icon

Automaty na mlieko. Čo vy na to?

hamimami
6. jún 2011

ahojte....chcela by som sa vas opytat, aky mate nazor na kravske mliecko z automatu....este som neskusala, neviem ci je chutnejsie ako krabickove.....mate skusenosti???? je podla vas zdravsie??? mohlo by sa po prevareni podavat aj malym detom kt. uz mozu kravske mlieko???? citala som niekde aj nazory tipu: Mlieko z automatu by som nedala ani dospelemu nieto dietatu....ale zase niektore maminky chvalia ze je dobre.....co vy na to????

Strana
z4
koninaa
17. feb 2015

@fbx kamarátke tiež lekárka povedala, že malý nesmie mlieko, ale škatuľové nesmie, má piť z mliekomatu surové, pretože homogenizáciou a pasterizáciou je v mlieku zničených veľa bioaktívnych látok, to sa nechcem rozpisovať 🙂 ale škatuľové mlieko spôsobuje v tele zápaly- priemyselne upravené, mlieko z mliekomatu, ktoré upravila výlučne príroda, si zachováva zložky, ktoré mlieku patria- enzýmy, nenasýtené mastné kyseliny ... atď. preto takéto mlieko zápaly nespôsobuje...

koninaa
17. feb 2015

@heln zahlieňuje len priemyselne upravené mlieko, je obrovský rozdiel medzi mliekom , ktoré prešlo priemyslenou úpravou- homogenizáciou a (prinajlepšom) pasterizáciou a čistým prírodným mliekom z mliekomatu- molekuly tuku nie sú rozbité priemyselnou úpravou a preto liečia cievy, tuk z neho nie je odstránený a preto obsahuje vitamíny, ktoré su s tukom neooddeliteľne späté, navyše pravdepodobne pochádza od kráv , ktoré poznajú slnko a potom http://www.webnoviny.sk/zdravie/mlieko-prirodze...

koninaa
17. feb 2015

@lenka03 laktozovu intoleranciu spôsobuje u mnohých ľudí práve priemyselná úprava- homogenizácia a pasterizácia, niekedy je liek iba obyčajná poctivá potravina, ako nám ju pripravila príroda, nie jej nami upravené varianty a náhražky

koninaa
17. feb 2015

@heln niekde som čítala, že je 3 krát vačšia pravdepodobnosť, že havarujete lietadlom, než že skončíte v nemocnici kôli konzumácii surového mlieka, našla som to
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s...

koninaa
17. feb 2015

@lenka03 prepáčte, nedá mi 🙂 našla som ten článok a zdroj je vysoko dôveryhodný- na lekárskom portály- http://www.zzz.sk/?clanok=7868

jozefmatej
23. feb 2015

Automat na mlieko je paráda kupujeme ho máme dve deti a iné mlieko ani nekúpime s dôvodu TOTO JE MLIEKO. Jáj a ešte sem tam Bánovské 5-dnové.Nie to čo je v krabici a má nekonečnú dobu spotreby a nemusí biť v chladničke.Super je to že človek pije zdravé mliečko a ked sa pozabudne žiadne mlieko nevileje do wc tým pádom šetrí a kto pohne rozumom tak získa kopec výrobkov,Ktoré si spraví vlastnoručne sám a má obrovskú radosť aký som ja ale šikovníček.A môj postreh ked som sa voľakedy napil studeného mlieka z chladničky automaticky ma bolelo hrdlo-pri mlieku z automatu to nehrozí a to ho pijem teda riadne studené.

monikatajcnarova
22. mar 2015

Mam 13 mesacneho chlapceka.Kojeny byt nemohol tak od narodenia je na Nutilone.Asi mesiac mu davam mlieko z automatua uplne v poho.Takze sa nebojte .

patros
12. máj 2015

Toto mlieko je vynikajúce.ja pijem neprevarene.Po dvoch troch dňoch môžete z neho zbierať smotanku.Nemenil by som za kúpené.Ak kupujete mlieko v obchode,tak ešte medzi tie chutné patrí aj TESCO mlieko Levicke 3.5 tuku- plnotucne.cena 66.- cent.Neznášam trvanlivé krabicove,to je chémia,veď ako vydrží mlieko pol roka? Ultra vysokou teplotou prehrievane niekoľko ráz.
ODPORÚČAM mliekomatove a budete spokojní,za 70,- cent sa oplatí. 🙂 mňam,idem sa napiť... 😉

koninaa
13. máj 2015

@titkovamiriam ja davam malej od dvoch rokom mliekomatove, ako som ho objavila 🙂, z jedneho dna na druhy sme naraz presli na toto mlieko, neboli absolutne ziadne problemy, naopak, deti ho zboznuju, toto je skutocne mlieko, plnohodnotna potravina

koninaa
13. máj 2015

Niečo o mlieku z mliekomatu nájdete aj tu: https://www.facebook.com/mliekomat

matko12
2. aug 2015

@hamimami
Ja mam. 2 deti 15 a10 rokov a doma nepijeme ine ako z automatu a nikdo nikdy nemal ziadne problemy.Ani spoluziaci a ani navsteva ktora kostovala.

karin363
12. nov 2015

Ja by som rada velmi kupovala, ale tu v PK ziadny mliekomat nemame. Vraj nebol o cerstve kvalitne mliecko v nasom meste zaujem, comu ani trochu neverim. A ked chcem mliecko, treba sadnut do auta aa hybat do vedlajsej dediny, co ma vyjde viac ako tych cca 80 centov za liter, tak uvazujem, ze asi to vzdam, aby som auto prehanala niekolko km kazdy druhy den pre mlieko, to teda nie. Tak mesto Pezinok, ako Sv. Jur je male mestecko, tam ho maju, tu v PK nie. Ako hanba si myslim, na tak velke mesto.

protivka
30. sep 2016

@karin363 prosim Vas este stale nie je v PK mliekomat?

karin363
1. okt 2016

@protivka nie, nie je a ani nebude, vraj bolo v PK málo záujemcov o čerstvé mliečko. Chodím do družstva do šenkvic, je to len kúsok, asi 5 min. cesty autom.

Strana
z4