icon

Autoškola v 40tke

lucia2610
28. okt 2022

Ze ja som sa dala v 40ke nahovorit na autoskolu.teoria za mnou,autocvicisko tiez,kuzele kastrofa nevedela som ich prejst a dnes prva jazda v najvacsej premavke.strasny chaos som mala a to som chodila len po hlavnej.spojka plyn brzda preradovanie a este aj zrkadla a smerovky.no katastrofa.sice ma caka este dost jazd ale mam taky dojem ze si budem musiet este aspon 10 jazd priplatit aby som spravila skusky.

Strana
z2
janusik7
28. okt 2022

Lucka, netreba to vzdavat 🙂 Ale uplne rozumiem pocitom. ja som autoskolu robila tento rok, po 30tke a tiez to nebolo lahke ale dala som to. Ja som si priplatila navyse 15 jazd ale vedela som, ze bez nich to nedam. Nie je to ziadna hanba. Nie kazdemu to ide na prvykrat vsetko.

lilope
28. okt 2022

@lucia2610 veď je to len prvá jazda. Keď si prvýkrát otvorila knihu, hneď si vedela čítať? Mimochodom prvá jazda by mala byť podľa možností mimo obce, aby sa minimalizoval počet podnetov na vodiča, teda aby sa sústredil len a len na ovládanie auta a nemusel ešte bojovať s inými vozidlami pri preraďovaní sa v pruhoch, tlačení sa v hustej premávke. Prvé 2 alebo 3 jazdy som mala mimo mesta, jazda cez obce po hlavnej trase. Neboj sa, zlepší sa to. Cvičisko som mala tiež až keď som dlhšie jazdila, určite nie hneď na začiatku po teórii a pochopila som sa ho až tesne pred skúškami a spravila som na prvýkrát, takže sa nevzdávaj a hlavne neboj dopredu.

lucia2610
autor
28. okt 2022

@lilope boli vsade zapchy,mala som v tom uplny chaos ze naco sa sustredit,ci na auta alebo ci spravne preradim.take chaoticke vsetko.zajtra idem tiez tak dufam ze bude menej aut

tyrkysova_kobyla
28. okt 2022

@lucia2610 prva jazda taka byva, to sa spravi, ver mi 🙂 casom si postupne veci zautomatizujes a pojde to lepsie a lepsie 🙂

lilope
28. okt 2022

@lucia2610 tak vychytala si predsviatkové obdobie, to sa stáva. Zajtra už by to malo byť lepšie i keď, do utorka bude určite hustejšia premávka ako obyčajne. Nevešaj hlavu, drž sa a nestresuj.

adka176
28. okt 2022

Som na tom podobne... tiež v tomto veku....ja už mám zajtra 12 jazdu a nie som si stále istá....to čo opisuješ tak to presne aj ja v začiatkoch...zdalo sa mi, že sa zo všetkých tých úkonov v aute aj zbláznim...teraz už trochu lepšie, ale stále sú tam chyby....no tiež si vravím, že katastrofa ...a to sa mi jazdy pomaly končia...vraj sa to láme po 12 jazde, že potom už vidieť väčšie pokroky...tak uvidím...a ty sa neboj...to sú začiatky a bude to stále lepšie a lepšie....

lucia2610
autor
28. okt 2022

Dakujem baby za podporu.mne sa to zdalo vsetko tazke.este neviem auto ovladat a nie este davat pozor na ine auta a chodcov

lilope
28. okt 2022

@lucia2610 zo začiatku je to ťažké ako všetko, čo sa človek ešte len učí, ale časom to bude stále ľahšie. Každý, kto takto začínal, prežíval to čo ty, takže je to úplne normálne. 🙂

anjelicek26
28. okt 2022

Myslim, ze takato bola prva jazda bez ohladu na vek u kazdej z nas 😂 Az casom a odjazdenymi kilometrami clovek ziska rutinu... mozno poziadat instruktora o prve jazdy mimo rannej spicky by nebolo od veci... proste postupne na to ist.

