icon

Bazár - vrátenie tovaru

fazulkaaa
10. aug 2017

Ahojte dievčatá,

začala som tu modrom konikovi predávať pár vecí na bazári, ale už mám pár negatívnych skúseností. Tak sa chcem opýtať na Váš názor alebo skôr ako sa staviate k tomu, že Vám chce niekto vrátiť tovar aj keď ste mu tovar do podrobností opísali, premerali z každej strany a aj rýchlo odoslali.

Konkrétne ide o situáciu, že pani chce vrátiť peniaze kvôli tomu, že dané oblečenie je jej malé.
Vraciate bežne peniaze? Alebo iba časť?

Ďakujem za Vaše skúsenosti.

Strana
z2
catherinah
11. aug 2017

Ja som sa tak isto oklamala
Saty sa nosit nedaju. Nevracala som, ale zamrzelo. Skusim dat 14 rocnej netrke aspon k bazenu..

prvosienka7
11. aug 2017

Podľa mňa je na tebe či jej to vrátiš, rozmery si jej napísala a ešte máš aj v podmienkach napísané, že veci späť neberieš takže nemáš povinnosť ich zobrať a vrátiť peniaze ale baby majú pravdu, že sa v každej takejto situácii dá dohodnúť. Ale neber to ako nejakú tragédiu, veď aj tej pani to takto vysvetli

uskrnica
11. aug 2017

Keby si ich s nou skusila vymenit za nieco co predavas v podobnej cene? Ako aj chapem, ze asi velmi nema narok na to aby si jej tie penaize vratila kedze si jej pisala aj rozmery ale ide aj o to ako velmi chces aby boli ludia co si od teba kupuju nejake veci spokojny 🙂 Ja by som to s nou skusila este tou cestou vymeny a ak nebude suhlasit tak jednoducho smola

fefe123
11. aug 2017

myslím, že nie si povinná jej peniažky vrátiť... mala si aj foto oblečených šiat, nikto nemôže tvrdiť, že sa nedajú obliecť... smola, že sa druhá strana nespýtala dôslednejšie.... mne tiež všetko vždy nesadne, ale ak som si mala dotazy a boli mi zodpovedané, žiaľ musím znášať dôsledky... vec nenosím, zahodím alebo ju posuniem niekomu inému.... veď o tom je bazár... ak chce niekto kupovať na istotu, musí do predajne a skúšať, či mu vec sadne ..... 🙂

novana
Autor odpoveď zmazal
fazulkaaa
autor
Autor odpoveď zmazal
novana
Autor odpoveď zmazal
fazulkaaa
autor
Autor odpoveď zmazal
novana
Autor odpoveď zmazal
fazulkaaa
autor
Autor odpoveď zmazal
novana
11. aug 2017

@fazulkaaa, zbytočne točíš, a hlavne sa robíš hlúpučká. K čomu má slúžiť informácia o veľkosti pŕs počas kojenia? Predsa sa bavíme o prsiach a bokoch na fotke s predávanými šatami, či? 😲 Nikde som netvrdila, že si ich pred predajom nezmerala dobre, ale neverím Ti , že šaty s obvodom 65cm máš na tu vloženej fotografii, ak ovšem nemáš nafukovacie. 😀 A takto to musí vidieť každý, kto vie napočítať do päť. Darmo budeš okolo toho splietať taľafatky, nesúvisiace s daným problémom.

sticker
fazulkaaa
autor
Autor odpoveď zmazal
modrykonik03
14. nov 2018

Ahojte, mna by zaujimalo aké máte skúsenosti, keď sa rozhodnete ako predávajúca, tovar zobrať naspäť, keď nesadne veľkosť aj napriek tomu, že miery som poslala. Zobrať tovar nemám problem, je to fakt o dohode, ochote.....mna ale zaujíma, či sa vracia kupujúcej cena za tovar alebo aj cena za poštovné, ktoré mi kupujúca zaplatila. Či vrátiť celu sumu aj s postovnym a teda to poštovné je na moje triko a poštovné, ktoré zaplatí kupujuca pri vrátení tovaru je na jej triko? Ďakujem za skúsenosti🤗

katriona1
14. nov 2018

@modrykonik03 jestli kupujici vraci vec, proto ze nesedla, ale jinak bylo vse v poradku, tak by mela postovne uhradit kupujici, stajne tak to prece funguje i pri beznem prodeji, jina situace je kdyby byla prodavana vec poskozena nebo neodpovidala inzeratu, tam by mela ze slusnosti postovne uhradit prodavajici

anjetta
27. okt 2020

😀Mne príde absolutne DRZE - ,, ...Vašu adresu mám z obálky, zašlem vám ich ak stihnem ešte dnes...“ Nie ak môžem, ak sa dohodneme, ak mi to dovolíte.. ale na drzovku – mám adresu, pošlem vam ich nazad - hned aby ste nemohli namietat... Už len kvoli tomu by som ich nezobrala spat!

Viem, že je to stara konverzacia ale takychto kupujucich je stale viac a viac. :( Merat, fotit, otravovat rodinu aby sa vo veciach fotili, behat do pivnice, vytahovat z parinakov, davat zlavy, poštu zdarma... a potom otazka: Mozem vratit? 😒

danim
27. okt 2020

@anjetta presne si ten záver vystihla.. darmo už to nie je v r.2020 to čo v roku cca 2012 počas mojej materskej..mnoho veci sa tu dalo predať za symbol ceny a ľudia vdacni... po rokoch som tu zavítala a vidím svet sa zmenil.. na jedny oteplovaky authority s uvedenou veľkosťou ( čo sa nemajú šancu zbehnut napr) už tretia že pomerat.. vytahujem meriam , keďže chodím do prace deti školácky fakt sa nenudim.. a 5 dni dotyčná ani neodpovie?? Nechcem nikoho uraziť, ale oteplovaky za 7€ ...načo to meriam zabijam čas, keď ani neodpovedia? Ani neviem ako zareagovať... tak čakám- o čom to je???

Strana
z2