeka ako celok. A už vôbec nelieči človeka komplexne.
Nikto sa o teba nepostará tak, ako ty sama. Staraj sa o seba, hýčkaj sa, nájdi pomoc tvojej duši aj telu. Je čas, kedy máš pozerať na seba, nie na druhých. Nie si menej dôležitá ako ostatní. Pre seba máš byť najdôležitejšia ty a uč sa to prosím🙏 Človek, ktorý nie je psychicky zastabilizovaný, nemôže byť oporou ostatným. Daj to zo seba von.
Viem si niekde prosim pozret ten dokument
Pomohlo by

@stellarstar a ako?