leadan
28. okt 2022

@lucia2610 a to buď rada, že si ju nerobíš až po Novom roku.. dobre si spravila, že si išla teraz 🙂

zuzinka888
28. okt 2022

Prva je najhorsia potom to pojde. Ale ak bude neistota a strach pretrvavat je ok si zaplatit kondicne jazdy. Juuj ale ta sloboda sadnes a ides. Ziadne cakanie / dobiehanie na spoj....

lucia2610
autor
28. okt 2022

@zuzinka888 no ved preto si ju robim ze ta sloboda.sadnem nalozim decka a ideme.

mimikarol
29. okt 2022

Ja som si robila keď som mala 34 rokov. Jazdy katastrofa, cvičisko tiež a spravila som na 1x. Priplatila som si jazdy navyše. Poslednú oficiálnu som mala koncom januára a skúšky 5.3 (tesne pred nástupom korony). Jazdila som navyše 2x do týždňa takže ma to vyšlo dosť draho ale aspoň som si bola 100% istá že som spravila všetko čo je v mojich silách a dopadlo to super. Teraz jazdím na automate. Nejdem všade, ale kde treba sa dostanem

martul
29. okt 2022

@lucia2610 kľud, bola to prvá jazda. Bolo by práveže divné, keby si išla jak pirát. Každá ďalšia bude lepšia, ale vydrž. Ten pocit keď sa nemusím nikomu doprosovať, aby ma niekto odviezol je na nezapla.

vorkola
29. okt 2022

@lucia2610 Presne aj ja som tak bola.Ak sa ti da, (vlastne nasilu sa prinut, ako ja, ak mas auto doma chod niekde na polnu cestu a tam sa zauc ovladat auto,cuvanie ,pristavanie rozbeh .Proste v prvom rade sa dobre nauc ovladat auto,a potom si ber nakratsiu cestu z domu napr po prvu krizovatku, tak aby si sa mohla otocit a ist domov ,a potom som si yobrala dalsie ulice.No pre mna to bol tiez des.Nikto na mna nemal cas,tak som uvazovala takto a islo to,.Vodicka som dobra len v mojom okoli, do Bratislavy by ma samu nikto nedostal, ale zvazujem ak budem zdrava, lebo momentalne nie som, ze si kupim jazdy po Bratislave

lucia2610
autor
30. okt 2022

@vorkola bola som s muzom na parkovisku sa ucit,alebojim sa keby nas chytili policajti tak pruser.vcera som mala druhu jazdu v premavke a islo to lepsie.zhaslo mi to len raz a to na semafore,nestihla som prejst a za mnou auta.dobry stres tak instruktor mi to presiel.a jasne spojka plyn tie pedale strasne stale mi to skacka,ale ka dufam ze sa to naucim

mandzula
30. okt 2022

Das to, neboj, a svoje si kup automat, to je parada.

sofinkasofinka
30. okt 2022

@lucia2610 ahoj, aj ja si prave robim vodicak, tiez v 40tke 🙂 na kuzele sa v tejto chvili vykasli. tiez som bola samozrejme ako prve na cvicisku, avsak bez kuzelov. mne instruktor povedal, ze kuzele az po nejakych odjazdenych km v premavke a tak aj bolo. nehovorim, ze to bolo idealne ale presla som ich. mam za sebou aktualne nejakych 10 jazd a konecne si to zacinam uzivat😀

denisah6
Autor odpoveď zmazal
betkasucakova
30. okt 2022

Ja som si robila vodiča ako 50 ročná. A som teraz v pohode ale začiatky boli tiež sama sranda. Jazdím šiesty rok bez nehody som úplne spokojná a už si neviem bez vodičku predstaviť život.

gertrudaosem
30. okt 2022

@lucia2610 otázka?

duves
30. okt 2022

@lucia2610 to si si vytvorila nejaky blok. Ja som mal sice vodičak od mojich 18 rokoch, ale nejazdil som, až od mojho veku 41 rokov.

