Bacuľky poradťe, čo nosiť v lete
Baby čo máte pár kilečiek, možno aj viac ako pár, navyše, čo nosíte keď je vonku takéto peklo?? Ako nosíte šaty aby vám neodrelo šunky na stehnách?? Ja si vždy nakúpim šaty, mám ich raz a mám dosť na celé leto...
@lanvinka stihla kamoska, vysoka sexica, sportovkyna, chodi peso, je zdravo, ked sla na umele, tak napuchla, ze az, len velmi velmi velmi pomaly - aj to nie vsetko - zislo dole. nie kazde telo spaluje tak, ako tvoje.
pre vysvetlenie - ja so sebou problem nemam, ked som nabrala, aj som schudla, aj po dalsom porode (dufam) schudnem ... ale teda najprv budem musiet vyriesit napr pruh.
ze sa niekto vyhovara na generiku, OK, to ale neznamena, ze naozaj su pripady, ked je to zdravotny, nie prezieraci problem ....
... a teda tiez uz tu bolo, ked babu pri 165 cm a pod 60 kilo oznacili niektore diskutujuce za tucku. tak ako nech si idu vytriet svoju 45 kilovu kostnatu anorekticku prdel ...
ja mam napr siroke lytka, aj clenky aj stehna, skratka som ich nemala stihle ani pri 50 kilo, mam kratke a masivne nohy, ako moj otec a ako moj syn, mozem ich mat tak akurat viac ci menej svalnate - ale stihle nebudu nikdy. (pri normalnej zdravej vahe) - a ni ma to netrapi. viem si pomoct opatkami, alebo na to dlabem a suma-fuk.
@kamilka2012 Ty asi nemas v sebe prilis ludskosti a empatie, ked davas koncentrak ako priklad. Normalna ludska hyena. Tie, co ti to likli detto. Ozaj nechapem
@lanvinka a už si počula o tom, že napríklad na rovnaký liek reagujú dvaja pacienti rôzne? Každý človek, každý organizmus je iný. Že tebe to vychádza takto je jedna vec, 10 ďalším to môže vyjsť úplne inak. Niekto potrebuje 8 hodín spánku, niekto 3hodiny. Niekto je dobrý v matematike ale anglicky sa nenaučí nikdy. Niekto je gay a niekto hetero. Niekto má taký problém a niekto iný. Niekto potrebuje schudnúť, niekto pribrať a nedarí sa. Niekto nemá zdravé telo, niekto zdravý rozum 😏
@podkovickaa si strasne zakomplexovana a nestastna zena, ked mas potrebu sa tu navazat do druhych. prajem ti aby si bola aspon z polovice tak stastna a spokojna ako som ja aj napriek tomu ze nosim velkost XL.
@lanvinka co ti zavidim? ze mas mozno o 5 kilo menej, ako budem mat ja opat po porode? ze ti vsetci hovoria, ako na 50 paradne vyzeras? al Sophie Loren vyzera na svoje roky paradne a je uz stara skatula ... ja tu neonanujem, ze mi mladi kolegovia v praci hadaju 30 namiesto 40 :P brucho som pred porodom mala tiez ploche a po dalsom bude casom tiez. behavala som a behat budem, uz mam dohodnute aj hodiny tanca po porode. jedine, co ma "mrzi" su prsia po kojeni, ale v 40 uz nemusim chodit cele leto bez podprdy. moje nohy mi problem nerobia, bezne nosim mini a nikomu tym nesposobujem srdcabol ani zvracanie. stehna sa mi neodieraju a brucho mam aktualne primerane 8mu mesiacu tehotenstva. mam chlapa, ktory ide oci nechat na mojom zadku, ktory sice nie je kostnaty, ale ani spekovity.
@ukulela pre mňa je zaujímavé to, že tu každá má na svoju nadváhu diagnózu. Len dve mi to aj vysvetlili. Aj ja mám medzi známymi obéznych, s nadváhou. Ale nikto z nich svoju váhu neospravedlňuje chorobou. Ak by sme všetkých ľudí "pri sebe" mali považovať za chorých, tak je /štatisticky/ 1/4, viac, či menej Slovenska chorého? Sama na sebe mám potvrdené, čo robí genetika. Ľudovo sa hovorí, že pozri na matku, taká bude aj dcéra. Ja by som doplnila, že na rodičov. Mám kamošku "modelku", jej muž je obézny a dcéry tiež. Ale nikdy nehovorila, že sú choré, práve naopak hovorí, že veľa minú na jedlo. Nesúdim ľudí podľa toho, akú majú postavu. Je len veľa ľudí málo sebakritických. Ja medzi nich nepatrím a hovorím, že ak by som bola obézna, tak by som nič pre to nerobila, lebo nemám pevnú vôľu. Rada a veľa jem a bolo by to tak aj vtedy. Aj keď je to tu anonymné, žiadna nepriznala, že napr. veľa je, nevie si odoprieť sladké ...., preto má kilá naviac. Práve naopak, úspešne spoločne útočia na jednú, dve odvážne, ktoré im oponujú v zmysle hesla "najlepšia obrana je útok". Takže, do toho, bacuľky 🙂
@oli18 Preco? Ja kludne priznam, ze ked som bola tucna (ano, bola som asi 7 rokov) po 35ke bolo to preto, ze som fakt vela jedla a malo sa hybala. V podstate som cely zivot nosila tak 36-38 a zrazu 42-44.
