Autonehoda: Ako získať záznam od polície?
Ahojte, prosím Vás mali sme autonehodu v ktorej sme ako poškodený. Vodič druhého vozidla nám nedal prednosť narazili sme do neho a následne sme skončili v priekope. Predpokladáme,že auto bude totálka.
Chcem sa spýtať, keďže v tej chvíli sme boli po nehode všetci vystrašený a nevedeli sme co a ako. Tak, policajti spísali záznam o nehode, príde nám domov poštou nejaká kopia alebo záznam toho co oni spisovali, pripadne to aký,,trest" dostal vodič? Pretože na mieste mu nedali ani pokutu ani vodicak nezobrali, aspoň o tom nevieme. V poisťovni nám pani povedala ze
Pripadne ak by mal niekto skúsenosť, na čo máme nárok, na čo si dať pozor bola by som vďačná 🙏❤️
Zavolaj na obdvodne oddelenie v mieste kde bola nehoda a tam ti daju info co potrebujes. Mate narok aj na nahradne vozidlo z poistky škodcu ale to ti asi uz povedali aj v poistovni. Ideálne je ked skontaktujes osobu s ktorou si uzatvárala poistenie a ta ti vsetko vysvetli na co mas narok a tak.
No nás keď riesila polícia pri nehode(tiež sme boli poškodený) tak si nás ešte volali na výsluch a že či nebol niekto zranený, liečený a podobne.
Ty máš len povinnosť ohlásiť nehodu na poisťovni vinníka, on tiež a treba povedať že prítomná bola aj polícia, ktorá spisala záznam o nehode.
Následne nám z poistovne prišli papiere aby sme opísali situáciu z nehody, prišiel technik ktorý auto obzrel a už sme len dokladovali opravy poškodeného majetku. Ale my sme nemali totálnu škodu.
Ak ste boli ošetrovaní,máte nejaké zranenia,prípadne je to na PN tak to treba určite nahlásiť aj poisťovni aj polícií. Poisťovňa Vám zaplatí aj za liečenie aj PN a polícia bude úplne inak posudzovať nehodu ak došlo k poškodeniu zdravia. Mal by byť výsluch všetkých účastníkov nehody.
Nebola to náhodou nehoda v pondelok podvečer na ceste od Trnavy pred Červeníkom ?
V prvom rade, chvalabohu, že ste všetci živí a snáď budete v poriadku! Auto sú len plechy. Malo by to ísť z PZP vinníka. To, akú dostal pokutu/trest sa nedozvieš- nie je to vaša vec aj keď chápem, že ťa/vás to zaujímalo. Ale nerozumiem, prečo ste nevolali políciu? Veď to je automatika aj u menšej škody.
@sasa1310 napriklad na to, ze nam z PZP vinnika ohodnotili opravu na 500 Eur (komunalna poistovna) Stale ma s dacim otravovali, stale chceli nieco dolozit, v servise sa na mna pozerali, ze za 500 to isto neopravia, ze dvere treba vymenit cele, pretoze su buchnute na blbom mieste a ze to nebude dobre, komunalna s tym nechcela suhlasit ani za svet, ze staci vyklepat… Potom som to dala riesit cez moju havarijnu, oprava vysla par tisic, dvere nam vymenili za nove a moja poistovna si to cele vyriesila. Doplatila som 150 Eur ako mam v zmluve a sucasne som poslala papier do komunalnej, aby mi poslali tych 150 z PZP vinnika. Ja teda do buducna isto budem takto veci riesit z mojej havarijky, lebo poistovne medzi sebou funguju inac…
@volterra ahoj, áno bola 😏
@petracandle bola tam polícia.
Boli sme v aute hneď za vami, celú haváriu sme videli, manžel vám hneď išiel pomôcť. Odvtedy stále na vás myslím, že ako ste dopadli, či ste v poriadku. Nemohla som v noci spať, ako som to mala stále pred očami. Mali ste obrovské šťastie, že vaše auto neskončilo v tom stĺpe, či čo to tam bolo v tej priekope. V sekunde sa môže zmeniť celý život. Tak dúfam, že ste v rámci možností ok.
@volterra jej, ďakujeme pekne. My sme tiež celú noc nespali, bolo to hrozne a tiež sme boli neskutočne šťastní, že sme dopadli,tak ako sme dopadli. A ze neslo ziadne auto oproti. Keď sme sa rutili do tej priekopy, tak som si myslela, že sme mŕtvi všetci. Vdaka bohu ale, sme vsetci v poriadku. Doudierani a nejake modriny,ale živí, to je hlavné. Ako to vyzeralo z vasho pohladu? Manžel sa pyta, či náhodou nemáte kameru v aute?
@sasa1310 keby si tomu rozumela, tak by si vedela, ze z PZP nemusi poistovna zapllatit fakturovanu sumu, ale skutocnu skodu. To znamena, ze odrata amortizaciu. Preto ak ma niekto havarijnu poistku, skodu si ma uplatnit z nej a poistovne si to doriesia medzi sebou. Spoluucast si da preplatit a do skodovosti sa to nebude pocitat. Skody na zdravi sa uplatnuju z PZP. Zbytocne su akurat tak tvoje komentare, ktore svedcia o tom, ze tomu nerozumies.
Bola poistná udalosť nahlásemá v poisťovni do 15 dní ? Máš ako poškodená originál záznamu o dopravnej nehode, kde vinník svojím podpisom prevzal vinu na seba ? Ak áno môžeš ísť s týmto tlačivom do poisťovne vinníka a dohodnúť si obhliadku ostatné vykoná jeho poisťovňa ( rob si kópie zo vsetkých dokladov )
My sme boli v podobnej situácii pred mesiacom. Havária s totálnou škodou na našom aute, vinný druhý vodič, ktorý mi nedal prednosť. Volané všetky záchranné zložky. So synom som bola hospitalizovaná v nemocnici 3 dni, na pozorovaní. My v aute iba doudieraní s modrinami, našťastie bez následkov. Synovi robili sono, RTG, neurológiu, mne RTg hrudníka, mužovi sono brucha. Správy od lekárov sme potrebovali pre políciu. Na výsluch nás volali telefonicky cca 3 týždne po nehode. Ak by sme boli PN dlhšie ako 7 dní, išlo by to na trestné stíhanie vinníka. Spisovali sa priebeh nehody ako sme si ho pamätali, plus sme odovzdali kópie správ od lekarov. Škoda sa uplatňuje z PZP vinníka. Mali sme do uznania totálnej škody aj náhradné auto zo servisu, nič sme za neho neplatili, tiež z poistky vinníka. Poisťovňa vyčíslila hodnotu auta pred nehodou, časť nám preplatili, časť bola spoluúčasť a za zvyšok sme vrak predali záujemcovi, ktorý mal o auto záujem cez aukciu, ako nám navrhla poisťovňa. Vyplatenú tak už máme takmer celú hodnotu auta pred nehodou (okrem spoluúčasti). Keďže sme mali aj havarijnú poistku, škodu som nahlásila na ňu, cca 500 eur bola tá spoluúčasť.

@minenkak spoluúčasť sa platí pri havarijnej poistke. To je odpoveď na tvoju otázku