vakaveronika
31. okt 2022

@lucia2610 Aj ja som si priplacala jazdy, za to nemôžeš, za to môžu inštruktori, ktorí sa nevenujú, aby si si musela priplacat.

pallacinka29
31. okt 2022

@lucia2610 ja som sice robila vodicak ako vysokoskolacka, ale viac ako 15 rokov som nejazdila… v autoskole som mala pocit, ze s kazdou jazdou mi to ide horsie a horsie, cvicisko 3 razy jedno horsie ako druhe… na skuskach som sa bala cviciska, ale dala som to. (inak robila s nami aj Pauhofova, ta rovno po teste isla bez cviciska na jazdu…). A pred 2 rokmi som si povedala, ze sa odmietam terigat mhd, tak som si kupila automat, muz so mnou chvilu jazdil a potom postupne sama. Teraz si hlavu trieskam, aka som len bola sprosta

lucia2610
autor
1. nov 2022

@vakaveronika su dvaja instruktori,s ktorych mam pocit ze bojuju proti sebe a superia kto nauci lepsie.povedali ze nie je dobre ich striedat lebo kazdy ma iny styl ucenia ale ja ako laik neviem ktory styl je lepsi.jeden od zaciatku chodi zo ziakmi cez cele mesto.krizovatky kopec vsetko.druhy ma tri fazy ucenia velky stvorec to je po hlavnej ceste,semafor,prechod pre chodcov a tam uci radit 1,2 3.pouzivat spojku.potom ma maly stvorec to su ostre zakruty a nakoniec zastavenie v kopci.tieto tri veci ze su pre neho zaklad.a teraz si vybrat ktory uci lepsie

martina6jh
1. nov 2022

@lucia2610 ja som tiež zacala jazdiť az keď som mala dieťa po 35. Není to sranda veľa trpezlivosti a nevzdavat to. Ja mam automat lebo je to jednoduchšie. V premávke je co robiť a plus ešte dieťa vnímať co robí. Ale cieľ je jasný sloboda naložiť deti a ísť. Držím palce.

aneta163
2. nov 2022

Ja mam teraz presne to iste na dalsi rok mam 40 a muz ma na to prehpvoril nech si spravim vodičak pokial som na materskej. Aby som necodika autobusom ked mame dve deti a treba ist k doktorovi alebo ked zacnem chodit do prace. Teoriu som uz tiez vsetku presla. Cvočisko bolo ako tak dobre len obcas som sa pri slalome nevosla medzi kuzele tak som musela niektory vynechat. Moja smrt bola pohynanie sa do kopca z ručnej brzdy ale aj to uz obcas zvladnem. Zajtra idem na 5 jazdu na cesty ale stale som pri tom v strese. Nechodim viac ako 50-60 a koli tomu sa my vzdu lepi na zadok auta nejaky kamion alebo auto a to ma stresuje najviac. A este stale som si nezvikla na to prehadzovanie rychlosti ked pribrzdujem alebo zastavujem na krizovatke. Kto vie ci tie skusky niekedy spravim. Stiahla som si aj aplikaciu autoskoly do mobilu ale vzdy urobim v teste aspon 3 chyby. Budem sa to musiet pred skuskou riadne nabiflovať.

duves
2. nov 2022

Lepenie auta za tebou neriešiť. Nech sa postara. Ak ideš predpisovo v obci 50-kou.

lucia2610
autor
3. nov 2022

Piata jazda vcera a isla som skoro s placom,predtym ma chvalil vcera ma zdrbal.zhaslo mi to 5x 😦 a to dva krat na kruhaci v miernom kopci.dva krat v krizovatke a raz na semafore.sa ma opytal ci som zabudla rozjazd.

lenkavrananova
5. nov 2022

@mimikarol podobne tiez automat je to super at tiez len jazdim mozno 2 trasy ale jazdim

Strana
z2