Prestala som sa zle stravovat a zacala som behat a vyrazne som schudla. Ja rada jem a vtedy som rada jedla bez ohladu na to, co to sposobi. Odrazilo sa to na vahe, ziadne vyhovorky
Draha @lanvinka a @kamilka2012 budte tolkej lasky a precitajte si moj prispevok na prvej strane diskusie. Obezita nie je len o tom ze sa clovek prejeda. Za tym prejedanim je vzdy nieco viac. A kamilka, tvoja obvodna lekarka je tiez dost mimo - ludia v koncentrakoch boli aky boli preto ze NEJEDLI VOBEC a NEMALI SANCU spravit nieco inak. Takze fakt "super" prirovnanie lekarky, ozaj odbornicka.... Bojovali ste niekedy s nadvahou a obezitou? Pochybujem. Inak by ste si tieto ubohe tvrdenia nedovolili vypustit z "ust"... tesi ma vasa ohladuplnost voci ludom co su ini ako vy, tlieskam vam!
@oli18 ja baculka nie som. teda teraz ano, ale mimo tehotenstva nie ... na genetiku sa nevyhovaram, len v pripade mojich noh 🙂 ale to som vysvetlovala a pochybujem, ze ta jedna/dve odvazne moj argument prijali a oznacili by moje nohy za neforemne. ale z clenkov si predsa sekat dole nebudem. hoci nie som tucna. mam silne nohy, ale napr mam prirodzene symetricku postavu, osmickovu, prsia, pas aj boky pekne oddelene, co zas mnohe stihle nemaju - mam im vycitat, ze vyzeraju ako rury a cvicenim to len "zhorsuju"?
mna vytaca, ze tu mnohe oznacuju za tucne tie baby, co nosia 38 velkost, lebo ta spravna je zrejme len XXXXXS.
@lanvinka neda mi nereagovat lebo na svoj vek by si mala mat uz dost rozumu nato aby si neurazala ludi len pre postavu...moja babka bola od kedy pamatam baculka (aj ked na starych fotkach som videla ze za mlada nie) ale vsetky vnucata nas ucila jednu vec a to ze nieje dolezite ako clovek vyzera a kolko ma kil ale co ma v hlave a ake ma srdce a tym sa riadim doteraz....zboznovala som ju a zboznujem aj druhu svoju babku hoci chodili v teplakoch a zastere lebo namiesto cvicenia a riesenia svojej postavy ci oblecenia nam napiekli buchty, kolace, spravili langose ci sisky a vzdy nam vstepovali co je v zivote podstatne a hlavne ako si ho osladit nie narokom znechucovat dietami a nutenym cvicenim len pre to aby druhi hikali pri pohlade na nas ... som zvedava ake lekcie budes svojim vnucatam davat ty ak si na nich vobec najdes cas pri svojom sebazdokonalovani a porovnavani sa z 20-tkami lebo coskoro budes nato k spokojnosti potrebovat plastiky a aby si nedopadla ako dalsie super celebrity co sa chceli vyrovnat za kazdu cenu mladuckym babam
@oli18 ja len nerozumiem prečo by sa tu mali baby obhajovať.sú silnejšie a čo?či povedia ti diagnózu alebo priznajú že sú len lenivé a tebe bude ľahšie na duši?
ja celý život cvičím, teraz mám po pôrode ešte dve kilá do svojej predtehotenskej váhy.meriam 178 cm a bežne vážim okolo 70 kg.veľa?málo?je to váha pri ktorej sa cítim dobre.
mám na to nárok?tam kde bývam mi každý hovorí ako fantasticky po pôrode vyzerám ( ego to poteší ale sama tie dve kilá cítim ) a ver tomu že každá žena s nadváhou o nej vie-niekomu vadí a niekomu nie a je spokojná.vec ktorú fakt nepotrebujú počuť je nevyžiadané rady ako schudnúť. upozorňovať niekoho na váhu to veľmi netaktné a neslušné.
@lianka123 a to naco takto zijes? K comu to je dobre, ze sa cielene obmedzujes a mas nervy z toho a potom sa ládujes semtam hlava-nehlava? Ved to je chore. Si neuvedomujes, ze si tymto spôsobom nicis zdravie? Radsej jest 5x denne ale rozumne a nie 2x denne sa tlacit bagetou, mc a blbostami. Boze žena... Rozmýšľaj!!!
@podkovickaa ja nemam pocit ze by tu niekto riesil sunky na stehnach..skor mi pride ze sa pytala co nosia baculky? Ci? Aj ja mam stehna a nestazujem si..to neznamena ze sa nemozem s niekym poradit co si obliect..ci moda je len pre fitnesakov vymyslena?

@lanvinka na to, ze mas 50 rokov, mas dost detinske a primitivne nazory...